Dodaj do ulubionych

Triada??? aż tak żle???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:22
Wybieram sie na wakacje z Triadą w sierpniu, wybralismy hotel 5* i mam
nadzieje że będziemy zadowoleni, czytałam tez informacje na temat tego hotelu
na stronie internetowej tego własnie hotelu i niczym sie te informacje nie
różnią od tego co napisane jest w katalogu Triady.
Tak wiec czasami zastanawiam sie dlaczego ludzie wypisuja takie bzdury... na
temat Triady?????????? Tak wiec mam pytanie - czy sa na forum osoby, które
pojechały z Triada na wakacje do hotelu 4 lub 5* i były niezadowolone??????
Obserwuj wątek
    • Gość: Lui Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:35
      Witam,

z Triadą bywa różnie, ale mając realistyczne podejście zarówno ogólnie do
      przemysłu turystycznego jak i cen, któe oferuje triada, nie ma co narzekać.
      Byłam w hotelu 5* w Egipcie i było super, 4* w maroku i też bez dramatu -
      czysto, realnie w stosunku do katalogu. Wiele niedociągnięć nie zależy od biura
      a od specyfiki danego kraju.

Nie oczekuj cudów, ciesz się wakacjami. Jeżeli chcesz to każdy drobiazg
      wyprowadzi Cię z równowagi - tylko po co? A to co mówią o Polakach-turystach
      (wieczni malkontenci, nic się nie podoba) to niestety "uroda" naszej nacji.

Pozdrawiam, miłych wakacji :))
    • toolkien Re: Triada??? aż tak żle??? 05.07.06, 10:42
      Tak, byłam w zeszłym roku w hotelu 5***** z Triadą (Tunezja - Libia). Już o tym
      pisałam na tutejszym forum, ale było bardzo źle i nie jest to moja odosobniona
      opinia. Ja nie pofatygowałam się o wymianę pokoju, ponieważ rok wcześniej to
      zrobiłam (byłam w Maroku, w hotelu 4****) i wymieniono mi pokój na jeszcze
      gorszy (chociaż ładnie wyglądał ;o), z niesprawnymi sanitariatami, uszkodzonym
      prysznicem nie do użycia, niesprawną klimatyzacją. Tym razem moja reklamacja w
      Triadzie dotyczyła objazdu, który nam okrojono (z 12 miejsc w Libii, pominięto
      7 - drobiazg? przeoczenie?). Triada milczy i zbywa reklamujących turystów
      gołosłownymi obietnicami zniżek w przyszłym roku. Proszę mi wierzyć - nie
      pojadę z nimi nawet za darmo, nawet dookoła świata. Kiedys to było wspaniałe
      biuro z fajnymi pilotami... teraz szkoda mówić. Wniosłam sprawę do sądu i
      dopiero wtedy pierwszy raz się do mnie odezwali po 10 miesiącach milczenia.
      A że ładne hotele na zdjęciu i stronie www...? Też się na to nabrałam, a na
      zdjęciu wszystko wychodzi ładniej niż w rzeczywistości. Niestety. Rzeydenci
      cierpliwie wysłuchiwali naszych uwag i ulatniali się. Bo tak najwygodniej i
      najbezpieczniej - z dala od rozsierdzonych turystów... Dla mnie najwazniejsze
      są objazdy i rzadko "czepiam" się hoteli i żenujących tam warunków, urągających
      godności szanującego się turysty, ale skoro pyta Pani o hotele, odpowiadam -
      KOSZMAR, naciąganie naiwnych, i wkurzająca niefrasobliwość organizatorów.
      Miłego i dobrego dnia i oby wakację z Triada chociaz jedna osoba wspomianała
      mile tak, jak ja Tajlandię, gdzie byłam z Triadą w 1999 roku :)
      • Gość: pytek? Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:08
        A pamiętasz za ile wtedy mieli Tajlandię?
        • toolkien Re: Triada??? aż tak żle??? 05.07.06, 15:52
          To było 7 lat temu, zatem ceny zupełnie inne niż dzisiaj (około 5000 PLN ze
          wszystkim - posiłki + wstępy do obiektów, ale to nijak się ma do dzisiejszych
          cen Tajlandii w biurach). Triada miała najatrakcyjniejszą cenę za objazd 10 dni
          i wypoczynek w Pattaya - 6 dni. Byłam ze wspaniałym pilotem - Panem Krzysiem
          Stępniem - Człowiek z klasą i o wysokiej kulturze osobistej. A sama wycieczka i
          pobyt - MARZENIE. W sumie byłam z Triadą 4 razy, z czego 2 wyjazdy super udane,
          bez zastrzeżeń, 1 udany (Maroko, z niedociągnięciami, które szybko puściłam w
          niepamięć) i ostatni - KOSZMAR PRZEZ 14 DNI - przepraszam przez 13, bo kolejną
          wpadką Triady było skrócenie wyjazdu o 1 dobę, bez zwrotu kosztów i
          bez "przepraszam".
          • Gość: ? Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 15:57
            a co było nie tak??? jaki kraj? hotel?
            • toolkien Re: Triada??? aż tak żle??? 05.07.06, 16:03
              Tunezja, Nabeul - hotel Kheops i Les Pyramydes po powrocie z "objazdu" po Libii
      • Gość: n_nataliaa Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:13
        Wejdż na forum ŚWIAT na wątek o oszustwie w Eximie i przeczytaj go... Ja gdy
        przeczytałam ten temat załamałam się... Niestety coraz większa Polaków jećdzi
        za granice i oczekuje nie wiadomo czego za małe pieniądze... Byłam z nimi 7
        razy i nie mówie, że zawsze wszystko byłoidealnie, ale ie mam wiekszych
        zastrzeżeń.

Pozdrawiam

Natalia
    • Gość: rocky Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:45
      ja byłem w 5* w grecji z triada bylismy bardzo zadowoleni zwlaszcza nasz 9
      letni syn (bardzo podobał mu sie obiekt) !!!! Triada jest cool!!!!!
    • Gość: Maks Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:15
      Wybrałam 2 lata temu ofertę z Triady hotel 5 * lux w Nabulu - Tunezja okazał
      się koszmarem i tragedja to co przedstawia katalog Triady i opis nie równa się
      w 30 % z tym co było na miejscu porażka po maxie. To była druga i ostatnia
      wycieczka z Triadą. A tak na marginesie jest to jedyne biuro które posiada
      dział reklamacji w którym pracuje ok 16 osób w samej warszawie z czego 4
      prawników to powinno dać do myslenia
      • Gość: ???? Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:21
        A co z tym hotelem było nie tak?? możesz podać szczegóły i nazwe hotelu??
      • Gość: intro Re: Triada??? aż tak żle??? IP: 83.238.10.* 05.07.06, 14:38
        trudno takie bzdury komentować.
        Triada nigdy nie miała ani nie ma hotelu 5 lux w żadnym kraju a tym bardziej w
        nabeul.Dział reklamacji nie liczy 16 osob tylko w w-wie ,tylko 2 w całym
        kraju,Triada nie ma 4 prawników tylko żadnego!!!!
        Można biura nie lubić ,można też nie szanować albo poprostu nie jeżdzić ,ale
        kłamać nie wypada.
        To tak jakby napisać,że pan Maks mieszka w stodole ,ma 16 nieślubnych dzieci
        tylko w warszawie i 4 kochanki na boku....
        Oj wstyd panie maks.poprostu wstyd.Cenzurke o sobie samym wystawił pan sobie sam
        • Gość: milka Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:54
          własnie dlatego zastanawiam się w jakim stopniu mozna poważnie traktowac opinie
          z tego forum???????????????? Wydaje mi sie ze niektórzy po prostu mają fajny
          ubaw strasząc innych przed wyjazdem !!!!!!
          Osobiście nie spotkałam się ze 'strasznymi warunkami' w hotelach 4 i 5* a dużo
          podróżuję...
          Tak więc chyba nie dowiem sie jak jest z ta Triadą.......
          • toolkien Re: Triada??? aż tak żle??? 05.07.06, 16:02
            nie straszę, tylko odpowiadam, gdy mnie pytają. Nie pisze bzdur, tylko fakty,
            chyba, że dla Pani bzdurą jest:
            1. skrócenie imprezy o 1 dobę (z 14 do 13 dni)
            2. niezawiezienie w 7 miejsc z 12 przewidzianych programem
            3. ukryte dopłaty - powiedziano mi w biurze o 70 EURO na wstępy, musiałam
            zapłacić 120 EURO
            4. nie napiszę o żenujących warunkach w hotelu Kheops w Nabeul, bo najlepiej
            samemu tam jechać i sprawdzić. Kilkoro uczestników zmieniało pokoje po kilka
            razy, ja ograniczyłam się do prośby o zmianę pościeli i ręczników po moich
            poprzednikach.
            5. niegrzeczni i ignorujący turystów rezydenci, którzy traktują każdego jak zło
            konieczne, które im przeszkadza we wczasach (poszłam tam tylko 1 raz zapytać o
            wycieczki fakultatywne - usłyszałam: nie wiem, która jest fajna, jestem
            pierwszy raz w Tunezji")
            Miłego wypoczynku z Triadą i oby Pani nie spotkały takie "bzdury". Pozdrawiam
            ciepło, dobrego dnia :)
            • Gość: jozefa1 Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.crowley.pl 06.07.06, 08:56
              Triada to marne biuro i to,że komuś udało się spędzić miłe wakacje nie zmienia
              ogólnej oceny. Byłam z nimi i mnie też się udało, ale na własne oczy widziałam,
              jak zmieniali hotele ludziom, którzy rezerwowali wakacje w lutym (KRETA), jak
              brakowało miejsc w hotelu (KRETA), na miejscu w hotelu Cactus (CYPR)nikt nie
              słyszał o turystach z Triady, 5 dniową wycieczkę do Paryża skracają do 3 dni
              itd. Oferta TRAF to wogóle czysty przypadek, bo zapełniają samolot a potem
              szukają jakichkolwiek kwater.
              • Gość: gość Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.chello.pl 06.07.06, 22:06
                a Triada ma w swojej ofercie hotele 5 *? czy to oni im dają 5 swoich gwiazdek a
                naprawdę hotel ma 3* ?
      • Gość: Ania Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.aster.pl 16.09.06, 17:02
        Mylisz się kochana z tymi liczbami o triadzie.Masz zero informacji.
        Pilot.
    • Gość: kasia Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:03
      Jżdżę z Triadą już od 5 lat, wypróbowaliśmy różne opcje: od apartamentów po
      hotel 5* All Inclusive i zawsze byliśmy zadowoleni. Jednego roku na Chalkidiki
      sama Triada zmieniła nam przed wylotem hotel, ponieważ wcześniej wybrany nie
      został zaakceptowany pod względem standardów przez rezydenta Triady (właściciel
      bardzo obniżył standard już po podpisaniuu umowy, co zweryfikowaliśmy na
      miejscu porównując "nowy" porządny hotel do tego pierwszego). Tak więc z mojego
      punktu widzenia Triada zadbała doskonale o moje interesy. Tylko raz, na Rodos
      byłam świadkiem reklamacji i było to żenujące: w all inclusive grupa
      warszawiaków zrobiła właścicielowi hotelu karczemną awanturę o niewłaściwy
      dobór alkoholu, o podanie jagnięciny na lunch! (zasada: na wakacjach Polak
      potrzebuje schabowego) i o żwirową plażę (no tak, hotel mógł nawieźć piasku)
      Dodam, ze info o lokalnym jedzeniu i żwirze znajdowało się w katalogu pod
      opisem hotelu. Reasumując: z mojego doświadczenia wynika, ze Polacy zawsze
      znajdą sobie powód do narzekań a w grupie poklask znajdą nawet najbardziej
      absurdalne zarzuty. I jeszcze jedno: zanim zaczniemy wymagać standardu
      Carringtonów, zastanówmy się, czy na pewno za niego zapłaciliśmy...
      Polecam Triadę! Przyzwoite wakacje za przyzwoite pieniądze.
      • toolkien Re: Triada??? aż tak żle??? 06.07.06, 13:49
        Nigdy nie robiłam awantur, a już zwłaszcza karczemnych. Nie wymagam hoteli
        pokroju Hiltona (aczkolwiek z Triadą zdarzyło mi się rezydować w Hamptonie w
        Bangkoku ;o), tylko chcę, żeby w pełni był realizowany program imprezy. Nie
        jeżdżę pierwszy rok, nie urodziłam się wczoraj i wiem na czym polega
        organizacja i pilotaż wycieczek zagranicznych. Proszę przeczytac moje
        wcześniejsze posty i będzie Pani miała obraz, dlaczego TRIADA przestaje być
        wiarygodnym, solidnym biurem. Przyzwoita opłata? A jakże, mogę jeszcze
        dopłacić, pod warunkiem, że w pełni zostanie zrealizowana umowa zawarta z tym,
        prawie - a jednak nie całkiem, biurem turystycznym. A propos, dlaczego Triada
        już nie należy do Polskiej Izby Turystyki, kiedyś przecież była jej członkiem?
        To równiez daje do myslenia i o czymś świadczy.
        Pozdrawiam ciepło, cudownych wakacji.
        • Gość: intro Re: Triada??? aż tak żle??? IP: 83.238.10.* 06.07.06, 17:19
          koleżanko ,kolejne kłamstwo ...nigdy triada nie była i nie zamierza być
          członkiem PIT ,od początku działalności jest członkiem WIT u.
          Można tak bez końca gadać głupoty(16 os w dziale reklamacji,4 prawników,hotell
          5 gw lux, czy też członkowstwo w PIT itd.)
          Dla jasności nie kwestionuje ,że biuro nawaliło i masz prawo do swojej oceny
          biura ,ale na litość boską pisz prawde bo inaczej Twoja ocena jest wysoce
          subiektywna i nierzetelna.Trudno wiec traktować Twoją ocene poważnie,i albo
          jesteś z konkurencji albo poprostu zwykłym kłaczuszkiem.
          pozdrawiam
          • toolkien Re: Triada??? aż tak żle??? 06.07.06, 18:17
            Uprzejmie proszę nie wkładać w moje usta słów, których nigdy nie powiedziałam.
            To nie ja pisałam o 16 osobach w rekalmacji i prawnikach Triady, ani o 5****
            hotelach lux. Wypraszam sobie również określanie mnie "zwykły kłamczuszek"
            tudzież zarzucanie mi pisania głupot, ponieważ mnie to obraża. Proszę uważniej
            czytać posty, jeśli zamierza Pan dyskutować poważnie i kulturalnie. Nie jestem
            z konkurencji, a o Triadzie napisałam również dobre rzeczy, ponieważ jeździłam
            z tym biurem już w 1999 roku i sam fakt wykupienia kolejnych imprez świadczy o
            tym, że poprzednie mi się podobały. Proszę uważniej czytać posty, jeśli
            zamierza Pan dyskutować poważnie i przede wszystki kulturalnie. Piszę prawdę,
            rozumiem, że to Panu nie podoba się, trudno, nie będę z tego powodu drzeć szat
            na sobie. Obiektywizm bądź subiektywizm mojej oceny określi sąd a nie Pan.
            Pozdrawiam ciepło, miłego dnia :)
    • Gość: mak Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.crowley.pl 06.07.06, 11:08
      Nie polecaj: nas w zeszłym roku przekwaterowali, bo biuro nie zapłaciło
      właścicielowi obiektu za hotel (i to były zaległości sprzed roku!). Tobie się po
      prostu udało. Ja byłam trzy razy (bez żadnych oczekiwań): raz mi się udało
      super, drugi raz w sumie też, ale trzeci raz to horror - i to nie ja sobie ten
      horror zgotowałam, bo ja za ofertę zapłaciłam, ale biuro za mnie już nie. To nie
      biuro, to rosyjska ruletka.
      • Gość: olesia Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.chello.pl 06.07.06, 23:50
        Ilu forumowiczów, tyle róznych zdan.Ja tez jezdze z Triada i nie tylko..Kazdej
        firmie zdarzaja sie niestety wpadki.Znam to z autopsji, i nie mam tu na mysli
        Triady ale swoja własna firme!W marcu byłam na objezdzie Egipt + Izrael.Hotel w
        Sharm mimo ze 4* był super.Jakims cudem mielismy pokoje wygladajace jak hotelowe
        apartamenty..salon,sypialnia,kuchnia a nawet bidet w łazience, co rzadko sie
        zdarza w hotelach 4*.Sam hotel i jego infrastruktura równiez bez zarzutu. Objazd
        był troche "skiepszczony" ale wynikało to z połaczenia Izraela z Jordania.
        Troche za duzo godzin jazdy do Jordanii i dlatego w Izraelu program
        napiety.Zreszta Triada wycofała sie juz z tego połączenia.Były pewne
        niedociagnięcia ale przy zwartej grupie, mozna wiele rzeczy wyegzekwowac na
        miejscu.Wtedy byłam troche na nich zła, ale nie czarujmy sie...ceny Triady,
        szczególnie jesli wykupuje wycieczke duzo wczesniej, sa atrakcyjne, wiec pewne
        wpadki mozna wybaczyc.We wrzesniu jade z nimi na Rodos...zobaczymy jak to
        bedzie?Ale wiem jedno..im wiecej opinii czytam na forum, tym bardziej włosy
        staja mi dęba!!!.Do opinii z forum tez nalezy miec dystans.. Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: GOŚĄC Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 12:18
    • Gość: GOŚĆ Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 12:20
      WITAJ OD 8 LAT PRACUJĘ W TURYSTYCE . TRIADA STWORZYAŁA " SWÓJ ŚWIAT " OCENY
      HOTELI I SWOJĄ JAKOŚC USŁUG . JEST TO JAKOŚĆ TRIADOWSKA - PILOCI I REZYDENCI
      SŁABI BEZ ZNAJOPMOSCI JEZYKA - KTÓRYM LICZY SIE TYLKO BIZNES NA TIRUSTACH .
      PAMIETAJ JEŚLI LUDZIE MOWIĄ ZNACZY , ZE TAK JEST . POZDRAWIAM . ANDRZEJ Z
      BIAŁEGOSTOKU
      • Gość: jasio Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 18:40
        prawda triada podobno nie ma prawnikow bo dla jej potrzeb pracuje wiele
        kancelarii adwokackich to sie nazywa outsorsing
        W zeszłym roku zajmowała pierwsze miejsce na liście reklamacji złozonych w
        biurze ochrony konsumentów.
        ja raz byłem z Triada i never
        Juz na wstepie podano trzy hotele ale nie powiedziano w którym będe mieszkac.
        na objazdówkach podaja **/*** czyli na los szczęścia
        Ktos kiedys o niej napisał Jest to biuro dla szczęściarzy i oszczędnych rodziców
      • Gość: Bea Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.06, 21:42
        3 razy byłam z Triadą na 7+7. Jeśłi można było przyczepić się do niektórych
        hoteli to na pewno nie do kompetencji pilotów. Trafiałam zawsze na ŚWIETNYCH
        pilotów, o dużej wiedzy i b.dobrej znajomości języka, a pilot Robert w Turcji
        to w ogóle była rewelacja. Sympatyczny, skromny, duża kultura osobista i
        olbrzymia wiedza. Nawet gdyby mówił połowę tego co mówił podejrzewam że nikt
        nie miałby do niego pretensji. Grupa była nim zachwycona.
        Nie wypisuj tutaj bzdur jeśli się ie orientujesz, po to tylko żeby coś
        nasmarować.
        • Gość: toja Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:22
          JA byłam kilka razy z Triadą na wypoczynku ina 7+7 . Było ok.
          • Gość: k873 Re: Triada??? aż tak żle??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.09.06, 00:15
            ja byłam z triadą na wakacjach 2 razy-raz na objazdówce Egipt+Izrael i drugi
            raz,w tym roku w Turcji.z obu wyjazdów byłam bardzo zadowolona.wszystko było
            zorganizowane,jak trzeba,opis hoteli w katalogach triady zgadzał się z tym,jak
            prezentowały się one w rzeczywistości.lecąc do Turcji,korzystałam z last minute
            i pracownik Triady,który pomagał nam w wyborze hotelu,naprawdę się spisał-
            uwzględnił wszystkie nasze życzenia i polecił hotel,który był naprawdę
            rewelacyjny.Już chyba kiedyś o tym pisałam,ale co tam,znów się powtórzę-Triada
            to biuro tanie,więc ryzyko nieudanych wakacji jest w nim zawsze większe,niż w
            biurach mających droższe oferty.Za wysoką jakość usług płaci się niestety dużą
            cenę.Poza tym,jeśli ktoś oczekuje luksusowych warunków płacąc za 2 tygodnie
            1000 zł albo i mniej,jest skończonym idiotą i tyle.kończąc-ja z usług Triady
            jestem zadowolona,jedynym minusem są dla mnie rezydentki,których zawsze nie
            ma,gdy są potrzebne.poza tym,wakacje z Triadą były dla mnie udane.
    • paulajal Re: Triada??? aż tak żle??? 18.09.06, 12:32
      JA!!!

Piszę, bo Triada najzwyczajniej na swiecie oszukuje klientów.

Miał być to 4-o gwiazdkowy hotel z piaszczystą plażą, oferta all inclusive ze
      specjalnym menu dla dzieci, a był pokój zaniedbany, stary w bungalow`ie,
      daleko do fatalnej kamienistej plaży, żadnego jedzenia dla dzieci, a i to
      ogólne naprawdę fatalne w smaku, naczynia brudne, dosłownie wsazystkie
      niedomyte. + Szczury biegające po terenie kompleksu
      hotelowego.

Chętnie złożylabym reklamację, ale nie mam wizji jak się za to zabrać.

• paulajal Re: Triada??? aż tak żle??? 18.09.06, 12:34
        Piszę o Hotelu Filerimos na Rodos.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka