Dodaj do ulubionych

Czy OPEN Travel zbankrutował ?!

IP: 62.233.191.* 14.09.06, 15:55
Takie słuchy mnie dochodzą - niestety nie mam potwierdzenia z żadnego
potwierdzonego źródła. Wiecie coś o tym??? Boję się bo odwołali naszą imprezę
(Kresta 20/09) i czekamy na zwrot pieniędzy :((?
Obserwuj wątek
    • Gość: gras Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 01:13
      witam w gronie oszukanych przez open
      • Gość: PIT-era Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.eranet.pl 19.09.06, 01:25
        Open nie zbankrutował to była zmasowana akcja Krzysztofa Sz. z Fischera takie
        słuch chodzą po rynku podobno dogadał się z Triadą i jadą...
        PIT-era
        • helmuts Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 07:23
          W niedziele Chorwacja autokarowa spokojnie sobie odjechala z Krakowa. Pietrusem
          Delty.
        • vixenvox Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 11:22
          ROTLF, gość z Ficher razem z Triadą namówił PIT, Ambasadę RP w Atenach i MSZ
          na "jazdę" na Open Travel Group...A w jakim celu to miało być?
    • Gość: kaja Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.volta.net.pl 19.09.06, 10:10
      Witam! Pracuje w biurze podróży, sprzedaję m.in Open Travel i myślę że gdyby
      zbankrutowali to na pewno bym o tym wiedziała!!!Myślę że to wszystko działania
      konkurencji!!!Pzdr
      • Gość: HiHi Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 10:26
        Kaja jako ze pracujesz w biurze podrozy i sprzedajesz oferte Opena to napewno
        mozesz mnie oswiecic jak to jest ze na stronie
        www.opentravel.pl/ofirmie.php
        jest tekst: "Open Travel jako generalny agent Open Travel Group jest członkiem
        Krakowskiej Izby Turystyki.",
        a na stronach KIT www.kit.krakow.pl/spisalfb.htm
        firmy Open Travel nie ma?
        • belika Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 11:08
          Open Travel jestem zainteresowana tylko i wyłącznie ze względu na planowany
          wyjazd mojej siostry na Dominikane w listopadzie. Sprawdziłam wczoraj
          telefonicznie w KIT jak to wyglądam naprawdę, odpowiedziano mi, że już
          wielokrotnie proszono Open Travel o usunięcie tej informacji z ich stron
          internetowych, bo jest niezgodna z prawdą.
          • magda19853 Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 11:18
            Ale OT w KiT juz nie ma.
            • belika Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 13:59
              magda19853 napisała:

> Ale OT w KiT juz nie ma.

Własnie o to chodzi, że nie ma, a na swoich stronach internetowych podają, że
              JEST.
              • magda19853 Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 14:03
                coz, szanowny Open Travel Group nie zauktualizowal sobie strony
                • spraw Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 14:30
                  A może to celowe działanie jest aby jak najdłużej logo IITu na stronce
                  utrzymać??

travel.tur-info.pl/p/ak_id,3603,,open_travel_group,czlonek_krakowskiej_izby_turystycznej,ki
                  t,oszust,klamie,nie.html
        • Gość: kaja Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.volta.net.pl 19.09.06, 12:08
          Spółka Open Travel Group zmieniła nazwę na Sky Holidays, dlatego że została
          wykupiona przez inne osoby!!! Oczywiscie na stronie
          www.kit.krakow.pl/spisalfb.htm znajdziesz biuro Sky Holidays. Pewnie zapytacie
          czemu w takim razie klienci nic o tym nie wiedza! Tego nie wiem, ale mysle ze
          jest to kwestia reklamy i przygotowania klientow do tego zeby zaufali Sky
          Holidays tak jak ufali Open Travel.Pzdr
          • Gość: HiHi Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:24
            Gość portalu: kaja napisał(a):"Spółka Open Travel Group zmieniła nazwę na Sky
            Holidays"

Oj Kaju widze ze jestes bardzo profesjonalną pracownicą biura podrozy!
            Mi sie cos wydaje ze Open Travel Group sp. z o.o. wcale nazwy nie zmienil!!!!!
            Firma nadal dziala pod ta nazwa
            turystyka.crz.mg.gov.pl/icrz/preshowrej.do?nr=27683&showcmd=1&finder=1
            Z tego co mi widomo to nazwe zmieniła firma Open Travel Sp. z o.o. na Sky
            Holidays Sp. z o.o.
            turystyka.crz.mg.gov.pl/icrz/preshowrej.do?nr=27692&showcmd=1&finder=1
            Czy w swojej pracy zawsze tak wprowadzasz klientow w bład?

• Gość: web Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:38
        i ty potrafisz patrzeć ludziom w oczy????
      • spraw Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 19.09.06, 12:14
        Gość portalu: kaja napisał(a):

> Witam! Pracuje w biurze podróży, sprzedaję m.in Open Travel i myślę że gdyby
        > zbankrutowali to na pewno bym o tym wiedziała!!!Myślę że to wszystko działania
        > konkurencji!!!Pzdr

Kurde, to się nazywa biuro podróży? Tak dbasz o swoich klientów? Ważne aby jak
        najwięcej sprzedać i to się tylko dla WAS liczy. Działania konkurencji - muhaha.

Masz poczytaj to może coś w tej Twojej glówce się otworzy:
        " Autor: ~agent 19-09-2006 11:43 wyślij odpowiedź

A ja dodam tylko, że moi klienci polecieli wczoraj z Opena do Grecji. Na
        lotnisku w Salonikach rezydentka poinformowała ich, że kontrahent grecki
        odmawia współpracy. Nie zorganizowano im nawet transferu do hotelu... Rezydent
        powiedział że mają trzy możliwości: 1) wykupić sobie nocleg w Salonikach za 100
        euro/os. i wracać następnego dnia na własny koszt do kraju, 2) wykupić sobie
        ponownie 2 tyg. pobyt w hotelu za 280 euro/os./, (ale nie wiadomo czy będą mieć
        samolot po 14 dniach), 3) zakwaterować się gdziekolwiek i starać o powrót do
        kraju. Dodam, że są to młodzi ludzie którzy nie wzieli ze sobą dużej kasy, a za
        swoje 2 tyg wakacje zapłacili 2.000 PLN/os.. Rozmawiałam z rezydentką (bardzo
        miła osoba), która prosiła mnie o pomoc i interwencje. Powiedziała, że nie
        zostawi turystów, ale nie ma ani grosza na to żeby im cokolwiek zapewnić...
        sama nie dostała wypłaty od 2 miesięcy i też "ma już wszystkiego dosyć"... Cały
        wczorajszy dzień starałam sie pomóc klientowi... W MSZ usłyszałam że jak wpłace
        pieniądze na ich konto to oni chętnie im podadzą (wole Western Union - jest
        szybciej!!!). Podobno sprawą Opena zajmują sie już od tygodnia, ale nie mogą
        jeszcze nic zrobić bo Open nie ogłosił upadłości. Firma ubezpieczeniowa
        uruchomi polisy dopiero na wyraźne polecenie odpowiednich władz... Na chwile
        obecną moi klienci zakwaterowali się na własny koszt w hotelu. Kasy wystarczy
        im pewnie na jakieś 4 dni... Ale czy kogoś to interesuje?! Życze miłych wakacji
        wszystkim tym którzy wybierają się z Openem! Powodzenia - bedzie wam
        potrzebne!!! "

Jaki z tego wniosek? Dla Ciebie jeden napewno - przecież polecieli tak???
        • Gość: kaja Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.volta.net.pl 19.09.06, 12:25
          Przykra sytuacja!!!A jeśli chodzi o moja prace, to jest ona moja pasja i nigdy
          pracuje w ten sposob aby sprzedac jak najwiecej( i rada na przyszlość- nie pisz
          złych rzeczy o kimś jeśli nie znasz tej osoby i nie wiesz jak jest)!!! Ja
          poprostu nie spotkalam sie z zaniedbaniami ze strony Open Travel, wszyscy moi
          klienci wrocili zadowoleni!!!Ale muszę przyznać, że po przeczytaniu wszystkich
          opini na temat tego biura zaczelam sie gruuuubo zastanawiać czy dalej proponowac
          ich oferte!!!pzdr
      • Gość: Marta Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:51
        Tak Kaja,na pewno by zadzwonili do Ciebie i powiedzieli"Słuchaj nie sprzedawaj
        naszych wycieczek bo my chyba zbankrutujemy" Buhahaha abyś się kiedyś nie
        zdziwiła. A swoją drogą w życiu nie bądź aż taka ufna...
        Ja też pracuję w agencji turystycznej i wiem, że gdy zadzwonisz do biura spytać
        się o cokolwiek, to nigdy na swój temat nie powiedzą nic złego, a na pewno już
        nie powiedzą, że są niewypłacalni.
    • Gość: krzciesz Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:20
      jeszcze nie
    • Gość: kajaaaaa Poczytajcie IP: *.volta.net.pl 19.09.06, 13:47
      Do : Biura agencyjne dawnego OPEN TRAVEL z Krakowa / obecne SKY HOLIDAYS

Od : Jacek Panek – Prezes Zarządu dawnego OPEN TRAVEL / obecne SKY HOLIDAYS

Szanowni Państwo,

W imieniu Zarządu Spółki SKY HOLIDAYS pragnę uprzejmie
      poinformować, iż po upływie niespełna roku od sprzedaży biura podróży OPEN
      TRAVEL przez ówczesnych właścicieli tzn. : JORDAN, JAN POL oraz DELTA TRAVEL
      a następnie przez Jacka Panka

i Jarosława Łakomego większości posiadanych udziałów Spółce Akcyjnej Podróże
      TV, następnie czasowym wycofaniu się OPEN TRAVEL z Krakowa z rynku jako
      touroperatora, przeniesieniu całej działalności operacyjnej do Torunia wraz z
      logo i nazwą pod nową marką OPEN TRAVEL GROUP, Jacek Panek wykupił od Podróże
      TV S.A. wszystkie posiadane udziały w dawnej firmie OPEN TRAVEL z Krakowa i
      stał się głównym właścicielem rekomendowanego, krakowskiego biura podróży -
      dawnego OPEN TRAVEL (obecnego SKY HOLIDAYS).

Spółka ta ponownie jako touroperator rozpoczyna działalność pod nową
      nazwą SKY HOLIDAYS w Krakowie, Katowicach i Warszawie gdzie obecnie posiada
      swoje biura, oferując nową jakość usług na rynku turystycznym w Polce. Będzie to
      produkt nowej generacji w rewolucyjnej konwencji, który zaskoczy pozytywnie
      Państwa oraz wszystkich Klientów.
    • Gość: jaro Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:04
      O co chodzi? Są bankrutami czy nie? W Podróże TV powiedzieli, że imprezy dojdą
      do skutku!!!! ???? Tylko jakiego?
      • Gość: web Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:06
        a moga mówić innego?
        dopóki prezes nie zglosi upadlości będa dalej ciąć ludzi.
    • jekosz Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 20.09.06, 10:29
      Witam,
      Niestety miałem wątpliwą przyjemność być klientem Open Travel. 31 sierpnia
      polecieliśmy na Kretę i na miejscu okazało się, że jesteśmy ostatnią grupą z
      Polski, która przyleciała na tę piekną wyspę. W połowie pobytu rezydenci
      przetali odbierać telefony i byliśmy zdani tylko na siebie. W naszym hotelu,
      mimo że płaciliśmy za cały wyjazd z góry z wyprzedzeniem ponad półrocznym, Open
      Travel miało dług na 30.000 EUR, a greckiemu pośrednikowi (firmie DAN Travel),
      który organizował hotele i transery - ponad 300.000 EUR. W tej sytuacji Dan
      Travel wycofał się ze współpracy z OT i nasze transfery na lotnisko stanęły pod
      znakiem zapytania. Szczęśliwie nie wyrzucono nas z hotelu, choć goście z innych
      hoteli skarżyli się, że Grecy dali im ultimatum, że albo dług zostanie
      natychmaist uregulowany albo ludzie maja się wyprowadzić. Ponieważ lecieliśmy z
      Katowic linią Centalwings i przelot był opłacony z góry, byliśmy w miarę
      spokojni o powrót do kraju. Gorzej miały osoby wylatujące z Warszawy linią
      Fischer Air należącą do Open Travel Group. Ponieważ Fischer przestał latać na
      Kretę, przesunięto im wyloty o 1 dobę wcześniej. Część osób z Warszawy leciała
      z nami do Katowic. Innym zmieniono lotnisko, co spowodowało, że zamiast 1
      godzinę transfer trwał ponad 4.
      Szczęście, że autokar jednak przyjechał do hotelu i nas zabrał.
      Do tego dodam, że warunki hotelowe, choć znośne (hotel Hera Village) dalekie
      były od 4 gwiazdek. Wszyscy zgodnie dalibyśmy najwyżej 2. Ponadto pani
      rezydentka Kamila była niekompetentną osobą, która poza sprzedażą wycieczek i
      reklamowaniem jednej z wypożyczalni samochodów niewiel była w stanie powiedzieć
      nt. atrakcji w okolicy i informacji praktycznych. My mieliśmy przewodnik i
      potrafiliśmy się dogadac po angielsku, ale wiele osób było zawiedzione brakiem
      przygotowania przez rezydentkę.

Generalnie - mimo że biuro jeszcze oficjalnie nie plajtuje - nie poleciłbym go.
      Bałagan organizacyjny, błędy popełniane przez pracowników biura (np. naszą
      córkę przypisano do pokoju innemu małżeństwu i zmieniono jej nazwisko!, 3 razy
      przed wylotem zmieniano umowę, gdyż źle wpisywano nasze dane osobowe).
      Zamieszanie z wylotami do Grecji daje do myślenia o kondycji firmy, a rezydenci
      innych biur twierdzą, że Open Travel zmieni nazwę i dalej będzie nabierać
      klientów.

Pozdrawiam
      jekosz
      • Gość: aga Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:35
        i tobie biednemu turyście powiedzieli ile im PTV jest winien kasy ? Ha ha ha
        • jekosz Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 20.09.06, 14:09
          Nasz hotel kontaktował się z pośrednikiem OT czyli firmą Dan Travel nt.
          zaległości w płatnościach. W hotelu pracowała animatorka Polka, która miała
          wgląd w rachunki. Firmy wymieniły się informacjami o wysokości zobowiązań.
          Animatorka, a potem to i menedżer hotelu poinformowali nas o sytuacji.
          Sami byli zdenerwowani co z zarezerwowanymi noclegami dla kolejnych grup.
          Trudno to zrozumieć???
          • kafejka27 Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 20.09.06, 14:47
            Jak to się skończyło? Mam wykupiony wyjazd na Dominikanę - jutro wylot. Nie wiem
            co robić.
            • spraw Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 20.09.06, 15:00
              A sprawdzałaś już bezpośrednio w hotelu i czy Twój pobyt jest opłacony???
            • jekosz Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! 20.09.06, 15:03
              Mieliśmy wielkie szczęście. My - lecąc do Katowic - wróciliśmy na czas. Do
              końca nie wiedzieliśmy czy przyjedzie autokar, który w dodatku przyjechał pół
              godziny spóźniony, więc adrenalina nam mocno skoczyła. ;-)
              Ludzie z Warszawy klęli, bo skrócono im pobyt o 1 dobę. Ostatecznie też
              wróclili poupychani po różnych samolotach z różnych lotnisk. Nie wiem co się
              stało z osobami z Warszawy, które zmuszone były lecieć do Katowic. Czy im ktoś
              zapewnił dalszy transfer do Warszawy? Może się ktoś odezwie?
    • magda19853 nowa strona OTG 22.09.06, 11:01
      Open Travel Group ma nowa strone internetowa.
      A ceny takie jak w sezonie . Oszaleli .
      Np Mousses 1549 od 30.09.
      Tyle to poprzednio kosztowal ale w sierpniu.
    • Gość: ja Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.audiobit.pl 27.09.06, 19:20
      a jednak Open Padł!!!!! dzisiaj od 18.00 dzwonią po klientach z informacją????
      • Gość: Olenka Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.06, 19:22
        zajrzyjcie na strone hahahahah
      • Gość: nitka Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.eranet.pl 27.09.06, 22:39
        OPen travel stracił płynnoć finansową - dostaliśmy taką informację z biura o
        21.30. jutro o 8.00 mieliśmy jechac do Tunezji. z urlopu d....
        • Gość: Ola Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 22:44
          My też mieliśmy leciec z katowic do tunezji- odwołali wycieczkę. Dzwoniliśmy do
          katowic- taka sama sytuacja była tydzień temu a jednak samolot był podstawiony i
          ludzie lecieli o co chodzi??? co robić leciec z nimi i narazac się na piekło pod
          tytułem nie mnam gdzie mieszkac i jak wrócic??!!
        • Gość: Maciek Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.aster.pl 28.09.06, 00:01
          nitka my tez jutro mielismy jechac, jedziemy rano na lotnisko, dowiedziec sie na
          miejscu co i jak
          • Gość: KB Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:38
            Biuro podróży, w którym pracuje moja żona, otrzymało informację o utracie
            płynności finansowej OPENa. Jeśli ktoś z Was wpłacił za imprezę, niech nie
            liczy na wyjazd, tylko walczy o zwrot wpłat.
            • Gość: obserwator TAK,OPEN Travel zbankrutował . IP: 83.238.10.* 28.09.06, 11:16
              Wczoraj o 17.00 zgłosili upadłość. Wojewoda kujawsko-pomorski jest też w temacie
              od 16.00 wczoraj. Przykre
              • belika Re: TAK,OPEN Travel zbankrutował . 28.09.06, 11:17
                www.opentravelgroup.pl/
    • Gość: HiHi Re: Czy OPEN Travel zbankrutował ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:27
      >Kaja napisała (19.09.06, 10:10):"Witam! Pracuje w biurze podróży, sprzedaję
      m.in Open Travel i myślę że gdyby
      zbankrutowali to na pewno bym o tym wiedziała!!!Myślę że to wszystko działania
      konkurencji!!!Pzdr"

Droga kaju czy juz sie dowiedzialas o bankructwie Opena czy tez dalej go
      sprzedajesz?
    • Gość: Andrew TAK - zbankrutował.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:23
      Kondolencję dla wszystkich, którzy kupili w nim wycieczki..

www.tur-info.pl/p/ak_id,5543,,open_travel_group,bankrut,upadlosc,bankructwo,turysci,oszukani,oszustwo.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka