Gość: maly IP: *.171.73.50.crowley.pl 01.08.07, 15:58 poprosze o opinie na temat powyzszego biura podrozy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogna71 Re: rainbowtours 01.08.07, 18:19 Byłam z nimi dwa razy - na Rodos i na Chalkidiki. Bez problemów, loty punktualnie, z tego co widzę to nie ma co do nich większych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola.r. Re: rainbowtours IP: *.lublin.mm.pl 01.08.07, 18:29 Byłam z Rainbowtours 2 razy na objazdówce. W Szwajcarii i w Chorwacji. Było OK. Polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: rainbowtours IP: *.streamcn.pl 01.08.07, 19:25 Byłam z nimi w Grecji wszystko OK we wrześniu jadę z nimi do Chorwacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: rainbowtours IP: *.171.73.50.crowley.pl 02.08.07, 17:12 A we wrzesniu gdzie jedzies ? na jaka wycieczke do Chorwcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania-gość Re: rainbowtours IP: *.kalisz.mm.pl 04.08.07, 20:15 Witam serdecznie. Byłam wielokrotnie z Rainbowtours.Zawsze wracałam bardzo,bardzo zadowolona ( wycieczki autokarowe oraz wypoczynek+ zwiedzanie) Jeżeli lubisz czynnie odpoczywać polecam objazdówki, natmiast jeżeli chcesz odpocząć to Ja ze swej strony polecam Hiszpanie i Kalabrie we Włoszech rtutaj proponuje jechać na wycieczkę (oczywiście prom) na Sycylie cudowna Toarmina i Etna. Niezapomniane chwile. W tym roku wubieram sie po raz kolejny do Paryża. Pozdrawiam i życzę fajnego urlopu. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mikrix Re: rainbowtours 01.09.07, 22:29 Bylam w zeszlym roku na wycieczce objazdowej po Grecji. Ja i moj chlopak nie lubimy biernego wypoczynku, wiec znajomi polecili wycieczki ze zwiedzaniem w RainbowT. Sprobowalismy i na prawde sie oplacalo. Zobaczylismy Olimp, Ateny, Meteory i inne. Byl tez czas na krotkie plazowanie. Cena w sam raz na kieszen mlodych ludzi, swietny przewodnik, bogaty program - ogolem pelna satysfakcja:) W tym roku tez chcemy sie wybrac na jakas objazdowke z RainbowT! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: rainbowtours IP: *.streamcn.pl 04.08.07, 20:48 W Grecji i w Chorwacji to pobyty stacjonarne, we wrzesniu Orebicz samolotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: rainbowtours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 21:57 Byłam kilka razy na objazdówkach organizowanych przez Rainbow: Hiszpania i Portugalia, Egipt wzdłuż Nilu,Sycylia, a kilka dni temu wróciłam z objazdu po cesarskich miastach w Maroku.Jestem bardzo zadowolona z imprez turystycznych organizowanych przez biuro. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 20:19 szukam fajnej wycieczki do Maroka i właśnei znalazłam objazdówkę Maroko -Cesarskie Miasta, cz ktośmoże była z Rainbowtours na taeij wycieczce? Jakei wrażenia? Jak program i hotele? Cenę mają kusząca i zastanawiam się czy warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: rainbowtours IP: 212.203.141.* 06.08.07, 12:12 Byłam w Jordanii, wszystko było ok, świetna pilotka. Tę wycieczke moge polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
caroline1976 Re: rainbowtours 06.08.07, 12:41 jezdze z rainbowem od kilku lat na wycieczki objazdowe, polecam, nie zawiodłam sie na nim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejkaa9 Re: jakie linie obsługują Rainbow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 12:56 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jakie linie obsługują Rainbow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 08:46 w zależności od kierunku - wszystkie wymienine sa w ich katalogu przy rozkładzie lotów. Nie wiem czy na stronie też jest ta informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba Re: rainbowtours IP: *.chello.pl 08.08.07, 19:44 Ja bylam z nimi na objazdowce Alpy i Lazurowe Wybrzeze - REWELACJA pod kazdym wzgledem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrozniczka Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 20:19 bardzo polecam, jezdze z nimi co roku i zawsze wracam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eser Re: rainbowtours IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.07, 14:23 Do tych opinii należy dodać uwagę, że przy objazdówkach są dosyć niewygodne przesiadki często w środku nocy (biuro zwozi turystów z kilku miast w Polsce do jednego punktu np. w kierunku południowym Katowic gdzie następuje przesiadka do autobusu jadącego we włąściwym kierunku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 15:00 Ale dzięki temu, ze biuro wypuszcza kilka autobusów i zwozi ludzi z różnych miejsc w Polsce do Katowic, nie trzeba się martwić już o własny transport, bo np. mam w takiej sytuacji zapewniony przejazd z polnocnej Polski bez dodatkowych kosztów. Jadąc z innymi biurami musialabym albo doplacic, albo sama dojechać np. na godzinę 3 rano do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
yrec61 Re: rainbowtours 10.08.07, 16:04 byliśmy z nimi 2 razy - 2006-rejs po nilu, bardzo dobra impreza i 2007 - izrael+egipt(na synaju) i ta impreza była rewelacyjna tutaj drobna relacja forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=66026343 Odpowiedz Link Zgłoś
bartosia1 Re: rainbowtours 19.08.07, 14:58 Jadę z tym biurem pierwszy raz. I niepokoi mnie trochę właśnie kwestia przesiadki w Katowicach. Jak to wygląda? Czy nie ma problemów przy zajmowaniu miejsc? Zakupu wycieczki dokonałam przez pośrednika, który nie potrafi udzielić mi szczegółowych odpowiedzi. Jedziemy w 2 osoby a pani dziwnie pyta czy chcemy siedzieć razem w autokarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:31 Byłam z nimi na kilku objazdówkach i zawsze miejsca w autokarze były przydzielane wg kolejności zgłoszeń. Pilot wskazuje miejsca, które należy zająć. Gdy jechałam z kimś, to zawsze siedziałam z tą osobą, a jeśli wyjeżdżałam sama, to przydzielili mnie do osoby mniej więcej zbliżonej wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eperfect Re: rainbowtours 19.08.07, 15:48 To już jest lekka przesada. Mogłabyś chociaż zmienić styl... Powiedz szeowi który ci zlecił to pisanie że wielka lipa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 16:12 daruj sobie... a moze konkurencja rainbow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 16:14 ja nie miałam nigdy pecha co do autokaru, ale znajomi byli w lipcu w Rumunii i dwa dni był problem z klimą w autokarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiga Re: rainbowtours IP: *.aster.pl 14.08.07, 16:29 Dzisiaj wróciłam z wczasów na Costa del Sol, to co słuchać było w autobusie w czasie transferu oraz na samym lotnisku nie może być przyjemne dla firmy. Retoryczne pytanie: dlaczego na koniec pobytu nie zapytają w formie ankietowej co klienci myślą o zrealizowanej usłudze. Ja juz z tą firmą na wczasy nie pojadę, chociaż moje oczekiwania co do organizacji czasu na miejscu są skromne, gdyż robię to sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiech Re: rainbowtours IP: *.108.192.213.cable.satra.pl 14.08.07, 23:45 a możesz coś bliżej powiedzieć - jadę z nimi na costa del sol we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aster Re: rainbowtours IP: 77.209.31.* 27.11.07, 19:27 ja wrocilam przed dwoma tygodniami i nie zawiodlam sie na nich. bardzo fajny rezydent, piloci na wycieczkach tez ok, hotel taki jak w ofercie, pogoda super, nie mam sie na co skarzyc. jedyna niedogodnosc to pozny wylot i brak pokoju w ten ostatni dzien ale jakos sobie poradzilismy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: rainbowtours IP: *.generacja.pl 15.08.07, 20:26 Ja byłam w zeszłym roku z tego biura na wycieczce objazdowej w Paryżu. Jestem zadowolona pod kazdym wzgledem z obsługi i calej wycieczki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salmon Re: rainbowtours IP: *.crowley.pl 16.08.07, 12:25 tu parę opinii o wycieczce "Balkanskie Skarby" z RT: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=47913&w=67515779 Odpowiedz Link Zgłoś
lari Re: rainbowtours 16.08.07, 22:23 4-go sierpnia wróciliśmy z wycieczki objazdowej "Italia Felice". Rewelacja, wszystko punktualnie, perfekcyjnie zagospodarowany czas, fantastyczna przewodniczka (p. Beata J.) świetny kierowca (p. Marek). Jesteśmy bardzo, baaaardzo zadowoleni :). Zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorooteczka Re: rainbowtours IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 21.08.07, 02:19 Byłam z tym biurem na kilku wycieczkach. Szczególnie polecam Grecję - zwiedzanie + odpoczynek. Wycieczka mało mecząca, a do tego świetna pilotka - Oksana. To chyba najlepsza pilotka na jaką trafiłam. Gorąco polecam to biuro! Odpowiedz Link Zgłoś
eperfect Re: rainbowtours 19.08.07, 15:12 Czyżby był to wątek towarzysko - reklamowy założony i kontynowuany przez pracowników Rainbowa?? :))))))) Najprawdopodobniej tak. Pytanie - za chwilę odpowiedź - peany pochwalne. Widać, że cienko wam się sprzedaje to niebezpieczne w tym roku Maroko i "dopalacie" się na forum? Eeeeee, nieładnie. Moja opinia na temat tego biura jest zamieszczona na innym wątku ale widzę, że tu jest jej miejsce: Podróże z Rainbow Tours tak właśnie wyglądają, płacisz średnią cenę i dostajesz za to możliwie najnizszy standard! Taki na granicy akceptowalności. Zdarzało mi się to w poprzednich latach i dlatego w tym roku mój urlop nie został powierzony RT. To wyrzucone pieniądze. Hotele: chyba specjalnie wyszukują takie budowane w latch 70-tych. Brud, ciasnota i człowiek ma poczucie jakby był na wczasach pracowniczych za kimuny a nie na urlopie za granicą w XXI wieku. Autokary: wadliwe i śmierdzące, do tego opryskliwi kierowcy. Piloci i przewodnicy: chyba z łapanki i słabo opłacani bo nie robią tego z pasją, wydaje się że wszyscy są za karę z nami na naszej wycieczce. No i te ich długie przejazdy. Szkoda im dodać do wycieczki nocleg za 40/50 zł (tyle ich jako organizatorów zbiorowych kosztowałoby to na głowę) zamiast gnać ludzi ze Szczecina do Sarajewa bez noclegu!!! Ale tak ma być taniej! Myslą że są przez to konkurencyjni. Te wycieczki z Rainbowa to tylko dla mało oczekujących i ja się nigdy już na nie nie "skuszę". Tak więc peany pochwalne jakim to rainbow jest super biurem są nieprawdziwe. Na innych wątkach tego forum można poczytać o karaluchach w pokojach i nieświeżym tanim jedzeniu i innych takich rzeczach. Faktem jest że dużo się z nimi zwiedzi, bo wożą autokarami niemalże non-stop, bywa, że po 10 godzin dziennie (może dlatego żeby nas nie trzymać w tych obskórnych hotelikach z jakimi współpracują?), ale nie o to chodzi na wakacjach. Organizacyjnie też nie są wcale najlepsi. Pilotami są z reguły kobiety, które się gubią i miotają, niewiele potrafią załatwić, jedynym ich atutem, jest znajomość języka angielskiego i umiejętność czytania z ksiązek informacji o mijanych krajach. Wiem o czym piszę: w zeszłych roku Gercja, 3 lata temu Chorwacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrec61 Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:48 eperfect miałaś pecha, my byliśmy 2 razy i możemy ich tylko pochwalic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekoss Re: rainbowtours IP: *.chello.pl 19.08.07, 15:57 czu komus przeszkadza,że pilotami sa kobiety?Mężczyżni się mniej miotają?Byłam z RT w Egipcie i grecji i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
eperfect Re: rainbowtours 19.08.07, 16:02 To nie kwestia pecha. To kwestia wymagań. Jeżeli dla kogoś hotele w stylu ośrodek wypoczynkowy w czasach głębokiej komuny, jadalnia w stylu stołówka w hucie aluminium z lat 70-tych i autokar pełen spoconych, niewyspanych i drażliwych turystów gnających 2 dni przez Europę to standard i szczyt marzeń to wszystko OK. Ale jeżeli chcesz wypocząć, zwiedzić, zjeść smaczny obiad bez pospiechu, wykąpać się w czytsej łazience i wytrzeć w biały a nie szary ręcznik to Rainbowa nie polecam. Wiem, że za pieniądze które bierze od turystów Rainbow można zrobić dobrą i na poziomie imprezę, ale oni są pazerni. Kasa zostaje u nich, a Ty jako turysta dostajesz minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrec61 Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 16:13 masz kwieciste wypowiedzi, ale powiem że jestem dośc wymagającym turystą i nigdzie takich "atrakcji" jak tobie z tym biurem nie miałem jedyny zły ale i elegancko rozwiązany przez biuro problem miałem z wycieczką fakultatywną w egipcie - nie odbyła się, a biuro po naszej skardze oddało nam zadoścuczynienia po 250 zł na osobę. i za tę postawę i dwie bardzo dobre imprezy ich cenię ijeszcze z nimi pojedziemy a co do pilotki - kobiety, to z taką panią(Małgorzata)jak w tym roku byliśmy na izrael+ egipt jeszcze nie byliśmy nigdy,była doskonała, a mamay porównanie- jeżdzimy na objazdówki 8 lat, Odpowiedz Link Zgłoś
eperfect Re: rainbowtours 19.08.07, 16:22 Owszem, jestem wymagającym i swiadomym turystą. Zwiedzam świat od wielu lat i byle kitu nie pozwolę sobie wcisnąć za moje pieniądze. Nadal uważam, że Rainbow kantuje turystów przy kalkulacji ceny i istnieje duża dysproporcja pomiędzy ceną a jakością. Co do objazdówki z której jesteś zadowolony / zadowolona. Sądząc po okolicznościach jakie opisujesz to było to biuro EXIM Tours, zresztą Egipt i Izrael też zdarzyło mi się zwiedzać z panią Gosią. Eximowi bardzo często zdarza się nie realizować programu w całości, wywracać go w trakcie imprezy do góry nogami czy wręcz wysyłać ludzi wcześniej albo poźniej do domu, powołując się na swoich "lokalnych" kontrahentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrec61 Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 16:28 o jakim eximie ty wstawiasz kiedy rozmawiamy o reinbow i ja o nich piszę i z nimi byłem a ty chyba zaczynasz fantazjowac Odpowiedz Link Zgłoś
eperfect Re: rainbowtours 19.08.07, 16:36 Sorry, jak słusznie zauważyłeś post wcześniej jestem wymagającym turystą. Rozmówcą również. Widzisz, znam i podróżuję także z droższymi biurami podróży i stad nieporozumienie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eperfect Re: rainbowtours 19.08.07, 16:53 A tak nawiasem mówiąc, yrec61, to po zapoznaniu się z twoim autorskim tematem na temat wycieczki "Egipt- Izrael", napisanym infantylnym językiem z poprzekręcanymi nazwami i "faktami" z przewodników, to juz mam wyrobiona opinię na temat tego jakim jestes turystą. Najwazniejsze dla ciebie to żeby przewodnicy mówili po polsku, były "obfite posiłki" i w poblizu hotelu był "sklep spożywczy" (domyslam się, że chodzi o piwo). No cóż... i takich "turystów" jak ty się spotyka za granicą odkąd paszport może mieć każdy chłop od pługa... Odpowiedz Link Zgłoś
bartosia1 Re: rainbowtours 19.08.07, 17:01 A Ty niby uważasz się za kogoś lepszego!? Przypadkiem czytam Twoje wypowiedzi i stwierdzam z przykrością, że reprezentujesz dość niski poziom. I może masz i rację co do poziomu biura ale raczej ni powinno Ci do dawać prawa do obrażania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
eperfect Re: rainbowtours 19.08.07, 17:04 To przeczytaj je jeszcze raz, może z większym zrozumieniem, to zmienisz zdanie na temat mojego poziomu :-) Pozdrawiam również i życzę Ci powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bartosia1 Re: rainbowtours 19.08.07, 17:10 Nie muszę ponownie czytać Twoich wypowiedzi- potrafię czytać ze zrozumieniem i raczej nie mam z tym problemów.Moim zdaniem o poziomie świadczą Twoje wypowiedzi dotyczące osób, a nie to jak oceniasz biuro i wycieczki. Tak na marginesie - wydaje mi się, że nie mamy prawa do oceniania osób. To forum ma służyć wymianie informacji turystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
eperfect Re: rainbowtours 19.08.07, 17:15 Słoneczko, przeczytaj dokładnie kto zaczął "wycieczki osobiste", te o fantazjowaniu itp. I potem weź się za zwracanie uwagi, albo i nie, bo dobrze wychowana osoba, za jaką chcesz uchodzić, nie zwraca uwagi innym i nie wtrąca się do pozamerytorycznej rozmowy innych osób:) Odpowiedz Link Zgłoś
bartosia1 Re: rainbowtours 19.08.07, 17:17 A gdzie Ty widzisz tu merytorykę...? A to o ilę widzę nie jest forum prywatne SŁÓNECZKO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrec61 Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 17:27 eperfect nie zaszczycę cię już polemiką ze mną, zastanawiam się jednak dlaczego, skoro jeżdzisz tylko na drogie imprezy pojechałeś aż dwa razy z kiepskim reinbow Odpowiedz Link Zgłoś
eperfect Re: rainbowtours 19.08.07, 17:33 :-)))))))))) A jednak, musisz poćwiczyć, nie tylko czytanie ze zrozumieniem, pisanie także :) ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bartosia1 Re: rainbowtours 19.08.07, 17:41 No cóż - widzę, że nie potrafisz dyskutować konstruktywnie i posiadasz wysoki poziom samozachwytu. Poszukaj raczej innego forum - bo tu nie możesz się spełnić. Dla tak elokwentnej osoby jak Ty to chyba nie ten poziom prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: rainbowtours IP: *.chello.pl 22.12.07, 00:16 Bylam w tym roku na Kubie 7+7 i bylo super polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 17:26 > I potem weź się za zwracanie uwagi, albo i nie, bo dobrze wychowana > osoba, za jaką chcesz uchodzić, nie zwraca uwagi innym i nie wtrąca > się do pozamerytorycznej rozmowy innych osób:) i tak oto sam sobie przykleiłeś etykietkę niezbyt dobrze wychowanego. dodam tylko, że chodzi o Twoje wtrącanie się w moją wymianę informacji z bartosia 1 :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rubin777 Re: rainbowtours 19.08.07, 21:41 Do tego roku uważałam Rainbow za rzetelne biuro.Wcześniej korzystałam z ich ofert:objazdówka Benelux z Paryżem,Sycylia oraz pobytu na Costa de Maresme.Z każdej wracałam zadowolona.W tym roku wybrałam pobyt na Krecie w Cretan Dream Royal ****.Przy rezerwacji hotelu moje pytanie to, czy biuro ma zakontraktowane konkretne pokoje czy w miarę dostępności.W biurze w Łodzi otrzymałam odpowiedź,że nie ma konkretnych pokoi do zakwaterowania.Na miejscu okazało się to nieprawdą.Rainbow ma tam do dyspozycji tylko 4 pokoje w tygodniu,wszystkie z wejściem z piwnicy i najbardziej oddalone od morza.W maju nie było peLnego obłożenia hotelu,było wiele wolnych,ale nawet po tygodniu nie było żadnej możliwości zamienić tej piwnicy na piętro,Menager był nieugięty i nawet interwencja rezydenta nic nie dała.Stąd wniosek,że Rainbow wykupił miejsca w najtańszych pokojach.Tylko uważam,że o tym klienci powinni o tym wiedzieć i sami decydować czy wybiorą tę opcję,tym bardziej że pada pytanie o zakwaterowanie,a nie ukrywać to przed klientem.Prawdopodobnie z tego powodu hotel Cretan Dream Royal ma w Grecji klasę *****,a w Rainbow ****.Często spotyka się zawyżanie,a w tym przypadku jest odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: rainbowtours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:30 a kim Ty jesteś żeby obrażać ludzi??? Myslisz że o kulturze i inteligencji świadczą tylko ładnie dobrane słowa w wypowiedziach??? Jeśli tak to gratuluję!!! Twoje uwagi są conajmniej nie na miejscu bo nie masz prawa nikogo obrażać- świadczą o niestety niskim poziomie Twojej kultury osobistej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaa post wyżej oczywiście do eperfect!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:31 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelle4 zadowolona z biura RT IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.08.07, 13:44 wróciłam niedawno z wycieczki po Maroko i jestem na 100% zadowolona z organizacji i pilotazu tej wycieczki ,w zeszłym roku byłam z nimi we Włoszech ..również świetnie,,i planujemy teraz jechać na sylwestra do Paryża też z tym biurem ....polecam i pozdrawiam p.Krysię(pilotkę po Maroko)... Szubertowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: zadowolona z biura RT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 14:48 Ja wróciłam z wycieczki Uroki morza śródziemnego i tydzien pobytu na Costa Brava, jestem zadowolona zarówno z objazdówki jak i pobytu. Dobrzy kierowcy p. Jurek i p. Maciek oraz fajny i konkretny pilot p. Włodek, a na pobycie kompetentna rezydentka p. Jola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: zadowolona z biura RT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 16:47 Ja także byłam w Maroko:) Wycieczka była genialna! Mieszkalismy w hotelu Amadil w Agadirze. Wszystko zgadzało się ze swiadczeniami zawartymi w umowie, a na dodatek Pani Rezydent - Ola, to najmilsza osoba pod słońcem. W przyszłym roku mamy zamiar takze wyjechac gdzieś z Rainbow! Pozdrawiam wszystkich Wycieczkowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: zadowolona z biura RT IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.07, 19:14 Ja byłam na wakacjach z biurem Rainbow Tours po raz pierwszy w tym roku i jestem STRASZNIE zadowolona!! W ogóle pierwszy raz byłam w Grecji, nie wiedziałam, że to takie piękne miejsce! bardzo podobały mi się wszystkie wycieczki zorganizowane przez biuro - bardzo dużo zobaczyliśmy, warunki w hotelu byly bardzo komfortowe a i pani rezydentka wychodzila z siebie aby nam wszystkim dogodzic. Dziekuje wam za wspaniale wakacje!! Odpowiedz Link Zgłoś
pajaczek78 Re: rainbowtours 22.08.07, 17:23 róciłam z włoskich wakacji z Rainbow. Zwiedzanie było ok, choć w przeciwieństwie do tego co pisano na forum my nic dodatkowo nie zobaczyliśmy - ani Padwy, ani Moante Casino, ani nawet Asyżu, który był po drodze na wypoczynek w okolicach Rimini. My trzymaliśmy się ściśle programu niestety i nie było żadnych pozytywnych niespodzianek. Gorzej z tymi negatywnymi - standard hoteli pogarszał się z noclegu na nocleg. W pierwszym była klima i miał wymagane gwiazdki, ogólnie był ok. Na następny zostaliśmy podzieleni na dwie grupy, i w jednym z tych hoteli tzn. Patrycji zdarzyło się, że ktoś dostał pokój w piwnicy bez okna. Kolejny nocleg to już nie hotel - a willa S.Cecylia pod Rzymem z wąską dojazdową uliczką do pokonania dla autobusu. Ale co tam kierowcy byli całkiem dobrzy więc posuwając się po milimetrze udało się dojechać do hotelu. Spędziliśmy tam dwa dni i drugiego poranka w łazience zobaczyliśmy kilka mrówek. Mrówki mrówkami, a ponadto już wyjeżdżaliśmy więc bardzo żałuje, że nie zrobiłam zdjęć. Jednak kolejnego dnia okazało się, że to był poważny błąd- w pojemniku na żywność gdzie mieliśmy pomidora mieliśmy też rój mrówek. Następny nocleg to już wyjazd w okolice Rimini. Co dziwne dzień wcześniej pilotka poinformowała, że wszyscy będą mieli nocleg w jednym hotelu. W dniu noclegu, a dokładnie gdzieś na godzinę przed dojazdem do hotelu okazało się, że nasza wycieczka została jednak podzielona na dwa różne hotele – co gorsza o różnym standardzie, a do tego położonych 5 km od siebie. Jeden w miejscowości Cesenatico, drugi w Valverde. Podział grupy na hotel lepszy i gorszy na zasadzie dowolności - nie liczyła się kolejność ani zapisów na wycieczkę, ani nic. Znajomi, z którymi umówiliśmy się na wieczorne spotkanie i siedzieli przed nami w autobusie trafili dla przykładu do innego hotelu. Z mężem trafiliśmy do tego gorszego hotelu Marcus. O jakichkolwiek gwiazdkach można było tylko pomarzyć. Pokój był po prostu obskurny, jeśli ktoś chce mogę przesłać filmik lub zdjęcia pokoju. W pokoju dwa zsunięte łóżka ze szparą w środku imitujące łóżko małżeńskie, obok niego łóżko piętrowe zagracające pokój. Przejście na stopę dookoła łóżka, a bagaż trzymaliśmy na łóżku piętrowym – bo gdzie indziej. Non stopa potykaliśmy się o kanty łóżka. Prysznic w łazience bez kabiny i nawet jakiejkolwiek zasłony, zalewał całą łazienkę i stało się w wodzie po kostki. Lepiej wyglądały hotele robotnicze w czasach komunizmu. Przesiadki to kolejny słaby punkt. W tamtą stronę na spóźniony autobus czekaliśmy ponad godzinę. Z powrotem natomiast źle przydzielono osoby do autobusu kierunk Wrocław-Poznań-Szczecin- Koszalin. Dwie za dużo do naszego autobus-rozwiązanie tego problemu i jednocześnie wstrzymanie wyjazdu zajęło też około godziny. Dzięki temu opóźnieniu kierowcom kończył się czas pracy, a więc o postoju można było tylko pomarzyć. W ciągu dwunastu godzin 3 postoje 5-10 minutowe. Przy trasie Katowice-Koszalin to trochę za mało. Na dodatkowe pytania z chęcią odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 08:53 Do Włoch najlepiej jedzie się własnym samochodem i na własną rękę szuka się odpowiednich kwater. Nie ma sensu korzystać z usług BP, bo to tylko szkoda pieniędzy i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
asieczkaa Re: rainbowtours 29.09.07, 19:29 byłam w tym roku z tym biurem na objazdówce po Hiszpanii. Wszystko zgodnie z katalogiem, a nawet więcej - zwiedzanie części Walencji, której nie było w programie, pilotka kompetentna. Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: rainbowtours 30.09.07, 10:27 Kilka lat temu byłam we Włoszech - bez zastrzeżeń. Dwa lata temu -Jordania Egipt i było super, choć może pilot był jeszcze zielony (do czego się przyznał), ale nadrabiał bardzo staraniami i ostatecznie żadnych negatywnych doznań z tego tytułu nie było. Dwa tygodnie temu przyleciałam z Egiptu i bardzo jestem zadowolona.Wszystko zgodne z opisem, wystarczyło zresztą wcześniej poczytać na różnych forach i niespodzianek wtedy nie ma. A co najważniejsze! Nieprawdopodobnie szybka, sprawna pomoc, gdy zachorowała mi mama!!Dzięki w tym miejscu rezydentowi, który zaopiekował się nami błyskawicznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: rainbowtours 30.09.07, 10:28 Acha!!Zapomniałam dodać, że mam już u nich wpłaconą zaliczkę na Kenię! Lecę 2 marca:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: rainbowtours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 10:40 Po wycieczce Dookoła Grecji ogólnie jestem zadowolona z usług biura, choć dużo jeszcze można poprawić, np dać więcej czasu wolnego w Delfach i Olimpii ale to już powinna być inicjatywa pilota na miejscu a nie sprawa biura. Najsłabszym punktem programu były Ateny - niewiele z nich zobaczyliśmy ale juz o 10 rano trzeba było jechać w drogę powrotną - bez sensu. Między częścią objazdową a pobytową 2 dni stracone na przejazdach i czekaniu na transport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 23:16 ja moge tylko chwalic rainbow, wycieczka do turcji - smak orientu! bomba zwiedzanie i pobyt chociaz hotel 3* to naprawde super czysty, w centrum przy czystej plazy dobre jedzenie!polecam na przyszly rok! swietna przewodniczka i rezydent! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: rainbowtours IP: *.crowley.pl 10.10.07, 12:18 A może ktoś był z nimi na nartach, jakie wrażenia? Interesują mnie zwłaszcza narty samolotem Odpowiedz Link Zgłoś
maximaximaximaxi Re: rainbowtours 27.10.07, 10:19 Ja byłam z nimi we Francji w Alpe D`Huez i było świetnie. W sumie ponad 200 km tras różnej trudności, piękne widoki, rewelacyjne warunki. Hotel też niczego sobie, jeśli ktoś będzie potrzebował więcej szczegółów służe radą, naprawdę polecam to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
lilek Re: rainbowtours 23.11.07, 21:19 19.listopada wróciłam z Kuby - objazdówka Buenos dias Kuba (10+4) i choć należę do czepialskich osób w przypadku tej wycieczki nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Jesteśmy obydwoje ogromnie zadowoleni, tutaj ukłony dla naszej pilotki w części objazdowej Kasi Ignaszewskiej. Jeśli ktoś ma pytania - służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mturek Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 17:05 zastanawialam sie nad Kuba wlasnie z rainbow ze wzgledu na p. Kasie :) bylam z nia w tym roku w turcji i po jej opowiesciach o kubie pol wycieczki bylo nakrecone na wyjazd:)a rezydentem byl moze przypadkiem jej maz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilek Re: rainbowtours 24.11.07, 17:33 Wiem, ze byla w Turcji w tym roku, gdyz bardzo duzo z nia rozmawialismy. Bylismy jej pierwsza grupa na Kubie po pobycie w Turcji.Kasia byla nasza pilotka na czesci objazdowej, maz towarzyszyl nam przez kilka dni.Pozniej w Varadero opiekowala sie nami rezydentka Tatiana. Dodam, co jest dosc istotne, ze Kasia ponoc zrobila wyjatek i tym razem wziela nasza gru pe z objazdem na 10 dni, gdyz normalnie opiekuje sie grupami 7+7.Naszym zdaniem, chociaz na prowincji atrakcji juz mniej,warto wybrac opcje 10+4 niz 7+7. Ile mozna lezec na plazy?albo wloczyc sie po Varadero? My i tak te ostatnie 4 dni spedzilismy bardzo aktywnie, m.in. zdecydowalismy sie na wycieczke Cruse del Sol (rejs katamaranem na biala wyspe, nurkowanie na rafie i plywanie z delfinami w delfinarium na oceanie). Polecamy tez odwiedzenie jaskini Ambrosio w Varadero (w naszym hotelu byly do dyspozycji w ramach all rowery, ale ze wzgledu na ich stan zalecam raczej wybranie sie turystycznym autobusem, ktory jezdzi po Varadero). Oki, rozpisalam sie, bo wrazenia swieze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wersam Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 21:43 Byłam z Rainbow w Keni,safari + pobyt,przewodnik bardzo sympatyczny ale mało wiedzący i mało operatywny, np. po przylocie do Nairobi (w nocy) czekaliśmy ponad 2 godziny w samochodach aż on rozliczy się z kooperantem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: rainbowtours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 22:11 jeżdze z tym biurem od kilku lat i polecam je każdemu. najlepsza wycieczka na jakiej do tej pory byłam to alpy i lazurowe wybrzeże. super wycieczka i super pilotka Pani Halinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia1110 Re: rainbowtours IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.07, 21:16 planuję już wakacje 2008,mój wybór padł na costa del sol i brałam pod uwagę wczasy z rainbowem w hotelu san fermin czy ktoś może mi coś więcej powiedziec na temet tego hotelu i jak sprawuje sie rainbow na stacjonarnych wyjazdach w tym regionie Hiszpanii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: rainbowtours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 20:40 Ja również myślę już o wakacjach 2008, ja myślałam o Costa Brava hotel Reymar Playa w Malgrat de Mar. Za wszelkie info dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hana Re: rainbowtours IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 15.01.08, 21:28 Byłam z tym biurem w zeszłym roku w Londynie. I.... NIGDY WIĘCEJ. Odpowiedz Link Zgłoś