Gość: Marta Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 17:32 Zastanawiam się, gdzie wybrać się w lutym. Na pewno gdzieś, gdzie można się poopalać, trochę pozwiedzać i zabawić. Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia553 Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? 30.08.04, 18:17 Australie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jog Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 07:38 Bardzo miło wspominam pobyt w Egipcie zimą. Luty. Byłam tam dwa razy, raz w Hurgadzie i drugi raz w miejscowości pod Hurgadą. Chętnie pojechałabym znowu. Ciepło, przepiękna roślinność, wspaniałe jedzenie, mili ludzie. Ponadto można wziąć udział w bardzo ciekawych wycieczkach, np. do Luksoru, do Kairu czy z beduinami na pustynię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: 213.184.10.* 05.10.04, 09:43 Tajlandia, RPA, Peru, Malediwy, Bali, Sri Lanka, Malezja, Singapur, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: 212.160.99.* 06.10.04, 14:39 do USA na Florydę. Nie bój się huraganów. Jeżeli wynajmiesz hotel w środkowej części Florydy (powiedzmy blisko Orlando) lub północnej, nic Ci nie grozi. Zawsze mozesz wynająż samochód, albo po prostu kupić i pojechać zwiedzać południową część. Key West, Miami... Gorąco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:41 mój narzeczony właśnie jest teraz na Florydzie, spedził tam dwa tygodnie, w środku huraganu, podobno cudowne miejsce na wakacje, mnóstwo miejsc do zwiedzania zwłaszcza kiedy wynajmie sie samochód, wybieramy sie tam wspólnie w przyszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.08.04, 11:59 Azja Południowo-Wschodnia. Ameryka Południowa. Odpowiedz Link Zgłoś
veninde Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? 31.08.04, 12:08 Przyjemnie jest również na Wyspach Kanaryjskich, a od jakiegoś czasu wycieczki na Teneryfę czy Gran Canarię są już dostępne w rozsądnych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_forum Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? 31.08.04, 14:17 Kanarki w lutym to nie jest cieply kraj... Powietrze w cieniu 22, woda w morzu 17.... Egipt: powietrze w cieniu 22, ale wczesnie - ok. 16 sie ochladza do ok.15, woda w lutym: ok. 19 stopni. To przykre: nie ma mozliwosci niedrogiego wyjazdu do cieplych krajow zima! Wtedy cieplo jest na Kubie, Dominikanie, w Kenii, Tajlandii itp. - a to wszystko sa kurcze drogie imprezy. Kombinacji: cieplo plus tanio w lutym brak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.08.04, 14:55 Cena sprawa względna. Wyjazd w zimie do Tajlandii lub Wenezueli to koszt rzędu 2500-3500. Nie jest to znowu taka astronomiczna kwota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: 62.233.139.* 20.10.04, 09:41 2500-3500? czego? jezeli nie lapiesz wiosennej promocji BA to bulisz za bilet do ccs 3000 zlotych, a na miejscu placisz za jako taki pokoj 35 zlotych za dobe, nie mowiac o przejazdach, jedzeniu itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
veninde Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? 31.08.04, 15:08 w pierwszych tygodniach lutego tego roku na Teneryfie było codziennie powyżej 25 stopni. To właśnie dla mnie jest "ciepło";-). Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? 31.08.04, 14:44 wlasciwie to najlepiej i najtaniej wtedy w domu: masz cieplutko, wygodnie, masz czas wyjsc pozwiedzac i do solarium zatankowac porcje slonca. Dobry pomysl, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:33 Gorąco polecam Tajlandie. Jest tam wszystko co trzeba i w dodatku poza biletem wszystko kosztuje grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan ZIMA W EGIPCIE ? IP: *.acn.pl 03.09.04, 19:57 Interesuje mnie wyjazd w grudniu, w ciepłe miejsce. W samolocie znoszę max. 5h, zatem odpada Tajlandia, Dominikana, Kuba itp. Chyba pozostaje tylko Egipt. Zastanawiam się nad wyborem miejsca: Synaj, Hurghada, Safaga? A może coś innego? Wszelkie rady mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: ZIMA W EGIPCIE ? IP: *.veranet.pl 11.09.04, 19:06 Na przełomie stycznia i lutego byłem i w Indiach i w Egipcie. W zależności co lubisz czy tramping to Indie, czy wypoczynek to Egipt. W związku z tym że nie chcesz lecieć dłuzej niż 5h to zostaje Egipt. Ja byłem w Sharm... na półwyspie Synaj, w hotelu PYRAMISA. Różne opinie czytałem na portalu, ale ja byłem zadowolony i mogę go polecić. Co do wody to temperatura ok. 22C i niewiele zimniejsza od powietrza. Jak na wczasy w zimie to było OK. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: ZIMA W EGIPCIE ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 07:36 W Tunezji są czasami hotele z krytymi basenami z podgrzewaną wodą.Czty są też takie w Egipcie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Nigdy do Arabow, jako katolik ! IP: *.wol.be.prserv.net 12.09.04, 14:13 Jako katolik, nigdzie do Arabow !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Nigdy do Arabow, jako katolik ! IP: *.acn.pl 12.09.04, 16:22 Wytłumacz mi, proszę, co ma piernik do wiatraka? A tak przy okazji: nasi przodkowie schodzili z drzew, kiedy w czasach rzymskich byli juz chrześcijanie w Egipcie. Koptowie są ich potomkami ( nawet piją alkohol!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.icpnet.pl 14.09.04, 16:58 ja bylam w styczniu w egipcie.........i bylo upalnie, lato w pelni,kapiele jak najbardziej........j abylam w hurgadzie,w hotelu EMPIRE - scan holiday.polecam!!!!!!!!!!!!!!!!zero zastrzezen u nas mroz......a tam wysiadasz i sloneczko!!!hmmm, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.09.04, 20:46 Do Syrii i Jordanii... Temperatura ok.20-25 stopni, nie wiem jak z zyciem nocnym i tego typu rozrywkami ale poza tym jest co robic.. Morze Martwe, rafa koralowa Morza Czerwonego, Petra, gorace zródla, pustynia, arabskie targi, dosyc tanio, bardzo przejaznie... Wakacje zycia, wlasnie w lutym... polecam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:26 Hmmm...zima w Syrii to ok.5C... można sprawdzić temperatury na wielu zagranicznych sewisach pogodowych...jeśli tak jak piszesz się rzeczywiście zdarzyło, to była to niespotykana wręcz anomalia...ja byłam na początku maja i temperatury nie przekraczały 22C... Upalnie jest tam latem. W Jordanii cieplej ale też nie na tyle, żeby tam jechać w lutym... Akaba (w zasadzie jedyny tamtejszy nadmorski kurort) niewiele ma do zaoferowania - plaże ogólnodostępne brzydkie, zanieczyszczone a te przyhotelowe przeważnie wybetonowane i niewielkie. Co kto lubi... W samej Jordanii jest rzeczywiście wiele ciekawych miejsc do obejrzenia ale poza rejonem Akaby jest zawsze chłodniej i zdarzyło mi się zmarznąć w Ammanie rano pod koniec kwietnia. Osobiście polecam Tajlandię - ale to już inna półka cenowa. Zgadzam się całkowicie z jednym z przedmówców - ciepła, letnia pogoda w zimie jest na tyle daleko od nas, że wyklucza to niskie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.widzew.net / *.widzew.net 01.10.04, 22:18 Bylam pod koniec stycznia w Egipcie w Scharm El Scheik na Synaju nad morzem Czerwonym, Temperatura 27 - 28 st, w dzień a w nocy 12 - 13. Woda w morzu bardzo ciepla, jeden dzień był z chmurkami, poza tym samo slońce. Woda w basenach hotelowych zimna. Warto jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Visitor Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 19:47 Polecam Eilat w Izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
mafik Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? 02.10.04, 22:44 Z wyjazdem z Polski w środku zimy to kapitalny pomysł. Też tak zamierzam zrobić, ale w styczniu. Myślałem jednak o czymś europejskim. Ale nawet w Grecji temperatura minimum to zaledwie 5 stopni, a maksimum 12/14 (Rodos). Odpowiedz Link Zgłoś
quickly A o czym tu pisac... 03.10.04, 13:53 Australia. Bezkonkurencyjna. Poludniowa Australia - luty non stop 40-42C, - Adelajda - topia sie raczki od lodowek. Ptaki spadaja z drzew (doslownie!!!) Polnocne Queensland. Powiedzmy Townsville. Temperatura non stop 33-34 stopnie powyzej zera. Dzien i noc - nie ma zmian. Od czasu do czasu cyklon. Wilgotnosc powietrza taka, ze buty (skorzane) w szafie po dwoch dniach zmieniaja kolor na bialo-szary (szczelnie pokrywa je plesn). Perth - luty. Nie bede pisac... bo i tak nie uwierzysz. Przylec, zobacz, i poczuj na wlasnej skorze... -------------------------------------------------------------------------------- Po przylocie do Polski, na Okeciu walisz krzyzem na plyte lotniska cmok, cmok beton i glosno dziekujesz Panu Bogu, ze juz po wszytskim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wombat Land Down Under. IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 04.10.04, 08:33 Mate ;) Szkoda słów bo dla przeciętnego Polaka styczeń lub luty w Austarlii to czysta abstrakcja. Po pierwsze mało kogo stać na samą podróż a co dopiero pobyt. Jako ciekawostkę powiem że jedno z biur podróży w Polsce (firma znana i poważana) zaproponowało abym poprowadził 2 miesięczny trekking trasą Sydney-Cairns-Darwin-Adelaide-Melbourne-Sydney dla rodaków którzy chcą uciec od zimy w Polsce. Ze zdziwieniem przyjeli moją uwagę, że o tej porze jest tam ciut za gorąco dla Polaków na letnią włóczęgę przez środek kontynentu i spanie pod namiotem. "Przecież średnia temperatura jest około 27'C" stwierdziła jedna z Pań w biurze, nie rozumiejąc o co mi chodzi :) ps. Po 5 latach mam już dosyć mgieł, deszczu i chlapy w Posce. Nadszedł czas powrotu do słońca i palm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komandos Re: Land Down Under. IP: *.khe.siemens.de / *.khe.siemens.de 07.10.04, 15:32 Znam ból. Sam kiedys na dwie zimy ucieklem pod Krzyz Poludnia. Nie ma nic lepszego dla zziebnietych kosci. Tak, w Down Under jest w styczniu/lutym ciut goraco. W Outbacku temperatura do 50 stopni w cieniu. W nocy do 30 paru. Odkrecasz kran na pustyni - zimna i ciepla woda ma taka sama temeprature. Muchy sa jeszcze gorsze. Kapelusz z siatka to zbawienie. W Cairns poszedlem sobie przez miasto - slonce pod dziura ozonowa jest tak mocne, ze dostajesz bolu na skorze - skwar w doslownym tego slowa znaczniu. Ale wrazenia dookola wszystko przebijaja. Sun blocker 30 to standart. Afryka jest ciut lepsza. Polecam Cape Town. Chlodny wiaterek i gora 30 pare stopni. Woda troche chlodna ;) Zajebiste krajobrazy i totalna egzotyka w miare cywilizowanych ramach. Na Wybrzezu Szkieletowym za to gora 5 stopni i kto lubi kapiel z rekinami bedzie w swoim elemencie, hue, hue. Ale warto ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? 03.10.04, 15:52 Logicznie cenowo wyglądają wyspy kanaryjskie, które zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malaia BYLAM NA MAURITIUSIE-SUPER IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 11:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel RPA IP: 62.53.163.* 04.10.04, 17:45 ..do Egiptu jezdzi duzo burakow (glownie do Hurghady) oczywiscie nie wszyscy, ale b. duzo. Zdecydowanie za duzo. camel Odpowiedz Link Zgłoś
anastasia27 Re: RPA 05.10.04, 12:45 Ja się wybieram w lutym przyszłego roku do Omanu. Jest tam wtedy 25-30 stopni czyli to co lubię. Lot trwa 5.45 od kiedy otworzyli przestrzeń powietrzną nad Irakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: RPA IP: *.aster.pl 05.10.04, 23:15 Podejrzewam, że wielbłady też. Niestety! Gość portalu: camel napisał(a): > ..do Egiptu jezdzi duzo burakow (glownie do Hurghady) oczywiscie nie wszyscy, > ale b. duzo. Zdecydowanie za duzo. > > camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Tylko Colorado ! IP: *.waw.cdp.pl / 213.134.142.* 05.10.04, 23:27 Kazdy pisze gdzie byl - mowie wam, tylko Colorado, USA. Nie wazne ile stopni - Gory Skaliste sa przepiekne, podobnie jak i Mesa Verde, Black Canyon, Great Sand Dunes, a Aspen? Marzenie! Zreszta inne miejsca tez. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Tylko Colorado ! IP: *.retsat1.com.pl 10.02.05, 19:09 Czy możesz polecic jakiś hotel w Aspen?? blisko wyciągów i nie za drogi, ale przyzwoity?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uszczypnij_muzo Re: RPA IP: *.toya.net.pl 06.10.04, 21:12 Tak, zdecydowanie polecam RPA, ale nie w lutym, na Boga! Czterdziestostopniowe upały... wilgotność powietrza na wybrzeżach 90kilka procent. Najlepszym okresem jest nasze lato - w Parku Krugera wiele drzew nie ma liści i łątwiej jest dostrzec zwierzęta. RPA zachwyca.. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: RPA 07.10.04, 08:16 je jezdze najczesciej na poczatku stycznia... wtedy tam juz jest koncowka lata i temperatury przypominaja troche nasz sierpien. Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? 07.10.04, 20:25 Do Brazylii, oczywiście :-) Można na karnawał, ale na litość boską nie do Rio!! Lepiej już wybrać się do Nordeste. A poza karnawałem też jest pięknie, no i ceny już nie takie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 14:00 Och! ja mam podobny problem....Ch etnie wyjade na zimę, gdzies na południe... tylko nie mam za co....????????????????????????????????? i to dopiero jest problem.... Odpowiedz Link Zgłoś
greeks Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? 08.10.04, 14:59 Ja wybieram sie do Kostaryki. Słyszałem świetne opinie. A i w ofercie Polskich biur juz jest. Liczę,że będzie bosko:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadam Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? 16.10.04, 21:40 A w jakim terminie najlepiej się do Brazylii i jak ułożyć plan na ok. 2 / 3 tygodnie aby zobaczyć dużo ciekawych i pięknych miejsc? Mamy bilety za darmo no i możemy przeznaczyć ok. 10 tys. (na dwie osoby dorosłe) , nie jestem pewna czy wystarczy - możemy spać w schroniskach i tanich hotelach. DAJ ZNAĆ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrr Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 16:19 Polecam Brazylię. Ilha Grande. Ubatuba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 01:47 Tylko Meksyk!!!!!!!!!!!! Przelot drogi ale reszta spoko. No jedynie w Cancun jest drozej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziggy Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.chello.pl 16.10.04, 23:31 Byłem w Hurghadzie na Sylwestra i nie bardzo ciepło było. 22 st. w dzień, a woda zimna jak cholera, jeszcze jak wiatr powieje, to juz w ogóle do bani. Wieczory bardzo zimne. Z Kanarami natomiast mi się w styczniu-lutym zawsze udawało, ale znajomi raz wpadli i też mieli zimno. Dlaczego nikt nie pisze o Sri Lance? Z Niemiec można tam polecieć za grosze, a pogoda jak drut i tez na miejscu tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: W jakie ciepłe kraje warto wyjechać zimą? IP: *.aster.pl 17.10.04, 20:27 A jaka temperatura wody w morzu zimą na Kanarach? Odpowiedz Link Zgłoś