Dodaj do ulubionych

Biura podróży godne polecenia

IP: 62.88.5.* 28.06.01, 12:16
Planuję wybrać się na wycieczkę objazdową po Hiszpani
lub Włoszech. Czy znacie jakieś buira podróży, które
warto polecić. A może są takie biura, których należy
się wystrzegać?
Obserwuj wątek
    • Gość: dolby2 Biura podróży godne polecenia IP: 195.117.210.* 11.07.01, 10:10
      Jedynym biurem podróży, które mogę polecić z tak zwaną ręką na sercu jest
      Orbis. Standardowa opinia, że Orbis jest dobry, ale drogi nie pokrywa się z
      rzeczywistością. Po kilku wyjazdach z Orbisem próbowałem szczęścia ze Scan
      Holiday, z Vingiem i z TUI. Zawsze czułem się narżnięty. W tym roku jadę do
      Grecji z Orbisem i jestem dziwnie spokojny, że wszystko będzie OK. Pozdrawiam,
    • bellona Re: Biura podróży godne polecenia 11.07.01, 16:08
      triada jest OK
      • Gość: T. Halik Re: Biura podróży godne polecenia IP: 194.181.200.* 20.07.01, 12:48
        Z moich doświadczeń:
        OK -&#62 OASIS Tours (b. dobrze zorganizowani, wszystko na czas, na wycieczkach
        zawsze masz wrażenie, że czekają właśnie na ciebie);
        Triada, Polonia (po prostu bez niespodzianek);
        PONIZEJ NORMY -&#62 EXIM Tours (negacja OASIS, brak przewodników polskojęzycznych
        + arogancja), VING (100% ich oferty last minute z biura przy "rotundzie" zawsze
        okazywała się nieaktualna-choć prezentowano ją dalej przez tudzień, dwa :) ),
        Rainbow (Rezerwacja telefoniczna nic dla nich nie znaczy, dopiero gdy znajazłem
        sie u nich z kasą - okazało się że ich inf. są nieaktualne - dałem sobie spokój
        i zmieniłem lokal).
        • gn0836 Re: Biura podróży godne polecenia 23.07.01, 22:25
          Dwa lata temu wyjechałam z Oasis do Tunezji i nie byłam zadowolona. Jedyne, co obiecywali i dotrzymali, to
          piękna pogoda.
        • Gość: krzysiek Re: Biura podróży godne polecenia IP: 217.97.206.* 15.08.01, 22:01
          ile osob tyle zdan
          tradycyjnie jak w polsce - dwie osoby i trzy rozne zdania
          pozdrowionka
      • Gość: Marzenka Re: Biura podróży godne polecenia IP: 192.127.216.* 16.08.01, 07:09
        Nie wpuszczaj ludzi w maliny CO!!!!!!
    • Gość: Walker Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 18:32
      Polecam Rainbowtour, bo standard jest zawsze adekwatny do ceny, a czasami nawet
      lepszy.
    • Gość: Darek Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.07.01, 14:07
      Orbis właśnie sprzedaje ofertę Vinga, TUI oraz Neckermanna
    • Gość: adox Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.gdynia.mtl.pl 17.07.01, 13:41
      baaaardzo sensownie jest wybrac oferte mieszkaniowa z InterHomu i pojechac
      samemu bez pośredników
    • Gość: Desperat Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.mofnet.gov.pl 31.07.01, 14:42
      jeżeli objazd to proponuję Sigmę Travel, byłem z nimi w Hiszpanii i Maroku,
      Egipcie i w Turcji, są spox, świadczenia na poziomie a ceny bezkonkurencyjne do
      złodziejskiego np. Orbisu, poza tym bogaty program.
    • Gość: JanG Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.cb.open.net.pl 16.08.01, 22:13
      &#62 Planuję wybrać się na wycieczkę objazdową po Hiszpani
      &#62 lub Włoszech. Czy znacie jakieś buira podróży, które
      &#62 warto polecić. A może są takie biura, których należy
      &#62 się wystrzegać?

Godny polecenia jest Scan Holiday, z którym byłem na
      wczasach 4 razy w ciągu 4 ostatnich lat (Kreta, Egipt,
      Rodos i Tunezja).
      Pracują profesjonalnie.
      Problem tylko, że oni nie organizują wycieczek
      objazdowych.
      • Gość: Nusia Re: Biura podróży godne polecenia IP: 192.168.0.* / *.tempservice.com.pl 17.08.01, 15:36
        Byłam na Ibizie ze Scan Holiday i było naprawdę OK. Obecnie jednak zostali
        przejęci, chyba przez Niemców i ceny nie są już takie atrakcyjne
        • Gość: JanG Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.cb.open.net.pl 18.08.01, 22:54
          &#62 Byłam na Ibizie ze Scan Holiday i było naprawdę OK.
          &#62 Obecnie jednak zostali przejęci, chyba przez Niemców

Przez TUI.

&#62 i ceny nie są już takie atrakcyjne

Nie sądzę. W czerwcu w ofercie promocyjnej kupiłem
          wczasy w Tunezji - 1350 zł (!!!) na osobę poniżej ceny
          katalogowej. Była to promocja przebijająca bardzo mocno
          ofertę konkurencji.

Przyglądałem się też ofercie TUI - to, co oni
          nazywają "Last minute", kosztuje na ogół tyle samo co w
          katalogu.

A więc nie wiadomo, czy w przyszłym roku czekają nas
          równie urocze promocje.
    • Gość: amatyja Re: Biura podróży godne polecenia IP: *.acn.waw.pl 19.08.01, 13:53
      Bardzo ciekawy tour po Hiszpanii organizuje poznańskie biuro
      Mediterraneum.Wycieczka nazywa się Flamenco, trwa 18 dni i jest bardzo bogata
      programowo.Można zobaczyć dość dużo .Żadne inne ze znanych mi biur nie
      proponuje tak bogatego programu.Jedyny mankament to podróż autokarem w obie
      strony.Wprawdzie zwiedza się po drodze trochę we Włoszech ( jez.Garda) trochę
      we Francji ( Monaco, Avignon )ale dojazd na półwysep trwa niesamowicie
      długo.Hotele na ogół niezłe choć było kilka wpadek zwłaszcza przy powrocie
      kiepski hotel i śniadanie na Costa Brava.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka