Dodaj do ulubionych

Alfa - Tunezja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:01
Alfa Star ma teraz w ofercie jeszzcze Tunezję. Jak do tej pory przodowali w
Egipcie, czyżby ekspansja zaawansowana na inne kraje? :D
Obserwuj wątek
    • Gość: jutra Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:22
      Podobno rozwój popłaca :) W Egipcie im szło nie najgorzej z tego, co słyszałam.
      No ale to był ich konik. W każdym razie jak się będę kiedyś wybierać do Tunezji,
      to się zainteresuje bardziej :)
    • Gość: manka Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:37
      A co jest ich konikiem? Słyszałam wiele dobrego o tym biurze i mam wielką
      ochotę na Bułgarię: Rawda - hotel Rozalia. Czy ktoś był?
      • Gość: Agbar Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:20
        Byłam w tym hoteliku dwa lata temu z rodziną. To taki niewielki przybytek,
        kameralny dość i prosty, ale czysty i schludny. Plusami są niewielkie odległości
        od centrum i plaży. Pyszne jedzonko, szczególnie takie małe kluseczki z sosem,
        nie wiem, jak to się nazywa :) Dzieciaki czuły sie tam nieskrępowane. Zresztą
        pogoda była tak ładna, że nie siedzieliśmy dużo w hotelu :)
        • Gość: manka Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:12
          Stało się, już wykupiłam Rozalię. W Biurze nie uzyskałam odpowiedzi, więc
          proszę jeszcze o info. Czy pokoje 2 osobowe posiadają balkony pozwalające
          wstawić 2 krzesełka i stolik?, czy pokoje są w miarę przestronne i mają jakieś
          szafki na ubrania i walizkę?, czy są takie "z widokiem na morze", czy są
          pokoje "lepsze" i "gorsze"? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
          • Gość: Agbar Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:56
            Hotelik jest ok 150 m od plaży,a my byliśmy na pierwszym piętrze, więc nie
            mieliśmy widoku morza. Co nam szczerze mówiąc nie przeszkadzało, bo naprawdę w
            budynkach się tam nie siedzi, tylko sypia po całym dniu wrażeń (szczególnie z
            dziećmi :) W tych pokojach wyżej powinno być widać. Balkony sa, ale nie aż takie
            duże, żeby się tam stoliczek zmieścił. Raczej takie widokowe. Nasz pokój był
            spory, z dużą szafą, szafkami na ubrania i szafkami przy łóżkach, więc się
            spokojnie z rzeczami pomieściliśmy. Co do innych pokoi to nie wiem, nie mieliśmy
            czasu na socjalizowanie się z turystami :D
            • Gość: manka Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 11:58
              Pozwól Akbar, że zadam jeszcze kilka pytań (wiem, temat - Tunezja, ale na pewno
              przyda się klientom Alfy, potencjalnym mieszkańcom Rozalii).
              Jaka (czy jakie)plaża w okolicy?, jakie zejście do morza?, czy jeździliście po
              okolicy bliższej i dalszej?; sami, czy korzystaliście z ewent. ofert
              rezydenta?, czy jeździ kolejka do Neseberu?, czy hotelik ma jakieś "własne
              otoczenie" (ogrodzenie, drzewka, kwiaty, może stoliczek), czy wieczorami
              nastawiać się raczej na kawiarnie, czy mały balkonik też da się wykorzystać w
              tym celu(będę tylko z mężem)Dziękuję z góry
              • Gość: Akbar Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:39
                Chętnie się podziele wrażeniami, w końcu wycieczka to ważna sprawa :)
                Plaża jest, jak już pisałam, niedaleko hoteliku. Zejście jest łagodne, a plaża
                czysta, długa, z ładnym piaskiem.
                Co do wycieczek, to rzeczywiście skusiliśmy się na Sozopol i park krajobrazowy
                ropotamo. Trochę kosztowało, ale mieliśmy od razu przewodnika i młode nasze w
                parku miały oczy naokoło głowy :) W inne miejsca jeździliśmy już własnym sumptem.
                Wieczorami bywaliśmy raczej w knajpkach, na plażowych pubach i zwiedzaliśmy
                miasto. Na romantyczne wieczory na pewno znajdziecie odpowiednie miejsca :)
                • Gość: piter Re: Alfa - Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:37
                  nie chce Cie straszyc ale Rawda nie jest ciekawym miejscem chyba ze potraktujesz
                  to jako baze wypadowa do innych miejsc.w zeszlym roku bylem z alfa w slonecznym
                  brzegu w hotelu st. anthony i bylo naprawde super.poczatkowo mialismy jechac do
                  rawdy do kostadinovi ale ktos wykupil nam wycieczke przed nosem i wybralismy
                  sloneczny brzeg, ale odwiedzilismy rawde zeby zobaczyc co stracilismy i powiem
                  szczerze ze dziekowalismy "temu komus" ze kupil wycieczke przed nami bo tam jest
                  naprawde slabo:/jakies miasteczko gdzie budowa pogania budowe a plaza....jesli
                  urwisko nazwac plaza to niech bedzie ze to plaza, w slonecznym brzegu owszem
                  jest sliczna plaza.w rawdzie jest bardzo spokojnie nic sie nie dzieje,pelno
                  miejscowych obibokow lezacych przy przystankach:)co do Alfa star spisalo sie bez
                  najmniejszych zarutow.mimo wszystko zycze milych wakacji.
                  • Gość: manka Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:23
                    Piter, dziękuję za uwagi o Rawdzie. Miałam świadomość, że nie jest to kurort
                    typu Złote Piaski czy Słoneczny; przeraziłeś mnie natomiast informacją o
                    wielkim placu budowy. Teraz pozostaje mi nadzieja, że dźwigi nie będą pracowały
                    w pobliżu mojego hotelu ani na plaży... To będzie trzeci już mój "bułgarski
                    urlop" Jak zwykle "pokręcimy się" trochę po kurortach i kurorcikach wybrzeża,
                    planujemy też wypad w głąb kraju. Jak zawsze musi być dobrze! Pozdrowienia
                    • Gość: Loggie Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:54
                      Już zamawiacie wycieczki wakacyjne? Tak wychodzi taniej, czy po prostu lubicie
                      mieć zaplanowane wszystko wcześniej?
                      • Gość: hanka Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:12
                        Na razie to taki wstępny rekonesans, ale w sumie wnioski o urlop trzeba składać
                        już niedługo :) Im wcześniej zamówisz, tym masz większą swobodę wyboru hoteli
                        itd, zresztą budżet już zarezerwowany i łatwiej się go trzymać. Obniżki są, a
                        jakże :)
                        • Gość: Felicja Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:30
                          Hej, był ktoś z nimi w Tunezji i może sie podzielić uwagami? :)
                          • Gość: Rysia Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:38
                            Ja dopiero jadę w lipcu, ale jak wrócę, to na pewno napiszę :)
                            • Gość: Olympia Re: Alfa - Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 15:34
                              Hej, my też jedziemy w lipcu, z córką :) Czytałam dużo na temat Tunezji i nie
                              mogę się doczekać. A tu jeszcze tyle czasu. Wziąść coś specjalnego dla małej (5
                              lat)? Ktoś jechał tam z dzieckiem w tym wieku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka