Dodaj do ulubionych

organizatorzy turystyki

04.03.07, 15:01
Witam wszystkich! Mam do tych bardziej zorientowanych niz ja pytanie na temat
szukania pracy w zawodzie. Wiadomo, ze pilotów zatrudnia organizatror. Jak
ich rozpoznac z gąszczu agentów i agencji turystycznych. O ile wiem to
teoretyczne nazwa biuro podrozy jest zarezerwowana dla organizatora, a w
praktyce znalazlem tylko jedno biuro organizatora (w Gdyni). Jest jakis
sposob zeby ich rozdzielic??? Wiem ze istnieje cemtralny rejestr zezwolen w
ministerstwie gospodarki bojaze, ale tam wszystkie biura maja wpisane w
zasiegu dzialanosci organizacje i posrednictwo. Jak Wy sobie z tym
radzicie???? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • poliglo Re: organizatorzy turystyki 04.03.07, 20:46
      jeśli naprawdę chcesz pracować w tym zawodzie nie możesz się ograniczyć do
      szukania biur tylko w jednym mieście, i nie wierzę, ze w Gdyni jest tylko jedno
      biuro, które organizuje wycieczki. Jesteś w o tyle dobrej sytuacji, że masz w
      pobliżu całe Trójmiasto. Ale bardzo wielu pilotów pracuje dla biur w całej
      Polsce. Wchodzisz na strony www biura i widzisz jakimi kierunkami się zajmuje.
      Jeśli ich profil ci odpowiada, to rozmawiaj z nimi, pisz.
      • poliglo Re: organizatorzy turystyki 04.03.07, 20:50
        i jeszcze jedno: baardzo rzadko biura "zatrudniają" pilota. Podpisujesz zwykle
        umowę na konkretną wycieczkę i basta. Na następną wycieczkę następna umowę itd.
        Oczywiście niektóre duże biura podpisują czasem z pilotem umowę o pracę na czas
        określony, jeśli już mają do kogoś zaufanie i szykuje się wspołpraca przez kilka
        miesięcy.
        • bartoszpiziak Re: organizatorzy turystyki 04.03.07, 20:59
          a przy okazji, Arturze tak dla porządku na tym forum to chyba nie potrzeby
          zakładać dla każdego pytania nowego wątku, bo ludzie, którzy je odwiedzają
          odpiszą Ci na pewno jak w 1 zawrzesz dwa pytania, szczególnie tak zbliżone do
          siebie.

Inna sprawa, że tematyka szukania pracy wałkowana jest tutaj non - stop i
          takich wątków jest masa.

Tylko troszkę chęci potrzeba i znajdziesz wszystko co Cię interesuje - i na
          pewno znajdziesz pracę dla siebie.

pozdrawiam
          Bartek
          • plisow Re: organizatorzy turystyki 05.03.07, 09:43
            Witaj Arturze
            Jesli jesteś pilotem to znasz ustawę o turystyce i zapewne wiesz jak łatwo
            rozpoznać organizatora od posrednika.Idziesz na łatwiznę zadając to pytanie,
            takich wątków jak ten jest sporo, wystarczy trochę poszperać na tym forum.
            Pozdrawiam Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka