Dodaj do ulubionych

Ostrzeżenie przed ITAKĄ

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:45
Chciałbym wszystkich ostrzec przed wypoczynkiem z B.P ITAKA. Tydzien temu
wróciłem z wczasów zorganizowanych przez w/w w hotelu Torba Buk nieopodal
Bodrum , od początku cos z tym wyjazdem było nie tak jak powinno ,najpierw
przesunieto godz odlotu z godz 14 na 18 potem okazało sie że samolot będzie
jeszcze opózniony ok 2 godz .Po tych perturbacjach dotarlismy na lotnisko w
Bodrum skad udalismy sie w dalsza droge autokarem ale tylko na chwile bo po
dotarciu do tzw lepszego hotelu Zeithinada przepakowano nas do busika i
wysłano w dalsza droge z kierowcą nie majacym pojecia gdzie ma nas
dowieśc,jak sie okazało hotel był jakieś 500 m dalej ale naszemu dzielnemu
kierowcy droga ta zabrał ponad godz .Następna niespodzianka czekała na nas w
hotelu tam recepcjonista poinformował nas że jedyne co może zaproponowac dla
dwóch osób dorosłych z 11 letnią córką to pokój 2-osobowy bez dostawki bo
takie pokoje zarezerwowała nam Itaka ( w podobnej sytuacji znalazły się
jeszcze dwa małżeństwa)dodam jeszcze że przy sprzedaży itaka obiecywała nam
pokoje z balkonami ale jak sie okazało takowych itaka też nie
rezerwowała.Następne rozczarowanie nastąpiło rano plaż z bezpłatnymi leżakami
majaca być o 50m od hotelu rozpłyneła sie ,plaża owszem jest ale dla gości
sąsiedniego hotelu z leżakami płatnymi . Pani rezydentka którą widzieliśmy
przez dwa tygodnie pobytu dwukrotnie po 15 minut ( rezydowała w wspomnianej
wcześniej Zeithinadzie )nie reagowała wcale a raczej prawie wcale bo gdy się
poskarżylismy że w snack barze często ignoruje się zamówienia gosci itaki
przemówiła do menedżera hotelu .Skutek był taki że od następnego dnia
poinformowano nas że teraz już wogóle nie mamy co liczyć jakąkolwiek
realizacje zamówień dobrze że to był już koniec. Zresztą do takiej sytuacji
bylismy juz nieco przyzwyczajeni w barze bardz częst słyszeliśmy że czegoś
nie ma bo sie skończyło i już albo że poprzedni turnus wypił już cały zapas
wódki lub piwa które przecież w opcji all inclusiv ( jaką wykupiliśmy)
powinny być dostępne cały czas. Reasumując trzymajcie się jak najdalej od
itaki jesli chcecie spędzić swój urlop tak jak sobie zaplanowaliście!!! Na
zakończenie dodam jeszcze że po hotelowym barze biegały sobie dwu
centymetrowe karaluchy które wrażenie robiły tylko na gosciach bo obsługa
wydawała się być do nich przyzwyczajona.
Obserwuj wątek
    • Gość: nosek Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.acn.waw.pl 09.08.06, 18:41
      To pech, ja byłam z Itaką w tym roku i wróciłam bardzo zadowolona.
      • Gość: andrzej 69 Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 20:22
        I się ciesz bo gdybyś nie była zadowolona to pies z kulawą nogą by się tobą nie
        zainteresował w itace.
    • Gość: gras Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 01:45
      korzystam z usług tego biura od kilku lat i zawsze wracam zadowolony
    • Gość: margo53 Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 10:02
      co prawda odpisałam już przy swoim temacie, ale z czystej ciekawości odszukałam
      twoją stronę i .......jestem zaskoczona. Czy ty na pewno byłeś z Itaką? Musisz
      miec w życiu wyjątkowego pecha, albo jesteś wyjątkowo malkontentny. Jeżdżę z
      Itaką od wielu lat i aż tak źle nigdy nie było. Jeśli nie wierzysz, że to co
      napisałam o wycieczce jest prawdziwe- to trudno. Aha kto to jest Małgorzata
      Cielec? Powinnam ją znac? nasza pilotka miała na imię Renata.
      • Gość: Tania Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 11:58
        A ja potwierdzam:) Nigdy więcej Itaki!!!!!
        Mi sprzedali hotel z którym Itaka nie miała nigdy podpisanej umowy.I sprzedawali
        ten hotel przez cały sezon
        Nie raczyli o tym w kraju poinformować, a po wylądowaniu usłyszałam ,że
        " na skótek nieprzewidzianych okoliczności" nie mogę być zakwaterowana w hotelu
        który wybrałam z katalogu.
        Ta "nieprzewidzaiana okoliczność" to było to ,że wiosną lub zimą Itaka nie
        podpisała umowy z hotelem i do lipca biedaczka nie zoriętowała się o przeoczeniu
        Ha,ha,ha,ha,ha,ha.......
        • Gość: przejrzysty Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.static.asianet.co.th 11.08.06, 10:53
          >A ja potwierdzam:) Nigdy więcej Itaki!!!!!
          >Mi sprzedali hotel z którym Itaka nie miała nigdy podpisanej umowy.I
          >sprzedawali ten hotel przez cały sezon Nie raczyli o tym w kraju poinformować,
          >a po wylądowaniu usłyszałam ,że "na skótek nieprzewidzianych okoliczności" nie
          >mogę być zakwaterowana w hotelu który wybrałam z katalogu.
          >Ta "nieprzewidzaiana okoliczność" to było to ,że wiosną lub zimą Itaka nie
          >podpisała umowy z hotelem i do lipca biedaczka nie zoriętowała się o
          >przeoczeniu
          >Ha,ha,ha,ha,ha,ha.......

Taniu, Itaka, ani oraz inne biura podróży (polskie i zagraniczne) bardzo rzadko
          podpisują umowy z hotelami za granicą. Postępują tak czasami największe biura
          (TUI, Neckermann), ale bezpośrednie umowy podpisują tylko z najlepszymi i
          najpopularniejszymi hotelami. Każde natomiast biuro podpisuje umowę z
          tzw. "lokalnym kontrahentem", czyli z jakimś miejscowym biurem (np. w Tunezji
          czy w Turcji), które z kolei ma podpisane umowy z hotelami. I to lokalne biuro
          rezerwuje hotele dla Itaki czy innych biur. Itaka nie rozlicza się bezpośrednio
          z hotelem, ale właśnie z tym lokalnym kontrahentem. I to jest normalna
          sytuacja. Jeżeli więc, węsząc sensację, podeszłaś w hotelu do recepcji i
          zapytałaś jakąś przypadkową dziewczynę z recepcji "Itaka have contract with
          you?" to naturalną, logiczną i prawidłową odpowiedzią będzie "No".

PS Zwróć uwagę na pisownię słowa "skutek".
        • Gość: tomek Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.itaka.pl / *.itaka.pl 11.08.06, 15:38
        • Gość: tomek Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.itaka.pl / *.itaka.pl 11.08.06, 15:39
          Jak Ci sie nie podoba Itaka to do ciechocinka jedz!
          • Gość: Tania Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:49
            Gość portalu: tomek napisał(a):

> Jak Ci sie nie podoba Itaka to do ciechocinka jedz!

Pod warunkiem,że wyjazdu nie będzie organizowaała Itaka:)
            Dopowiem jeszcze, że jakaś ofiara z Itaki w kraju nie przesłała rezydentce
            całej listy turystów, bo biedulka staneła przed faktem,że ma mniej miejsc w
            autobusie niż tyrystów którzy wysiedli z samolotu.
            Oj, co to się działo:) Walizki się nie mieściły, jedni turyści innych nie
            chcieli brać na kolana....CYRK!!!!!!
            Po 3 godzinach upychania na wszelkie sposoby ludzi i walizek oraz kilku
            telefonach rezydentka wynajeła....dodatkowo taksówkę:) I w niej upchneła 4 ludzi
            NIGDY więcej!!!!!!
        • toolkien Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ 12.08.06, 20:00
          polecam Ci słownik ortograficzny Skorupki :) (skutek i zorientować się) :)
          • Gość: Tania Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 20:49
            Biura podróży są czynne tak długo? A może klikasz już z domu? Dopłacą Ci?
            • Gość: anna Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.rzeszow.mm.pl 12.08.06, 21:13
              Dobre:D Ja tez jestem z biura?? Niezłe. Na drugim końcu Polski.
              Itaka robi świetne wyjazdy objazdowe.
              Nie wiem ile zapłaciłaś za swoje wczasy i czego oczekiwałaś za tę cenę.
              • Gość: Tania Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:19
                Nie jest ważne czego oczekiwałam. Ważne jest co biuro Itaka obiecało za tą cenę.
                To oni kalkulują ceny
                Skoro zapłaciłam za hotel 3* to kurna hotel ma taki być!!!!
                Wszystkie biura zapewniaja sobie możliwość zmiany hotelu na skutek ....zalania,
                tornada, tsunami. I ja to rozumiem. Zawsze może strzelić wężyk w kiblu i zalać
                część hotelu.
                Ale biuro (cytuje z pamięci) powinien zakwaterować Cię w hotelu o takim samym
                standardzie, lub wyższym.
                Mnie zakwaterowano w hotelu o niższym standardzie i Z INNĄ GORSZĄ OPCJĄ WYŻYWIENIA
                Zmusiło mnie to do dokupowania jedzenia poza hotelem, na co nie byłam finansowo
                przygotowana.
                Pani rezydentka z Itaki skomentowała to wzruszeniem ramion

• toolkien Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ 13.08.06, 07:59
              rozczaruję Cię - nie jestem z Itaki, ani nie mam zadnego interesu w tym, że
              piszę o Itace w superlatywach. Dziwne prawda :) Pozdrawiam ciepło :)
      • Gość: wikta Na Cyprze bylo - OK IP: 213.241.35.* 10.08.06, 12:02
        Bylam bardzo zadowolona z pobytu na Cyprze z biurem Itaka. Rezydentka co 3 dni
        miala dyzur, w razie problemow mozna bylo sie z nia skontaktowac telefonicznie
        i od razu reagowala na problemy. Hotel - zgodnie z oferta w katalogu.
    • Gość: abakusso@gazeta.pl nas rowniesz oszukali! IP: *.aster.pl 10.08.06, 23:36
      ITAKA to oszusci. PRZESTRZEGAM. Mase niedociagniec. Niekulturalny reztdent,
      ktory klamie w oczy.
      Szczegolowo sprawe opisalem na stronie www.piwowar.art.pl\mirtylos <- mozna
      zobaczyc jak wyglada hotel 4* wg. itaka.

Jeszcze raz przestrzegam - to oszusci, klamcy, kretacze, zlodzieje.
      • Gość: abakusso@gazeta.pl Re: nas rowniez oszukali! IP: *.aster.pl 10.08.06, 23:36
        Sorka za blad. Rowniez :)
      • Gość: Weronika Re: nas rowniesz oszukali! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 10:53
        Niekulturalny reztdent,
        > ktory klamie w oczy.
        > Szczegolowo sprawe opisalem na stronie www.piwowar.art.pl\mirtylos

NIc tam nie wspominasz o złym zachowaniu rezydenta...
        Z tą ilością gwiazdek to faktycznie coś nie gra,ten hotel prawie wszędzie jest
        różnie kategoryzowany. Z jednej gwiazdki zrobić cztery, tu jednak "lekka"
        przesada. Nie dziwię się więc twojemu zdenerwowaniu, ale dziwię się, że brzydki
        pokój przysłonił ci piękno Krety.
    • Gość: gosc Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.chello.pl 11.08.06, 06:34
      a co byo w zeszlym roku z hotelem secret door przeciez to samo ten rejon turcji
      w itace kuleje
    • toolkien Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ 11.08.06, 09:08
      byłam z Itaką 9 razy na wycieczkach objazdowych - WSZYSTKIE były na bardzo
      wysokim poziomie, zorganizowane profesjonalnie i bez niedociągnięć. Ukłon w
      stronę Szefa wszystkich pilotów Itaki - Pana Marka Sowińskiego, który jest
      właściwym Człowiekiem na własciwym miejscu (sam też niegdyś prowadził
      wycieczki).
      POLECAM to biuro i sama z Itaką wyjadę następne 9 i jeszce więcej razy.
      • Gość: sava Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: 156.17.79.* 11.08.06, 11:03
        Ja tez jzdze z Itaka od 1996 roku. Zawsze,zawsze wracam zdowolona.
        • Gość: anna Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.rzeszow.mm.pl 11.08.06, 14:13
          Byłam na 4 wycieczkach z Itaką i jestem tak zadowolona, że ostatnio to nawet
          nie rozważałam innego biura.
          • Gość: irek88 Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.06, 14:55
            my mamy w latach 2000-2005, pięć dużych objazdówek z itaki i wszystkie z
            zadowoleniem na 95% - 105%
            • Gość: LINKA Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 19:23
              Byłam z biurem ITAKA kilka lat temu we Włoszech. Dwa dni przed wyjazdem dzwoni
              do mnie Pani i mówi mi, że hotel za który zapłaciłam jest nieaktualny i
              proponuje mi inny i pyta grzecznie czy się zgadzam. A cóż miałam robić jak
              walizki spakowane urlop w pracy załatwiony duchowo i fizycznie byłam nastawiona
              na ten wyjazd? Nie wiem jaki był ten który wybrałam z oferty ale ten do którego
              nas zapakowali to był koszmar!!!! Notomiast co do rezydentki (imienia nie
              pamiętam) była super. W drodze z Rimini do Wenecji cały czs nam opowiadała o
              tym mieście i wierzcie mi robiła to pięknie. Nikt nie spał w autokarze choć
              wstaliśmy bardzo wcześnie, wszyscy słuchali z zapartym tchem. Powrót nam się
              opóźnił więc rezydentka z trasy zadzwoniła do hotelu, że będziemy później i
              żeby czekała na nas gorąca kolacji no i była. No ale takich rezydentów jest
              niewielu. W Egipcie biuro BEST REISEN zafundowało nam rezydenta egipcjanina,
              który nie przyszedł wogóle na pierwsze spotkanie . Po naszych kilkakrotnych
              telefonach zjawił się o godz 15-tej zamiast o 10.30 i my od 10 rano
              siedzieliśmy w recepcji i czkaliśmy na PANA REZYDENTA. Z lotniska też nas nie
              odebrał przyjechał po nas sam kierowca. Nie był by nam potrzebny ale w Polsce
              opłaciliśmy wycieczkę do Kairu i nie mieliśmy pojęcia kiedy ona się odbędzie.
              Widzieliśmy go tylko raz na tym pierwszym spotkaniu i gdyby nie rezydent z
              Eximu to nawet byśmy nie wiedzieli jaki lek kupić na zemste faraona.
              pozdrawiam
    • Gość: 4tore Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.06, 10:37
      wszyscy pisza w saych superlatzwach o itace, biuro ma b. ciekawe programy
      objazdowe, po przejrzeniu sterty katalogow, netu, etc. oray po rozmowach y
      rodzina i znajomymi, ktorzy z itaka jezdza od lat moge mowic o wyjatkowym
      pechu. Pani pilot opowiadajaca zenujace glupoty, o zamianie hotelu
      poinformowano nas po przyjezdzie na miejsce, pokoje 2/os. z jednym lozkiem,
      jedna zmiana poscieli, dodam, iz na wycieczce bylo b. duzo osob w pojedynke.
      Mimo wszystko dalej bede jezdzic z itaka, to chyba byla jakas megawpadka i moj
      wyjatkowy pech.
      • toolkien Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ 26.08.06, 16:22
        Były takie sytuacje na mojej ostatniej wycieczce, że dwie obce dziewczyny miały
        spać w jednym łóżku. Grzecznie acz stanowczo zaprotestowały i natychmiast dano
        im jedynki - BEZ DOPŁATY. Inna kobieta miała być dokwaterowana do dwójki i spać
        na łóżku - dostawce (zapłaciła za normalne miejsce), też zaprotestowała i
        również dostała pokój - jedynkę bez dopłaty :). Widać, jak się chce i potrafi,
        można takie problemy rozwiązać na miejscu, bez kłótni, nerwów i niepotrzebnego
        psucia humoru sobie i innym :). Wszyscy byli zadowoleni, a biuro zachowało się
        z klasą :)
        • Gość: 4tore Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.06, 15:00
          toolkien, ja tez protestowalam grzecznie, lecz stanowczo najpierw przeciwko
          nazywaniu dostawka lozeczka polowego i spaniu albo na w lozku albo w systemie
          rotacyjnym na tej polowce. Nadmienilam tylko, ze kto sie klocil ordynarnie ten
          mial, a kto z pania pilot probowal rozmawiac, stanowczo, ale bez grozb, dostal
          od niej tylko ignora...
          szkoda, ze nie mialam tyle tupetu, zeby p. pilot, zasugerowac, zeby sama spala
          z kims na jednym lozku, a nam oddala swoj osobny pokoj...
          myslisz, ze nie zaproponowalam doplaty...doplacilabym i na miejscu, a tak jak
          byle jak byla poprowadzona wycieczka, tak i pilotka byla na odwal sie...
          wyjazd mial tez inne mankamenty...nie chce mi sie produkowac szczegolow na
          forum, wiem, ze sa milosnicy itaki, rowniez z mojego otoczenia, dlatego czuje
          sie taka zawiedziona...najpierw odwolali mi dwa wyjazdy, a te, ktore dochodza
          do skutku rozczarowuja. nie chce byc forumowym malkontentem, gdyby byly jakies
          pytania, plz na priva
          • becikowe5 Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ 27.08.06, 15:05
            czy możesz napisać jaka to byłą impreza i jaki hotel?
            • Gość: 4tore Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.06, 08:10
              do hotelu nie moge miec zastrzezen, bo naprawde zrobili duzo w naszej sprawie i
              wina lezy po stronie osoby dokonujacej rezewacji i pilota. standard hoteli jest
              prawie taki sam, naprawde na to nie mozna bylo sie uskarzac.
              blizsze dane na priva.
              ogolnie ten wyjazd zaliczam do udanych, z tego, co wiem, jest zazwyczaj na
              dobrym poziomie.
          • toolkien Re: rozumiem Cię :) 28.08.06, 07:44
            hmmm, rozumiem :). Widocznie czasami opłaca się być "stanowczym z podniesionym
            głosem" ;o). Co do odwoływania wycieczek, to niestety Itaka jest z tego znana,
            przyznaję Ci rację - mnie odwołali sporo wycieczek (bo sporo z nimi jeżdżę).
            Zawsze oferowali coś w zamian - nie zawsze mi to odpowiadało, ale czasmi
            skorzystałam z oferty zastępczej i byłam zadowolona.
            Co do niewywiązania się z warunków umowy - pamiętaj, że możesz reklamować, a
            jeśli biuro Cię spławi (co jest bardzo prawdopodobne ;) - udaj się do Federacji
            Konsumentów albo do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta. Mnie pomogła
            Federacja - wygrałam dzięki nim proces z jednym z biur podróży :).
            Na dole masz linki:
            www.federacja-konsumentow.org.pl/
            www.uokik.gov.pl/index.php?id=pkonkpubli
            Pozdrawiam cieplutko, miłego i uroczego dnia :)
            • Gość: 4tore Re: rozumiem Cię :) IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.06, 08:06
              ha, przychodze z pracy (nocnej, ha ha wiem, co sobie pomyslicie). a tu takie
              mile emalie...
              z itaka sobie poradze, zrobilam sobie zreszta na dwa kolejne wyjazdy notke w
              zleceniu wyjazdu, ze chce osobno spac, ha ha. poza tym dostali stanowczy liscik
              ode mnie. pani pilot zlatwiala wszystko tak slamazarnie i na odwal sie, ze
              rozwaze nastepnym razem moze jakies srodki nacisku...nie jestem osoba msciwa
              ani zlosliwa, ani klotliwa, ale swoje metody tez mam...
              mysle, ze to byla ich wpadka pojedyncza, bo moje otoczenie ma o itace b. dobre
              zdanie, a ja nie zrezygnowalam z dalszych wyjazdow.

• toolkien Re: cieszę się :) 28.08.06, 21:18
                ... że Ci poprawił się humor :o). Ja też jeszcze niekiedy będę jeździć z Itaką,
                mimo, że odwołali mi kilka imprez. W przyszłe wakacje - jeżeli nic mi się nie
                zmieni - pojadę z Itaką na "Tam, gdzie nie byli twoi sąsiedzi". Słyszałam dużo
                dobrego o tym programie :). Tymczasem miłego i udanego jutra i ŚWIĘTEGO SPOKOJU
                na wszelkich wycieczkach, a przede wszystkim cudownych wrażeń estetycznych i
                samych pozytywnych doznań :):). Pozdrowionka cieplutkie z Krakowa :)
    • mirgl Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ 30.08.06, 12:00
      Witam też mam cos do napisania na temat Itaki.
      Ludzie na wyjazdach dziela się na:
      zawsze niezadowolonych,
      wiecznie szcześliwych którym nic nie przeszkadza nawet karaluchy łażace po
      jedzeniu,
      I takich którzy w spokojny sposób odnoszą sie do tego co miało być (wg oferty i
      umowy) a jest.
      Ja generalnie należę do tej ostatniej grupy. Wakacje spędziłem super ale Nowa
      Itaka nie wywiązała sie z paru kluczowych punktów umowy dodtyczących standartu
      obiektu.
      Niezgodność dotyczyła godzin all Inclusive, wyposarzenia hotelu brak
      restauracji, braku plaży którą pokazano w katalogu na zdjęciach,
      na zakończenie w odpowiedzi na reklamację dowiedziałem się że firma nic nie
      gwarantowała!!!!
      Dla tego odradzam wakacje z Nową Itaką.

• toolkien Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ 30.08.06, 12:25
        chyba się przejęzyczyłeś i trochę przesadziłeś z ludźmi, którym nie
        przeszkadzają karaluchy łażące po jedzeniu :). Mimo wszystko takie "atrakcje"
        wszystkim przeszkadzają :)
        Ty odradzasz Itakę a ja Tobie natomiast doradzam szkolny słownik ortograficzny -
        "wyposażenie" i "standard" :)
        Pozdrawiam ciepło :)
        • Gość: krzysztof Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.mofnet.gov.pl 30.08.06, 15:01
          Jeździmy z Itaką od 1993 roku. Początkowo były to objazdówki, od ubiegłego
          roku, kiedy to więcej czasu potrzebujemy na odpoczynek wybieramy imprezy
          pobytowe. Zawsze wracamy bardzo zadowoleni, Itaka wywiązała się z oferty na
          100%. Wszystko zależy od hotelu jaki się wybiera. Jak wybierasz hotel 5*, który
          jest w ofercie niemieckich biur podróży to czy będzie Itaka, czy inny
          organizator na pewno będzie ok. W tym roku byliśmy w Albie w Side i było super.
          Nasi przyjaciele w tym czasie byli w Miracle de lux w Antali i też zadowoleni.
          Były to oferty z Itaki. Wszystko zależy od tego, ile się płaci za ofertę.
          Ogólnie Itaka jest naszym zdaniem bardzo rzetelnym biurem. Na pewno następne
          wakacje też wykupimy w Itace.
    • Gość: Kiki Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 23:22
      A w czym ci przeszkadzają karaluchy? Jakaś głupia jesteś?
      • mirgl Re: Ostrzeżenie przed ITAKĄ 31.08.06, 11:18
        Karaluszki przeszkadzają tylko głupim mądrym nie!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka