Gość: xxx IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 11:13 Jak wygląda w Egipcie odprawa celna przy przylocie i odlocie. Czy jest faktycznie aż tak szczegółowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: EGIPT-KONTROLA CELNA IP: *.toya.net.pl 09.02.03, 13:14 Jezeli lecisz charterem na impreze zorganizowana, to nie ma zadnej kontroli. Jak jest w lotach rejsowych ? - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitulina Re: EGIPT-KONTROLA CELNA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 22:31 Zależy od dnia... przy wlocie nigdy żadna nie była uciążliwa... Przy wylocie raczej też nie..... Natomiast jeśli zobaczą że ktoś ma kawałki rafy potrafią byc badzo surowi...widziałam w tym roku aferę....Facet się bardzo rzucał i pyskował celnikom... Ja dziwię się Egipcjanom....gdyby każdy odłamał kawałeczek rafy...za kilka lat nie byłoby po co nurkowac itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
qumpel1975 Re: EGIPT-KONTROLA CELNA 10.02.03, 11:30 Przy przyjezdzie czasami trzeba otworzyc walizke czy plecach: szczegolnie jesli jest sie osoba mloda. Przy wylocie nie ma problemu: za przemyt raf (cokolwiek z rafy: kara do 3000 euro) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitulina Re: EGIPT-KONTROLA CELNA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 19:24 qumpel1975 napisał: > Przy przyjezdzie czasami trzeba otworzyc walizke czy plecach: szczegolnie jesli > > jest sie osoba mloda. Przy wylocie nie ma problemu: za przemyt raf (cokolwiek z > > rafy: kara do 3000 euro) Taaak nie ma problemu przy wywozie rafy.. I nie ma problemu...bo ktoś kto to robi to po prostu cham bez szacunku dla cudzego skarbu narodowego... Odpowiedz Link Zgłoś
jopa Re: EGIPT-KONTROLA CELNA 15.02.03, 13:19 Brawo trafilas w sedno, moim zdaniem jest to tez najwyzszy stopien egoizmu, niszczac rafe pozbawiam mozliwosci innym turystom zachwycic sie tym cudem natury. Odpowiedz Link Zgłoś
qumpel1975 Re: EGIPT-KONTROLA CELNA 21.02.03, 13:04 Przepraszam, czy sugerujesz ze przemycalem rafy??? ;0) Troszkę nastraszyc rodakow trzeba, nic nie dziala tak na wyobraznie jak ladna sumka do zaplacenia. A wiem, ze celnicy czasem egzekwuja. Znam dwa przypadki, wtedy kara byla duzo nizsza: 500$. Zaplacili. Poza tym radze nie wywozic nawet fragmentow rafy znalezionych na plazy: rafa jest rafa i nikogo na lotnisku nie bedzie interesowalo skad. Muszle sprzedawane na ulicy: podobnie, wywoz jest nielegalny. Proba przemytu narkotykow (a jeszcze lepiej ich sprzedazy) do kary smierci wlacznie, 5 lat minimum. Jesli jeszcze macie ochote na newsy, zapraszam na maila... Odpowiedz Link Zgłoś
jopa Re: EGIPT-KONTROLA CELNA 21.02.03, 13:26 Niczego nie chcialem sugerowac ale kiedy suczono mnie ze popyt reguluje podaz albo cos podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: EGIPT-KONTROLA CELNA IP: *.acn.pl / 10.70.3.* 21.02.03, 19:43 jeżeli masz takie pytanie czyli coś kombinujewsz !!!!!!! powiem ci tak , po swojich doś. nie uda tobię się z koralami i tak zwanimi dagami soft i hard bo to bardzo control !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jopa Re: EGIPT-KONTROLA CELNA 27.02.03, 17:04 Nic nie kombinuje , egiptu odechcialo mi sie na zawsze, a co do korali to po chol..e ci kawalek martwej materii w meblosciance? Najwazniejsze sa wrazenia ,ktore zatrzymales w swojej glowie,tego ci nikt nie odbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radioaktywny Re: EGIPT-KONTROLA CELNA IP: *.Astral.Lodz.PL 27.02.03, 17:37 Ja widzialem te kontrole przy wyjezdzie na wlasne oczy,przechodzilem je i nie radze nikomu porywac sie na przemycanie jakiegokolwiek towaru.Bramek i policjantow po drodze jest kilka - i zachodzi zbyt duze prawdopodobienstwo,ze na ktorejs wylapia.Rozumiem zafascynowanie koralami,ja tez za nimi przepadam,sa piekne...ale najlepiej ogladac je tam gdzie sie urodzily.POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: EGIPT-KONTROLA CELNA IP: *.chello.pl 01.03.03, 15:06 Jak czytem poprzednie komentarze to mam wrazenie ze to zalezy od tego skad lecisz. Lecialam kilkanascie razy z Kairu i odprawy celnej nie bylo, tylko paszportowa, ale owszem stoja Panowie i sie przygladaja wiec jakby co moga skontrolowac tak jak wszedzie. Jesli chcesz cos "przemycac" stanowczo odradzam, jesli Cie zlapia, kopmlikacje moga przerastac Twoje wyobrazenie (nie mowie tu o finansach)..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiarpo1 Re: EGIPT-KONTROLA CELNA IP: *.toya.net.pl / 10.0.241.* 17.03.03, 19:31 To chyba mieliscie jaies szczescie majac kontrole. My wyladowalismy na lotnisku w Shar a rownoczesnie z nami jeszczee 6 samolotow w tym 2 Ruskich.Wyobrazcie sobie co sie dzialo.Zeby przebic sie przez pierwsza bramke czekalismy ok. godziny a poznie byl cyrk z bagazami.Oni sami nie wiedzieli gdzie sa nasze .To tragedia,zebyscie widzieli te czerwone,ruskie mordy jak sie bali ze wodke potluka-hiih.Ich tam jest zatrzesienie i oczywiscie onie nie rozumieja po angielsku,bo po co! Ale wspomnienie cusowne,hotel:Club Fanara-4****,boski z prywatna plaza,troche drogie,ale jaki fajny... Odpowiedz Link Zgłoś