Gość: Ashka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:01 Alfa Star ma teraz w ofercie jeszzcze Tunezję. Jak do tej pory przodowali w Egipcie, czyżby ekspansja zaawansowana na inne kraje? :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jutra Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:22 Podobno rozwój popłaca :) W Egipcie im szło nie najgorzej z tego, co słyszałam. No ale to był ich konik. W każdym razie jak się będę kiedyś wybierać do Tunezji, to się zainteresuje bardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manka Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:37 A co jest ich konikiem? Słyszałam wiele dobrego o tym biurze i mam wielką ochotę na Bułgarię: Rawda - hotel Rozalia. Czy ktoś był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agbar Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:20 Byłam w tym hoteliku dwa lata temu z rodziną. To taki niewielki przybytek, kameralny dość i prosty, ale czysty i schludny. Plusami są niewielkie odległości od centrum i plaży. Pyszne jedzonko, szczególnie takie małe kluseczki z sosem, nie wiem, jak to się nazywa :) Dzieciaki czuły sie tam nieskrępowane. Zresztą pogoda była tak ładna, że nie siedzieliśmy dużo w hotelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manka Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:12 Stało się, już wykupiłam Rozalię. W Biurze nie uzyskałam odpowiedzi, więc proszę jeszcze o info. Czy pokoje 2 osobowe posiadają balkony pozwalające wstawić 2 krzesełka i stolik?, czy pokoje są w miarę przestronne i mają jakieś szafki na ubrania i walizkę?, czy są takie "z widokiem na morze", czy są pokoje "lepsze" i "gorsze"? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agbar Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:56 Hotelik jest ok 150 m od plaży,a my byliśmy na pierwszym piętrze, więc nie mieliśmy widoku morza. Co nam szczerze mówiąc nie przeszkadzało, bo naprawdę w budynkach się tam nie siedzi, tylko sypia po całym dniu wrażeń (szczególnie z dziećmi :) W tych pokojach wyżej powinno być widać. Balkony sa, ale nie aż takie duże, żeby się tam stoliczek zmieścił. Raczej takie widokowe. Nasz pokój był spory, z dużą szafą, szafkami na ubrania i szafkami przy łóżkach, więc się spokojnie z rzeczami pomieściliśmy. Co do innych pokoi to nie wiem, nie mieliśmy czasu na socjalizowanie się z turystami :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manka Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 11:58 Pozwól Akbar, że zadam jeszcze kilka pytań (wiem, temat - Tunezja, ale na pewno przyda się klientom Alfy, potencjalnym mieszkańcom Rozalii). Jaka (czy jakie)plaża w okolicy?, jakie zejście do morza?, czy jeździliście po okolicy bliższej i dalszej?; sami, czy korzystaliście z ewent. ofert rezydenta?, czy jeździ kolejka do Neseberu?, czy hotelik ma jakieś "własne otoczenie" (ogrodzenie, drzewka, kwiaty, może stoliczek), czy wieczorami nastawiać się raczej na kawiarnie, czy mały balkonik też da się wykorzystać w tym celu(będę tylko z mężem)Dziękuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akbar Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:39 Chętnie się podziele wrażeniami, w końcu wycieczka to ważna sprawa :) Plaża jest, jak już pisałam, niedaleko hoteliku. Zejście jest łagodne, a plaża czysta, długa, z ładnym piaskiem. Co do wycieczek, to rzeczywiście skusiliśmy się na Sozopol i park krajobrazowy ropotamo. Trochę kosztowało, ale mieliśmy od razu przewodnika i młode nasze w parku miały oczy naokoło głowy :) W inne miejsca jeździliśmy już własnym sumptem. Wieczorami bywaliśmy raczej w knajpkach, na plażowych pubach i zwiedzaliśmy miasto. Na romantyczne wieczory na pewno znajdziecie odpowiednie miejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Alfa - Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:37 nie chce Cie straszyc ale Rawda nie jest ciekawym miejscem chyba ze potraktujesz to jako baze wypadowa do innych miejsc.w zeszlym roku bylem z alfa w slonecznym brzegu w hotelu st. anthony i bylo naprawde super.poczatkowo mialismy jechac do rawdy do kostadinovi ale ktos wykupil nam wycieczke przed nosem i wybralismy sloneczny brzeg, ale odwiedzilismy rawde zeby zobaczyc co stracilismy i powiem szczerze ze dziekowalismy "temu komus" ze kupil wycieczke przed nami bo tam jest naprawde slabo:/jakies miasteczko gdzie budowa pogania budowe a plaza....jesli urwisko nazwac plaza to niech bedzie ze to plaza, w slonecznym brzegu owszem jest sliczna plaza.w rawdzie jest bardzo spokojnie nic sie nie dzieje,pelno miejscowych obibokow lezacych przy przystankach:)co do Alfa star spisalo sie bez najmniejszych zarutow.mimo wszystko zycze milych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manka Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:23 Piter, dziękuję za uwagi o Rawdzie. Miałam świadomość, że nie jest to kurort typu Złote Piaski czy Słoneczny; przeraziłeś mnie natomiast informacją o wielkim placu budowy. Teraz pozostaje mi nadzieja, że dźwigi nie będą pracowały w pobliżu mojego hotelu ani na plaży... To będzie trzeci już mój "bułgarski urlop" Jak zwykle "pokręcimy się" trochę po kurortach i kurorcikach wybrzeża, planujemy też wypad w głąb kraju. Jak zawsze musi być dobrze! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loggie Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:54 Już zamawiacie wycieczki wakacyjne? Tak wychodzi taniej, czy po prostu lubicie mieć zaplanowane wszystko wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:12 Na razie to taki wstępny rekonesans, ale w sumie wnioski o urlop trzeba składać już niedługo :) Im wcześniej zamówisz, tym masz większą swobodę wyboru hoteli itd, zresztą budżet już zarezerwowany i łatwiej się go trzymać. Obniżki są, a jakże :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felicja Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:30 Hej, był ktoś z nimi w Tunezji i może sie podzielić uwagami? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysia Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:38 Ja dopiero jadę w lipcu, ale jak wrócę, to na pewno napiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olympia Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:34 Hej, my też jedziemy w lipcu, z córką :) Czytałam dużo na temat Tunezji i nie mogę się doczekać. A tu jeszcze tyle czasu. Wziąść coś specjalnego dla małej (5 lat)? Ktoś jechał tam z dzieckiem w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś