Gość: Marcin K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 13:22 Podobno Fischer padl? Prosze o info! |mam leciec dziesja do Kenii, jestem przerazony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Nie padł IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.06, 13:42 Absolutnie nie! Nie stresuj się, polecisz na pewno:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: Nie padł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:28 linia lotnicza ma tylko lekko zepsute samoloty, podstawia kogos innego B.P Fischer ma się całkiem dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geckon Re: Nie padł IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.03.06, 15:47 Ot i zamieszanie. Jest kilka firm o nazwie fisher. Biuro Podróży Fisher które ma się doskolnale. Linia Lotnicza - należąca do PodróżeTV, której samoloty nie bardzo coś chcą latać. Poza tym są jeszcze wspomnienia dawnego biura podróży fisher z którym nie bardzo się niektórym udały wakacje gdy okazało się niewypłacalne. Jednak NowyFisher, to zupełnie inna klasa obsługi i dbania o klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
ohkarol1 fischer ???? 08.03.06, 15:36 biuro podrózy fischer ma się doskonale... hahhaaaaa - ledwo zipie i w polsce po raz kolejny (!!!!) zostanie zlikwidowane byc moze w czechach sie utrzyma - tylko dzieki duzej kasie w niego wpompowanej! co do linii szumnie zwanej "lotnicza" - to jest uziemniona i lata wynajetymi samolotami od innych ! karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuzzi Re: fischer ???? IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:04 z tym to lekka przesada. bylem z nimi w Egipcie. sprawdzilem. jest ok. maja fajna rezydentke. Pani Aniu pozdrawiam. a ty co z konkurencji, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Czy Fischer padł? 08.03.06, 17:27 Nie martw się. Moi rodzice właśnie z nimi polecieli na Dominikanę. Samolot był w końcu z innej firmy ( a to chyba wszystko jedno ? ),a na miejscu bez przykrych niespodzianek. Wszystko jak w ofercie. Miłego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safety Re: Czy Fischer padł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:56 >a to chyba wszystko jedno Dopuki nie będą to jakieś egzotyczne linie i zabytkowe latadla... Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Czy Fischer padł? 08.03.06, 18:34 Nie był to dwupłatowiec na szczęście,no ale został jeszcze powrót.Choć z tego co mówią do kraju im się nie spieszy :),więc jak Fischer nie znajdzie zastępstwa ,to chętnie zostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietnacha40 Re: Czy Fischer padł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:23 Wykrakałam - zostają jeden dzień dłużej przez Fischera właśnie. Im to nie przeszkadza, ja też bym się cieszyła , ale myślę ,że będzie kilku bardzo niezadowolonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Czy Fischer padł? IP: 62.233.197.* 08.03.06, 19:48 Fischer nie padł, ale... Byłam dzisiaj w biurze TUI (lecę do Maroka) i pani poinformowała mnie, że "wkracza" konkurencja, która chce zawładnąć Fischer'em i stąd problem. Prawdopodobnie teraz będą latać z Centralwingsem, stąd chwilowe "kłopoty". ALe polecisz na pewno, jeśli już nie poleciałeś... Ania Odpowiedz Link Zgłoś
tujeczka1 Fischer robi innych w konia! 08.03.06, 20:42 Fischer jeszcze nie pada, ale nie dotrzymuje umów z innymi touroperatorami. Z tego powodu TUI musiało zmienić przewoźników na Kanary, do Turcji i na Cypr. To się nazywa klasa w biznesie. Ale ta "klasa" jest już wszedzie, gdzie tylko pojawiają się podroze.tv. Slyszalam już jak ludzie w biurze pytają - a czy w tym hotelu na pewno nie bedzie podrozy.tv? A czy tym samolotem lecą podroze.tv? Jaki pan, taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delfinka Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:09 Czy ktoś może wie czy Neckermann też zrezygnuje z Fishera? Mam rezerwacje z NEC na Kos z Poznania - pierwotnie wylot Z fisherem. W biurze Nec udzielają mi informacji że jeszcze nic nie wiadomo - wyloty bedą ale nie wiadomo z kim Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Czy Fischer padł? 14.03.06, 15:49 A czy to nie wszystko jedno z kim polecisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 15:54 >Neckermann też zrezygnuje z Fishera? Juz zrezygnowal, podobnie jak pare innych biur. Pewnie polecisz Centralwingsem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja No coment IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 16:48 HiHi, ciekawe skąd masz takie ruchomości? Może to Twoje domysły albo czyjeś ploty, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja HiHi robi ploty! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 17:44 Właśnie kontaktowałem się z centralą Neckermanna i uzyskałem informację, iż ich firma nadal kożysta z usług Fischer Air Polska i nic nie zapowiada zmiany. Nie rozumiem po co robisz tanią sensację? O jakich biurach podróży piszesz "> ... podobnie jak pare innych biur.>" To też chętnie sprawdzę i pewnie zdementuję. Czekam i pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:13 No fakt nie sa to info na 100% pewne, ale...... na trasie do Bulgarii w sezonie ponoc zamiast FAP ma latac linia bulgarska dla NEC.Moze to zdementujesz p.Ja? Ponoc Sun&Fun tez zrezygnowal z FAP-u na linie egipskie.Mowie to po przeczytaniu tego postu <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=622&w=37996830>https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=37996830</a> Moze to zdementujesz p.Ja? W rozkladzie lotow do Hurghady w Eximie od czerwca tez zamiast FAP-u jest AMC. Na rozkladzie lotow Fischera tez na niektorych trasach (np.PALMA DE MALORKA) zamiast FFP pojawil sie C0. Moze te 2 ostatnie przypadki wyjasnisz p.Ja? Czy tego nie mozna nazwac rezygnac z FAP-u (przynajmniej czesciowa)? Mysle za p.Ja jest bardzo dobrze poinformowana osoba w temacie FAP (tak mysle na podstawie postow dotyczacych FAP-u w ktorych p.Ja bierze udzial np. https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=37273155&a=37880245) i potrafi wyjasnic lub zdementowac plotki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja (...) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 20:04 Miło mi że moja obecność na forum została zauważona:) Interesuję się ogólnie lotnictwem i jestem na bieżąco w temacie. Tą firmę darze szczególną sympatią, co zresztą zostało powiedziane i nie lubię jak ktoś oczernia nie mając żadnych podstaw (poza postami innych forumowiczów). Co do odpowiedzi dotyczącej rezygnacji z FAP-u przez podane przez Ciebie biura, odpowiedzi udzielę jutro z oczywistej przyczyny (nie pracują o tej godzinie). > Na rozkladzie lotow Fischera tez na niektorych trasach (np.PALMA DE MALORKA) > zamiast FFP pojawil sie C0. Mogę prosić o link gdzie jest zamieszczona taka informacja? Pozdrawiam i do jutra;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: (...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:45 przeloty z Poznania, o które ktos pytał sa jeszcze nie potwierdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: (...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:46 Moim zamiarem nie bylo oczernianie FAP-u. Wielka szkoda byloby gdyby tej firmie sie nie udalo. W koncu to w tej chwili jedyny polski czysto czarterowy przewoznik. Ale wedlug moich spostrzezen niektore biura nie wytrzymuja napiecia zwiazanego z obecna sytuacja. Linki: www.fischer.com.pl/Default.aspx?tabid=132 www.eximtours.pl/page_rozklad_lotow.html www.sunfun.pl/ <-rozklad lotow Porownaj : www.tuitam.pl/index.php?rll=1 72.14.207.104/search?sourceid=navclient&hl=pl&ie=UTF-8&oe=UTF- 8&q=cache:http%3A%2F%2Fwww.tuitam.pl%2Findex.php%3Frll%3D1 wyglada jakby TUI tez na patu trasach zrezygnowal z FAP-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: (...) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 12:57 Witam. Loty na Majorkę będą obsługiwane również przez FAP. Obecność CW w rozkładzie wynika z braku możliwości częstszych lotów FAP-u (jest za mało samolotów). Jeżeli chodzi o ceny czarterów to FAP ma bardziej konkurencyjne od CW, przeliczając koszt na jednego pasażera. W sezonie letnim jest bardzo dużo kierunków i dwoma samolotami trudno będzie wszystko "oblecieć". Tak więc zmiana przewoźnika nie wynika z rezygnacji touroperatora z usług FAP tylko niemożności wykonania tak dużej ilości lotów przez linię. A mówiłem wziąść trzeciego 757;) Pozdro dla HiHi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: (...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:58 Tak sobie patrze na aktualny rozklad lotow biura Fischer i widze ze info o lotach na Majorke jakie przekazal p.Ja cos sie nie sprawdzily www.fischer.com.pl/Default.aspx?tabid=132 Juz tylko Bulgaria jest ma byc robiona przez FAP. Cos czuje ze moj post o rezygnacji z uslug FAP-u przez biura podrozy okazal sie jednak prawdziwy. Pozdrowienia dla Ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tour Agent Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:43 Niestety więkozość biur podróży zrezygnowało z usług FAP p tym jak został przejęty przez Podróże TV i za rozmowy handlowe zabrali się panowie z Podróży TV i jakiś bufon z Angli. Zgodnie z informacjami jakie otrzymałem z FAP a interesowałem się tym ponieważ jestem agentem sprzedającym różne biura podróży i chcę dobrze informować swoich klientów, FAP podpisał umowy na sezon letni tylko z Triadą, Eximem oraz PTV/Open. Powodem takiej sytuacji jest to, jak powiedziano mi w FAP, że tylko te biura podróży były w stanie wypełnić narzucone przez FAP rygory współpracy, szczególnie finansowe jak i wypełnienie swoich zobowiązań z tytułu zamówionych rejsów. TA Odpowiedz Link Zgłoś
ohkarol1 Re: Czy Fischer padł? 16.03.06, 08:28 narzucone przez FAP rygory to miedzy innymi: opoźnienia na kazdym z wylotów sięgające nawet 12 godzin infantylność obsługi FAP brak rzetelnej informacji i podatawowy warunek: brak samolotów (wszystkie 2 czy tez 3 stoja na kołkach bo zepsute) ot całe rygory, Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaroz Re: Czy Fischer padł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:38 stary jakbys byl przy podpisywaniu ! Odpowiedz Link Zgłoś
czapelka91 Re: Czy Fischer padł? 17.03.06, 21:48 Nie padł. Chociażby na aktualnym katalogu biura Scan Holiday mam reklamę Fishera. To jest argument, dla którego mogę powiedzieć, że nie padl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario bros Re: Czy Fischer padł? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.03.06, 22:45 taaa argument z reklamą jest po prostu nie do przebicia... dla informacji czapelki91: katalog scan holiday na lato 2006 zoswtał wydany w grudniu 2005, zatem jego aktualnośc jest na polowe grudnia 2005 ;-)) ale prawda jest że fischer jeszcze nie upadł - ma sie kiepściutko ale być może z tego wyjdzie! mario Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 17:18 słuchajcie!dziś te linie pobiły swój rekord "niepunktualności". lot do brazylii jeszcze sie nie odbył,a wylot miał mieć miejsce o godz.8.00!!!!! co wy na to?ludzie od godziny 05.30 czekaja na wylot!!!!to ile już mamy godzin??? (jest 17.18) trzeba to złosić do księgi rekordów. zdecydowanie uciekajcie od tych linii!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qbek Re: Czy Fischer padł? IP: *.crowley.pl 22.03.06, 17:40 Pobił rekord, ale nie ze swojej winy. Miej Jolu pretensje do tej firmy, która nie zapewniła czystości na pasie startowym. Ludzie czekają w hotelu, dostali posiłek, całkiem niezły - awet niektórzy tak nie jedzą w domu. Więc ze FAP wywiązuje się ze swoich obowiązkó narzuconych przez EU a ponadto, mimo tak dużych problemów nie odwołali żadnego z rejsów. A np. LOT wczoraj odwołał!!!! (KRK-DUB) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJa Re: Czy Fischer padł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:03 Rozumiem, że jesteś powiązany z FAP więc starasz się ich bronić... Zrozum jednak, że lecąc na zaplanowane od 6 miesięcy wakacje ludzie nie chcą słyszeć o objedzie mającym zrekompensować przełożenie wylotu o 12 czy więcej godzin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:28 a nam jutrzejszy na Dominikane przekladaja juz czwarty raz, wiec chyba info, ze lecimy jutro o 21.00 nie bedzie ostateczne :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżniczka Re: Czy Fischer padł? IP: *.resetnet.pl 22.03.06, 20:17 Ja nikogo nie chcę wprowadzić w błąd, ale fakty są takie, że wycieczki z Triady m.in w terminach 26.03 i 02.04 do Maroka zostały odwolane pomimo wystarczającej liczby osób. Nieoficjalnie się dowiedzialam, że to z powodu Fischera. Zaraz pomyślałam, że pewnie jest to wina Triady, bo tyle o niej negatywnych info. Jednak sama lecę z Tui, które również w katalogu zima oraz nowszym na lato ma za przewoźnika Fischera. W biurze powiedzieli mi jednak, że z powodu niewywiązywania się z zobowiązań rozwiązano umowę i teraz do Maroko lata CentralWings. Dlatego radzę uważać, aby wam nie odwołali wycieczki jak mi z Triady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaDwaO Re: Czy Fischer padł? IP: *.crowley.pl 23.03.06, 09:14 TUI nie miało i nie ma umowy z FAP na sezon letni i dlatego nie mogło jej rozwiązać - po prostu normalnie w świcie TUI kłamie. A umowa z TUI na sezon zimowy jest normalnie obsługiwana przez FAP. Co do Triady i wycieczek w dniach 26.03 i 02.04: "Nieoficjalnie się dowiedzialam, że to z powodu Fischera", to bądź taka łaskawa i przedzwoń do FAP i zapytaj się czy Triada zakontraktowała takie rejsy i czy je mają w rozkładzie. Czy to jest takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 10:12 hej Woda. W rozkładówce Tui na sezon letni - w systemie - widać jeszcze fischera, więc się nie rozpędzaj. Ale faktycznie wymieniają na centalwings. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaDwaO Re: Czy Fischer padł? IP: *.crowley.pl 23.03.06, 10:54 Najlepszą rozkładówkę to ma Playboy :-) co też nie znaczy że lata z Fischerem. I znów namawiam na telefon do biura Fischera lub do TUI z zapytaniem, czy mają lub czy mieli podpisaną umowę na sezon letni 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:16 HaDwaO, widze ze jestes dobrze poinformowany co do lotow fischera :) czy wylecial wczoraj do Brazyli i czy dzis poleci na Dominikane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pax Re: Czy Fischer padł? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.06, 11:23 Wczorajszy wyleciał i dzisiejszy również wyleci, tylko opóźniony. Dzwoniłem, wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:35 dzieki za info :) a moze tez wiesz o ktorej wyleci, bo musze z Katowic do Warszawy dojechac, a nie usmiecha mi sie dlugie kiblowanie na Okeciu. Mozesz podac pod jakim numerem udzielaja rzetelnych info? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaDwaO Re: Czy Fischer padł? IP: *.crowley.pl 23.03.06, 11:39 www.fischerair.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:57 ale w ktorym miejscu, bo pod tym adresem nic nie znalazlam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axi Re: Czy Fischer padł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:17 juz mam dzieki :) lecimy, tyle ze najwczesniej jutro ok. 1.00 Odpowiedz Link Zgłoś