kry22 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 08.08.08, 10:20 WITAM.WłASNIE WROCILAM Z TURCJI. EXIM OSZUKUJE PODAJAC ZANIZONE ODLEGLOSCI OD PLAZY LUB LOTNISKA ,I TO O PARE KILOMETROW . DOWOZ BUSEM ... ZENADA . NA TYGODNIOWY POBYT DWA RAZY ZJAWIL SIE PONAD GODZ. POZNIEJ . CZEKALISMY W UPALE NIKT SPECJALNIE SIE NAMI NIE PRZEJMOWAL. WYZYWIENIE AL: SERWOWANE DANIA GORACE ,NADPSUTE SALATKI, O DRINKACH NIE WSPOMNE .PATRZYLI KRZYWO JAK KTOS WYPIL POD RZAD TRZY .Z TYGODNIOWEGO POBYTU ( 30.07 -5.08 ),30 PRZYBYLISMY DO HOTELU O GODZ. 14 , NATOMIAST WYLOT BYL 5.08 O GODZ.1 W NOCY WIEC CALY ZASTAL NAM ZABRANY NIE DOSTALISMY ZADNEJ REKOMPENSATY NAWET W POSTACI SUCHEGO PROWIANTU.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
adas.rs do kry22 08.08.08, 10:40 Trzeba czytac dobrze umowe bo w niej dokladnie pisze ze pierwszy i ostatni dzien imprezy jest przeznaczony na przylot i wylot :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeremi80 Re: do kry22 11.08.08, 22:00 ja jeszcze nie zdążyłem wyjechać z Exim Tours a już są problemy. Zacznę od tego że wziąłem 8 dni urlopu by jechac do Tunezji, więcej nie mogłem. Miałem wylatywać początkowo 10.08.2008 (niedziela 6 rano). 7 dni wcześniej powiadomiono mnie że jest zmiana terminu wylotu i startujemy 11.08 (poniedziałek) o godzinie 20.30. No trudno , to jeszcze jako tako mogłem przeżyć. W dzień wylotu gdy już byłem spakowany i gotowy by jechać do Warszawy o godz 12 pani zadzwoniła do mnie i powiadomiła że ma złe wieści. Znów przesunięty jest wylot i lecimy 12.08.2008 (wtorek) o godzinie 21.30!! (powrót nie ulega zmianie i jest w poniedziałek). To już jest przegięcie na maksa. Niby biuro zwróci nam za jeden dzień ale nie o to tu chodzi. Już nie wiem czy w ogóle wylecimy do tej Tunezji. Na 4 dni to mi sie już nie opłaca , bo do pracy muszę wrócić. Słysząc jak ludzi mówią o powrotach to już sie boję czy zdążę. Ostatni raz wybrałem to biuro, to są kpiny i poniżanie klienta! Jeżeli jutro też nam przełożą wylot o jeden dzień to zamierzam wystąpić na drogę sądową - mam szanse na wygranie?? ktoś jeszcze jest w podobnej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
maras1999 Re: do kry22 12.08.08, 08:39 Aż ciężko w to uwierzyć.Przesunęli wyjazd o 2 dni a termin powrotu ten sam.Napewno bym zrezygnował i żądał zwrotu kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
peacemaker4 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 14.08.08, 09:33 Byłem z eximem w Hurghadzie. Totalna porażka. Już na lotnisku okazało się że podstawiono za mało autokarów i do hotelu musieliśmy jechać na stojąco. Oczywiście wg pani pilotki "nic się nie stało". W hotelu pani pilotka zostawiła nas w recepcji i pojechała. I okazało się że nie ma nas na liście rezerwacji. Dopiero po 2 godzinach i oczywiście bakszyszu pokój się znalazł. Ludzie - NIGDY WIęCEJ Z EXIMTOURS!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wredlin89 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 25.09.08, 21:31 Byliśmy w podóży poślubniej z żoną w Tunezji z EXim Tours. To było pasmo farsy i porażki. Nie dojrze Rezydentka pojawiła się prawie po 2 dniach to hotel pięcio gwiazdkowy w wersji ALLINLUSIVE czyli ORIENT PALACE to kompromitacja. Przepraszam, ale szalet publiczy w większym mieście jest o wiele czystszy. hotel wielka porażka. Syf , brud, nikt nic nie wie. Dostalismy pokój nie posprzątany, nasi znajomi dostali pokój z lokatorami JESZCZE. Gnizdka z prądem powyrywane ze ścian, cieknąca klima, cieknący kran w łazience zalewający wszystko co przy nim stoi. Drzwi balkoowe brak możliwości otwarcia. Obłęd. A po za tym brudno, nudno i po 21.00 nie można było wchodzić do basenu a po 22.30 to już tylko spać bo gasili wszędzie światło. Makabra. Exim dostał reklamację na usługę i już od 40 dni czekam na odpowiedź. Zastanawim się nad zaskarżeniem biura podróży ( tak dla zasady ) Prze nigdy nie polecam EXIM TOURS ani Tunezji. Dziękujemy szanownemu biurze podróży za zajebistą podróź poślubną. Odpowiedz Link Zgłoś
jooasiaa Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 25.09.08, 21:39 Taaa tyle że to jest forum o Egipcie;) Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje2010 Ale Exim Tours leci z klientami w wała i w Egipcie 15.01.10, 01:37 Ale Exim Tours leci z klientami w wała i w Egipcie i w Tunezji... jooasiaa napisała: > Taaa tyle że to jest forum o Egipcie;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.boguslaw Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 05.10.08, 17:22 Tunezja Monastir hotel VIME HELYA BEACH & SPA od15 do22.09.2008 był to mój drugi pobyt w tym kraju ale EXIM przeszedł sam siebie w ofercie która okazała się wspaniałym sposobem "dojenia" klienta.Hotel miał być 1 kilometr od lotniska a jest po drugiej stronie ulicy,w nocy nie trzeba liczyć barany bo nie brakuje samolotów które po starcie musiały lecieć nad hotelem.Po przylocie i transferze do hotelu(ja i 3os.rodzinka)zostaliśmy sami, nie interesował się nami PAN Paweł - przedstawiciel EXIM-rezydent a nas 4 osoby chciano odesłać do innego hotelu????? Ja nie wyraziłem zgody i od godz 10 rano do 17 po południu "kwitłem" by wymóc otrzymanie klucza!!!!!Otrzymałem pokój(4osob) a zapłaciłem za 1osob.-okazał się bublem i śmierdzącą norą z mrówkami i innymi"lokatorami", ślepą drugą sypialnią i widokiem z balkonu(którego otwarcie zajęło wiele czasu i siły)na wspaniały śmietnik który miał być hotelowym parkiem wg.oferty.Oferta ALL INCLUSIVE okazała się nudnym jednostajnym menu każdego dnia to samo bez wyboru i urozmaicenia.Napoje alkoholowe podawane w plastikach które były myte i to wielokrotnie (nawet zgniecione)i nie miały %(sprawdzałem porównując z przywiezionym z kraju)a kelnerzy dla gości z Polski nie byli uprzejmi,wręcz niemili.Chcąc leżakować przy basenie lub na plaży należało przed godz.6 rano rezerwować lub zapłacić za bezpłatne leżaki.Plaża bardzo wąska i brudna(śmieci i glony).Lista jest tak długa ,że hotelowi VIME HELIA należy odebrać GWIAZDKI(z 4* na 2*)a firmie EXIM tours z Warszawy nakazać zwrot pieniędzy oszukanym klientom i anulowanie koncesji aby nie oszukali kolejnych urlopowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
mlyna01 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 06.10.08, 20:05 a co powiecie na to??!!!!!!!!!! moja córka wraz ze znajomymi w ubiegły poniedziałek (29.09.08) z biurem Exim Tours wyleciała do Tunezji. wylot z Warszawy o zaplanowanej godzinie. Z relacji telefonicznych córki, pobyt udany, hotel OK. Planowany termin powrotu do Warszawy 06.10.br., lądowanie na Okęciu ok.godz. 20.40 Wszystko w jak najlepszym porządku, aż tu nagle telefon od córki, że nie przyleci w planowanym terminie, bo rezydent nie poinformował wszystkich uczestników o zmianie godziny wylotu z Monastiru. Doba hotelowa się skończyła, opuścili pokoje, nie ma noclegu, nie ma autokaru i samolotu powrotnego do do domu, bo o godz. 11.00 już odleciał. Na szczęście w grupie znalazły się kompetentne osoby, które wymusiły na organizatorach imprezy ponownego zakwaterowania w hotelu, zapewnienia wyżywienia i przebukowania biletów na najbliższy samolot do Polski, a będzie to czwartek 09.10.br. Mam nadzieję, że w tym dniu o nich nie zapomną i wrócą do kraju. Wybierając się z Eximem należy pod uwagę brać wszystkie warianty, nawet te abstrakcyjne, wszystko się może zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jolix Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 07.10.08, 08:50 Cóż... menu AI chyba nie układało biuro Exim Tours??? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_albrecht Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 12.10.08, 13:34 Właśnie wróciliśmy z 2-tyg pobytu w Egipcie i niestety moje doświadczenia z EXIM TOURS SĄ FATALNE!!! Lot był opóźniony o 7 godzin. Całą noc spędziliśmy na lotnisku, biuro nie zapewniło nam żadnej opieki, nie otrzymywaliśmy żadnych informacji o godzinie wylotu. Totalna olewka. Na miejscu wycieczki fakultatywne organizowane przez EXIM to jedna wielka pomyłka. Rezydent p. Kasia Kossowska niekompetentna zupełnie. Jeśli chodziło o sprzedaż wycieczek to oczywiście jak najbardziej zachwalała. Niestety na miejscu okazywało się zupełnie co innego. Wybraliśmy wycieczkę na pustynie z quadami. Oferta przedstawiona przez EXIM mówiła o quadach 2-osob natomiast na miejscu okazało się że quady są 1-osob. Jeśli ktoś nie umie jeździć na quadzie to się robi problem. Poza tym był obowiązek kupienia chusty za 6 usd natomiast taką chustę można spokojnie na bazarze kupić za 1 usd. Kpina w biały dzień. Nie skorzystaliśmy z wycieczki i P. Kasia Kossowska przez telefon obiecała zwrot pieniędzy natomiast jak przyszło co do czego pieniędzy nie otrzymaliśmy. Druga wycieczka - Luxor. Zwiedzaliśmy z wywieszonym językiem. Obiad jedliśmy w biegu, nie wspminając o toalecie na którą już zabrakło czasu. Przewodniczka p. Magda Kamionka opowiadała sama sobie, ponieważ nikt nie zdążył dojść do niej kiedy już kończyła opowieści i leciała dalej. Powiem jedno EXIM traktuje turystów jak BYDŁO ktore nie ma nic do gadania!!! mam wrazenie ze ida po lini najmniejszego oporu zeby tylko odfajkowac kolejnych turystow. Dodam jeszcze ze wycieczka byla jedna z drozszych. Kasia i Marek Odpowiedz Link Zgłoś
matilek04 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 26.09.08, 23:47 Kilka dni temu wróciłam z Egiptu - wyjazd z Eximem i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o organizację wycieczek fakultatywnych (byłam w Kairze i Izraelu), rezydenta, hotel i organizację wypoczynku nie mam żadnych zastzreżeń. Urlop w Egipcie był cudowny i bez żadnych przykrych niespodzianek. Rok temu byłam z Eximem w Tunezji i też wszystko było ok. Standard hotelu w porównaniu z Egiptem (mimo takiej samej liczby gwiazdek) był niższy. Egipt w porównaniu z Tunezją też wydaje mi się przyjemniejszym i dużo czystszym krajem, ale to moje osobiste wrażenia. W każdym razie Exim mogę polecić z czystym sumieniem, bo mam same dobre doświadczenia związane z tym biurem podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
maniekkoniuszko Do jooasiaa i matilek04 29.09.08, 12:45 Do jooasiaa- tytuł postu jest o niesolidniości biura podróży i dobrze że takie wpisy sie pojawiają. ja z nimi nie pojadę napewno. Do matilek04- Dziwnym trafem wątek milczał przez kikanaście dni. Pojawił się wpis negatywny zaraz jest pozytyw. Mnie tym nie przekonała(e)ś. Może-jak to uważa część forumowiczów w takiej sytuacji- masz coś wspólnego z Eximem? Odpowiedz Link Zgłoś
matilek04 Re: Do jooasiaa i matilek04 05.10.08, 14:51 Co za głupie insynuacje! Nie mam nic wspólnego z biurem Exim, poza tym, że dwukrotnie wybrałam się z nimi urlop. Wątek wcale nie milczał przez dłuższy czas. Jeśli przejrzysz opinie, to przed moją pojawiały się inne, dosyć swieże. Forum służy po to, żeby umieszczać tu SWOJE OPINIE o biurze, które nie koniecznie muszą być negatywne. Moje akurat są pozytywne, więc się nimi dzielę. Ocena i wybór należy już do forumowiczów. Sama przed wyjazdem do Egiptu śledziłam dokładnie to forum i znalazłam tu wiele przydatnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sklepikhotelowy Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 04.10.08, 11:48 Byliśmy na wycieczce fakultatywnej z Exim na Saharze. Szczerze odradzam jazdę z nimi. Pani, którą ciężko nazwać przewodniczką, troszczyła sie głównie o to, żebyśmy wydali pieniądze we wskazanych przez nią miejscach. Każdy postój był dokładnie przez nią omówiony pod względem dobrych rad handlowych:) Jej układy z handlarzami pamiątek oliwy itp były ewidentne zwłaszcza, ze sama wcielała się w rolę sprzedawcy:). Oprócz tego podawała bardzo okrojone informacje, dobrze, ze mieliśmy jaką taką wiedzę o miejscach w które jechaliśmy. Acha i najgorsze, bbbaardzo namawiała wszystkich na jazdę kładami za dodatkową opłatą, większość z nas sie zgodziła po jej wspaniałych rekomendacjach. "Szaleństwo po wydmach" polegało na jezdzie za panem prowadzącym całą grupe w tempie ślimaka, w połowie trasy była przerwa na zdjęcia...., z 25 min za które słono zapłaciliśmy przez 10 trwały rozmaite przerwy... eh, szkoda, że exim traktuje swoich klientów jak maszynki do generowania zysków:( Odpowiedz Link Zgłoś
adamsjazz Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 04.10.08, 13:07 Właśnie wrociłem z Egiptu,juz od samego początku podróży miałem pecha spedzając całą noc na lotnisku niestety nikt o nic nie zadbał nawet przepraszam nie usłyszałem,kolejnym pechem całkowicie wyprowadzającym mnie z równowagi była kradzież mojej skorzanej kurtki którą na drodze z lotniska do hotelu ktoś raczył wyciągnać z walizki!!!!! oczywiście nikt nic nie widział i nie słyszał nawet pani rezydent nic nie zrobiła,Imperial shams Abu soma to lipa jeżeli to ma być hotel 5 gwiazdkowy ......,gorąco wszystkim odradzam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mo-fi Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 05.10.08, 08:48 Dwa tygodnie temu wróciłam z Tunezji i podzielam opinię, że Exim Tours nie jest biurem godnym polecenia. Niestety to co biuro przedstawia w swojej ofercie przed wyjazdem wiele różni się od tego co zastaje się na miejscu.A przecież klient decyduje się na zakup wycieczki na podstawie informacji uzyskanej w biurze, więc nie rozumiem wypowiedzi typu:" a czego się spodziewałaś za takie pieniądze". Wybierając hotel wiedziałam, że jest "kiepski", ale nikt nie poinformował mnie, że będę mieszkać z karaluchami i że klimatyzacja jest, ale niekoniecznie działa. Pani rezydentka Marzena była jak zjawa - niby była, ale niegdy jej nie można było znaleźć a jak już się udało to na każde rozpoczęte pytanie mówiła "tylko szybko bo ja się spieszę".No i wspaniałe wycieczki fakultatywne z nic nie wiedzącym pilotem - dobrze, że miałyśmy przewodnik. Na SACHARZE pani pilot bardziej była zajęta załatwianiem własnych interesów niż wycieczką. No i nie rozumiem dlaczego cały autokar musiał się składać na napiwek dla kierowcy.Podsumowując - nie jestem osobą wymagającą, ale nie lubię jak mnie ktoś "robi w trąbę", a tak postępuje Exim Tours. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinula1 Exim Tours OK 22.10.08, 16:42 Nie wiem czy ja mam takie szczescie czy inni maja takiego pecha ale ja bylem z eximem 2x w tym rok w egipcie i wczesniej tez z nimi latalem do tunezji i wszystko bylo OK. Zadnych spoznien zadnych zamian hoteli wszytsko tak jak mialo byc to bylo. Jak dla mnie te biuro jest OK i tylko z nimi bede latac na wakacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
jolix Re: Exim Tours OK 22.10.08, 20:36 Też byłam z nimi 2 razy i najmniejszych problemów nie było. 2005 - Tunezja, 2008 - Egipt Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_kas Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 22.10.08, 15:27 Exim Tours - ostrzegam wszystkich przed najgorszym biurem!!! 14.10.2008 o godz. 23:00 107 osób miało wylecieć z Poznania do Sharm El Sheikh. Ok. godz. 24:00 poinformowano nas, że samolot został przekierowany do Warszawy z powodu mgły w Poznaniu, ok. 1:00 podstawili autokary, które zawiozły nas do Warszawy, dotarliśmy tam o 6.30 i dowiedzieliśmy się,że wylot mamy dopiero o 10:00. Cały czas dwoniliśmy do Exim, nikt nie odbierał telefonu, nikt się nie pojawił na lotnisku - mieli nas głęboko w d... O godz. 8:00 zaczęła się odprawa, nadal nikt z Exim się nie pojawił. O godz. 9:45 obsługa lotniska poinformowała nas, że wylot jest opóźniony o następne 1,5 godziny, wszyscy dostali szału. W końcu łaskawie ktoś z biura odebrał tel. Marcin Bartosz - powiedział, że to jest wina przewoźnika (to były linie MSC i nie mają przedstawiciela w Polsce) i nic nie mogą zrobić, wmawiał nam,że przedstwaiciel biura jest na lotnisku!!!107 osób go nie widziało,a ten cwaniaczek z innego miejsca w Warszawie go widział:))Nie dostaliśmy ani jedzenia ani picia - nic!!! Ok. godz. 11:00 kazali nam zejść do autobusu na płytę lotniska, tam trzymali nas 45 minut!!! Ludzie zaczęli się wkurzać,to przewieźli nas do samolotu i trzymali ponad godzinę!!! Nikt nie wiedział co się dzieje, dlaczego nie mamy pozwolenia na lot?? Okazało się,że naszym samolotem polecieli inni rano, a nas nie mieli gdzie wcisnąć. Wylecieliśmy w końcu po godz. 13:00, a zakwaterowani w hotelu zostaliśmy dopiero ok. 21:00, bo czekaliśmy pod hotelem Millenium ok. godzinę, bo okazało się, że nie ma dla ludzi miejsc w hotelu!!! Straciliśmy całą dobę, Exim się na nas wypiął. Oczywiście składamy reklamacje z żądanie zwrotu kosztów za 1 dobę. Nie muszę chyba dodawać,że NIGDY WIĘCEJ PODRÓŻY Z EXIM TOURS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rembridge ciekawe ile jeszcze wpisów jest potrzebne...? 23.10.08, 10:54 Ciekawe ile jeszcze wpisów rozżalonych klientów jest potrzebne by takie biuro jak EXIM zniknęło z powierzchni ziemi?Rozumiem, że może zdarzyć się wpadka ale to biuro ma same. Opóźnione wyloty, zamiana hoteli, marna opieka lub jej brak oraz powroty kiedy tylko biuru( bo nie klientom) pasuje są tam na porządku dziennym. Czy rzeczywiście warto zaoszczędzić te 8 -10% ceny wczasów by to później przechodzić. Te pare % firma oszczędza na nagminnym skracaniu pobytów. Ja wolę zapłacić ciut więcej i mieć spokój. 14 dni = 14 dni, wtorkowy wylot jest we wtorek a wtorkowy powrót również we wtorek. Ale ja może jestem dziwny... Odpowiedz Link Zgłoś
matilek04 Re: ciekawe ile jeszcze wpisów jest potrzebne...? 23.10.08, 22:11 Byłam dwa razy na wakacjach z Eximem - Tunezja 2007 i Egipt - 2008 i wszystko było ok, ale kiedy czytam te wszystkie negatywne wpisy, to jestem przerażona... Jakie biura podróży w takim razie polecacie? Właściwie na temat wielu biur podróży można znaleźć na forum jakieś negatywne uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
75mirabelka Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 23.10.08, 12:58 Byłam z Eximem w IMPERIAL SHAMS (Hurghada - Soma Bay)w maju tego roku. Już na parkingu przed lotniskiem okazało się, że mamy najgorszy autokar: stary,śmierdzący,aż strach było się dotknąć czegokolwiek w środku. Co do dalszych usług "przewozowych" to było tylko gorzej,a przy transferze na lotnisko w dzień powrotu - **modliliśmy**się wszyscy, by autokar sie nie rozpadł:) totalny grat. Rezydentka - nieporozumienie jakieś. Nie wiedziała niccccc, czy w hotelu jest kantor i gdzie jest najbliższy, sprzedawała wycieczki w to samo miejsce, które tylko nazywało się inaczej i oczywiście w różnej cenie, o kontakcie to wogóle nie było mowy - nie odbierała telefonów, a na spotkaniach - to przeważnie gadała przez telefon i nie znała odpowiedzi na kompletnie żadne pytania - sprawiała wrażenie, jakby znalazła się tu przypadkiem. ŻENUJĄCE. Co do hotelu i ALL - nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystko było świetnie - prócz całej otoczki związanej z EXIMEM. Pewne jest, że z tym BP już nigdzie nie pojadę i nie polecam innym. Odpowiedz Link Zgłoś
cgpoznan Re: jestem zdziwiony 31.01.09, 00:42 Od kilku lat jeździmy na wakacje letnie i zimowe z biura podróży Eximtours Poznań ul. Mielżyńskiego. Byliśmy 3 razy w Tunezji w Mahdia Palace (zaraz w recepcji daje 50 euro i mam znakomity pokój z widokiem na morze na 2 pietrze), byliśmy też 4 razy w Egipcie ( 2x Hurgada i 2x Sharm) oraz 1 raz na Dominikanie. Zawsze było suuuper. Nie możemy mieć jakichkolwiek pretensji. Zawsze było wszystko zorganizowane bardzo dobrze. Ale my na wakacjach nie oszczędzamy, wybieramy zawsze pewne hotele 5 gwiazdkowe o sprawdzonej najwyższej jakości - nie jesteśmy też fanami ALI - jak chcemy coś wypić to kelner nam przynosi i płacimy ile trzeba. Nie mieliśmy także najmniejszych problemów z transportem. Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re: jestem zdziwiony 01.02.09, 11:41 ,, my na wakacjach nie oszczędzamy" - hehe... poczytałam trochę postów w tym temacie. To, ile zapłacisz za wyjazd nie ma nic wspólnego z tym, że biuro przesuwa terminy lotów, że ma niekompetentnych pracowników czy pilotów. Nie byłam nigdy z Eximem, zajrzałam tu, bo koleżanka mi powiedziała, że kupiła wyjazd z tym biurem.Jeśli tylu osobom przytrafia się zmiana terminu wylotu - to nie może to być przypadek. Biuro ma bałagan, albo przyjmuje za dużo zleceń. Odpowiedz Link Zgłoś
moolbolo Oszustwo Exim 25.02.09, 13:47 Chce sie podzielić pewnymi uwagami wykupilem 3 miesiace temu wyjazd na kube z exim pomimo tego co tutaj pisano.... i co sie okazalo poinformowano mnie na 2 tygodnie przed odjazdem (czyli teraz) w biurze podrózy że exim wycofal sie ze wszystkich podrozy egzotycznych zostawiajac tysiace ludzi na lodzie nawet nikt się nie pofatygowal od nich aby zadzwonic!!!!!! w biurze poinformowali mnie ze exim przeinwestowal i chyba nie ma kasy....ogolnie nikt nic nie wie....wiec przestrzegam ludzi przed wykupem wycieczek w tym biurze... bo nie wiadomo jaka maja sytuacje finasowa...pamietajmy ze jest kryzys, słabnący złoty, opcje i inne....możliwe że te biuro łata dziury pieniedzmi od wakacyjnych turystów... jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze....ja juz napewno z nimi nie pojade....choc moze to są ich ostatnie miesiące !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
begli1 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 16.04.09, 12:27 Potwierdzam i podpisuję się dwoma rękoma w sprawie oszustw Exim touru.Wykupiłem imprezę dla pracowników (40 osób).Okazała się jednym wielkim oszustwem.Oni nie potrafią nic zorganizować.Trzyletnie dziecko chcieli zakwaterować samo bez rodziców w hotelu,a całą grupę rozlokować w pięciu hotelach.Paranoja, była jedna wielka awantura a przecież nie o to chodzi.Tak w ogóle to można na ten temat napisać całą książkę a wyjeżdżaliśmy na dwa tygodnie.Bardzo wszystkich przestrzegam przed tym pseudo biurem turystycznym Odpowiedz Link Zgłoś
walmich Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 11.07.09, 21:29 Właśnie wróciłem z Egiptu z rejsu Tutanchamona - 4 osoby łączny koszt z wycieczkami i piciem choć był All to koło 20 000 zł nie mało. Moje uwagi samolot opóźniony z 2 godziny (jak chce się mieć coś taniej to się lata litewskimi liniami - porażka w drodze powrotnej nie mieli nic do picia i jedzenia! - więc chyba należy do BP prowadzenie większego nadzoru firmy czarterowej - ale o to pretensji nie mam bo opóźnienia nie zależą od Eximu) Na miejscu zmiana planów i w prezencie po całonocnych lotach przejazd z Hurghady do Luxoru (oczywiście bez śniadania bo pani Sonia - rezydent tak to zorganizowała, że przewodnik nie wiedział że ma je dla nas pobrać) Na miejscu około godz 13 i zwiedzanie najważniejszego kompleksu świątynnego Luxoru. My lubimy ciepło i słońce ale tak na spokojnie dziś rozważając to rezydent tak zmieniający układ zwiedzania nie ma naprawdę pojęcia co robi!!! Było ciężko po nie przespanej nocy bez jedzenia w temperaturze +43C pierwszy dzień bez aklimatyzacji zwiedzanie do wieczora. Polecam szalone pomysły pani Sonii ale tylko dla osób lubiących extremalne wrażenia. Reszta wycieczki O.K. Ale uwaga na statku wyżywienie pełne bez napojów, a napoje w cenie kosmicznej jak na warunki egipskie - tu kolejny błąd BP, że pozwala tak doić swoich klientów. Po powrocie na wypoczynek do Hurghady trzy dygresje: Hotel Palma de Mirette (właściciel chyba rosjanin tłumaczy wiele) jedzenie nudne, pomidory spod lady nie rozumiem dlaczego reszta O.K. ale 4* to przesada właśnie za wyżywienie. Wycieczki - zachwalane przez rezydentkę Sonię: Discovery Safari - super quady nie to co w innych ulicznych biurach!!! - totalna porażka za 55USD od osoby!! Nie piszcie się na to! To oszustwo- wycieczka dla starszych ludzi jak ich bawi wszystko inne ale nie quady! Jazda (jak tu już na forum ktoś pisał) ślimaczym tempem tylko po to aby facet zdążył przejeżdżać z kamerą i filmować wężyk quadów (w naszym przypadku z ponad 50szt - NIE TO CO W ULICZNYCH BIURACH - cytując rezydentkę) - płytka DVD po 15USD; reszta oprawy dobra: był derwisz, taniec brzucha, poskramiacz kobry a nawet trzech kobr i obiadzik z napojami z kranówy - murowany Faraon! Tylko pytam się po co za to płacimy skoro taniec i derwisz jest w każdym Hotelu do obrzydzenia a my wybraliśmy się na Quady i safari?? - OSZUSTWO i tyle. Kolejna wycieczka to Delfin hause 45 USD od osoby - tu cytując rezydentkę: NIE TO CO... też miało być ludzi mało aby było fajnie; a było NIE WIĘCEJ NIŻ MIEJSC NA STATKU 40 osób - ale popłynęły razem aż TRZY statki! Delfiny były, rafy też, nawet kolejny taniec brzucha (po co?)- ale uważam, że należy wycieczki robić z biurami ulicznymi. Jestem pewny, że organizacja jest równie dobra a quady gorsze już być nie mogą! Na koniec jeszcze jedna uwaga dostaliśmy po trzy vouchery po 50USD każdy - nie należy z nich korzystać z dopłatą w gotówce - w tych sklepach papirusy, alabaster(totalny szais) i perfumeria (olejki kiepskiej trwałości) tak ustawiają ceny, żebyś dopłacał w gotówce - nie warto - należy wziąć mniej ale tylko za vouchera - i tak strata pieniędzy. Kończąc wrażenia jakieś są, lepsze i gorsze, piszę aby inni mogli sami zdecydować co im się podoba i wyciągnąć własne wnioski. Ogólnie to Exim jako biuro główne nie nawalił - ale wycieczek w Hurghadzie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilk1980 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 23.08.09, 08:57 Właśnie wczoraj wróciłem z tego hotelu. Nie ma żadnego baru przy plaży z tego hotelu. Trudno to nazwać plażą. Hotel watr dwóch gwiazdek. link do zdjęc: galeria.interia.pl/galeria,g_id,95940 Pani Rezydent przychodzi tylko po to by sprzedawać drogie wycieczki z Eximu. Już w pierwszy dzień, kiedy ludzie jeszcze nie byli zorientowani w cenach, robiła zapisy na wycieczki i zbierała pieniądze. Dla przykładu rejs statkiem w Exim 45 euro, w Gambet w lokalnych biurach 10-12 euro za ten sam rejs. Odpowiedz Link Zgłoś
jadokama Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 23.08.09, 09:18 kamilk1980 napisał: "Właśnie wczoraj wróciłem z tego hotelu........." Czyli z jakiego? Odpowiedz Link Zgłoś
lelex Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 23.08.09, 14:01 Czy to wazne z jakiego? Ważne, że w ... Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jadokama Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 31.08.09, 17:26 Może zacznę od usprawiedliwienia mojej decyzji co do wyboru tego pseudobiura.O tym że spora grupa osób narzeka na to BP wiedzą chyba wszyscy na tym i nie tylko na tym forum.Z powodu niedostępności terminu i hotelu w innych (sprawdzonych BP) wybrałem exim. Pomyślałem sobie, niedogodności lokalowe bądź z rezydentami mnie nie dotyczą, rozwiązuję je sam na miejscu więc chyba mnie nie oszukają na wpłacie,analogicznie(np.Kopernik).Wpłaciłem zaliczkę na tzw firsta bo dwa msc. przed trudno traktować jako lasta.Panienka z Call center uradowana,radosna i miła przesłała info na maila z umowami etc.Do tego momentu było Ok., jest zapis w umowie który mówi o ewentualnych zmianach w rozkładzie lotów , ten zapis dotyczy nie tylko umów zawieranych z exim ale z każdym BP. Rzecz w tym że dość rzadko a w niektórych przypadkach wogóle loty nie są przekładane.Dziwnym trafem po lekturze i pamiętaniu tego co zawsze dotyczy eximu czyli narzekania na tę przywarę zaglądam na stronę eximu na dwa dni przed wpłatą drugiej raty i co widzę,zmiana godzin wylotu i przylotu! Jakże to "eximowskie", chciałoby się rzec widzialy gały co brały. Zadzwoniłem przed wpłatą na call center do konkretnej osoby z którą podpisywałem umowę, i to co usłyszałem ( od do tej pory milutkiej "callcenterki")to szczyt chamstwa i bezczelności wypowiedziany całkowicie spokojnie przez pannicę po drugiej stronie słuchawki.Dodam że całkowicie spokojnie zapytałem czy przewidują jeszcze jakies konkretne zmiany wylotów, ponieważ inne terminy mojego wyjazdu nie wchodą w grę.Wywód tej pseudooperatorki eximu brzmiał w kilku słowach mniej więcej tak "podpisał pan umowę więc siedź pan cicho" Jak to mawiają mamy cię więc nie podskakuj :P Trzy tygodnie do wylotu, jeszcze nie wyleciałem,ale jak nigdy do tej pory przestrzegam każdego potencjalnego klienta eximu, odpuśc sobie nie chcesz narażać się na nerwy idź gdziekolwiek byle nie do tego BP. Odpowiedz Link Zgłoś
rszalc Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 01.09.09, 08:50 Nam Exim zabrał cały dzien. Mięliśmy lecieć do SSH01.09 o godz. 4.50 Teraz mamy wylot 02.09 godz. 1.00. Powrót jest 3 godziny wcześniej. Nic w zamian, ostatni raz wykupiłem u nich wczasy. Teraz bylbyśmy już na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
asha1967 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 02.09.09, 16:29 Witam Nas też Exim Tours zrobił w bambuko. Zmienili godziny wylotu i powrotu. Z siedmiu dni skradziono nam jeden. Pewnie dlatego mają niższe ceny,żeby potem urywać jeden dzień. W naszym przypadku zawszw kożystaliśmy z Alfa Star i jak do tej pory nie mieliśmy z nimi kłopotów. Niestety nie mieli wolnego hotelu Jungle Aqua Park w terminie jaki chcieliśmy. Nigdy więcej z Eximem nie polecimy a po powrocie będę reklamować wyjazd. Nie życzę nikomu takich nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
suhotnik Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 02.09.09, 16:41 No właśnie sprawdziłem, że wylot przesunęli o 8h :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jadokama Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 02.09.09, 16:57 asha1967 napisała: > Witam > Nas też Exim Tours zrobił w bambuko........... Pewnie dlatego mają > niższe ceny,żeby potem urywać jeden dzień. W naszym przypadku > kożystaliśmy z Alfa Star i jak do tej pory nie mieliśmy z nimi > kłopotów. Niestety nie mieli wolnego hotelu Jungle Aqua Park w > terminie jaki chcieliśmy. Nigdy więcej z Eximem nie polecimy a po > powrocie będę reklamować wyjazd. Nie życzę nikomu takich nerwów." Niższe ceny?! Nic podobnego ten sam hotel ten sam termin inne lotniska (niedogodne dla mnie)Alfa Star- cena o 240 zł niższa od eximu za osobę.Wezyr cena nizsza o 210 zł od eximu za osobę! Odpowiedz Link Zgłoś
brace Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 02.09.09, 18:26 u nas wylot i przylot odbyły się planowo Odpowiedz Link Zgłoś
madziejka1 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 10.09.09, 11:01 Chyba troszkę przesadzacie z oskarżaniem biura. Nie wiem o jakich lotniskach piszecie - ja mogę wypowiedzieć się na temat tego, co dzieje się w Bydgoszczy. WSZYSCY organizatorzy korzystają z usług tego samego przewoźnika i klienci wszystkich biur lecą tym samym samolotem. Owszem zmianygodzin wylotu są częste, ale z winy władz lotniska, a nie biura podróży. Problem w Bydgoszczy polega na tym, że z linie lotnicze nie mogą się dogadać z, mówiąc delkiatnie, dziwnymi zarządzającymi lotniskiem. Efekt jest taki, że tylko w tym sezonie wakacyjnym już trzy linie lotnicze zrezygnowały z obsługi lotów do Bydgoszczy. Jedyne, co może zrobić w takiej sytuacji organizator wycieczki to poszukać nowej linii, która obsłuży już zaplanowany i wyprzedany termin. A w takiej sytuacji nie można wybrzydzać, że wylot miał być o 21 a będzie o 8 - wolelibyście, żeby nie było go wcale? Dlatego też biura podróży - wszystkie, nie tylko Exim, zamieszczają w umowach zapis o możliwych zmianach godzin lotów. Nie mam nic wspólnego z żadnym z organizatorów. Miałam lecieć we wrześniu z Bydgoszczy i przez niekompetencję pracownika firmy Sun&Fun zrezygnowałam z wyjazdu. Sytuacja była taka - linia lotnicza zrezygnowała z obsługi Bydgoszczy i Sun&Fun poinformował mnie,że powrót będzie 16 godzin wczesniej i do Poznania - w zamian nie zaproponowali nic, żeby zrekompensować nam wyższe koszty powrotu i skrócenie pobytu o cały dzień. Zrezygnowałam z wyjazdu, a następnego dnia okazało się, że ktoś się pomylił i zmiana dotyczy innego terminu... Pienądze oddali bez problemu, więc nic do nich nie mam. Każdy może się pomylić! Nie obciążajcie biur podróży odpowiedzialnością za coś, na co nie mają wpływu! Jedyne z czym się zgodzę - przy jakichkolwiek zmianach organizator powinien zrekompensować klientowi straty z własnej inicjatywy, a do tego niestety żadne z polskie biuro podróży jeszcze nie dorosło... Odpowiedz Link Zgłoś
aloha_net Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 10.10.09, 08:00 Exim Tours to Biuro,które oferuje wczasy w hotelach ,w których nie posiadają wolnych pokoi,BP nawet nie próbuje sprawdzić co oferuje klientom,taką sytuacje miałam we wrześniu tego roku,kiedy wykupiłam tygodniowe wczasy w Hilton Nuweiba,po przylocie do Taby okazało się,że w hotelu nie ma miejsca i próbowano Nas przetransportować do innego hotelu.Twarde weto z Naszej strony spowodowało,że udało nam się zostać tam gdzie wykupiliśmy miejsca,zaznaczam,że byliśmy większą grupą i część z nas miała zostać w Nuweibie,a część przewieziona do Taby do innego hotelu.Biuro kompletnie nie ma kontroli nad swoimi ofertami,dlatego nie poleca biura,które sprzedając miejsca w hotelach nie racz sprawdzić cz nimi dysponuje.Takie praktyki moim zdaniem są niedopuszczalne i nie powinny mieć miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
venus47 Re: Exim Tours - reaktywacja??? 05.12.09, 22:56 A to Ci yaskocxenie. biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/375300,triada_stracila_pozycje_lidera_na_polskim_rynku.html Odpowiedz Link Zgłoś
venus47 Re: Exim Tours - reaktywacja??? 07.12.09, 21:24 A to Ci yaskocxenie. Miało być zaskoczenie. hura, ktoś mnie zawirusował, ale już go zeskanowałam. Te cholery z konkurencyjnych BP "po trupach chcą dopiąć swego" Odpowiedz Link Zgłoś
ekbz Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 18.08.17, 17:39 Moje doświadczenie raczej trudno sklasyfikować. Oszust już na wstępie zaproponował wypoczynek 1519 zł, po czym brak możliwości potwierdzenia rezerwacji. Kolejna oferta 1749,- żeby nie było! Kobieta łyka haczyk ok. potwierdza . Jakieś nieporozumienie z Agentem , jakieś niedomówienia ? Biuro niewinne , przecież oni się starają. Kolejna propozycja 2049,- . Czy Pani jest zainteresowana , przeciez to taka okazja! Ludzie uciekajcie z daleka. To zwykli oszuści !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelrawicz Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 23.07.19, 13:21 U mnie nie było tak źle, generalnie nie miałem się czego przyczepić. Opinie o Exim Tours znajdziecie też tutaj: podrozowac.pl/opinie/biura-podrozy/exim-tours-opinie-kontakt/ Odpowiedz Link Zgłoś
andrewitstyle Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 17.08.21, 22:47 Oszuści z Exim Tours ! Zamówiłem wyjazd all inclusive na Majorkę. wylot miał być w poniedziałek 9 sierpnia. Dzień przed dostałem maila ze biuro podróży Exim Tours zmieniło hotel (ponieważ się nie otwiera) i miejscowość z Magaluf (miejscowość mega imprezowa) na Sa Coma (miejscowość spokojna dla osób starszych i rodzin z dziećmi). Nie było nikogo dostępnego pod telefonem aby zmienić hotel na inny w Magaluf. Rozumiem że hotel może się nie otworzy w obecnych warunkach pandemicznych, ale trzeba było się skontaktować z klientem i zaproponować inny hotel w tej samej miejscowości albo miejscowości o podobnych charakterze. Od początku zastrzegłam w mailu że wyjazd ma charakter mega imprezowy i żadna zmiana na "spokojny" nie wchodzi w rachubę. Na Majorkę jeżdżą ludzie na mega turbo imprezy, chciałem każdy wieczór spędzać w klubach i wracać do hotelu nad ranem (jest to możliwe w Magaluf), natomiast w Sa Coma nie jest to możliwe (o 21.00 nie ma ludzi na ulicach). Firma Exim Tours to oszuści. Zapłaciłem za wyjazd turbo mega imprezowy, a nie otrzymałem tego za co zaplacilem. Firma Exim Tours nie poczuwa się do odpowiedzialności. Przed wyjazdem na Majorkę sprawdzałem informacje na brytyjskich stronach oraz ogólnie informacje gdzie można imprezowac w brytyjskim stylu, dlatego wybrałem Majorkę. Zamiast do Magaluf trafiłem do Sa Coma. o 21.00 nie ma żywego ducha na ulicach, ani jednego klubu. Exim Tours to straszni oszuści. od początku zastrzegalem że interesuje mnie imprezowanie w międzynarodowym towarzystwie i brytyjskim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ms Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! IP: *.play-internet.pl 08.06.23, 12:12 Niestety całkowicie się zgadzam. Jestem pierwszy i ostatni raz z Eximem na urlopie. Banda oszustów. Ja kupiłam ofertę w której zamieszczone były zdjecia i opis z sąsiedniego hotelu. Miało być luksusowo - cena tez na to wskazywała a był późny Gierek. Dramat! Dobrego zero reakcji ze strony biura. Po powrocie sprawa pewnie trafi do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! IP: *.legionowodom.pl 13.06.23, 15:53 Jaki to miał być hotel, a jaki dostałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi119 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! IP: 193.56.104.* 02.04.24, 12:38 Skandaliczna zmiana godzin wylotów w stosunku do pierwotnie proponowanych w ofercie, traci się cały dzień wypoczynku i świadczenia hotelowe, które oczywiście przepadają. Na potwierdzeniu rezerwacji wylot o 1:05, a 26 dni przed wylotem zmiana na lot nocny o 19:25, bez pisemnej informacji. Przesunięcie lotu o ponad 18 godzin! To samo powrót, czas skrócony o ponad 5 godzin. Stracone 1,5 dnia wypoczynku, przelot nocą, zakwaterowanie w hotelu nad ranem Koszmar. Przestrzegam! Oni nie widzą problemu w takich przesunięciach godzin, żadnych reklamacji z tym związanych nie uznają. Nie interesuje ich, że lecisz z małymi dziećmi, okradają ludzi zanim jeszcze wyjadą. Strata czasu i pieniędzy. OMIJAĆ TO BIURO szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 02.04.24, 23:16 Napisz jaka trasa tego lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 05.04.24, 18:22 Gdzie ktoś Ci napisze więcej? Rzuci hasło i na wieki oleje. Exim chyba nigdy nie miał całego samolotu kupionego więc pewnie 5 innych biur to samo zrobiło. Pochwaliłbym za coś Exim ale pewnie nikt nie przeczyta. A może i dobrze że nie przeczyta bo nie skorzysta. Chodzi o oferty łączone z przelotem Ryanairem. Odpowiedz Link Zgłoś
agi104 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 29.08.24, 16:12 Trasa z Katowic do Marsa Alam. Opóźnienie wylotu: 12 godzin, co skutkowało nocą spędzoną z dziećmi na hali odlotów na metalowej ławce oraz skróceniem nam wczasów o 2 dni i jedną noc w stosunku do oferty biura Exim Tours. FlyEgypt ignoruje maile z wnioskiem o należne odszkodowanie 400EURO/os, Exim Tours nie uznało reklamacji i nie widzi podstaw do wypłaty odszkodowania za utracony dzień wczasów i świadczenia hotelowe. Sprawa jest już u Rzecznika praw konsumenta i inspekcji handlowej. Finał zapewne znajdzie to w sądzie. W stosunku do przedstawionej i opłaconej oferty zostaliśmy przez to biuro oszukani: zmiana przewoźnika i zmiana dat zameldowania w stosunku do tych z oferty powinny skutkować możliwością bezkosztowej rezygnacji z zakupionych wczasów. A za skrócenie wczasów z 8 do 6 dni biuro podróży powinno wypłacić odszkodowanie. Jest czymś karygodnym, że biorą sobie orientalnego przewoźnika o wątpliwej reputacji i nie odpowiadają za następstwa zaniechań linii lotniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
agi104 Re: Lista oszustw Exim Tours - wpisujcie! 06.09.24, 09:19 Dodam tylko, że w stosunku do godzin wylotu z oferty Exim Tours i podpisanej wiele miesięcy wcześniej umowy, wylot nastąpił 30h później, już w 2 dniu naszych 7-o dniowch wczasów. Reklamacja z roszczeniem zwrotu za skrócenie wczasów, straconą dobę hotelową i opóźniony lot - odrzucona Odpowiedz Link Zgłoś