Dodaj do ulubionych

Hotel Dimitrios na Krecie - ktoś zna ten hotel????

IP: *.t / 192.168.10.* 06.08.02, 11:33
W efekcie jadę na Kretę (a nie na Majorkę). Zna ktoś z Was hotel
Dimitrios??????
Obserwuj wątek
    • klaus1 Re: Hotel Dimitrios na Krecie - ktoś zna ten hote 06.08.02, 12:18
      KIEDY WYLATUJESZ?
      • Gość: ewa Re: Hotel Dimitrios na Krecie - ktoś zna ten hote IP: *.t / 192.168.10.* 06.08.02, 12:22
        w przyszłym tygodniu tygodniu
        a co? też jedziesz???????
        • klaus1 Re: Hotel Dimitrios na Krecie - ktoś zna ten hote 06.08.02, 12:54
          nie mogę się zdecydować...

juz pisano tu o tym hotelu, kłopoty z zakwaterowaniem, brak miejsc i konieczne
          przenosiny na dzień lub dwa do innego hotelu (tak było z ofertą neckermanna
          wylot z polski), sprawdziłem to dokładnie i to PRAWDA! :-(, i to dość częsta
          praktyka gdy wyloty są w środku tygodnia

• Gość: p22 Re: Hotel Dimitrios na Krecie - ktoś zna ten hote IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 12:50
      Też pytałam o ten hotel ok. 3 tygodnie temu. I dostałam odpowiedź, która
      zniechęciła mnie w ostatniej chwili do podpisania umowy. Musisz poszukać jej na
      forum. Ostatni wpis był 1.08.
      Mimo wszystko życzę udanego pobytu.
    • Gość: magda_sz Re: Hotel Dimitrios na Krecie - ktoś zna ten hote IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 12:54
      przeczytaj moją historię z Neckermannem w tym właśnie hotelu. Jeżeli mimo
      wszystko zdecydujesz się mogę podać ci parę przydatnych informacji
      Miłego dnia Magda
      • Gość: ewa Re: Hotel Dimitrios na Krecie - ktoś zna ten hote IP: *.t / 192.168.10.* 06.08.02, 13:02
        o cholera, ja już kupiłam tą wycieczkę :(((((((
      • Gość: ewa Re: Hotel Dimitrios na Krecie - ktoś zna ten hote IP: *.t / 192.168.10.* 06.08.02, 13:12
        stracilam dobry nastrój przedwakacyjny :(
        a mozesz mi napisac cos wiecej na temat hotelu?
        Oprocz zawirowan z pokojem i przenoszeniem do innego hotelu (skandal!!!!)
        sam hotel byl w porzadku??? Jak pokoje?? i cala reszta????
        juz wiem, ze jedzenie bylo okropne...
      • Gość: ewa DO MAGDY IP: *.t / 192.168.10.* 06.08.02, 13:33
        moglybysmy sie zmailowac??? lamka zapadla, wycieczka w piatek juz zostala
        kupiona, pozostaje mi miec nadzieje, ze bedzie ok, chcialabym wypytac Ciebie
        dokladniej o ten hotel...
        • Gość: magda_sz Re: DO MAGDY IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 14:37
          Po tych wszystkich pertubacjach z Hotelem, Rezydentką można powiedzieć że dało
          się wytrzymać i było nawet bardzo miło - pod warunkiem że nie załamało cie to
          do końca. My postanowiliśmy spedzić dalszy ciąg urlopu bez problemów i się
          udało.
          Hotel jak już wczesniej pisałam bardzo milutki - za niedogności które nas
          spotkały dostaliśmy bardzo ładny pokoik był to pokój 404 chyba? Ale nie była to
          zasługa rezydentki tylko jednego z pracowników hotelu. Inne pokoje były różne
          niektóre tak jak mój miły i przyjemny inni Polacy mieli małe norki szczególnie
          gdy jechali na do pokoju 3 osobowego. Tak naprawdę dostali 2-kę + dodatkowo
          wciśnięte łóżko.
          Jak wychodzisz z hotelu i skręcasz w prawą stronę, na tej samej uliczce jest
          super rodzinna pizzeria - są tam 2 duże papugi co moge jeszcze polecić z tej
          pizzeri to tortolini Paluszki lizać.
          Gdy wyjdziesz na główną promenadę sa 2 warte polecenia taverny jedna to tawerna
          Verantta ( dokładnie nie wiem jak się pisze) są tam super dobre lody i
          troszeczke dalej gdzie warto również zjeść coś dobrego to tawerna z żółtymi
          materiałowymi kotarkami, cecha charakterystyczna to dużo klatek z ptakami.
          Polecam tam spagetti i suflaki z kurczaka. Jezeli nie chcesz wydać dużo
          pieniędzy na okropne jedzenie nie jedz nigdy w tawerenkach przy porcie.
          To tak w wielkim skrucie. Jutro postaram Ci się przygotować co warto zwiedzić i
          skąd wynająć samochód. Jeżli możesz to podaj mail'a
          • Gość: ewa Re: DO MAGDY IP: *.t / 192.168.10.* 07.08.02, 11:05
            Dzięki :))))) Najbardziej interesują mnie informacje na temat hotelu. Na Krecie
            bylam rok temu (ta sama miejscowość, ale inny hotel - Odyssia). informacja o
            pizzeri bardzo mi sie przyda :)))))) Jaki miałaś widok z pokoju? Na co? Ja w
            zeszłum roku dostałam pokój (norkę) z widokiem na śmietnik i mini złomowisko,
            bardzo romantycznie ;) Dopiero po rozmowach z panią na recepcji udalo nam się
            otrzymać inny pokój, odrobinę lepszy i z bocznym widokiem na góry. Czy w hotelu
            Dimitrios też jest szansa otrzymać pokój z okropnym widokiem (tzn śmietnik,
            złomowisko, albo coś innego, równie ohydnego)?
            pozdrawiam :))))
            ewa

ps. wysłałam wczoraj do Ciebie maila (znalazłam adres w poprzednim temacie o
            krecie). Nie dotarł????
            mój adres: venecja@poczta.fm
            • Gość: magda_sz Re: DO Ewy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 11:11
              Odebrała dopiero dziś twojego maila. I wysłałam Ci wszystko na temat Dimitrios.
              A jeżeli chodzi o widok z pokoju to miałam na taras restauracji, inni na
              budynki obok, inni na przejście w hotelu a inni na basen.Jak dostałaś mojego
              dzisiejszego maila daj znać!
              Pozdrawiam Magda
              • Gość: ewa Re: DO MAGDY IP: *.t / 192.168.10.* 07.08.02, 11:56
                Dzięki, dostałam maila :))))
                Napisz mi jeszcze proszę, czy nie przeszkadzał hałas od ulicy. Z tego co
                pamiętam tam jest bardzo ruchliwa, a raczej głośna uliczka pomiędzy hotelem a
                plażą....
                • Gość: magda_sz Re: DO Ewy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 12:05
                  Nie było bardzo spokojnie. Oczywiście trzeba uważać na kierowców - kamikaze.
                  Jak już byłaś na Krecie wiesz o czym mówię.
    • Gość: magda_sz Do Ewy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 12:09
      Jeszcze jedno w hotelu obok Peerl nie pamietam dokładnie nazwy wieczorem
      organizowane są często wieczorki przy całkiem niezłej muzyce- pod warunkiem że
      lubisz rytmu latyno-amerykańskie
      • Gość: ewa Re: Do Magdy IP: *.t / 192.168.10.* 07.08.02, 12:25
        hmm... to jest chyba dobra wiadomść. Byłaś na takim wieczork? Było ok?
        • Gość: magda_sz Re: Do EWY IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 13:21
          weszlismy jako goście hotelowi nikt się nie pytał więc poszliśmy posiedzieliśmy
          potańczyliśmy było naprawde miło
        • Gość: magda_sz Re: Do Ewy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 13:24
          Jeszcze przypomniało mi się jedno jak będziecie mieć dość naszego basenu i
          plaży idźcie na basen do hotelu po drugiej stronie ulicy. podobno jest tam
          bardzo miło niektórzy tak praktykowali
          • Gość: ewa Re: Do M A G D Y :))) IP: *.t / 192.168.10.* 07.08.02, 13:31
            Do którego hotelu? pamiętasz jak się nazywa? Nikt z obsługi (w drugim hotelu)
            nie robił dymu ani się nie czepiał???

A tak przy okazji.... w porządku jest basen przy hotelu Dimitrios? Na zdjęciu
            wygląda na malutki...
            • Gość: magda_sz Re: Do Ewy :-))) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 13:46
              Nie, traktowali ich jak gości tego hotelu a nazwa to M... B... sprawdzę to
              napisze. A w Dimitrosie basenik nie za duży ale proponuje 100x plażę i tą super
              wodę!!!!
              • Gość: ewa Re: Do Magdy :-))) IP: *.t / 192.168.10.* 07.08.02, 14:10
                bardzo Ci dziękuję za pomoc :)))))) jeśli przypomnisz sobie coś jeszcze, daj
                znać. Dostałaś mojego drugiego (dzisiejszego) maila?
              • Gość: ewa Re: Do MAGDY :-))) IP: *.t / 192.168.10.* 07.08.02, 15:39
                obiecuję, że męczę Cie po raz ostatni ;) Napisz mi tylko co miałaś na myśli
                pisząc "norka" o pokojach w Dimitriosie. Czy oznaczało to, że jedynie malutkie,
                czy generalnie brzydkie, cimne, okropne pokoje....?
    • Gość: ewa BYŁAM I WRÓCIŁAM!!! IP: *.t / 192.168.10.* 22.08.02, 15:29
      zgodnie z ostrzezaniami probowali nas "przekwaterować" na kilka dni.... udalo
      sie jednak ich przekonac, zeby znalezli pokoj na caly okres naszego pobytu :)))
      Nie rozumiem dlaczego to robia..... jak juz sie wprowadzilam, widzialam, ze
      czesc pokoi jest wolnych.....

a jedzenie rzeczywiscie podle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka