Gość: ap77 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.03, 07:38 Jak tam wyglada nasze lato? Lepiej jechac w lipcu czy sierpniu? Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bah7 Re: Finlandia... IP: 195.117.159.* 04.02.03, 10:08 Gość portalu: ap77 napisał(a): > Jak tam wyglada nasze lato? Lepiej jechac w lipcu czy sierpniu? Witaj Aniu ! Cieplej jest w lipcu... : przewodnik.onet.pl/1122,1603,239268,notka.html Pzdr. bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Finlandia IP: *.astercity.net 04.02.03, 11:10 >W upalne dni dochodzi nawet do 32°C, spada jednak szybko wieczorem i wtedy >trzeba włożyć coś cieplejszego. Na północy jest zawsze kilka stopni mniej, a w >nocy nawet zupełnie zimno, niezbędny jest więc gruby sweter To jest bzdura. Ja Finlandie przejechałem na rowerze i na połnocy wdzien jezdziłem w krótkiej koszulce a w nocy w namiocie w spiworze spałem nago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula lato???? IP: *.uta.fi / *.uta.fi 04.02.03, 12:08 zalezy co rozumiesz przez slowo lato!cieplo to jest ale nie tak jak w hiszpanii! to zalezy bo pogoda sie zmienia strasznie szybko i raz moze byc cieplo o raz chlodno,np we wrzesniu bylo bardzo cieplo mozna bylo chodzic w koszulce,co jest zadkosica tu! pozdrawiam z tampere Odpowiedz Link Zgłoś
_tomaszek Re: Finlandia 04.02.03, 18:07 Hej :o) wszystko zależy, jakie regiony chcesz odwiedzić... nie polecam czerwca na północy, chyba, że lubisz chodzić okutana dookoła... chmary komarów to mało powiedziane... Ja byłem w 2002 w połowie lipca przejazdem przez północną FIN i było bardzo ciepło (jak na tamte warunki, to znaczy ok. +15 - +20), w każdym razie chodziliśmy w szortach i T-shirtach. Nie wiem za to nic o południu czy wschodzie, ale pewnie podobnie, te jeziora... Zdrówka :o) Odpowiedz Link Zgłoś