IP: *.miasto.gdynia.pl / 192.9.201.* 29.08.02, 08:57
Cześć, niestety nie spotkałayśy się w czasie naszej podróży do Tunezji. I już
niestety po wakacjach... ciekawa jestem jakie są Twoje wrażenia? do jakiego
hotelu w końcu trafiłaś i czy miałaś jakieś złe przygody z Triadą? napisz
koniecznie.
ola
Obserwuj wątek
    • Gość: Twiggy Re: Do Twyggy IP: *.kielce.com.pl 29.08.02, 14:24
      Czesc Olenko,
      Pobyt w Tunezji byl wspanialy.
      Trafilam do Nabeulu do hotelu *** Imene.
      Bardzo przyjemny hotel, choc bez jakis luksusow.
      Pokoj z balkonem i sprawna klimatyzacja ! :)
      Jedzenie w miare ok, obsluga bardzo mila.
      Na basenie lezaki za darmo, jedyna wada byly odbywajace sie do 2 wieczor
      wesela na terenie hotelu, przy basenie. Bylo po prostu bardzo glosno. Zadnych
      niemilych niespodzianek z Triada nie bylo, moze dlatego, ze nie bylismy
      przesadnie wymagajacymi klientami. Nie narzekalismy ani na jedzenie ani na
      warunki panujace w hotelu. Kilka osob narzekalo ale coz...za 1700 zl nie
      oczekiwalismy cudow. To nastawienie pozwolilo nam szczesliwie przetrwac hehe.
      Bylismy na 2 dniowej wycieczce Safari oraz Tunis, Kartagina i cos tam ...
      A Ty gdzie trafilas? jak sie bawilas i czy bylas na jakies wycieczce?
      Pozdrawiam serdecznie

Ps. w wc hotelowym przy recepcji widzialam najwiekszego karalucha w swoim
      zyciu! heheh
      • Gość: ola Re: Do Twyggy IP: *.miasto.gdynia.pl / 192.9.201.* 30.08.02, 12:19
        Hej
        jeśli byłaś w Imene to chyba blisko mnie, ja była w Kheopsie...
        szkoda że się nie poznaliśmy.
        Moj hotel był ok, jedzenie super, tylko lezaki na hotelowym basenie płatne...
        no i okoliczna plaża pozostawiala wiele do życzenia... ale woda - super nie?
        też byliśmy na Safari - świetna sprawa...
        teraz z perspektywy - Tunezja nie jest taka zła, ale jak przyjechaliśy to bylam
        trochę zawiedziona... tzn zupelnie inna kultura, te brudne knajpki, ten syf, te
        niedokończone budynki... trochę to wygladalo strasznie na początku, ale potem
        się już przyzwyczailam i juz nawet mi się potem podobalo.
        ja nie widzialam zadnego robaka...
        mialam nawet w hotelu telewizor z TVN wyobraź sobie!!!!
        • Gość: Twiggy Re: Do Twyggy IP: *.kielce.com.pl 30.08.02, 14:58

WoW TV mialas! Niezle. Kheops jest **** a Imene *** wiec Twoj hotel
          mial wyzszy standard.
          Ja rowniez bylam troche zawiedziona Tunezja na poczatku. Te oblesne knajpki,
          wszedzie brud, obdrapane bialo-szare niedokonczone budynki nie robily dobrego
          wrazenia. Po kilku dniach (konkretnie po Safari) patrzylam na Tunezje juz
          zupelnie inaczej. Na Safari bylismy z sympatycznym, mlodym przewodnikiem
          (Zbyszek - czy tez byl z Wami na wycieczce?), ktory duzo nam o Tunezji
          opowiadal. Na poczatku pobytu mialam mieszane uczucia ad. ludnosci arabskiej
          ale Safari zmienilo moje podejscie.
          Tak w ogole Nebeul to fajne miasteczko, panuje fajna atmosfera morska, ze sie
          tak wyraze. Mam nadzieje,ze bylas w piatek na targu? ja kupilam kilka
          ceramicznych rzeczy, ktore mi teraz przypominaja o Tunezji. Kupilam rowniez
          plytke CD z arabskimi przebojami hehe fajna pamiatka.
          Czy Ty mialas jakies problemy z Triada itp?
          Pozdrawiam
          • Gość: Ola Re: Do Twyggy IP: *.miasto.gdynia.pl / 192.9.201.* 02.09.02, 14:21
            Gość portalu: Twiggy napisał(a):

>
            > WoW TV mialas! Niezle. Kheops jest **** a Imene *** wiec Twoj hotel
            > mial wyzszy standard.
            > Ja rowniez bylam troche zawiedziona Tunezja na poczatku. Te oblesne knajpki,
            > wszedzie brud, obdrapane bialo-szare niedokonczone budynki nie robily dobrego
            > wrazenia. Po kilku dniach (konkretnie po Safari) patrzylam na Tunezje juz
            > zupelnie inaczej. Na Safari bylismy z sympatycznym, mlodym przewodnikiem
            > (Zbyszek - czy tez byl z Wami na wycieczce?), ktory duzo nam o Tunezji
            > opowiadal. Na poczatku pobytu mialam mieszane uczucia ad. ludnosci arabskiej
            > ale Safari zmienilo moje podejscie.
            > Tak w ogole Nebeul to fajne miasteczko, panuje fajna atmosfera morska, ze sie
            > tak wyraze. Mam nadzieje,ze bylas w piatek na targu? ja kupilam kilka
            > ceramicznych rzeczy, ktore mi teraz przypominaja o Tunezji. Kupilam rowniez
            > plytke CD z arabskimi przebojami hehe fajna pamiatka.
            > Czy Ty mialas jakies problemy z Triada itp?
            > Pozdrawiam

Mam podobne wrażenie. Po Safari i po tym jak dowiedziałam się więcej o tym
            kraju - było mi już tam lepiej i nawet zaczęło mi się tam podobać. Ja miałam za
            przewodnika pana Mohameda - Tunezyjczyka, który studiował w Polsce i ma żonę
            Polkę - nawiasem mówiąc ona jest chyba rezydentką Triady, chyba szefową
            rezydentów w Tunezji. Takie odniosłam wrazenie. Gościu super! Świetnie mówi po
            polsku no i jako tubylec wie wszystko o kraju. Szafari - jakkolwiek troche
            drogie i momentami zbyt duże tempo zwiedzania - było najfajnieszym momentem
            tych wakacji. Też kupiliśmy sobie płytę z muzyką arabską - moj mąż jeździ z nią
            teraz w samochodzie :)))
            Na targu byłam. Ceramike kupiłam i jeszcze kilka rzeczy... Najbardziej lubie
            zieloną herbatę z miętą, ktorą sobie przywiozłam.
            Z Triadą - nie miałam żadnych problemów. Z resztą nie należe do bardzo
            wymagających klientów i nie potrzebuje opieki rezydenta w dzień i w nocy...
            A byłaś w Hammamecie? Tam wygląda trochę lepiej niż w Nabeul.
            a Ty miałaś jakies problemy z Triadą?
            • Gość: Twiggy Re: Do Twyggy IP: *.kielce.com.pl 02.09.02, 14:55
              Gość portalu: Ola napisał(a):

> A byłaś w Hammamecie? Tam wygląda trochę lepiej niż w Nabeul.
              > a Ty miałaś jakies problemy z Triadą?

Czesc,
              Bylam w Hammamecie. Fajne miasteczko.
              Ja nie mialam zadnych problemow z Triada.
              Rezydenci byli ok. Poza tym ja nie potrzebowalam kontaktowac sie
              z rezydentami,bo sami sobie swietnie radzilismy.
              Placilam im tylko za wycieczki. Bylo super!!!
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka