Gość: doniaa IP: 62.233.191.* 14.09.06, 15:55 Takie słuchy mnie dochodzą - niestety nie mam potwierdzenia z żadnego potwierdzonego źródła. Wiecie coś o tym??? Boję się bo odwołali naszą imprezę (Kresta 20/09) i czekamy na zwrot pieniędzy :((? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gras Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 01:13 witam w gronie oszukanych przez open Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT-era Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.eranet.pl 19.09.06, 01:25 Open nie zbankrutował to była zmasowana akcja Krzysztofa Sz. z Fischera takie słuch chodzą po rynku podobno dogadał się z Triadą i jadą... PIT-era Odpowiedz Link Zgłoś
helmuts Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 07:23 W niedziele Chorwacja autokarowa spokojnie sobie odjechala z Krakowa. Pietrusem Delty. Odpowiedz Link Zgłoś
vixenvox Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 11:22 ROTLF, gość z Ficher razem z Triadą namówił PIT, Ambasadę RP w Atenach i MSZ na "jazdę" na Open Travel Group...A w jakim celu to miało być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.volta.net.pl 19.09.06, 10:10 Witam! Pracuje w biurze podróży, sprzedaję m.in Open Travel i myślę że gdyby zbankrutowali to na pewno bym o tym wiedziała!!!Myślę że to wszystko działania konkurencji!!!Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 10:26 Kaja jako ze pracujesz w biurze podrozy i sprzedajesz oferte Opena to napewno mozesz mnie oswiecic jak to jest ze na stronie www.opentravel.pl/ofirmie.php jest tekst: "Open Travel jako generalny agent Open Travel Group jest członkiem Krakowskiej Izby Turystyki.", a na stronach KIT www.kit.krakow.pl/spisalfb.htm firmy Open Travel nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
belika Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 11:08 Open Travel jestem zainteresowana tylko i wyłącznie ze względu na planowany wyjazd mojej siostry na Dominikane w listopadzie. Sprawdziłam wczoraj telefonicznie w KIT jak to wyglądam naprawdę, odpowiedziano mi, że już wielokrotnie proszono Open Travel o usunięcie tej informacji z ich stron internetowych, bo jest niezgodna z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
magda19853 Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 11:18 Ale OT w KiT juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
belika Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 13:59 magda19853 napisała: > Ale OT w KiT juz nie ma. Własnie o to chodzi, że nie ma, a na swoich stronach internetowych podają, że JEST. Odpowiedz Link Zgłoś
magda19853 Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 14:03 coz, szanowny Open Travel Group nie zauktualizowal sobie strony Odpowiedz Link Zgłoś
spraw Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 14:30 A może to celowe działanie jest aby jak najdłużej logo IITu na stronce utrzymać?? travel.tur-info.pl/p/ak_id,3603,,open_travel_group,czlonek_krakowskiej_izby_turystycznej,ki t,oszust,klamie,nie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.volta.net.pl 19.09.06, 12:08 Spółka Open Travel Group zmieniła nazwę na Sky Holidays, dlatego że została wykupiona przez inne osoby!!! Oczywiscie na stronie www.kit.krakow.pl/spisalfb.htm znajdziesz biuro Sky Holidays. Pewnie zapytacie czemu w takim razie klienci nic o tym nie wiedza! Tego nie wiem, ale mysle ze jest to kwestia reklamy i przygotowania klientow do tego zeby zaufali Sky Holidays tak jak ufali Open Travel.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:24 Gość portalu: kaja napisał(a):"Spółka Open Travel Group zmieniła nazwę na Sky Holidays" Oj Kaju widze ze jestes bardzo profesjonalną pracownicą biura podrozy! Mi sie cos wydaje ze Open Travel Group sp. z o.o. wcale nazwy nie zmienil!!!!! Firma nadal dziala pod ta nazwa turystyka.crz.mg.gov.pl/icrz/preshowrej.do?nr=27683&showcmd=1&finder=1 Z tego co mi widomo to nazwe zmieniła firma Open Travel Sp. z o.o. na Sky Holidays Sp. z o.o. turystyka.crz.mg.gov.pl/icrz/preshowrej.do?nr=27692&showcmd=1&finder=1 Czy w swojej pracy zawsze tak wprowadzasz klientow w bład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:38 i ty potrafisz patrzeć ludziom w oczy???? Odpowiedz Link Zgłoś
spraw Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 12:14 Gość portalu: kaja napisał(a): > Witam! Pracuje w biurze podróży, sprzedaję m.in Open Travel i myślę że gdyby > zbankrutowali to na pewno bym o tym wiedziała!!!Myślę że to wszystko działania > konkurencji!!!Pzdr Kurde, to się nazywa biuro podróży? Tak dbasz o swoich klientów? Ważne aby jak najwięcej sprzedać i to się tylko dla WAS liczy. Działania konkurencji - muhaha. Masz poczytaj to może coś w tej Twojej glówce się otworzy: " Autor: ~agent 19-09-2006 11:43 wyślij odpowiedź A ja dodam tylko, że moi klienci polecieli wczoraj z Opena do Grecji. Na lotnisku w Salonikach rezydentka poinformowała ich, że kontrahent grecki odmawia współpracy. Nie zorganizowano im nawet transferu do hotelu... Rezydent powiedział że mają trzy możliwości: 1) wykupić sobie nocleg w Salonikach za 100 euro/os. i wracać następnego dnia na własny koszt do kraju, 2) wykupić sobie ponownie 2 tyg. pobyt w hotelu za 280 euro/os./, (ale nie wiadomo czy będą mieć samolot po 14 dniach), 3) zakwaterować się gdziekolwiek i starać o powrót do kraju. Dodam, że są to młodzi ludzie którzy nie wzieli ze sobą dużej kasy, a za swoje 2 tyg wakacje zapłacili 2.000 PLN/os.. Rozmawiałam z rezydentką (bardzo miła osoba), która prosiła mnie o pomoc i interwencje. Powiedziała, że nie zostawi turystów, ale nie ma ani grosza na to żeby im cokolwiek zapewnić... sama nie dostała wypłaty od 2 miesięcy i też "ma już wszystkiego dosyć"... Cały wczorajszy dzień starałam sie pomóc klientowi... W MSZ usłyszałam że jak wpłace pieniądze na ich konto to oni chętnie im podadzą (wole Western Union - jest szybciej!!!). Podobno sprawą Opena zajmują sie już od tygodnia, ale nie mogą jeszcze nic zrobić bo Open nie ogłosił upadłości. Firma ubezpieczeniowa uruchomi polisy dopiero na wyraźne polecenie odpowiednich władz... Na chwile obecną moi klienci zakwaterowali się na własny koszt w hotelu. Kasy wystarczy im pewnie na jakieś 4 dni... Ale czy kogoś to interesuje?! Życze miłych wakacji wszystkim tym którzy wybierają się z Openem! Powodzenia - bedzie wam potrzebne!!! " Jaki z tego wniosek? Dla Ciebie jeden napewno - przecież polecieli tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.volta.net.pl 19.09.06, 12:25 Przykra sytuacja!!!A jeśli chodzi o moja prace, to jest ona moja pasja i nigdy pracuje w ten sposob aby sprzedac jak najwiecej( i rada na przyszlość- nie pisz złych rzeczy o kimś jeśli nie znasz tej osoby i nie wiesz jak jest)!!! Ja poprostu nie spotkalam sie z zaniedbaniami ze strony Open Travel, wszyscy moi klienci wrocili zadowoleni!!!Ale muszę przyznać, że po przeczytaniu wszystkich opini na temat tego biura zaczelam sie gruuuubo zastanawiać czy dalej proponowac ich oferte!!!pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:51 Tak Kaja,na pewno by zadzwonili do Ciebie i powiedzieli"Słuchaj nie sprzedawaj naszych wycieczek bo my chyba zbankrutujemy" Buhahaha abyś się kiedyś nie zdziwiła. A swoją drogą w życiu nie bądź aż taka ufna... Ja też pracuję w agencji turystycznej i wiem, że gdy zadzwonisz do biura spytać się o cokolwiek, to nigdy na swój temat nie powiedzą nic złego, a na pewno już nie powiedzą, że są niewypłacalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzciesz Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:20 jeszcze nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaaaaa Poczytajcie IP: *.volta.net.pl 19.09.06, 13:47 Do : Biura agencyjne dawnego OPEN TRAVEL z Krakowa / obecne SKY HOLIDAYS Od : Jacek Panek – Prezes Zarządu dawnego OPEN TRAVEL / obecne SKY HOLIDAYS Szanowni Państwo, W imieniu Zarządu Spółki SKY HOLIDAYS pragnę uprzejmie poinformować, iż po upływie niespełna roku od sprzedaży biura podróży OPEN TRAVEL przez ówczesnych właścicieli tzn. : JORDAN, JAN POL oraz DELTA TRAVEL a następnie przez Jacka Panka i Jarosława Łakomego większości posiadanych udziałów Spółce Akcyjnej Podróże TV, następnie czasowym wycofaniu się OPEN TRAVEL z Krakowa z rynku jako touroperatora, przeniesieniu całej działalności operacyjnej do Torunia wraz z logo i nazwą pod nową marką OPEN TRAVEL GROUP, Jacek Panek wykupił od Podróże TV S.A. wszystkie posiadane udziały w dawnej firmie OPEN TRAVEL z Krakowa i stał się głównym właścicielem rekomendowanego, krakowskiego biura podróży - dawnego OPEN TRAVEL (obecnego SKY HOLIDAYS). Spółka ta ponownie jako touroperator rozpoczyna działalność pod nową nazwą SKY HOLIDAYS w Krakowie, Katowicach i Warszawie gdzie obecnie posiada swoje biura, oferując nową jakość usług na rynku turystycznym w Polce. Będzie to produkt nowej generacji w rewolucyjnej konwencji, który zaskoczy pozytywnie Państwa oraz wszystkich Klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:04 O co chodzi? Są bankrutami czy nie? W Podróże TV powiedzieli, że imprezy dojdą do skutku!!!! ???? Tylko jakiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:06 a moga mówić innego? dopóki prezes nie zglosi upadlości będa dalej ciąć ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jekosz Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 20.09.06, 10:29 Witam, Niestety miałem wątpliwą przyjemność być klientem Open Travel. 31 sierpnia polecieliśmy na Kretę i na miejscu okazało się, że jesteśmy ostatnią grupą z Polski, która przyleciała na tę piekną wyspę. W połowie pobytu rezydenci przetali odbierać telefony i byliśmy zdani tylko na siebie. W naszym hotelu, mimo że płaciliśmy za cały wyjazd z góry z wyprzedzeniem ponad półrocznym, Open Travel miało dług na 30.000 EUR, a greckiemu pośrednikowi (firmie DAN Travel), który organizował hotele i transery - ponad 300.000 EUR. W tej sytuacji Dan Travel wycofał się ze współpracy z OT i nasze transfery na lotnisko stanęły pod znakiem zapytania. Szczęśliwie nie wyrzucono nas z hotelu, choć goście z innych hoteli skarżyli się, że Grecy dali im ultimatum, że albo dług zostanie natychmaist uregulowany albo ludzie maja się wyprowadzić. Ponieważ lecieliśmy z Katowic linią Centalwings i przelot był opłacony z góry, byliśmy w miarę spokojni o powrót do kraju. Gorzej miały osoby wylatujące z Warszawy linią Fischer Air należącą do Open Travel Group. Ponieważ Fischer przestał latać na Kretę, przesunięto im wyloty o 1 dobę wcześniej. Część osób z Warszawy leciała z nami do Katowic. Innym zmieniono lotnisko, co spowodowało, że zamiast 1 godzinę transfer trwał ponad 4. Szczęście, że autokar jednak przyjechał do hotelu i nas zabrał. Do tego dodam, że warunki hotelowe, choć znośne (hotel Hera Village) dalekie były od 4 gwiazdek. Wszyscy zgodnie dalibyśmy najwyżej 2. Ponadto pani rezydentka Kamila była niekompetentną osobą, która poza sprzedażą wycieczek i reklamowaniem jednej z wypożyczalni samochodów niewiel była w stanie powiedzieć nt. atrakcji w okolicy i informacji praktycznych. My mieliśmy przewodnik i potrafiliśmy się dogadac po angielsku, ale wiele osób było zawiedzione brakiem przygotowania przez rezydentkę. Generalnie - mimo że biuro jeszcze oficjalnie nie plajtuje - nie poleciłbym go. Bałagan organizacyjny, błędy popełniane przez pracowników biura (np. naszą córkę przypisano do pokoju innemu małżeństwu i zmieniono jej nazwisko!, 3 razy przed wylotem zmieniano umowę, gdyż źle wpisywano nasze dane osobowe). Zamieszanie z wylotami do Grecji daje do myślenia o kondycji firmy, a rezydenci innych biur twierdzą, że Open Travel zmieni nazwę i dalej będzie nabierać klientów. Pozdrawiam jekosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:35 i tobie biednemu turyście powiedzieli ile im PTV jest winien kasy ? Ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
jekosz Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 20.09.06, 14:09 Nasz hotel kontaktował się z pośrednikiem OT czyli firmą Dan Travel nt. zaległości w płatnościach. W hotelu pracowała animatorka Polka, która miała wgląd w rachunki. Firmy wymieniły się informacjami o wysokości zobowiązań. Animatorka, a potem to i menedżer hotelu poinformowali nas o sytuacji. Sami byli zdenerwowani co z zarezerwowanymi noclegami dla kolejnych grup. Trudno to zrozumieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
kafejka27 Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 20.09.06, 14:47 Jak to się skończyło? Mam wykupiony wyjazd na Dominikanę - jutro wylot. Nie wiem co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
spraw Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 20.09.06, 15:00 A sprawdzałaś już bezpośrednio w hotelu i czy Twój pobyt jest opłacony??? Odpowiedz Link Zgłoś
jekosz Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 20.09.06, 15:03 Mieliśmy wielkie szczęście. My - lecąc do Katowic - wróciliśmy na czas. Do końca nie wiedzieliśmy czy przyjedzie autokar, który w dodatku przyjechał pół godziny spóźniony, więc adrenalina nam mocno skoczyła. ;-) Ludzie z Warszawy klęli, bo skrócono im pobyt o 1 dobę. Ostatecznie też wróclili poupychani po różnych samolotach z różnych lotnisk. Nie wiem co się stało z osobami z Warszawy, które zmuszone były lecieć do Katowic. Czy im ktoś zapewnił dalszy transfer do Warszawy? Może się ktoś odezwie? Odpowiedz Link Zgłoś
magda19853 nowa strona OTG 22.09.06, 11:01 Open Travel Group ma nowa strone internetowa. A ceny takie jak w sezonie . Oszaleli . Np Mousses 1549 od 30.09. Tyle to poprzednio kosztowal ale w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.audiobit.pl 27.09.06, 19:20 a jednak Open Padł!!!!! dzisiaj od 18.00 dzwonią po klientach z informacją???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olenka Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.06, 19:22 zajrzyjcie na strone hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.eranet.pl 27.09.06, 22:39 OPen travel stracił płynnoć finansową - dostaliśmy taką informację z biura o 21.30. jutro o 8.00 mieliśmy jechac do Tunezji. z urlopu d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 22:44 My też mieliśmy leciec z katowic do tunezji- odwołali wycieczkę. Dzwoniliśmy do katowic- taka sama sytuacja była tydzień temu a jednak samolot był podstawiony i ludzie lecieli o co chodzi??? co robić leciec z nimi i narazac się na piekło pod tytułem nie mnam gdzie mieszkac i jak wrócic??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.aster.pl 28.09.06, 00:01 nitka my tez jutro mielismy jechac, jedziemy rano na lotnisko, dowiedziec sie na miejscu co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:38 Biuro podróży, w którym pracuje moja żona, otrzymało informację o utracie płynności finansowej OPENa. Jeśli ktoś z Was wpłacił za imprezę, niech nie liczy na wyjazd, tylko walczy o zwrot wpłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator TAK,OPEN Travel zbankrutował . IP: 83.238.10.* 28.09.06, 11:16 Wczoraj o 17.00 zgłosili upadłość. Wojewoda kujawsko-pomorski jest też w temacie od 16.00 wczoraj. Przykre Odpowiedz Link Zgłoś
belika Re: TAK,OPEN Travel zbankrutował . 28.09.06, 11:17 www.opentravelgroup.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:27 >Kaja napisała (19.09.06, 10:10):"Witam! Pracuje w biurze podróży, sprzedaję m.in Open Travel i myślę że gdyby zbankrutowali to na pewno bym o tym wiedziała!!!Myślę że to wszystko działania konkurencji!!!Pzdr" Droga kaju czy juz sie dowiedzialas o bankructwie Opena czy tez dalej go sprzedajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew TAK - zbankrutował.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:23 Kondolencję dla wszystkich, którzy kupili w nim wycieczki.. www.tur-info.pl/p/ak_id,5543,,open_travel_group,bankrut,upadlosc,bankructwo,turysci,oszukani,oszustwo.html Odpowiedz Link Zgłoś