tomaaasss 07.06.05, 14:42 kiedy do Turcji, wrzesień czy październik? i z jakim biurem na 7+7. napiszcie jeśli byliście o hotelach, jedzeniu i wycieczkach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: podroznik00 Re: Turcja IP: *.wlhome / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:30 Jeśli do turcji to we wrzesniu. Ja z mężem byłam już 4 razy (2 razy z biurem podróży i 2 razy bez) Jeżeli wybierasz się bez dzieci to polecam wyjazd z wykupieniem samego czarteru np.do Antaly lub Dalaman .Na miejscu nie ma problemu ze znalezieniem noclegu w każdej kategori cenowej np. pokój ( 2 osoby) na starym mieście w Antaly można znaleść za 20 eur ze śniadaniem.Jedzenie też nie jest drogie jeśli się je tam gdzie miejcowi a nie na głównej promenadzie z turystami.W Turcji jest rewelacyjna i tania komunikacja zarówno w miescie jak i na dalekich trasach. My będąc sami przez 3 tygodnie zrobiliśmy trase np. 1)Antalia 1 dzień - Bodrum- 1 tydzień - Kusadaszi 1 tydzień - Istambuł 4 dni - Antalia 2 dni. 2)Antalya - Fetyje-Marmaris-Antalya 3)Antalya - Alanya-Kapadocja -Pamukale -Alanya-Antalya Wycieczki z miejscowych biur podróży są 2 razy tanisze niż z polskich - warto korzystać. Jeszcze jedno , jeżeli wybierasz się z biurem to dla mnie zasadą jest szukanie hoteli w centrum miasta , ponieważ wieczorem na mieście zawsze coś się dzieje , nie można się nudzić,pełno barów, bazarów, sklepików , a na plażę zawsze można dojechać jesli w centrum jest brzydka .Warto się zaopatrzyć w przewodnik Pascala nie ma w nim ładnych zdjęć ale treść jest bardzo przydatna, a jeżeli chce się wiedzeć co jest ciekawego w oklicy i gdzie jest ładna plaża to na miejcu w danej miejscowosści idzie sie do biura informacji turystycznej lib sklepu z widokówkami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś