Gość: jarek IP: *.chello.pl 31.08.06, 09:12 cześć, chcę wybrać się do Maroko - jakie biuro polecacie, i zasadnicze pytanie - czy warto się tam wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izalub Re: Maroko 31.08.06, 09:37 Hej! W te wakacje odwiedziłam Maroko. Bardzo ciekawe miejce, jeśli chcesz zwiedzac. Na wypoczynek są lepsze miejsce, np Egipt. Byłam z Triada i nie narzekam. Na objezdzie byly 4 autokary (3 Triady i 1 Rainbow). Mielismy praktycznie tenm sam program i te same hotele, wiec radze por.ownać ceny i wybrac tansza opcje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Maroko IP: *.chello.pl 31.08.06, 11:59 no właśnie, ja chcę zwiedzać, a mój partner leżeć na plaży, więc to Maroko to chyba kompromisowe rozwiązanie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: Maroko 31.08.06, 20:40 Niekoniecznie. Owszem twoje zainteresowania w 100% zaspokoisz., gorzej z partnerem. plaża i ocean nieciekawy , z pogoda też bywa różnie, mgły ,słoneczko raz jest, częściej nie... Nawet nie porównuj do Egiptu. zresztą poczytaj sobie: forum.wakacje.pl/list.php?dest=44|0|0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Maroko IP: 155.140.122.* 01.09.06, 08:41 to zalezy czy chcesz zwiedzac czy lezec na plazy. Zwiedzac warto i jest co szczegolnie poludnie kraju!!! a wypoczynek - nie masz wyboru, tylko Agadir-typowy kurort jakich pelno np nad Morzem Srodziemnym i z prawdziwym Marokiemmnie ma nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Maroko IP: *.bmj.net.pl 01.09.06, 09:01 Chciałabym spytac czy z Triadą byłaś na objazdówce 7+7?Jaki jest mniej więcej koszt takiej wyprawy (chodzi mi o to ile płaciłaś w biurze podróży) Odpowiedz Link Zgłoś
izalub Re: Maroko 01.09.06, 11:05 Byłam na wycieczce 7+7 w hotelu Argana. Płaciliśmy jakies 2700/osoba. Wycieczke wykupiliśmy wcześniej tzn jakos w marcu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Maroko IP: *.nat.kon.tvknet.pl 01.09.06, 11:28 nie wiem,gdzie jest brzydki ocean w Maroku,bo chyba nie w Agadirze... nie wiem,gdzie jest nieciekawa plaża,bo chyba nie w Agadirze. Trudno nazwać Agadir i Maroko nieciekawym. Plaża 300 metrow szeroka, piaseczek, czyściutko (chodzą codziennie i sprzataja- nie to jak nad bałtykiem wiecej petow niz piasku, do tego jeszcze paczki czipsów, restzki jedzenia itp itd), Fale dość duże- idealne na żeglowanie, surfing, kite surfing, skutery. Plaża tętni życiem- jak w Brazylii cięgle piłka nozna, siatkówka, bieganie. Dużo ratowników, którzy faktycznie patrzą czy ktoś sie nie topi a nie siedza,bo maja siedzieć. Agadir to kurort, taki zeby i poznac roche smaku orientu, ale nie żeby się nim zachłysnac. Jelsi ktos nie wystawił nosa poza promenade to mzoe mwoic,ze agadir nie ma nic wspolnego z marokiem, ja bywałam wiele razy w dzielnicach mniej turystycznych i w ogole nie turystycznych i spotkalam tam swietnych ludzi i prawdziwą arabię. Agadir jest dobrą bazą wypadową i swietnym miejscem na rozluznienie. Ktoś kto mowi,ze plaza i ocean nieciekawy ma problemy z głową albo trafił do almoggar beach przy samym porcie i sie dziwił,ze mu capi jak ma hotel rpzy wejsciu do portu. Maroko idealne miejsce do wypoczynku- wracam za rok, a troche juz zwiedziłam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Maroko IP: *.nat.kon.tvknet.pl 01.09.06, 11:28 ja polecam Neckermann. Hotel-Iberostar founty beach albo Riu Tikida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Maroko IP: 155.140.122.* 01.09.06, 13:55 plaża jak to plaża - tony piachu, a czy jest w Maroku czy w Hiszpanii jakie to ma znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: Maroko 01.09.06, 17:50 Jest t i to wielka, jak już będziesz i w Maroku i w Hiszpanii wtedy zrozumiesz. Marta napisała : Agadir > to kurort, taki zeby i poznac roche smaku orientu, ale nie żeby się nim > zachłysnac. To dziecko ma jakieś problemy skoro szuka „smaku orientu” w Maroku. Chociaż spotkałem pewną panią która w Hiszpanii szukała taczanek i matrioszek ( pewnie to ta sama choroba) Zanim coś napiszesz ....poczytaj i dopiero dawaj rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Maroko IP: *.nat.kon.tvknet.pl 01.09.06, 18:53 zastanawiam się czy jesteś chory czy tak masz od urodzenia? nie..Maroko to rpzecież Europa.. to w sumie polska tylko położona w Afryce.. jaki smak orientu? tak, najdłam sie bigosu, ogórkowej i flaków, bo rpzecież tam nie ma żadnego orientu. arabia Saudyjska to to samo,co Niemcy; Indie to Stany Zjednoczone a zabytki w Meksyku to to samo co nasze Gniezno... po co wyjezdzac gdziekolwiek? wszedzie to samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: Maroko 02.09.06, 14:10 Cyt. z encyklopedii : Orient- Bliski Wschód, Środkowy Wschód, ang. The Middle East, Near East, fr. Moyen-Orient, Proche-Orient, nazwa stosowana najczęściej w odniesieniu do rozległego obszaru położonego na styku Europy, Azji i Afryki; w regionie tym leżą: Afganistan, Arabia Saudyjska, Bahrajn, Cypr, Egipt, Irak, Iran, Izrael, Jemen, Jordania, Katar, Kuwejt, Liban, Oman, Syria, Turcja i Zjedn. Emiraty Arabskie; najbogatszy region roponośny w świecie — zasoby ropy naftowej krajów położonych nad Zat. Perską stanowią 65% rezerw świat.; dostarcza ok. połowy świat. eksportu ropy; gęsta sieć rurociągów; ważny obszar uprawy bawełny i palmy daktylowej; przez B.W. prowadzą gł. szlaki komunikacji mor. (Kanał Sueski) i lotn. z Europy do Azji Południowej i Azji Wschodniej oraz Australii i Afryki Wschodniej. No i już wiadomo kto tu jest chory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Maroko IP: *.nat.kon.tvknet.pl 03.09.06, 14:38 upewniasz mnie w tym,ze nie wiesz zupełnie co mowisz, a twoje wypowiedzi sa pokretne. chyba nie wiesz,co jest dla polaka egzotyczne, wielki podrózniku. Odpowiedz Link Zgłoś
vdagv Re: Maroko 04.09.06, 09:42 "smak orientu" rozlożył mnie na łopatki. czasami dobrze zacząć dzień od poczytania forum,bo śmiech to zdrowie :) Samo Maroko jest ciekawe i piękne (mnie urzekło zwłaszcza krajobrazowo). Ale Agadir to porażka.W samym mieście nie ma nic ciekawego (odbudowane po potężnym trzęsieniu ziemi prawie pół wieku temu,więc zabytków brak). Jest kasba, z dwa ładne ogrody/parki, minizoo i to wszystko. Jak dla mnie plaża znośna robiła się po przejściu sporego odcinka w kierunku rezydencji króla (na wydmy), nie było tych wszechobecnych tłumów i pojawiających się średnio co minutę handlarzy. Jak ktoś nastawia się w Agadirze na upały może się rozczarować (choć pogoda to byla jedyna rzecz jaka mi się tam spodobała ;)). Słońce jest przeważnie za chmurami lub mgłą, czasami popada nawet ekspresowy mały deszczyk,woda w oceanie też nie jest zbyt ciepła (wplyw zimnego prądu kanaryjskiego). Oczywiście każdy ma inne wymagania, ale jakbym drugi raz miała się udać do Maroka to pobyt w Agadirze podarowałabym sobie lub skróciła do minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Maroko IP: 80.51.40.* 04.09.06, 11:46 kolejny pustaczek.. ;) no tak wszyscy chca survival..latac po skałkach, jesc brudy z ulicy i pic wodę z rzeki.. smacznego, miłych wakacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Maroko IP: 155.140.122.* 04.09.06, 13:12 rowniez dla mnie Agadir to porażka; ale jesli ktos lubi plaze to jego sprawa; Odpowiedz Link Zgłoś
danutka661 Re: Maroko 18.09.06, 21:41 Zatracilliście wątek...byłam w Maroko wiosną,pooleccam w 100% ale...nie na odpoczynek/w Europie 1000-ce pięknieejszych plaż/tylko objazd.Bylam 2 tygdnie z Logos Tour,trochę krótko al rewelacyjnie.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
maja9959 Re: Maroko 20.09.06, 09:42 Ja byłam z mężem z Neckermanna w hotelu All Mogar Garden Beach-Agadir. Było supper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Maroko IP: *.mofnet.gov.pl 21.09.06, 14:28 Polecam 7+7 z Triadą, Hotel Argana lub Kenzi na pobyt.Właśnie wróciłam pogoda piękna a sama objazdówka bardzo udana z super przewodniczką p. Grażynką Ferensowicz. Sam pobyt nie polecam bo można się zanudzić przez 2 tyg.a wycieczki fakultatywne b. drogie. Ja zapłaciłam za 15 dni 2800 zł + 60 euro na wycieczki - przewodnicy + wejściówki. Naprawdę warto Maroko jest piękne i inne niż pozostałe kraje Afrykańskie.Radzę się nastawić na 7 dni zwiedzania i 7 dni odpoczynku. Polecam było super nie było nikogo kto by narzekał. Nie polecam wyjazdów z Neckermanem są oszustami jakich mało a trochę już zwiedziłam, z nimi napewno już nie pojadę i radzę uważać na to biuro. Udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
toolkien odradzam Maroko z Triadą :) 21.09.06, 14:33 TRIADA PADA i jest na nią coraz więcej żali i utyskiwań turystów. Byłam w Maroku z Triada i wróciłam z bardzo mieszanymi uczuciami. Lepiej dopłacić i jechać z innym biurem, które jest sprawdzone i podchodzi profesjonalnie do organizacji imprez. Polecam Maroko z Logostourem albo z Sigma Travel. Porządne biura :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: odradzam Maroko z Triadą :) 21.09.06, 18:36 Wiesz co toolkien , bardzo monotematyczny jesteś . Żebyś jeszcze z sensem pisał...Był z triadą a poleca z Logostourem albo z Sigma Travel. A swoją drogą byłem tego lata w Maroku na 7+7 z Triadą . Objazd rewelacyjny. Na dwa autokary ludzi nie spotkałem nawet jednej niezadowolonej z objazdu. Jeśli ty byłeś niezadowolony to nie jesteś... normą pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
toolkien Re: odradzam Maroko z Triadą :) 21.09.06, 19:11 wiesz co, czytaj uważniej z kim masz do czynienia. Jestem kobietą, czuję się kobieta a zmiana płci komuś chocby wirtualnie jest niepoprawna politycznie :P. Tak się składa, że w Maroku byłam kilka razy, między innymi z Triadą i Logostourem. Logostour był rewelacyjny, o Triadzie szkoda pisać, bo znowu mi zarzucisz monotematyczność. Na szczęście moje rachunki z tym pseudo-biurem zakończyły się dla mnie pozytywnie, bo zwrócili mi połowę kosztów imprezy. Z Sigmą byłam na innych wycieczkach po Afryce, stąd przeświadczenie o solidności tego biura na wycieczkach w kierunku Czarnego Kontynentu. Kwestię obrażania mnie na forum ("nie jesteś... normą" ; "Żebyś jeszcze z sensem pisał") taktownie pomijam milczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: odradzam Maroko z Triadą :) 21.09.06, 20:59 Cyt: zmiana płci komuś chocby wirtualnie jest niepoprawna politycznie :P. najmocniej przepraszam . Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: Maroko 09.11.06, 11:58 jak najbardziej warto spędziłam w zeszłym roku w Maroku cztery cudowne miesiące. Było wspaniale i mam nadzieję powrócić tam ponownie. Wyjazd opisywałam na forum kraje arabskie, więc zapraszam tam po dalsze informacje byłam indywidualnie - bez biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Maroko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:43 Nie zastanawiaj się. Maroko to cudowny kraj, gościnni i sympatyczni ludzie, wspaniała kuchnia. Latem może byc trochę gorąco, ale niekoniecznie. Byłam w Maroku już dwa razy. Marzę jeszcze by pojechać wiosną, gdy kwitną migdałowce na południ (ponoć niezapomniany widok). Zdecydowanie odradzam Ci tylko pobyt w Agadirze - kurort jakich wiele. Wybierz objazd, np. z Logosturem lub Sigmą. Pozdrawiam. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: Maroko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 16:48 Jedź koniecznie, ale na objazd! Nie pomiń Antyaltasu! Byłam w majowy weekend z Logostourem i byłam zachwycona. Pilot, Pan Edward, bardzo kompetentny, choc juz troszkę "skomercjalizowany", czyli przystosowany do gustów i potrzeb przecietnego turysty (tu wysiadamy na minutke pstryknąć fotke, tam kupić arganiowy olejek), choć "nieprzecietnym" tez by pewnie sprostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gras Re: Maroko z rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 00:32 wybieram się na objazdówkę"cesarskie miasta" z rainbowtours i jestem ciekaw opinii o tej imprezie zwykłych turystów,bo opinię pracowników rainbowtours już znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Maroko z rainbowtours IP: *.gmrecords.pl 14.02.07, 14:18 czy ktoś może powiedzieć mi coś o pogodzie w apździerniku?? chciałabym wybrać isę tam w podróż poślubną i zdecydowanie zalęzy mi na poleżeniu.. zwiedzanie też, ale mniej intensywnie :).. tylko boję się trochę, że październik, to już koniec pogody :(, więc piszcie, jeśli coś wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanunia Re:do Gosia IP: 195.8.221.* 14.02.07, 14:27 Witam, przesyłam swojego maila zanunia@o2.pl - ja byłam w październiku też w podróży poślubnej i polecam jak bedziesz miala pytania pisz ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stewe_griffin Re:do Gosia 14.02.07, 20:13 dzięki dzięki dzięki :) już piszę! jeśli ktoś jeszcze chciałby podzielić się jakimiś info, to jak najbardziej zapraszam - im więcej opinii, tym lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś