Gość: Mike IP: 62.88.5.* 28.06.01, 12:16 Planuję wybrać się na wycieczkę objazdową po Hiszpani lub Włoszech. Czy znacie jakieś buira podróży, które warto polecić. A może są takie biura, których należy się wystrzegać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dolby2 Biura podróży godne polecenia IP: 195.117.210.* 11.07.01, 10:10 Jedynym biurem podróży, które mogę polecić z tak zwaną ręką na sercu jest Orbis. Standardowa opinia, że Orbis jest dobry, ale drogi nie pokrywa się z rzeczywistością. Po kilku wyjazdach z Orbisem próbowałem szczęścia ze Scan Holiday, z Vingiem i z TUI. Zawsze czułem się narżnięty. W tym roku jadę do Grecji z Orbisem i jestem dziwnie spokojny, że wszystko będzie OK. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Halik Re: Biura podróży godne polecenia IP: 194.181.200.* 20.07.01, 12:48 Z moich doświadczeń: OK -> OASIS Tours (b. dobrze zorganizowani, wszystko na czas, na wycieczkach zawsze masz wrażenie, że czekają właśnie na ciebie); Triada, Polonia (po prostu bez niespodzianek); PONIZEJ NORMY -> EXIM Tours (negacja OASIS, brak przewodników polskojęzycznych + arogancja), VING (100% ich oferty last minute z biura przy "rotundzie" zawsze okazywała się nieaktualna-choć prezentowano ją dalej przez tudzień, dwa :) ), Rainbow (Rezerwacja telefoniczna nic dla nich nie znaczy, dopiero gdy znajazłem sie u nich z kasą - okazało się że ich inf. są nieaktualne - dałem sobie spokój i zmieniłem lokal). Odpowiedz Link Zgłoś
gn0836 Re: Biura podróży godne polecenia 23.07.01, 22:25 Dwa lata temu wyjechałam z Oasis do Tunezji i nie byłam zadowolona. Jedyne, co obiecywali i dotrzymali, to piękna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Biura podróży godne polecenia IP: 217.97.206.* 15.08.01, 22:01 ile osob tyle zdan tradycyjnie jak w polsce - dwie osoby i trzy rozne zdania pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: Biura podróży godne polecenia IP: 192.127.216.* 16.08.01, 07:09 Nie wpuszczaj ludzi w maliny CO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walker Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 18:32 Polecam Rainbowtour, bo standard jest zawsze adekwatny do ceny, a czasami nawet lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.07.01, 14:07 Orbis właśnie sprzedaje ofertę Vinga, TUI oraz Neckermanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adox Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.gdynia.mtl.pl 17.07.01, 13:41 baaaardzo sensownie jest wybrac oferte mieszkaniowa z InterHomu i pojechac samemu bez pośredników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desperat Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.mofnet.gov.pl 31.07.01, 14:42 jeżeli objazd to proponuję Sigmę Travel, byłem z nimi w Hiszpanii i Maroku, Egipcie i w Turcji, są spox, świadczenia na poziomie a ceny bezkonkurencyjne do złodziejskiego np. Orbisu, poza tym bogaty program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanG Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.cb.open.net.pl 16.08.01, 22:13 > Planuję wybrać się na wycieczkę objazdową po Hiszpani > lub Włoszech. Czy znacie jakieś buira podróży, które > warto polecić. A może są takie biura, których należy > się wystrzegać? Godny polecenia jest Scan Holiday, z którym byłem na wczasach 4 razy w ciągu 4 ostatnich lat (Kreta, Egipt, Rodos i Tunezja). Pracują profesjonalnie. Problem tylko, że oni nie organizują wycieczek objazdowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nusia Re: Biura podróży godne polecenia IP: 192.168.0.* / *.tempservice.com.pl 17.08.01, 15:36 Byłam na Ibizie ze Scan Holiday i było naprawdę OK. Obecnie jednak zostali przejęci, chyba przez Niemców i ceny nie są już takie atrakcyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanG Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.cb.open.net.pl 18.08.01, 22:54 > Byłam na Ibizie ze Scan Holiday i było naprawdę OK. > Obecnie jednak zostali przejęci, chyba przez Niemców Przez TUI. > i ceny nie są już takie atrakcyjne Nie sądzę. W czerwcu w ofercie promocyjnej kupiłem wczasy w Tunezji - 1350 zł (!!!) na osobę poniżej ceny katalogowej. Była to promocja przebijająca bardzo mocno ofertę konkurencji. Przyglądałem się też ofercie TUI - to, co oni nazywają "Last minute", kosztuje na ogół tyle samo co w katalogu. A więc nie wiadomo, czy w przyszłym roku czekają nas równie urocze promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amatyja Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.acn.waw.pl 19.08.01, 13:53 Bardzo ciekawy tour po Hiszpanii organizuje poznańskie biuro Mediterraneum.Wycieczka nazywa się Flamenco, trwa 18 dni i jest bardzo bogata programowo.Można zobaczyć dość dużo .Żadne inne ze znanych mi biur nie proponuje tak bogatego programu.Jedyny mankament to podróż autokarem w obie strony.Wprawdzie zwiedza się po drodze trochę we Włoszech ( jez.Garda) trochę we Francji ( Monaco, Avignon )ale dojazd na półwysep trwa niesamowicie długo.Hotele na ogół niezłe choć było kilka wpadek zwłaszcza przy powrocie kiepski hotel i śniadanie na Costa Brava. Odpowiedz Link Zgłoś