Dodaj do ulubionych

Oasis Tours - Tunezja - Sousse - Hotel Karawan

IP: *.chello.pl 05.07.03, 20:50
Hello wszystkim. Własnie wróciełm z Tunezji i chciałbym podzielić się nie
tyle wrażeniami z pobytu ale pochwalić organizację wyjazdu. Pojechałem z
biura Oasis Tours - cena za 1 tydz. ok 1290 zł (dowiadywałem się w Scan
holiday - ten sam hotel, 1 tydz. i reszta ta sama za... ponad 3 tys.)!!!
Hotel Karawan spox - pokoje przestronne, dwa miłe baseniki, klima nie
centralna tylko w pokojach, jedzenie... hm gdyby nie to, że przez cały
tydzień prawie się nie zmieniało to ok - kolejny tydz. na tym samym mogłby
skończyc się okaleczeniem szefa kuchni ;-). W restauracji hotelowej drogo
jak w każdej Tunezyjskiej rest. (woda 1,5 l. - 1,2 dinara - tj. ok 3,66
zł.), niby nic do hotelu wnosić nie można ale wody nie kupić w markecie to
grzech ( 340 milimów - tj. ok 1,1 zł.). W przeliczeniu 1 dinar to ok 3,05
zł - zalezy od kursów walut w kraju....... acha i smaczna pizza za 6 zł -
cudownie!!! :-)).......
jakieś pytanka? Chętnie pomogę... crazyfox@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Laura Re: Oasis Tours - Tunezja - Sousse - Hotel Karawa IP: 217.153.39.* 11.07.03, 16:22
      Rozumiem, iż w zwiazku z tym jak najbardziej polceasz biuro Oasis ?
      Ja się z nimi wybieram 8 sierpnia do Egiptu i przyznam szczerze czytając te
      wszystkie wypowiedzi już nie wiem czy warto.

Będę wdzięczna za opinię na temat biura.

Pozdrawiam,
      Laura
    • Gość: P. Oasis Tours - Tunezja - w 90% niezadowolony IP: *.ghnet.pl / 192.168.6.* / *.pil.citynet.pl 11.07.03, 17:02
      Ja byłem z Oasis i wróciłem dziś z Monastiru. Nigdy więcej nie wybiorę tego
      biura - mam zresztą cichą nadzieję, że nie wytrzymają do przyszłego sezonu.
      Oszukują ludzi na każdym kroku (sprawdz: www.travelforum.pl informacje o hotelu
      Scanes Oasis Club) Wprawdzie miałem szczęście nie mieszkać w tym hotelu, ale
      podzielam opinie, co do rezydentek i organizacji biura. Na hotel nie narzekam,
      ale wcześniej zanim się zdecydowałem, dokładnie sprawdziłem wzmianki o tym
      hotelu w internecie.
      A powrót: mieliśmy wrócić wczoraj o 18.30 - wróciliśmy dopiero dziś rano o 4.30
      do Katowic. Drobnostka, czekanie 15 godz. na lotnisku - a biuro umywa rączki i
      mówi: róbcie co chcecie i czekajcie na samolot. Współczuje czekającym na wylot
      do Tunezji w Katowicach 15 godz., oni dopiero rozpoczynali swój urlop i na
      pewno zastanawiali się co będzie dalej.
      NIGDY WIĘCEJ NIE WYBIORĘ OASIS TOURS i KAŻDEMU TO BIURO ODRADZĘ !
    • Gość: jg Re: Oasis Tours - Tunezja - Sousse - Hotel Karawa IP: *.pl 12.07.03, 12:35
      Kilka dni temu wrócilismy z Tunezji, hotel Sol El Mouradi, Port El Kantanoui.
      Bylismy z Oasisem, było super. Wszystko zgadzało się z ofertą, miejsce piękne,
      ludzie bardzo mili, obsługa hotelu dokładnie taka jaka być powinna. Płaciliśmy
      1900zł od osoby za 2 tygodnie, HB. To też była promocja, w tym samym hotelu
      ludzie z TUI czy Neckermana płacili znacznie drożej. Przynajmniej Ci którzy z
      nami rozmawiali. Przed wyjazdem na tym Forum przeczytaliśmy mnóstwo postów o
      tragicznym Oasisie, olalismy to i to była wspaniała decyzja. Rezydentka
      faktycznie beznadziejna, ale to już taki zawód taka sama była z Itaki, piloci
      z Sigma Travel też tragiczni, w sumie ok była tylko z Big Blue (też totalnie
      tu krytykowanego). Uważam że cena 1900zł jest bardzo niska i nie spodziewałam
      się niczego więcej poza tym co dostałam. Jeśli ktoś płaci mniej za 2 tygodnie
      to powinny go zadowolic 2 gwiazdki i śniadania kontynentalne. Gdyby mnie nie
      było stać na taki wyjazd to i 2* by mnie satysfakcjonowały.
      W każdym razie polecam ten hotel, to miejsce i Oasis. Nasz przylot był
      opóźniony o 15 minut ale nie uważam tego za żaden problem. Samolot niezbyt
      nowy ale to dodaje emocji ;).
    • Gość: marek Re: Oasis Tours - Tunezja - Sousse - Hotel Karawa IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.07.03, 19:13
      gościu, opowiadasz wierutne bzdury - właśnie wczoraj wróciłem z Karawanu; byłem
      tam ze Scan Holiday - cena pobytu za tydzień( od 27.06 do 11.07) wynosiła
      niecałe 2100zł, więc gdzie owe Twoje 3 tyś na tydzień?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka