Dodaj do ulubionych

first minute Itaka

31.05.13, 15:17
BP Itaka anulowało mi na 1.5 tygodnia przed wylotem wycieczkę - wylot z Warszawy, twierdzac, że nie znaleziono wymaganej liczby chętnych, tymczasem BP już od kwietnia tej wycieczki nie sprzedawalo, co tylko oznacza, że przynajmniej od kwietnia Itaka wiedziała, że jej nie zrealizuje. Jednak moje środki na koncie BP pracowały od stycznia (oferta firsy minute) do prawie końca maja.
Zwrot środków wywalczyłam po 6 dniach roboczych po nieustannych mailach, na które nie odpowiadano i telefonach, gdzie byłam proszona o podjęcie rozmowy z inną osoba. Podawano mi więc inne numery telefonów i traktowano nie jak poszkodowanego klienta, ale petenta. Odradzam first minute z Itaką. Po tym incydencie nie skrzystałabym z żadnej oferty tego BP, nawet last minute.
Obserwuj wątek
    • maigold Re: first minute Itaka 31.05.13, 16:00
      Odwołać mają prawo do 3 dni przed wyjazdem, jest taki zapis w warunkach. Zdaję sobie sprawę, że dla wielu kupujących w zimny styczeń wycieczki na lipiec odwołanie terminu jest przykre. Mnie się to nigdy nie zdarzyło, ale dlatego, że zapisuję się nie tak wcześnie. Wybieram się za niecałe 2 miesiące z innym biurem i mimo, że wycieczka jest potwierdzona pewności nie mam.
      • Gość: skrzypek na dachu Re: first minute Itaka IP: *.wroclaw.vectranet.pl 31.05.13, 20:49
        Gdybym był z Warszawy to bym to bym z Itaki nie latał. TUI lepsze.
        • Gość: HiHi Re: first minute Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 22:12
          TUI lepsze w anulowaniu?

za tur-info.pl: "Biuro podróży TUI (...) Z Krakowa zniknęły połączenia do popularnych egipskich destynacji: Sharm El Sheikh, Hurghady oraz Bodrum i na Majorkę. Z Wrocławia anulowano Dalaman, Korfu, Sharm El Sheikh oraz Fuertaventurę. Z Gdańska nie polecimy na Korfu i do Sharm El Sheikh. Z Łodzi nie polecimy na Riwierę Turecką, do Sharm el Sheikh i na Kretę. Z Poznania nie polecimy na Korfu. Część kierunków anulowano z lotniska w Bydgoszczy. Tego lata na pewno nie polecimy do Sharm El Shekikh, Hurghady, na Kretę i Lanzarote. Z kolei do popularnych kurortów egipskich Sharm El Sheikh i Hurghada nie polecimy ani ze Szczecina ani z Rzeszowa.
          • Gość: xxx Re: first minute Itaka IP: *.centertel.pl 31.05.13, 22:19
            Pewnie chodziło o to ze Tui jest lepsze ma lepsze hotele i z Warszawy nie anuluje. Z tym że w Tui od razu jest krotka piłka - kierunki tylko z Wawy. Komuś z dala od Warszawy często pozostaje Itaka.
          • Gość: Hehehe Re: first minute Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.13, 08:44
            A może napiszesz ile wylotów anulowała Itaka, a jest tego multum
            Przykłady - np.Teneryfa z Wrocławia, Bułgaria z Poznania, Fuerteventura z Łodzi, Bodrum z Krakowa, Gran Canaria z Gdańska, Kefalonia z Katowic, Costa Brava z Wrocławia, Katania z Krakowa, Gruzja z Katowic
        • Gość: zuza Re: first minute Itaka IP: *.static.chello.pl 15.07.13, 10:37
          Tui nigdy więcej najgorsze biuro podróży tylko Itaka jest the best
          • Gość: Dominika Re: first minute Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.13, 11:07
            Może Itaka zacznie w końcu traktować poważnie swoich klientów po przegranej sprawie w sądzie i konieczności wypłaty dużych odszkodowań, już teraz wiedzą, ze ludzie nie odpuszczą.
      • Gość: ZUZU Re: first minute Itaka IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.14, 00:38
        ITAKA to syf nad syfy !!! Nigdy więcej !!!
        • Gość: mob-os Re: first minute Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.14, 21:52
          Napisz jakie masz konkretne uwagi .

• Gość: Renata Re: first minute Itaka IP: 92.60.130.* 05.06.13, 08:20
      No, to ja się zaczynam obawiać o moje wczasy. W styczniu wykupiłam Kalarbrię , wylot 14 lipca. Hotel Orizzonte. Wczoraj zauważyłam, że nie ma w ofercie lipca.jest czerwiec, jest sierpień...lipiec wywiało. Gdy zadzwoniłam do |Itaki, powiedzieli, że widocznie wyprzedane..jak chciałam aby mi taką informację wysłali na maila, pani stwierdziła, że nie może....
      • Gość: bebitka Re: first minute Itaka IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 14:42
        W lipcu , to już bym się nie bała - sezon w pełni na Włochy
        Pierwszy raz Kalabria? będziesz zadowolona, byłam 2 lata temu z nieistniejącą Triadą
    • Gość: Beata Re: first minute Itaka IP: *.tychy.vectranet.pl 22.07.13, 11:14
      Sprzedam bony wakacyjne ITAKA o łącznej wartości 2000zł tj.2x1000zł ważnych do dnia 30.10.2013r. Do tego czasu należy zarezerwować wycieczkę, sama podróż może odbyć się dużo później. Możliwość kupna poprzez serwis allegro pod linkiem:
      allegro.pl/bon-wakacyjny-itaka-voucher-2000zl-i3416706019.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka