Dodaj do ulubionych

Najpiekniejsze miejsce w Polsce!

• ramiraz Kraków- Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 23.09.02, 18:36
      ...mej pirwszej miłości stolica... Bylo minelo,ale sentyment do KRAKOWA
      pozostanie mi do konca życia ;-).To jest miejsce magiczne od wieków i na wieki
      (mam nadz. ;-) ) Cóz moge jeszce powiedzieć??? Jak nie wiezyci to jedźcie do
      Kraka i sie sami przekonajcie!!Tylko jedna mala rada.Zeby poznać K-ów trzeba
      czasu, i prosze nie jeden dzien. Gdybym tylko mógł to bym sie tam przeprowadzil
      nawet zaraz ;-) !!!! Oto mój faworyt-Kraków
      Ramiraz z Opola (student)
    • Gość: Piotr Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.acn.waw.pl 25.09.02, 19:46
      Po prostu Polska ................ gdyby nie te winiety i inne głupie pomysły
    • Gość: Bartek Re:Okununka k/Włodawy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 19:24
      Piękne jezioro, przeźroczysta woda!
      druge jezioro- do wędkowania-niedaleko!
      duża baza hotelowa, noclegowa!
    • Gość: a.m.p Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.10.02, 07:41
      Mogę się podpisać pod wszystkimi wypowiedziami, łącznie z Nową Hutą(!), do
      której czuję duży sentyment, ale ponieważ nikt do tej pory nie wspomniał, więc
      piszę: GÓRY STOŁOWE!!!
      • Gość: Tomaszek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.ipartners.pl 18.10.02, 10:28
        Hej :o)

Nie widziałem jeszcze, żeby ktoś wspomniał miejsce niedawno przeze mnie
        odkryte - Cypel Rewski. Miejsce magiczne i wspaniałe o każdej porze :o)

Zdrówka :o)

• Gość: Stefek Burczymucha Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.02, 11:56
        KRAKOW, a dokladnie rynek tuz przed Bozym Narodzeniem. Musi byc snieg, lekki
        mrozik, wieczor i lampki na drzewkach. Lubie tez krakowski Salwator i Las
        Wolski wczesna wiosna - tereny pierwszych spacerow z moja narzeczona.
        Dorzucilbym jeszcze teren Gor Swietokrzyskich i Sandomierza - najlepiej
        smakowac na rowerze, powoli przemierzajac lasy i wioski. W Polsce
        jest "klimat", ktorego nie czuje za granica.
      • Gość: PEGAS Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 25.10.02, 21:34
        Zdecydowanie schronisko "SAMOTNIA" w Karkonoszach i widok na Granaty. Bywam w
        różnych miejscach w Polsce-to miejsce urzekło mnie najbardziej.
    • Gość: Zielinska Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.BMJ.net.pl 18.10.02, 19:20
      jest takie urocze miejsce - prześliczne Sindry,las spacerowo- grzybowy koło
      południowowielkopolskiego miasteczka ZDUNY k/Krotoszyna.Wszyscy mieszkańcy
      Zdun znają ten las.Ja mieszkam ponad 200 km od tego miejsca,ale w czasie
      każdego urlopu muszę tam koniecznie pospacerować ze swoją rodziną.Oni też
      pokochali TO MIEJSCE
      • luka Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 25.10.02, 19:14
        Chełmsko Śląskie

Bystrzyca Kłodzka
    • Gość: czapajew Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.legnicka.stream.pl 28.10.02, 06:18
      to kraków
    • Gość: czapajew Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.legnicka.stream.pl 28.10.02, 06:18
      to kraków
      • Gość: Remik Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 11:32
        Okolice linii kolejowej Koscierzyna - Wierzchucin.

Remik
    • adamm00 mialem nic nie pisać, ale napiszę 28.10.02, 15:48
      Dla mnie takie miejsca sa w Drawieńskim Parku Narodowym (DPN) Gdzie dokladnie?
      Nie powiem! Bo takich rzeczy nie zdradza się publicznie. Przyjedźcie i sami
      odkrywajcie. Na przyklad Moczele. Wspaniale są nasze Bieszczady i Tatry. Ale
      moje serce nalezy do DPN.
    • Gość: max ciezko je zliczyc... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.02, 17:54
      Nie mam jednego miejsca, jest ich wiele, ale niektore sa szczegolne
      Jadac z gory na dol to:

Baltyk- tu stosunkowo mam ich nie wiele- przede wszystkim na Wolinie..

Pojezierza- tu prawdziwa obfitosc: okolice Smolnik (suwalszczyzna) tak piekne
      ze zapiera dech, Krutynia i szeroki ostrow nad sniardwami, jezioro wdzydzkie na
      Kaszubach, Drawa oraz cudowny zwlaszcza po sezonie Lagow i jego jeziora i lasy.

Gory: bieszczady a w nich rozsypaniec z widokiem na polonine bukowska i otryt

miasta: Wroclaw, Krakow i Gdansk
      • Gość: Tomek Re: KAL IP: *.crowley.pl 30.10.02, 15:36
        Czesc!
        Jest taka wies KAL na Mazurach nad Mamrami, kolo Wegorzewa.
        Jadac droga z Wegorzewa do KAL-u wjzdza sie na niewielkie wzniesienie drogi z
        ktorego to wzniesienia rozciaga sie cudowny widok na jezioro a w dole nad samym
        jeziorem jest KAL. Polecam szczegolnie jesienia.
        CUDO!
        PZDR
    • Gość: saper29 Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: MUCITGPRXYA* / 194.121.59.* 03.11.02, 03:17
      Zdecydowanie wieś WAJKÓW i okolice. Piekne widoki na Bug, tam czas się
      zatrzymał. (okoliczne wsie: Serpelice, Niemirów, Gnojno, Mielnik.)
    • Gość: Syrena Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 157.25.128.* 08.11.02, 10:36
      Podobnie, jak w Europie również w Polsce nie mam swojego ulubionego i
      najpiękniejszego miejsca, ale bardzo miłymi wspomnieniami darzę:
      Kalisz,
      Wrocław,
      Kazimierz Dolny,
      Sopot,
      Gdańsk,
      Gdynię,
      Poznań,
      Legnicę,
      Pułtusk,
      Lublin,
      Kozłówkę,
      Puławy,
      Borowski Las,
      Kraków,
      Wadowice,
      Wieliczkę,
      Korbielów,
      Szczecin,
      Opinogórę,
      Jelenią Górę,
      Stare Jabłonki,
      Olsztyn,
      Krutyń,
      Toruń.
      i tysiące uroczych miast, miasteczek i wiosek wzdłuż polskich dróg.
      Pozdrawiam
      Syrena
    • Gość: Hania Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.telia.com 09.11.02, 18:35
      W Polsce wszystkie miaste, te duże i te małe są naprawde piękne. Krajobrazy i
      ta naturalność jest taka swojska ( trzeba tylko umieć na to wszystko patrzeć i
      dostrzegać ). Pochodzę z Łomży, i uważam , że moje miasto i okolice są
      urokliwe i warte też odwiedzenia. ( wskocz przy okazji do Nowogrodu )
      • Gość: Johan Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.02, 02:06
        Gość portalu: Hania napisał(a):

> W Polsce wszystkie miaste, te duże i te małe są naprawde piękne. Krajobrazy i
        > ta naturalność jest taka swojska ( trzeba tylko umieć na to wszystko patrzeć i
        > dostrzegać ). Pochodzę z Łomży, i uważam , że moje miasto i okolice są
        > urokliwe i warte też odwiedzenia. ( wskocz przy okazji do Nowogrodu )

Mylisz sie.Pozyj troche w innych krajach!!
        • Gość: weran Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: proxy / 161.233.47.* 15.11.02, 22:07
          Ja tez pochodze z Lomzy, i mimo ze mieszkam juz dlugo poza granicami Polski i zwiedzilem wiele
          przepieknych miejsc w Europie i Polnocnej Ameryce, zawsze mile wspominam te rodzinne strony.
          Dolina Narwi, szczegolnie ten odcinek na wschod od Lomzy do wsi Bronowo jest naprawde uroczy .
          • Gość: davoo A moze do Torunia? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 21:15
            ..wyrwany do tablicy troche przez jeden z watkow na forum,,,
            ,,,polecam moje rodzinne miasto- Torun :)

W sam raz,malownicze miasto na weekend-
            zachwalac mozna by dlugo- przede wszystkim starowka wpisana na liste UNESCO,
            jej niesamowity klimat gotyckiego sredniowiecznego miasta,,, slynna panorama
            Torunia od strony wisly (znana m in z Rejsu, ktorego akcja zaczyan sie wlasnie
            w Toruniu:), planetarium, skansen przy samej starowce, tradycje kopernikanskie,
            pierniki,,, :)
            Dla koneserow pierscien pruskich fortow wokol torunia, zamek dybowski po
            drugiej stronie wisly...

Miasto na iles jeszcze nie odkryte.

Wiec zapraszam,
            polecam grzana sliwowice "pod aniolem" w piwnicach ratusza! ;)

A troche szczegolow np na
            www.torun.pl

PS ,,,co do komentarza, ze nasze miasta sa ladne jedynie z naszej, polskiej
            perspektywy ,,,coz- moze to i prawda- sa zaniedbane, biedne.
            Jednak zmieniaja sie na korzysc z roku na rok!
            A zamiast marudzic, wacpan:) ,,wracac do polski i inwestowac w rozwoj miast,
            restauracje zabytkow ,,a nie wydawac kapuste w centrach handlowych tego czy
            innego panstwa swiata

pozdrawiam
      • Gość: MALOP PERŁY MAŁOPOLSKI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 22:59
        WMOŻNA KILKA Z NICH ODWIEDZIĆ.
        A TE MIEJSCA TO PERŁY MAŁOPOLSKI
        www.malopolska.info.pl/www/perplik/ulubp/ulubione.html
        ORAZ

www.malopolska.info.pl/www/perelki.html
        PROSZĘ O OPINIE

• Gość: dudek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.cto.us.edu.pl / *.tech.us.edu.pl 19.11.02, 20:47
      Owszem, znam takie jedno najpiękniejsze miejsce. Myśle, że jest nawet
      piękniejsze od Helu w lecie i Suwałk zimą. Na dodatek jest (obecnie) w Polsce!
      To takie jedno miejsce między udami mojej znajomej.
    • Gość: Marco Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.proxy.aol.com 20.11.02, 09:39

Le plus beau coin de pologne c'est la mazury et particulierement PRZEROSL
      et ses environs......the most beautiful country in poland : Mazury and
      particularly thelittle town PRZEROSL .....najpiekniejsze miejsce w POLSCE to
      mazury i gmina RZEROSL
    • Gość: Anka Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.0-136-217.adsl.skynet.be 24.11.02, 18:21
      Pochodze z Lublina, dlatego glosuje na Roztocze i Pojezierze Leczynsko-
      Wlodawskie.
      • Gość: gabon Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 62.233.138.* 26.11.02, 21:19
        Kiejkuty Stare, powiat Szczytno. Bomba!
    • Gość: Rafał Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.kalisz.mm.pl 08.02.03, 23:04
      Dzieki za wszystkie wypowiedzi...
      pozdrawiam
      Rafał
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka