lugelan 23.01.07, 15:31 w sierpniu chcę pojechac na wycieczke objazdowa Egipt+Izrael; znalazłam ofertę b.p.Triada -wydaje mi sie oki,ale ...poczekam na opinie i rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mona triada?AAaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 18:06 i padł na mnie blady strach!!!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tantos Re: triada?AAaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:32 Ty sobie weź poczytaj to forum bardziej wnikliwie, co? :p Jak chcesz jechać? Pół w Egipcie, pół w drugim kraju? Zawsze możesz sobie wziąść Izrael jako fakultet, albo całą objazdówkę, np alfa star ma Egipt-Jordania-Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
t.reszczynski Re: triada?AAaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! 24.01.07, 13:36 Witam serdecznie Jeśli mogę polecać oferty do izrala i Jordanii to proszę przemyśleć te oferty: 1) www.wakacje.pl/oferty/egipt/taba/jordania-+-izrael-103352.html oraz 2)www.wakacje.pl/oferty/jordania/jordania-+-izrael-103690.html Te dwie oferty wydają mi się najbardziej obszernymi pod względem programu, jak również najlepszymi pod względem organizacji. Pozdrawiam Tomasz Reszczyński - Wakacje.pl Specjalista d/s turystyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: triada?AAaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.10.26.* 01.02.07, 14:28 Byłem na wycieczkach z Triadą 3 razy, Grecja, Turcja i Tunezja. I nie mam żadnych powodów do narzekań na biuro, tylko zwiedzanie w sierpniu może być uciążliwe, Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
fixjam Re: triada?AAaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! 07.02.07, 21:52 Siema. Co jak co, ale Egipt z Triady jest naprwde dobry. Nil moja mama przerabiała i nie zalowała. Uwazam,ze z Izraelem bedzie tak samo. smiasza mnie takie reakcje ludzi :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wbandurko Re: Izrael+Egipt IP: *.icm.edu.pl 24.01.07, 14:23 wedlug mnie swietny wybor, nie wiem za bardzo o co chodzi co poniektorym. prezycie wyczepiste. jest moze jeden malutki minusik, calego przedsiewziecia, ze tel awiw nie jest objety programem, ale mysle, ze Betlejem, Jerozolima, Nazaret zdecydowanie rehabilituja te pewna strate. w sharm swietnych hoteli do wypoczynku w drogim tygodniu jest wiele, zdecydowanie moge poilecic Holiday Inn Amphora, polozony niedaleko zatoki Naama, piekne miesce, duzo zieleni, polecam bilard hotelowy, nie sadzilem , ze kiedys uda mi sie zagrac na takich stołach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Izrael+Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:57 Tak trochę nawiązując, to ktoś z alfą na tej konkretnej wycieczcce był? Jak porównać te powyższe programy z propozycją alfy, to rzeczywiście są konkurencyjne. Więc kwestia tego, gdzie lepsza organizacja i taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wbandurko Re: Izrael+Egipt IP: *.icm.edu.pl 25.01.07, 11:15 nie sposob sie nie zgodzic, jednak jesli chodzi o organizacje, przygotowanie i doswiadczenie, to zdecydowanie bylbym sklonny przyznać triadzie wyzszość. nie zebym był uprzedzony, ale takie sa po prostu fakty. Triada ma wieksze doswiadczenie, jest potezniejszych biurem. niestety chcac byc dobrym biurem, trzeba sobie na to zapracowac, no triada juz troche robi, mysle, ze to jedno z bezpieczniejszych biur dostepnych na naszym rynku turystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Izrael+Egipt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:05 pomyśl tylko czy sierpień jest dobrym miesiącem na zwiedzanie ze względu na wysokie temperatury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zora Re: Izrael+Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:04 Jak ktoś lubi, to czemu nie? :) Z rodzicami byłam parę lat temu z alfą, wróciliśmy opaleni i zadowoleni. Z tego, co się teraz rozglądam za nową wycieczką, to biuro znacznie się rozrosło, aż się zdziwiłam :) Jak się jedzie do Egiptu, to trzeba brać pod uwagę, że tam raczej nie będzie 20 C ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrec61 Re: Izrael+Egipt IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.07, 16:39 a może zainteresujesz się takim objazdem z rainbow tours, my przymiarkę robimy w lipcu (żona tylko jeżdzi w wakacje)na taką imprezkę. nie znam warunków triady, ale tu masz hotel na pobycie- konkretny do wyboru, a w triadzie chyba tzw. traf Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Izrael+Egipt 27.01.07, 20:02 Myślę,że super impreza.Byłem z tym biurem na podonej- 7 dni Egipt i 7 dni objazdu Jordania i Izrael.Na pobycie wybrać tylko dobry hotel i fakultatywną wycieczkę na Góre Mojżesza.Mankamentem tego biura i wielu innych jest to,że w czasie objazdu wiele razy przejeżdża się obok interesujących obiektów, ale się ich nie zwiedza li tylko po to ,by póżniej je zaliczyć na zasadzie wycieczki fakultatywnej -to trochę irytujei rzucazłe światło na organizatorów,którzy takiej wadliwej organizacji nie chcą lub nie potrafią wytłumaczyć.Mimo wszystko wróciłem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medyna Re: Izrael+Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:59 Ile Cię to wyniosło z wycieczkami fakultatywnymi? Porównujemy ofery i na razie wychodzi nam alfa najkorzystniej. I ile brałeś na wydatki na miejscu (pamiątki, jakieś jedzenie itp), bo trudno nam oszacować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: Izrael+Egipt IP: *.tsi.tychy.pl 29.01.07, 23:07 O ole jeszcze pamiętam,to na opsobę nie wydałem więcej jak 4000zł ,w tym 2700 zł zapłaciłem w biurze i 1300 na albumy,opłaty graniczne,znaczki,widokóki,kosmetyki z nad Morza Martwego,napoje i dwie wycieczki fakultatywne(Góra Mojżesza i Morze Martwe-Kumran-Masada)inne atrakcje turystyczne były w cenie.W cenie były również po dwa posiłki każdego dnia i nie było potrzeby weydawania większych kwot na żywienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: Izrael+Egipt IP: *.tsi.tychy.pl 29.01.07, 23:08 Przypominam ,że na trasie była jeszcze Petra w Jordanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medyna Re: Izrael+Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:45 Dzięki wielkie. Też będziemy używać jedzenia wycieczkowego, czasem może się skusimy na jakiś specjał ze straganu :) Kupowałaś rzeczy na słynnych egipskich bazarach? Naprawdę aż tak się tam targują? :) Nastawiam się bardzo na jakieś oryginalne pamiątki, niekoniecznie takie typowo turystyczne :D Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Izrael+Egipt 29.01.07, 12:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=55138094&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=26636095&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Izrael+Egipt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 12:39 zapytaj o oferte biuro@soletravel.pl maja oferty wielu touroperatorów wiec coś dla ciebie znajda Odpowiedz Link Zgłoś
kawior11 Re: Izrael+Egipt 08.02.07, 11:37 Albo poszukaj na stronach biur turystycznych :) Na bank triada ma taki wyjazd i ludzie sobie nie chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Izrael+Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:14 Ja byłam w zeszłym roku w sierpniu Egipt-Izrael z Triadą i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mono Re: Izrael+Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 12:41 hahaha zadowoleni? z Triada?! to chyba jakis zart:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Izrael+Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 23:06 żaden żart tylko szczera prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariana Re: Izrael+Egipt IP: 212.160.172.* 26.02.07, 15:36 Ja jadę 12.06.2007 z Triady Egipt+Izrael 7+7 z pobytem w hotelu Noria i mam nadzieję że wrócę zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś