Dodaj do ulubionych

Czy Fischer padł?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 13:22
Podobno Fischer padl? Prosze o info! |mam leciec dziesja do Kenii, jestem
przerazony
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Nie padł IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.06, 13:42
      Absolutnie nie!
      Nie stresuj się, polecisz na pewno:)
      • Gość: web Re: Nie padł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:28
        linia lotnicza ma tylko lekko zepsute samoloty, podstawia kogos innego
        B.P Fischer ma się całkiem dobrze
        • Gość: Geckon Re: Nie padł IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.03.06, 15:47
          Ot i zamieszanie.

Jest kilka firm o nazwie fisher. Biuro Podróży Fisher które ma się doskolnale.
          Linia Lotnicza - należąca do PodróżeTV, której samoloty nie bardzo coś chcą
          latać. Poza tym są jeszcze wspomnienia dawnego biura podróży fisher z którym
          nie bardzo się niektórym udały wakacje gdy okazało się niewypłacalne. Jednak
          NowyFisher, to zupełnie inna klasa obsługi i dbania o klienta.
          • ohkarol1 fischer ???? 08.03.06, 15:36
            biuro podrózy fischer ma się doskonale... hahhaaaaa - ledwo zipie i w polsce po
            raz kolejny (!!!!) zostanie zlikwidowane
            byc moze w czechach sie utrzyma - tylko dzieki duzej kasie w niego wpompowanej!

co do linii szumnie zwanej "lotnicza" - to jest uziemniona i lata wynajetymi
            samolotami od innych !

karol
            • Gość: fuzzi Re: fischer ???? IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:04
              z tym to lekka przesada. bylem z nimi w Egipcie. sprawdzilem. jest ok. maja
              fajna rezydentke. Pani Aniu pozdrawiam. a ty co z konkurencji, czy jak?
    • pietnacha40 Re: Czy Fischer padł? 08.03.06, 17:27
      Nie martw się. Moi rodzice właśnie z nimi polecieli na Dominikanę. Samolot był
      w końcu z innej firmy ( a to chyba wszystko jedno ? ),a na miejscu bez
      przykrych niespodzianek. Wszystko jak w ofercie. Miłego urlopu.
      • Gość: safety Re: Czy Fischer padł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:56
        >a to chyba wszystko jedno
        Dopuki nie będą to jakieś egzotyczne linie i zabytkowe latadla...
        • pietnacha40 Re: Czy Fischer padł? 08.03.06, 18:34
          Nie był to dwupłatowiec na szczęście,no ale został jeszcze powrót.Choć z tego
          co mówią do kraju im się nie spieszy :),więc jak Fischer nie znajdzie
          zastępstwa ,to chętnie zostaną.
          • Gość: pietnacha40 Re: Czy Fischer padł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:23
            Wykrakałam - zostają jeden dzień dłużej przez Fischera właśnie. Im to nie
            przeszkadza, ja też bym się cieszyła , ale myślę ,że będzie kilku bardzo
            niezadowolonych.
    • Gość: Ania Re: Czy Fischer padł? IP: 62.233.197.* 08.03.06, 19:48
      Fischer nie padł, ale... Byłam dzisiaj w biurze TUI (lecę do Maroka) i pani
      poinformowała mnie, że "wkracza" konkurencja, która chce zawładnąć Fischer'em i
      stąd problem. Prawdopodobnie teraz będą latać z Centralwingsem, stąd
      chwilowe "kłopoty". ALe polecisz na pewno, jeśli już nie poleciałeś...
      Ania
      • tujeczka1 Fischer robi innych w konia! 08.03.06, 20:42
        Fischer jeszcze nie pada, ale nie dotrzymuje umów z innymi touroperatorami. Z
        tego powodu TUI musiało zmienić przewoźników na Kanary, do Turcji i na Cypr.

To się nazywa klasa w biznesie. Ale ta "klasa" jest już wszedzie, gdzie tylko
        pojawiają się podroze.tv. Slyszalam już jak ludzie w biurze pytają - a czy w
        tym hotelu na pewno nie bedzie podrozy.tv? A czy tym samolotem lecą podroze.tv?
        Jaki pan, taki kram.
      • Gość: delfinka Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:09
        Czy ktoś może wie czy Neckermann też zrezygnuje z Fishera? Mam rezerwacje z NEC
        na Kos z Poznania - pierwotnie wylot Z fisherem. W biurze Nec udzielają mi
        informacji że jeszcze nic nie wiadomo - wyloty bedą ale nie wiadomo z kim
        • pietnacha40 Re: Czy Fischer padł? 14.03.06, 15:49
          A czy to nie wszystko jedno z kim polecisz ?
        • Gość: HiHi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 15:54
          >Neckermann też zrezygnuje z Fishera?

Juz zrezygnowal, podobnie jak pare innych biur.
          Pewnie polecisz Centralwingsem.
          • Gość: Ja No coment IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 16:48
            HiHi, ciekawe skąd masz takie ruchomości?
            Może to Twoje domysły albo czyjeś ploty, co?
          • Gość: Ja HiHi robi ploty! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 17:44
            Właśnie kontaktowałem się z centralą Neckermanna i uzyskałem informację, iż ich
            firma nadal kożysta z usług Fischer Air Polska i nic nie zapowiada zmiany.
            Nie rozumiem po co robisz tanią sensację?

O jakich biurach podróży piszesz "> ... podobnie jak pare innych biur.>"

To też chętnie sprawdzę i pewnie zdementuję.

Czekam i pozdrawiam;)
    • Gość: HiHi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:13
      No fakt nie sa to info na 100% pewne, ale......
      na trasie do Bulgarii w sezonie ponoc zamiast FAP ma latac linia bulgarska dla
      NEC.Moze to zdementujesz p.Ja?
      Ponoc Sun&Fun tez zrezygnowal z FAP-u na linie egipskie.Mowie to po
      przeczytaniu tego postu <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=622&w=37996830>https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=37996830</a>
      Moze to zdementujesz p.Ja?
      W rozkladzie lotow do Hurghady w Eximie od czerwca tez zamiast FAP-u jest
      AMC.
      Na rozkladzie lotow Fischera tez na niektorych trasach (np.PALMA DE MALORKA)
      zamiast FFP pojawil sie C0.
      Moze te 2 ostatnie przypadki wyjasnisz p.Ja?
      Czy tego nie mozna nazwac rezygnac z FAP-u (przynajmniej czesciowa)?
      Mysle za p.Ja jest bardzo dobrze poinformowana osoba w temacie FAP (tak mysle
      na podstawie postow dotyczacych FAP-u w ktorych p.Ja bierze udzial np. https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=37273155&a=37880245) i potrafi wyjasnic lub zdementowac plotki)

• Gość: Ja (...) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 20:04
        Miło mi że moja obecność na forum została zauważona:)
        Interesuję się ogólnie lotnictwem i jestem na bieżąco w temacie.
        Tą firmę darze szczególną sympatią, co zresztą zostało powiedziane i nie lubię
        jak ktoś oczernia nie mając żadnych podstaw (poza postami innych forumowiczów).
        Co do odpowiedzi dotyczącej rezygnacji z FAP-u przez podane przez Ciebie biura,
        odpowiedzi udzielę jutro z oczywistej przyczyny (nie pracują o tej godzinie).

> Na rozkladzie lotow Fischera tez na niektorych trasach (np.PALMA DE MALORKA)
        > zamiast FFP pojawil sie C0.
        Mogę prosić o link gdzie jest zamieszczona taka informacja?

Pozdrawiam i do jutra;)
        • Gość: web Re: (...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:45
          przeloty z Poznania, o które ktos pytał sa jeszcze nie potwierdzone.
        • Gość: HiHi Re: (...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:46
          Moim zamiarem nie bylo oczernianie FAP-u.
          Wielka szkoda byloby gdyby tej firmie sie nie udalo.
          W koncu to w tej chwili jedyny polski czysto czarterowy przewoznik.
          Ale wedlug moich spostrzezen niektore biura nie wytrzymuja napiecia zwiazanego
          z obecna sytuacja.
          Linki: www.fischer.com.pl/Default.aspx?tabid=132
          www.eximtours.pl/page_rozklad_lotow.html
          www.sunfun.pl/ <-rozklad lotow
          Porownaj :
          www.tuitam.pl/index.php?rll=1
          72.14.207.104/search?sourceid=navclient&hl=pl&ie=UTF-8&oe=UTF-
          8&q=cache:http%3A%2F%2Fwww.tuitam.pl%2Findex.php%3Frll%3D1

wyglada jakby TUI tez na patu trasach zrezygnowal z FAP-a

• Gość: Ja Re: (...) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 12:57
            Witam.
            Loty na Majorkę będą obsługiwane również przez FAP. Obecność CW w rozkładzie
            wynika z braku możliwości częstszych lotów FAP-u (jest za mało samolotów).
            Jeżeli chodzi o ceny czarterów to FAP ma bardziej konkurencyjne od CW,
            przeliczając koszt na jednego pasażera. W sezonie letnim jest bardzo dużo
            kierunków i dwoma samolotami trudno będzie wszystko "oblecieć".
            Tak więc zmiana przewoźnika nie wynika z rezygnacji touroperatora z usług FAP
            tylko niemożności wykonania tak dużej ilości lotów przez linię.
            A mówiłem wziąść trzeciego 757;)
            Pozdro dla HiHi;)
            • Gość: HiHi Re: (...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:58
              Tak sobie patrze na aktualny rozklad lotow biura Fischer i widze ze info o
              lotach na Majorke jakie przekazal p.Ja cos sie nie sprawdzily
              www.fischer.com.pl/Default.aspx?tabid=132
              Juz tylko Bulgaria jest ma byc robiona przez FAP.
              Cos czuje ze moj post o rezygnacji z uslug FAP-u przez biura podrozy okazal sie
              jednak prawdziwy.
              Pozdrowienia dla Ja
      • Gość: Tour Agent Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:43
        Niestety więkozość biur podróży zrezygnowało z usług FAP p tym jak został
        przejęty przez Podróże TV i za rozmowy handlowe zabrali się panowie z Podróży
        TV i jakiś bufon z Angli.
        Zgodnie z informacjami jakie otrzymałem z FAP a interesowałem się tym ponieważ
        jestem agentem sprzedającym różne biura podróży i chcę dobrze informować swoich
        klientów, FAP podpisał umowy na sezon letni tylko z Triadą, Eximem oraz
        PTV/Open. Powodem takiej sytuacji jest to, jak powiedziano mi w FAP, że tylko
        te biura podróży były w stanie wypełnić narzucone przez FAP rygory współpracy,
        szczególnie finansowe jak i wypełnienie swoich zobowiązań z tytułu zamówionych
        rejsów.

TA
        • ohkarol1 Re: Czy Fischer padł? 16.03.06, 08:28
          narzucone przez FAP rygory to miedzy innymi:
          opoźnienia na kazdym z wylotów sięgające nawet 12 godzin
          infantylność obsługi FAP
          brak rzetelnej informacji
          i podatawowy warunek:
          brak samolotów (wszystkie 2 czy tez 3 stoja na kołkach bo zepsute)

ot całe rygory,
          Karol
          • Gość: czaroz Re: Czy Fischer padł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:38
            stary jakbys byl przy podpisywaniu !
    • czapelka91 Re: Czy Fischer padł? 17.03.06, 21:48
      Nie padł. Chociażby na aktualnym katalogu biura Scan Holiday mam reklamę
      Fishera. To jest argument, dla którego mogę powiedzieć, że nie padl ;)
      • Gość: mario bros Re: Czy Fischer padł? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.03.06, 22:45
        taaa argument z reklamą jest po prostu nie do przebicia...

dla informacji czapelki91:
        katalog scan holiday na lato 2006 zoswtał wydany w grudniu 2005, zatem jego
        aktualnośc jest na polowe grudnia 2005 ;-))

ale prawda jest że fischer jeszcze nie upadł - ma sie kiepściutko ale być może
        z tego wyjdzie!

mario
        • Gość: jola Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 17:18
          słuchajcie!dziś te linie pobiły swój rekord "niepunktualności".
          lot do brazylii jeszcze sie nie odbył,a wylot miał mieć miejsce o godz.8.00!!!!!
          co wy na to?ludzie od godziny 05.30 czekaja na wylot!!!!to ile już mamy
          godzin??? (jest 17.18) trzeba to złosić do księgi rekordów.
          zdecydowanie uciekajcie od tych linii!!!!
          • Gość: Qbek Re: Czy Fischer padł? IP: *.crowley.pl 22.03.06, 17:40
            Pobił rekord, ale nie ze swojej winy. Miej Jolu pretensje do tej firmy, która
            nie zapewniła czystości na pasie startowym.
            Ludzie czekają w hotelu, dostali posiłek, całkiem niezły - awet niektórzy tak
            nie jedzą w domu. Więc ze FAP wywiązuje się ze swoich obowiązkó narzuconych
            przez EU a ponadto, mimo tak dużych problemów nie odwołali żadnego z rejsów. A
            np. LOT wczoraj odwołał!!!! (KRK-DUB)
            • Gość: JaJa Re: Czy Fischer padł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:03
              Rozumiem, że jesteś powiązany z FAP więc starasz się ich bronić... Zrozum
              jednak, że lecąc na zaplanowane od 6 miesięcy wakacje ludzie nie chcą słyszeć o
              objedzie mającym zrekompensować przełożenie wylotu o 12 czy więcej godzin...
          • Gość: Axi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:28
            a nam jutrzejszy na Dominikane przekladaja juz czwarty raz, wiec chyba info, ze
            lecimy jutro o 21.00 nie bedzie ostateczne :(

pozdrawiam
    • Gość: podróżniczka Re: Czy Fischer padł? IP: *.resetnet.pl 22.03.06, 20:17
      Ja nikogo nie chcę wprowadzić w błąd, ale fakty są takie, że wycieczki z Triady
      m.in w terminach 26.03 i 02.04 do Maroka zostały odwolane pomimo wystarczającej
      liczby osób. Nieoficjalnie się dowiedzialam, że to z powodu Fischera. Zaraz
      pomyślałam, że pewnie jest to wina Triady, bo tyle o niej negatywnych info.
      Jednak sama lecę z Tui, które również w katalogu zima oraz nowszym na lato ma za
      przewoźnika Fischera. W biurze powiedzieli mi jednak, że z powodu
      niewywiązywania się z zobowiązań rozwiązano umowę i teraz do Maroko lata
      CentralWings. Dlatego radzę uważać, aby wam nie odwołali wycieczki jak mi z Triady.
      • Gość: HaDwaO Re: Czy Fischer padł? IP: *.crowley.pl 23.03.06, 09:14
        TUI nie miało i nie ma umowy z FAP na sezon letni i dlatego nie mogło jej
        rozwiązać - po prostu normalnie w świcie TUI kłamie. A umowa z TUI na sezon
        zimowy jest normalnie obsługiwana przez FAP. Co do Triady i wycieczek w dniach
        26.03 i 02.04: "Nieoficjalnie się dowiedzialam, że to z powodu Fischera", to
        bądź taka łaskawa i przedzwoń do FAP i zapytaj się czy Triada zakontraktowała
        takie rejsy i czy je mają w rozkładzie. Czy to jest takie trudne?
        • Gość: web Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 10:12
          hej Woda. W rozkładówce Tui na sezon letni - w systemie - widać jeszcze
          fischera, więc się nie rozpędzaj. Ale faktycznie wymieniają na centalwings.
          • Gość: HaDwaO Re: Czy Fischer padł? IP: *.crowley.pl 23.03.06, 10:54
            Najlepszą rozkładówkę to ma Playboy :-) co też nie znaczy że lata z Fischerem.
            I znów namawiam na telefon do biura Fischera lub do TUI z zapytaniem, czy mają
            lub czy mieli podpisaną umowę na sezon letni 2006.
            • Gość: Axi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:16
              HaDwaO, widze ze jestes dobrze poinformowany co do lotow fischera :) czy
              wylecial wczoraj do Brazyli i czy dzis poleci na Dominikane?
              • Gość: Pax Re: Czy Fischer padł? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.06, 11:23
                Wczorajszy wyleciał i dzisiejszy również wyleci, tylko opóźniony.
                Dzwoniłem, wiem...
                • Gość: Axi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:35
                  dzieki za info :) a moze tez wiesz o ktorej wyleci, bo musze z Katowic do
                  Warszawy dojechac, a nie usmiecha mi sie dlugie kiblowanie na Okeciu. Mozesz
                  podac pod jakim numerem udzielaja rzetelnych info?
                  pozdrawiam
                  • Gość: HaDwaO Re: Czy Fischer padł? IP: *.crowley.pl 23.03.06, 11:39
                    www.fischerair.pl
                    • Gość: Axi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:57
                      ale w ktorym miejscu, bo pod tym adresem nic nie znalazlam :(
                      • Gość: Axi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:17
                        juz mam dzieki :) lecimy, tyle ze najwczesniej jutro ok. 1.00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka