Dodaj do ulubionych

Last minute z 2-latkiem

22.07.16, 19:22
Byłam w trakcie planowania wyjazdu nad Bałtyk, razem z mężem i 2-letnim synkiem i w ręce trafił mi artykuł: www.zmienpieluche.pl/aktualnosci/wakacje_z_bobasem,64.html
Babeczka robi w nim wyliczenie ile wyniesie ją pobyt nad Bałtykiem, a za ile można mieć wczasy last minute i o dziwo wypoczynek gdzieś na południu może wyjść taniej! Poza tym nie wzięłam pod uwagę, że za małe dziecko się nie płaci. No i właśnie, czy to prawda, że maluchy jeżdżą za darmo? Syn skończył w maju 2 latka. I kiedy i gdzie szukać takich świetnych promocji? Nad Bałtyk planowaliśmy jechać 5 - 6 sierpnia, ale ta data jest elastyczna, generalnie jakby udało się znaleźć last minute na przełomie lipiec - sierpień to bylibyśmy gotowi wyjechać! Jak to wygląda, powiedzcie doświadczeni rodzice! Szczególnie jeśli chodzi o koszty za dziecko! Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Last minute z 2-latkiem IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.16, 20:48
      Trochę za późno się zorientowałaś, bo za darmo latają jedynie infanty, czyli dzieci do ukończenia drugiego roku życia w momencie zakończenia wyjazdu. Jeżeli twój synek skończył już 2 latka to będziesz za niego musiała zapłacić co najmniej 700-1000 zł za pobyt w hotelu 3-4* z all inclusive w Turcji, przy obecnych cenach to koszt dla rodziny z 2 letnim dzieckiem 3-4 tys. za tydzień w zależności od standardu hotelu, przełom lipca i sierpnia to szczyt sezonu, nawet last minut nie jest bardzo tanie - najtańszy sezon to maj i I połowa czerwca, wtedy z last minute naprawdę można polecieć tanio
    • Gość: Givienne Re: Last minute z 2-latkiem IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.16, 23:34
      Nie wiem jak wyglądają ceny dla dzieci, ale nawet jeśli będziesz musiała coś zapłacić za dziecko to w opcji last minute na pewno wyjdziesz lepiej niż za wczasy nad morzem. A lasty z różnym natężeniem można znaleźć przez cały rok. My w zeszłym roku utrafiliśmy w Grecję na przełomie lipca i sierpnia.
    • Gość: Publisherka Re: Last minute z 2-latkiem IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.16, 16:56
      Nie wszędzie i nie zawsze, ale ja też to zauważyłam, że Bałtyk niej est za bardzo opłacalny na wczasy. I nie mówię tutaj zupełnie o ryzyku pogodowym itp, po prostu ceny poszły do góry strasznie. Poszukaj, rozglądnij się za jakimiś last minute, uprzednio wylicz ile możesz wydać. Do zrobienia.
      • Gość: Selda Re: Last minute z 2-latkiem IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.16, 22:40
        Pełna zgoda, niedawno robiłam wyliczenie, straszne to pieniądze idzie utopić w tym naszym polskim swojskim Bałtyku..
    • Gość: Gośka Re: Last minute z 2-latkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.16, 09:39
      Ja znalazłam np. taką ofertę z all inclusive za ok. 3200 za 2 osoby z dzieckiem

www.tui.pl/wypoczynek/turcja/riwiera-turecka/elysee-garden-family-hotel-ayt61115/OfferCodeWS/WAWAYT20160727080020160727201608030455L07AYT61115DZZ1AA02Ch01BD20140501
      • Gość: Piotr Re: Last minute z 2-latkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.16, 19:38
        "Super propozycja", komunikat MSZ brzmi: nie podróżuj , w kraju jest stan wyjątkowy, a Ty podsyłasz linka do oferty wyjazdu do Turcji dla rodziny z maluchem, brawo.
        • Gość: gość Re: Last minute z 2-latkiem IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.16, 19:51
          Wszystkie biura latają do Turcji, bo w kurortach jest bezpiecznie i nie dzieje się nic niepokojącego.
          Niby jaki wpływ na sytuację turystów ma stan wyjątkowy?? We Francji też jest stan wyjątkowy, a pełno turystów na Riwierze Tureckiej pomimo, że to tam w Nicei zginęły dziesiątki ludzi (w tym kilkanaścioro dzieci)
          A nasz MSZ wyraźnie wyszedł przed szereg, chyba jako jedyne państwo w Europie nasze MSZ odradza wyloty do Turcji, wszystkie inne tak jak dotychczas odradzają jedynie pogranicze tureckie oraz zalecają zachowanie ostrożności w Ankarze i Stambule (chociaż ilość turystów jest tam teraz szczątkowa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka