Dodaj do ulubionych

dylemat n/t kursu pilota wycieczek

11.03.06, 17:25
Witam,
od zawsze marzyłam o pracy pilota wycieczek.
Mam okazję zrobić kurs na pewnej prywatnej uczelni turystycznej, wpłaciłam już pieniądze, ale po przeczytaniu kilku postów zastanawiam się czy nie zrezygnować. Przeczytałam kilka dobrych opinii o biurach Amigo i Delta.
Jak sądzicie, czy potencjalny pracodawca zwraca uwagę gdzi się zrobiło kurs, czy ważne jest jedynie posiadanie papierka ze zdanego egzaminu?
pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • gascodavama Re: dylemat n/t kursu pilota wycieczek 11.03.06, 20:43
      Moje doświadczenie jest następujace: niewielu pracodawców - jakieś 10% - pyta o
      organizatora kursu. Ważniejsze jest gdzie zdawało się egzamin. Za najbardziej
      wymagający uchodzi Poznań.
    • turdoradca Re: dylemat n/t kursu pilota wycieczek 12.03.06, 12:34
      kameleon.ka napisała:

> Jak sądzicie, czy potencjalny pracodawca zwraca uwagę gdzi się zrobiło kurs, cz
      > y ważne jest jedynie posiadanie papierka ze zdanego egzaminu?
      > pozdrawiam:)

Sugeruję ewentualnie rozważanie kursów organizowanych przez profesjonalne biura
      podróży, które są np. w stanie zaoferować najlepszym absolwentom szansę na
      zdobycie praktyki. Później łatwiej znaleźć zlecenia gdzie indziej.

Pozdrawiam,
      Piotr Kruczek
      www.piotrkruczek.pl
      • kameleon.ka Re: dylemat n/t kursu pilota wycieczek 12.03.06, 15:54
        dziekuje za wiadmości!!!
        Jest wiele biur uchodzących za dobre, czy są jakies według Was najbardziej godne polecenia?
        co sądzicie o Triadzie?
        Zamierzam zdawać egzamin w Krakowie?
        Jakie są Wasze opinie na temat egzaminów i ich prestiżu w podejmowaniu pracy?
        Czy są jakieś specjalne predyspozycje do wykonywania tego zawodu?
        dziekuje i pozdrawiam!!!
        • skylaar Re: dylemat n/t kursu pilota wycieczek 12.03.06, 19:17
          Poznan najbardziej wymagajacy??? A ja wlasnie zdaje egzamin w Poznaniu.... no to teraz zaczynam sie naprawde denerwowac :/
        • turdoradca na temat Triady 13.03.06, 01:11
          kameleon.ka napisała:

> co sądzicie o Triadzie?

Zobacz relację jednej z forumowiczek z rozmowy kwalifikacyjnej w Triadzie tutaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka