IP: *.chello.pl 31.08.06, 09:12
cześć,
chcę wybrać się do Maroko - jakie biuro polecacie, i zasadnicze pytanie - czy warto się tam wybrać?
Obserwuj wątek
    • izalub Re: Maroko 31.08.06, 09:37
      Hej!
      W te wakacje odwiedziłam Maroko. Bardzo ciekawe miejce, jeśli chcesz zwiedzac.
      Na wypoczynek są lepsze miejsce, np Egipt. Byłam z Triada i nie narzekam. Na
      objezdzie byly 4 autokary (3 Triady i 1 Rainbow). Mielismy praktycznie tenm sam
      program i te same hotele, wiec radze por.ownać ceny i wybrac tansza opcje.
      Pozdrawiam
      • Gość: jarek Re: Maroko IP: *.chello.pl 31.08.06, 11:59
        no właśnie, ja chcę zwiedzać, a mój partner leżeć na plaży, więc to Maroko to chyba kompromisowe rozwiązanie? :)
        • amat1 Re: Maroko 31.08.06, 20:40
          Niekoniecznie. Owszem twoje zainteresowania w 100% zaspokoisz., gorzej z partnerem.
          plaża i ocean nieciekawy , z pogoda też bywa różnie, mgły ,słoneczko raz jest, częściej nie...
          Nawet nie porównuj do Egiptu.
          zresztą poczytaj sobie:
          forum.wakacje.pl/list.php?dest=44|0|0
          • Gość: aga Re: Maroko IP: 155.140.122.* 01.09.06, 08:41
            to zalezy czy chcesz zwiedzac czy lezec na plazy.
            Zwiedzac warto i jest co szczegolnie poludnie kraju!!! a wypoczynek - nie masz
            wyboru, tylko Agadir-typowy kurort jakich pelno np nad Morzem Srodziemnym i z
            prawdziwym Marokiemmnie ma nic wspolnego.
      • Gość: monika Re: Maroko IP: *.bmj.net.pl 01.09.06, 09:01
        Chciałabym spytac czy z Triadą byłaś na objazdówce 7+7?Jaki jest mniej więcej
        koszt takiej wyprawy (chodzi mi o to ile płaciłaś w biurze podróży)
        • izalub Re: Maroko 01.09.06, 11:05
          Byłam na wycieczce 7+7 w hotelu Argana. Płaciliśmy jakies 2700/osoba. Wycieczke
          wykupiliśmy wcześniej tzn jakos w marcu. Pozdrawiam
    • Gość: Marta Re: Maroko IP: *.nat.kon.tvknet.pl 01.09.06, 11:28
      nie wiem,gdzie jest brzydki ocean w Maroku,bo chyba nie w Agadirze... nie
      wiem,gdzie jest nieciekawa plaża,bo chyba nie w Agadirze. Trudno nazwać Agadir
      i Maroko nieciekawym. Plaża 300 metrow szeroka, piaseczek, czyściutko (chodzą
      codziennie i sprzataja- nie to jak nad bałtykiem wiecej petow niz piasku, do
      tego jeszcze paczki czipsów, restzki jedzenia itp itd), Fale dość duże- idealne
      na żeglowanie, surfing, kite surfing, skutery. Plaża tętni życiem- jak w
      Brazylii cięgle piłka nozna, siatkówka, bieganie. Dużo ratowników, którzy
      faktycznie patrzą czy ktoś sie nie topi a nie siedza,bo maja siedzieć. Agadir
      to kurort, taki zeby i poznac roche smaku orientu, ale nie żeby się nim
      zachłysnac. Jelsi ktos nie wystawił nosa poza promenade to mzoe mwoic,ze agadir
      nie ma nic wspolnego z marokiem, ja bywałam wiele razy w dzielnicach mniej
      turystycznych i w ogole nie turystycznych i spotkalam tam swietnych ludzi i
      prawdziwą arabię. Agadir jest dobrą bazą wypadową i swietnym miejscem na
      rozluznienie.
      Ktoś kto mowi,ze plaza i ocean nieciekawy ma problemy z głową albo trafił do
      almoggar beach przy samym porcie i sie dziwił,ze mu capi jak ma hotel rpzy
      wejsciu do portu.
      Maroko idealne miejsce do wypoczynku- wracam za rok, a troche juz zwiedziłam!
    • Gość: Marta Re: Maroko IP: *.nat.kon.tvknet.pl 01.09.06, 11:28
      ja polecam Neckermann. Hotel-Iberostar founty beach albo Riu Tikida
      • Gość: t Re: Maroko IP: 155.140.122.* 01.09.06, 13:55
        plaża jak to plaża - tony piachu, a czy jest w Maroku czy w Hiszpanii jakie to
        ma znaczenie
        • amat1 Re: Maroko 01.09.06, 17:50
          Jest t i to wielka, jak już będziesz i w Maroku i w Hiszpanii wtedy zrozumiesz.
          Marta napisała : Agadir
          > to kurort, taki zeby i poznac roche smaku orientu, ale nie żeby się nim
          > zachłysnac.
          To dziecko ma jakieś problemy skoro szuka „smaku orientu” w Maroku.
          Chociaż spotkałem pewną panią która w Hiszpanii szukała taczanek i matrioszek ( pewnie to ta sama choroba)
          Zanim coś napiszesz ....poczytaj i dopiero dawaj rady
    • Gość: Marta Re: Maroko IP: *.nat.kon.tvknet.pl 01.09.06, 18:53
      zastanawiam się czy jesteś chory czy tak masz od urodzenia? nie..Maroko to
      rpzecież Europa.. to w sumie polska tylko położona w Afryce.. jaki smak
      orientu? tak, najdłam sie bigosu, ogórkowej i flaków, bo rpzecież tam nie ma
      żadnego orientu. arabia Saudyjska to to samo,co Niemcy; Indie to Stany
      Zjednoczone a zabytki w Meksyku to to samo co nasze Gniezno... po co wyjezdzac
      gdziekolwiek? wszedzie to samo....
      • amat1 Re: Maroko 02.09.06, 14:10
        Cyt. z encyklopedii :
        Orient- Bliski Wschód, Środkowy Wschód, ang. The Middle East, Near East, fr. Moyen-Orient, Proche-Orient, nazwa stosowana najczęściej w odniesieniu do rozległego obszaru położonego na styku Europy, Azji i Afryki; w regionie tym leżą: Afganistan, Arabia Saudyjska, Bahrajn, Cypr, Egipt, Irak, Iran, Izrael, Jemen, Jordania, Katar, Kuwejt, Liban, Oman, Syria, Turcja i Zjedn. Emiraty Arabskie; najbogatszy region roponośny w świecie — zasoby ropy naftowej krajów położonych nad Zat. Perską stanowią 65% rezerw świat.; dostarcza ok. połowy świat. eksportu ropy; gęsta sieć rurociągów; ważny obszar uprawy bawełny i palmy daktylowej; przez B.W. prowadzą gł. szlaki komunikacji mor. (Kanał Sueski) i lotn. z Europy do Azji Południowej i Azji Wschodniej oraz Australii i Afryki Wschodniej.
        No i już wiadomo kto tu jest chory
    • Gość: Marta Re: Maroko IP: *.nat.kon.tvknet.pl 03.09.06, 14:38
      upewniasz mnie w tym,ze nie wiesz zupełnie co mowisz, a twoje wypowiedzi sa
      pokretne. chyba nie wiesz,co jest dla polaka egzotyczne, wielki podrózniku.
      • vdagv Re: Maroko 04.09.06, 09:42
        "smak orientu" rozlożył mnie na łopatki. czasami dobrze zacząć dzień od
        poczytania forum,bo śmiech to zdrowie :)
        Samo Maroko jest ciekawe i piękne (mnie urzekło zwłaszcza krajobrazowo). Ale
        Agadir to porażka.W samym mieście nie ma nic ciekawego (odbudowane po potężnym
        trzęsieniu ziemi prawie pół wieku temu,więc zabytków brak). Jest kasba, z dwa
        ładne ogrody/parki, minizoo i to wszystko. Jak dla mnie plaża znośna robiła się
        po przejściu sporego odcinka w kierunku rezydencji króla (na wydmy), nie było
        tych wszechobecnych tłumów i pojawiających się średnio co minutę handlarzy.
        Jak ktoś nastawia się w Agadirze na upały może się rozczarować (choć pogoda to
        byla jedyna rzecz jaka mi się tam spodobała ;)). Słońce jest przeważnie za
        chmurami lub mgłą, czasami popada nawet ekspresowy mały deszczyk,woda w oceanie
        też nie jest zbyt ciepła (wplyw zimnego prądu kanaryjskiego).
        Oczywiście każdy ma inne wymagania, ale jakbym drugi raz miała się udać do
        Maroka to pobyt w Agadirze podarowałabym sobie lub skróciła do minimum.
    • Gość: Marta Re: Maroko IP: 80.51.40.* 04.09.06, 11:46
      kolejny pustaczek.. ;) no tak wszyscy chca survival..latac po skałkach, jesc
      brudy z ulicy i pic wodę z rzeki.. smacznego, miłych wakacji ;)
      • Gość: t Re: Maroko IP: 155.140.122.* 04.09.06, 13:12
        rowniez dla mnie Agadir to porażka;
        ale jesli ktos lubi plaze to jego sprawa;
        • danutka661 Re: Maroko 18.09.06, 21:41
          Zatracilliście wątek...byłam w Maroko wiosną,pooleccam w 100% ale...nie na
          odpoczynek/w Europie 1000-ce pięknieejszych plaż/tylko objazd.Bylam 2 tygdnie z
          Logos Tour,trochę krótko al rewelacyjnie.Polecam
          • maja9959 Re: Maroko 20.09.06, 09:42
            Ja byłam z mężem z Neckermanna w hotelu All Mogar Garden Beach-Agadir.
            Było supper.
            • Gość: irena Re: Maroko IP: *.mofnet.gov.pl 21.09.06, 14:28
              Polecam 7+7 z Triadą, Hotel Argana lub Kenzi na pobyt.Właśnie wróciłam pogoda
              piękna a sama objazdówka bardzo udana z super przewodniczką p. Grażynką
              Ferensowicz. Sam pobyt nie polecam bo można się zanudzić przez 2 tyg.a
              wycieczki fakultatywne b. drogie. Ja zapłaciłam za 15 dni 2800 zł + 60 euro na
              wycieczki - przewodnicy + wejściówki. Naprawdę warto Maroko jest piękne i inne
              niż pozostałe kraje Afrykańskie.Radzę się nastawić na 7 dni zwiedzania i 7 dni
              odpoczynku. Polecam było super nie było nikogo kto by narzekał. Nie polecam
              wyjazdów z Neckermanem są oszustami jakich mało a trochę już zwiedziłam, z nimi
              napewno już nie pojadę i radzę uważać na to biuro. Udanego wypoczynku.
    • toolkien odradzam Maroko z Triadą :) 21.09.06, 14:33
      TRIADA PADA i jest na nią coraz więcej żali i utyskiwań turystów. Byłam w
      Maroku z Triada i wróciłam z bardzo mieszanymi uczuciami. Lepiej dopłacić i
      jechać z innym biurem, które jest sprawdzone i podchodzi profesjonalnie do
      organizacji imprez. Polecam Maroko z Logostourem albo z Sigma Travel. Porządne
      biura :)
      Pozdrawiam :)
      • amat1 Re: odradzam Maroko z Triadą :) 21.09.06, 18:36
        Wiesz co toolkien , bardzo monotematyczny jesteś . Żebyś jeszcze z sensem pisał...Był z triadą a poleca z Logostourem albo z Sigma Travel.
        A swoją drogą byłem tego lata w Maroku na 7+7 z Triadą . Objazd rewelacyjny.
        Na dwa autokary ludzi nie spotkałem nawet jednej niezadowolonej z objazdu.
        Jeśli ty byłeś niezadowolony to nie jesteś... normą
        pozdrawiam
        • toolkien Re: odradzam Maroko z Triadą :) 21.09.06, 19:11
          wiesz co, czytaj uważniej z kim masz do czynienia. Jestem kobietą, czuję się
          kobieta a zmiana płci komuś chocby wirtualnie jest niepoprawna politycznie :P.
          Tak się składa, że w Maroku byłam kilka razy, między innymi z Triadą i
          Logostourem. Logostour był rewelacyjny, o Triadzie szkoda pisać, bo znowu mi
          zarzucisz monotematyczność. Na szczęście moje rachunki z tym pseudo-biurem
          zakończyły się dla mnie pozytywnie, bo zwrócili mi połowę kosztów imprezy.
          Z Sigmą byłam na innych wycieczkach po Afryce, stąd przeświadczenie o
          solidności tego biura na wycieczkach w kierunku Czarnego Kontynentu.
          Kwestię obrażania mnie na forum ("nie jesteś... normą" ; "Żebyś jeszcze z
          sensem pisał") taktownie pomijam milczeniem...
          • amat1 Re: odradzam Maroko z Triadą :) 21.09.06, 20:59
            Cyt: zmiana płci komuś chocby wirtualnie jest niepoprawna politycznie :P.
            najmocniej przepraszam .
            • toolkien nie szkodzi :) 21.09.06, 21:30
              nic takiego się nie stało :)
    • beduinka Re: Maroko 09.11.06, 11:58
      jak najbardziej warto
      spędziłam w zeszłym roku w Maroku cztery cudowne miesiące. Było wspaniale i mam
      nadzieję powrócić tam ponownie. Wyjazd opisywałam na forum kraje arabskie, więc
      zapraszam tam po dalsze informacje
      byłam indywidualnie - bez biura
    • Gość: Iza Re: Maroko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:43
      Nie zastanawiaj się. Maroko to cudowny kraj, gościnni i sympatyczni ludzie,
      wspaniała kuchnia. Latem może byc trochę gorąco, ale niekoniecznie. Byłam w
      Maroku już dwa razy. Marzę jeszcze by pojechać wiosną, gdy kwitną migdałowce na
      południ (ponoć niezapomniany widok). Zdecydowanie odradzam Ci tylko pobyt w
      Agadirze - kurort jakich wiele. Wybierz objazd, np. z Logosturem lub Sigmą.
      Pozdrawiam.
      Iza
    • Gość: Krysia Re: Maroko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 16:48
      Jedź koniecznie, ale na objazd! Nie pomiń Antyaltasu! Byłam w majowy weekend
      z Logostourem i byłam zachwycona. Pilot, Pan Edward, bardzo kompetentny, choc
      juz troszkę "skomercjalizowany", czyli przystosowany do gustów i potrzeb
      przecietnego turysty (tu wysiadamy na minutke pstryknąć fotke, tam kupić
      arganiowy olejek), choć "nieprzecietnym" tez by pewnie sprostał.
      • Gość: gras Re: Maroko z rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 00:32
        wybieram się na objazdówkę"cesarskie miasta" z rainbowtours i jestem ciekaw
        opinii o tej imprezie zwykłych turystów,bo opinię pracowników rainbowtours już
        znam.
        • Gość: gosia Re: Maroko z rainbowtours IP: *.gmrecords.pl 14.02.07, 14:18
          czy ktoś może powiedzieć mi coś o pogodzie w apździerniku?? chciałabym wybrać
          isę tam w podróż poślubną i zdecydowanie zalęzy mi na poleżeniu.. zwiedzanie
          też, ale mniej intensywnie :)..
          tylko boję się trochę, że październik, to już koniec pogody :(, więc piszcie,
          jeśli coś wiecie
          • Gość: zanunia Re:do Gosia IP: 195.8.221.* 14.02.07, 14:27
            Witam,
            przesyłam swojego maila zanunia@o2.pl - ja byłam w październiku też w podróży
            poślubnej i polecam jak bedziesz miala pytania pisz ...

Pozdrawiam
            • stewe_griffin Re:do Gosia 14.02.07, 20:13
              dzięki dzięki dzięki :)
              już piszę!

jeśli ktoś jeszcze chciałby podzielić się jakimiś info, to jak najbardziej
              zapraszam - im więcej opinii, tym lepiej :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka