Dodaj do ulubionych

system RCI

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.05, 11:00
czy ktoś korzystal z bezplatnych wyjazdów RCI
Obserwuj wątek
    • Gość: AgaJanosz Re: system RCI IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.03.05, 11:53
      Niech Cie Bog chroni przed ta firmą! Wczytaj sie dokladnie w warunki umowy i od
      razu zobaczysz , co znaczy u nich "za darmo" , firma RCI to tzw. timeshare,
      przed ktorym gazety juz wielokrotnie ostrzegały... No chyba, ze masz za duzo
      kasy...
    • Gość: AniaM Re: system RCI IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 11:18
      Hej,
      Wczoraj byłam z mężem na Jagiellońskiej w siedzibie firmy Klub wakacyjny, gdzie
      probowano nam sprzedać system timesharing (RCI), z grubsza polega to na tym, że
      wykupuje się np. tydzień co roku w danym miejscu i niby można wymieniać sobie
      na inne miejsca (4 lub 5*)w ich sieci na całym świecie. Jest w tym również
      wspomniany klub Mazury i Klub w Darłówku (Zakopane jeszcze nie).Niby wszystko
      ok.Zawierasz umowę na 3-22 lata. Ale my nie jesteśmy w gorącej wodzie kąpani i
      nie daliśmy sie złapać na wykorzystanie 3 tygodni(po tygodniu na
      Mazurach,Teneryfie i jeszcze jednej wysepce tych Wysp) za 3 tys - tylko
      zakwaterowanie!! Czy słyszeliście o systemie RCI???
      Na 22 lata wykupienie tygodnia kosztowało 15 tys. Do tego np. 208EUR składki
      rocznej członkowksiej za utrzymanie tego aartamentu - wysokość składki zależna
      od iliści wykupionych tygodni w roku, ilości osób.
      Niby wszystko pieknie,ale... jak poprosilismy o umowe to dostalismy certyfikat
      gdzie na 1 stornie mozna było przeczytac warunki.Niestety, to nie była własciwa
      umowa!bo wszystko było powierzchowne,zadnych konkretnych rzeczy.Podobno na
      swiecie to działa, tu w Polsce chyba szabruja.Bo z tego co zrozumiałam sprzedaj
      ci prawo pobytu w 1 z 2 polskich hoteli i niby mozesz je wymienic na inny
      apartament na całym swiecie (na Teneryfe nie ma problemu, bo mają tam mnóstwo
      ośrodków - w ogóle "wygraliśmy" wczoraj tygodniowy pobyt na jednej z Wysp
      Kanaryjskich - w internecie znalazłam, że taki pobyt prezentacyjny dostanie
      każdy chętny chcący zobaczyć jak to działa, oczywiście dojazd i wyżywienie w
      Twoim zakresie) albo podobno jest problem zarezerwować pasujący Ci termin
      urlopowy w innych odwiedzanych miejscach.Czytałam o Polakach mających wykupiony
      taki system ale hiszpański - nie skarżyli się. Parę słów o tym znajdziesz na
      abc.onet.pl/257,20,8,1967108,14155394,137269,0,forum.html
      Ja cieszę się, ze mieliśmy zdrowy rozsądek i nie daliśmy się wciagnąć.Chyba
      wolę standardową drogę - zeby taniej i super last minute,albo ciut drożej ale
      pewniej z dobrym biurem.
      My zadzwonilismy do Klubu Mazury (będącego w ym systemie wymiany miejsc), cena
      na chwile obecną jest 119,zł za apartament 2 osobowy, W pakiecie 3 tyg na trzy
      lata opisywanym powyżej doba wychodziła 140,zł. Powiedzmy Tenryfa podwyzsza
      cenę, ale przecież za taką cenę można spokoojnie znaleźć chyba w biurze podróży
      5* hotel,nawet ze sniadaniem
      Chetnie usłyszę jakieś Wasze opinie... chyba dopiero zaczęła się obława klubu
      Wakacyjnego... Ja nie mówię nie, ale podchodzę do tego sceptycznie i ostrożnie.
      Tyle forsy wydać i usłyszeć od przedstawiającego ofertę, że "zabezpieczeniem
      jest przecież to, że tyle ludzi korzysta i ze firma tyle istnieje".Ale dalej
      brak odpowiedzi na pytanie: a co jeśli zniknie firma, kto mi odda pieniądze,
      gdzie ubezpieczenie finansowe od czegoś takiego...
      • Gość: Askajanosz Re: system RCI IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.03.05, 12:41
        Nie ma wogóle mco komentowac. Tzw timeshare- to naciąganie naiwnych turystow.
        Wybór w porownaniu z oferta biur podrózy - bardzo, bardzo maly, tylko w teorii
        maja apartamenty na caly swiecie. Ja osobiscie slyszalem tylko o wyjazadach na
        Teneryfe i do Hiszpanii. Jednym zdaniem: same minusy: drozej niz przecietna
        oferta w biurze, wybór znikomy, brak gwarancji finansowych- tylko dla bardzo
        naiwnych!
        • Gość: Marzena Korzystam z systemu RCI, ale nie zakupionego w Pol IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.05, 17:35
          Moi rodzice wykupili w RCI w systemie timeshare taki tydzien. Fakt kosztuje to
          sporo, ale jezdzimy co roku na wakacje w inne miejsce swiata, duzo taniej niz
          wykupujac taki pobyt w biurze podrozy.Z RCI bylismy w Hiszpanii (raz Costa de
          Almeria, kolejny raz Teneryfa),na Malcie, Cyprze, Meksyku, Egipcie, na nartach
          w Austrii.W tym roku moze Tajlandia.Zalatwienie takeigo wyjazdu to kwestia
          jednego telefonu do biura w Niemczech (jest rowniez polskojezyczna obsluga) i
          podanie miejsca gdzie chcemy jechac, terminu, dodatkowo mozna poprosic o
          zarezerwowanie samolotu, wypozyczenie samochodu.My przeloty rezerwujemy rowniez
          w RCI bo maja oferty wylotow glownie z Niemiec a my mieszkamy przy samej
          granicy wiec na lotnisko np. w Dreznie mamy blizej niz na mikro lotnisko we
          Wroclawiu.
          Dostajemy co roku nowy katalog osrodkow ale mozna je obejrzec rowniez na
          internecie.Rzeczywiscie maja ponad 3000 osrodkow na calym swiecie.
          Jest tylko jedno ALE-rodzice wykupili czlonkostwo w RCI za granica,
          bezposrednio. W Polsce rowniez proponowano im wykupienie tego czlonkostwa ale
          zasady faktycznie byly inne niz te ktore zaoferowano nam za granica, nie mowiac
          o kwocie (dwa razy wyzszej).Z czystym sumieniem moge polecic osrodki i ten
          system ale wykupiony bezposrednio w RCI, bo mam watpliwosci co do biur
          sprzedajacych go w Polsce.
          • aniam7 Re: Korzystam z systemu RCI, ale nie zakupionego 06.03.05, 19:19
            Hej Marzena,
            Czy mogłabyś mi napisać, kiedy i za ile wykupiliście tydzień w tym systemie?
            Nie macie problemu z dostaniem miejsca w oczekiwanym czasie? Ile wynosi roczna
            składka członkowska? I wdzieczna bym była ewentualnie za namiary na to biuro.
            Mój email mirowskir@acn.waw.pl

• Gość: Marcin K Re: Korzystam z systemu RCI, ale nie zakupionego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 10:27
            Ten list zostal napisany przez pracownika RCI. Nie znam osoby, ktora podpisala
            z nimi umowe i jest zadowolona. Jedno jest pewne : w biurze podrózy jest
            TANIEJ, zwlaszcza z oferty last minute, duzo bogatsza oferta, a nie pare
            kierunkow i pare ośrodków.
    • Gość: cs Re: system RCI IP: 195.215.5.* 07.03.05, 09:58
      po pierwsze, jest drogo, cena samolotu czesto przewyzsza cene calej wycieczki,
      gdybys ja wykupila w biurze ( samolot, hotel, sniadania ).
      Poza tym nie wierz w to, ze nie ma problemu z zamiana na inne miejsce, nie licz
      na atrakcyjne osrodki.
    • Gość: anna Re: system RCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 11:29
      JAK NAJDALEJ OD TIMESHARE !!!!!!!!
      pochodze z Danii, w moim kraju jest to zabronione!
      niektorzy porownuja ten system sprzedazy do tzw. piramidek. Szukanie naiwnych ,
      oddzialywanie na psychologii itd.
    • Gość: Marcin K Re: system RCI IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.03.05, 11:33
      Oferta dla naiwniakow z dużą kasą , aby w szybkim czasie pozbyc się dużej
      gotowki
    • aniam7 Re: system RCI 08.03.05, 16:03
      Dzięki wszystkim za ostrzeżenia, nie ma w tym świecie nic za darmo, ani za pół
      darmo :)... pozdrawiam
      • Gość: Marzena nie piszecie o czyms czego nie znacie IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.05, 15:29
        Po pierwsze nie jestem pracownikiem zadnego biura oferujacego sprzedaz w
        systemie RCI.Posadzanie mnie o to, obraza mnie i nie zycze sobie aby ktos pisal
        tak o kims o kim nic nie wie. Moich danych osobowych dla potwierdzenia tego nie
        bede podawala w internecie bo nie zycze sobie zeby byly przez kogos
        wykorzystywane gdziekolwiek.Jesli ktos chcialby to potwierdzic moge to zrobic
        przez prywatny kontakt a nie na ogolnie dostepnym forum.
        Poza tym to co pisze jest prawda co moge udokumentowac.Czlonkostwo zostalo
        wykupione w czerwcu 1997 r. w Hiszpanii.Oplata roczna wynosi w przeliczeniu na
        zlotowki ok.1000 zl.Ceny przelotow zawsze sa niskie -porownywalne do roznych
        promocji z netu.Po skalkulowaniu wszystkich kosztow czyli oplata +przelot (ew.
        dojazd)+wyzywienie ZAWSZE takie wczasy wyniosly duzo taniej od porownywalnych z
        biur podrozy.Przyznac musze ze dzwoniac np. 2 tygodnie przed planowanym
        wyjazdem i robiac rezerwacje w konkretnym wybranym osrodku, moze byc problem z
        miejscami.Tak bylo np. w przypadku Cypru, poniewaz robilismy rezerwacje
        dokladnei 3 tyg. przed wylotem w wybranym hotelu nie bylo juz miejsc dlatego
        wybralismy inny.
        Uwazam, ze wszyscy ktorzy tutaj tak glosno wypisuja swoje opinie, dodajac przy
        tym malo grzeczne epitety, mieli co najwyzej doczynienia z oferta RCI dostepna
        w Polsce.Wiec nie wypowiadajcie sie na temat funkcjonowania tego systemu gdzie
        indziej,dostepnosci osrodkow i cen bo nie wiecie o czym piszecie.Z powazaniem i
        pozdrowieniami Marzena Mankiewicz
        • Gość: Marzena jeszcze do Aniam7 IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.05, 15:32
          Jesli chodze o kwote za czlonkostwo, nie pamietam ale bedac u rodzicow zapytam
          o to.Pamietaj jednak ze to bylo w 1997 r. i cena raczej nie bedzie taka
          sama.Pozdrawiam
          • Gość: Marzena Re: jeszcze do Aniam7 IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.05, 15:36
            I jeszcze cos, w czasie studiow (a bylo to kilka lat temu) pracowalam w biurze
            podrozy Neckermann Polska w Warszawie i wiem jak sie przygotowuje oferty last
            minute i inne.Pan Marcin K chyba na ten temat zbyt szerokiej wiedzy nie posiada
            jesli naiwnie wierzy ze oferty last minute sa tanie
        • Gość: anna Re: nie piszecie o czyms czego nie znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:21
          spokojnie!!! mysle ,ze ludzie z Polski chca wiedziec o dzialaniu RCI w Polsce a
          nie gdzies za oceanem!
          Aw polsce jest tak,ze czlonkostwo kosztuje około 2 000 - 2 500 euro ! i system
          sie nie sprawdza, bo okazuje sie, ze taniej, pewniej i solidniej mozna sie
          wybrac w luksusowa podroz na wlasna reke
          • Gość: Marzena Re: nie piszecie o czyms czego nie znacie IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 22:04
            Dlatego nie dyskutuje na temat sprzedazy w Polsce, bo nie znam tej
            oferty.Natomiast wczesniej wyjazdy zawsze wykupowalam w biurach w Niemczech i
            wielu moich znajomych nadal tak to robi bo w Polsce wszystko jest drogie a
            poziom uslug wiele pozostawia do zyczenia.
            • Gość: anna Re: nie piszecie o czyms czego nie znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:56
              polske RCI rowniez pozostawia wiele do rzyczenia, a nawet wiecej niz polske
              biura podrozy :)
            • Gość: Marcin K Re: nie piszecie o czyms czego nie znacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:42
              Drogie?! Skad ty Dziewczino ceny bierzesz? To Niemcy do nas przyjezdzaja zeby
              wycieczki kupowac, bo u nas jest taniej, szvzegolnie w tym roku? Ale jak chcesz
              przepalac to Twoja sprawa!
              • Gość: anna Re: nie piszecie o czyms czego nie znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:34
                ja nie przeplacam, dobrze znam RCI, problemy zwiazane z tym systemem, ceny
                hoteli i ceny RCI. Koncze kierunek turystyka i hotelarstwo , i mam praktyke
                rowniez w RCI i wiem jak to wyglada od zaplecza. Wiem nawet jak wyglada
                oglupianie ludzi na prezentacjach....od odpowiedniej muzyki, po cyrki ze
                zdjeciami, szampanem i inne psychologiczne zagrywki, wiem, jak naprawde
                wygladaja proponowane osrodki, wiem ,ze nie wszystkie sa "najlepsze i
                najbardziej ekskluzywne" mimo zapewniej sympatyczych panow z firm i wiem,ze
                ludzie z RCI dbaja o to ,aby na forum pojawialy sie takie komentarze jak ten....
              • Gość: anna Re: nie piszecie o czyms czego nie znacie cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:36
                moze sie myle, ale czytając Twoje wypowiedzi ,moglabym sie zalozyc ,ze jestes z
                RCI, sory, jesli Cie obrazam
                • Gość: Marzena Re: nie piszecie o czyms czego nie znacie cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:08
                  Starasz sie obrazic.Ale ja wiem swoje i w dalsze dyskusje wchodzic nie mam
                  zamiaru.Udowadnienie nie ma sensu, skoro Ty tez wiesz swoje.Kazdy wydaje swoje
                  pieniadze jak chce, ja liczyc tez umiem i teraz przygotowuje sie do kolejnego
                  wyjazdu.Na zadnej oglupiajacej prezentacji nie bylismy, poznalismy sporo
                  osrodkow i na tej podstawie pisalam wszystko do tej pory.Czasem korzystamy z
                  tych najlepszych osrodkow z opcja all inclusive czasem ze zwyklych (bo duzo
                  zwiedzamy i szkoda placic za calodzienne wyzywienie skoro nie ma nas w
                  hotelu).Nie zakladaj sie nigdy tak szybko, bo mozesz duzo przegrac w takim
                  zakladzie.Pozdrawiam
        • Gość: Dora Re: nie piszecie o czyms czego nie znacie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.11.16, 13:57
          byłam na teneryfie jako gość programu ambasador przedstawiono nam ofertę zakupu członkostwa ale dopiero po pokazaniu przepięknego apartamentu którego niby mieliśmy się stać współwłaścicielami. Niestety z czasem okazało się ze to nie apartament chcą nam sprzedać a członkostwo w ich programie wakacyjnym który wynosi 21000 euro ( koszt ok 90300zł ) plus 430 (1840) euro rocznie za tydz pobytu - no jeśli chcieli byśmy przedłużyć pobyt o tydz to koszt jest kolejne 430 euro . Nie ma nic powiedzianego w umowie że jest to tylko na 3 lata wykupujesz dożywotnie liczą na jakieś 30 lat
          Wiec przeliczcie sobie państwo te członkostwo na te 30 lat
          430( pobyt tygo – zakładając ze lecimy w roku raz na ten tydz) X 30 lat = 12900 euro
          12900 + 21000 (członkostwo) = 33900 euro to jest całkowity koszt na 30 lat
          przeliczając to na złotówki wychodzi ok 145770 zł za apartament 4 osobowy ( bo na więcej osob były o wiele droższe)

145770 zł : 30 = 4850 zł za tygodniowy pobyt bez wyżywienia bez przelotu to jest koszt pobytu w apartamencie i żeby nie było ze to takie hop siup nie macie państwo zagwarantowane ze na 100% będzie to ten apartament który wam pokazywano oooo nie !!!! w tym czasie może być zajęty i będziecie zakwaterowani w innym hotelu RCI nooo ze akurat w tym gorszym powiedzmy 3 gwiazdkowym a płaciliście za 5 hmmmm”to następnym razem państwu na pewno damy w tym lepszym” - ale czy aby na pewno ????

Tak więc podsumujmy co dostajemy od firmy RCI za 33900 za te 30 lat ?? ano to ze możecie spędzić wakacje w jednym z ich hoteli ot i cała prawda

tak więc zachęcam jednak do wykupywania wycieczek w dowolnych terminach w dowolnych hotelach i w dowolnych miejscach bo ileż to razy pojechać można w jedno i to samo miejsce ?! Nie no tak oferują państwu ze można się wymienić w inne państwa i kontynenty ?? ale czy oby na pewno?? ano zdarzyło się to już parę razy ze jak chciano wymienić pobyt na teneryfie na wyjazd na dominikanie był wielki problem gdyż akurat nie było wolnych miejsc ( kurcze i to już paro krotonie) nie dziwne ????
    • Gość: Ryszard Re: system RCI IP: *.red-80-26-254.adsl.dynamic.ccgg.telefonica.net 06.08.14, 22:37
      Ja kiedyś korzystałem z RCI ale mam dobrą radę,lepiej korzystać z Dial World Exchange,polska firma na miejscu,można wyjeżdzać do wszystkich ośrodków RCI na świecie,wszystko podane na tacy,po polsku z datami wyjazdów od razu na stronie.
      Nie ma kosztów utrzymania ani rezerwacji czy przezentacji.
      Ja w każdym razie jestem bardzo zadowolony.
    • majewda3 Re: system RCI 04.08.16, 11:09
      Witam, wykupiłem tygodniowy pobyt m/in na Teneryfie przez 3 lata i jak zwykle wiele obiecywali, katalog hoteli po polsku i wiele innych rzeczy i dzisiaj nawet nie odbierają telefonów. Jeszcze poczekam chwilkę i jak sie nic nie zmieni zgłoszę Pana Michała do prokuratury za oszustwo. I nic mu nie pomoże że aktualnie przebywa i pracuje na Teneryfie. Pozdrawiam Darek
    • joanna3000 Re: system RCI 05.01.17, 11:50
      Proszę uważać na oferty timesharingowe z firmy „Regency Resorts LTD” (RCI) na Teneryfie. Zawarliśmy umowę członkowską, która zobowiązała nas do wpłaty określonej kwoty w wyznaczonym przez obie strony czasie. Zachęceni atrakcyjną ofertą wyjazdów zagranicznych, korzystania z infrastruktury na całym świecie oraz możliwościami inwestycyjnymi byliśmy zobligowani do podjęcia decyzji jeszcze tego samego dnia gdyż była to „oferta promocyjna”. Chciałabym zaznaczyć, że oferowanie korzyści finansowych jest nielegalne. W celu zawarcia umowy timesharingowej wpłaciliśmy tzw. „kwotę manipulacyjną”- 950 euro, która powinna nam zostać zwrócona według Prawa Unii Europejskiej po rezygnacji z umowy. Zgodnie z przysługującym nam prawem w ciągu 3 dni od daty podpisania umowy wysłaliśmy pismo rezygnacyjne, a naszą sprawą zajęło się ECK ponieważ firma nie przyjmuje pism, nie odpowiada na żadne wiadomości. Nie odzyskaliśmy do tej pory pieniędzy, firma RCI nie podpisała umowy rezygnacyjnej mimo obowiązku i jedynym rozwiązaniem sytuacji jest skierowanie sprawy na drogę sądową.
      • Gość: Gość Re: system RCI IP: *.cpe.pppoe.ca 10.04.19, 13:15
        My też podpisaliśmy umowę będąc na wakacjach dokładnie tak samo nas potraktowali zaprosili nas na rozmowy nie mówiąc o czym ona w ogóle będzie były szampany obiecywanie ,dodatkowe wakacje jak chcieliśmy wyjść ,po prostu jak tam wejdziesz to naprawdę bardzo trudno stamtąd ,wyjść wróciliśmy do pokoju ,przeczytałam na Internecie o tym ,próbowałam tam będąc zerwać tą umowę , bo dwóch dniach wróciliśmy do domu wysłaliśmy e-mailem na wszystkie możliwe adresy pismo o rezygnacyjne , do tej pory dzwonią do nas z propozycją wakacji nikt tego pisma rezygnującego nie przyjął ,nie odpisał chociaż poinformowano nas tam że możemy zerwać umowę kiedy tylko będziemy chcieli ,okazuje się że tej umowy w ogóle nie da się po prostu zerwać , nie da się zrezygnować ja się czuję w tej chwili przez nich Osaczona , nie śpię po nocach , wzięłam adwokata , któremu w końcu odpisali , ze umowa będzie zerwana ale nie oddadzą nam pieniędzy i okazuje się ze dalej nie jest zerwana .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka