Dodaj do ulubionych

poczytajcie

IP: *.terminus.pl 28.05.08, 21:53
witam poczytajcie i doradzcie co robic scan holiday skrócilo nam wakacje o
jeden dzień i twierdzą ze wszystko jest ok mielismy wylatywać 19 a wylatujemy
20 0 godz 0. 40 biuro twierdzi że 2 godziny wczesniej musimy byc na lotnisku i
wszystko z ich strony jest w porzadku, juz nie wiem czy smiac sie czy plakac
czy oni maja nas za idiotów,
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: poczytajcie 29.05.08, 20:19
      jak mniemam piszesz o wylocie z PL do X.
      O skorceniu pobytu moze byc mowa jak Ci sie nie ebdzie zgadzala
      ilosc dob i posilki.Na razie jeszcze nie wiesz kiedy i o ktorej
      bedziesz wracac wiec nie panikuj.
      Udanego urlopu zycze.
      • Gość: grażka Re: poczytajcie IP: *.terminus.pl 29.05.08, 20:32
        wszytko wiem bede wracać 3 o7 ,o godz. 12 mam opuscic pokoj a wylot mam o 20.30
        nikt nie wie czy dostaniemy tylko sniadanie w dniu wylotu czy reszte posilkow
        tez, o tym ma nas poinformowac rezydent juz na miejscu, najprawdopodobniej po
        zdaniu pokoju finisz ze wszystkim, a wylatuje do tunezji z biura scan holiday,
        ktore pierwszy raz wykreca nam taki numer a lecimy z nimi po raz 3 same kobiety
        z biura powiedzialy w koncu ze mamy pisac reklamacje ,juz napisalam zobaczymy
        jaka bedzie odpowiedz pozdrawiam pa
        • iberia.pl Re: poczytajcie 31.05.08, 10:26
          Gość portalu: grażka napisał(a):

> wszytko wiem bede wracać 3 o7 ,o godz. 12 mam opuscic pokoj a
          wylot mam o 20.30 nikt nie wie czy dostaniemy tylko sniadanie w
          dniu wylotu czy reszte posilkow tez, o tym ma nas poinformowac
          rezydent juz na miejscu, najprawdopodobniej po zdaniu pokoju finisz
          ze wszystkim, a wylatuje do tunezji z biura scan holiday,
          > ktore pierwszy raz wykreca nam taki numer a lecimy z nimi po raz 3
          same kobiety z biura powiedzialy w koncu ze mamy pisac
          reklamacje ,juz napisalam zobaczymy
          > jaka bedzie odpowiedz pozdrawiam pa

taa jeszcze nie wyjechalas, a reklamacja juz napisana, brawo!!!
          Powiedz mi skad sie tacy pseudoturysci jak ty biora?
          To, ze na chwile obecna godziny lotow masz takie a nie inne nie
          oznacza, ze nie moga sie one jeszcze zmienic.
          Po drugie to, ze masz pokoj opuscic do g.12 to standardowa
          procedura,co do posilkow-masz ich tyle miec ile masz zapisane w
          umowie:ni mniej nie wiecej.
          • Gość: grażka Re: poczytajcie IP: *.terminus.pl 31.05.08, 10:56
            wiesz co jak nie znasz tematu to sie nie wypowiadaj bo glupoty wypisujesz , nic
            sie nie zmieni w wylocie , ludzie ktorzy mieli wylatywac 12 wylatuja 13 po
            pólnocy, wiec co wedlug ciebie dalej wszystko jest w porzadku jak Ciebie cos
            takiego spotka to pewnie napiszesz ze jesteś super szczesliwy że wylatujesz
            dzięń pozniej i noc masz zawalona i nastepny dzien po nie przespanej nocy, super
            oby Ciebie jednak to nie spotkalo ,pozdrawiam mimo wszystko
          • Gość: grażka Re: poczytajcie IP: *.terminus.pl 31.05.08, 10:58
            a jeszcze co do posilkow to jak wylece dzien pozniej to nijak nie bedzie się
            zgadzać ale to juz naprawde drobiazg a pseudo turystka nie jestem wybieram
            porządne biuro podróży a nie triade np. i chce byc zadowolona za swoje pieniadze
            to tyle
            • iberia.pl Re: poczytajcie 31.05.08, 11:09
              Gość portalu: grażka napisał(a):

> a jeszcze co do posilkow to jak wylece dzien pozniej to nijak nie
              bedzie się zgadzać ale to juz naprawde drobiazg a pseudo turystka
              nie jestem wybieram porządne biuro podróży a nie triade np. i chce
              byc zadowolona za swoje pieniadze to tyle

rece opadaja jak sie to czyta...zrozum, ze godziny wylotow MOGĄ
              jeszcze ulec zmianie-wiem, bo tez tak mialam, pomijam fakt, ze to
              czesta praktyka. Posilki:nawet jesli z powodu poznego przylotu jakis
              posilek ci przepadnie to tak czy siak on ci sie
              nalezy:lopatologicznie:przepadla mi kolacja bo przylecialam w srodku
              nocy a wlasnie od kolacji mial sie moj pobyt zaczac.Wiec w ostatnim
              dniu kiedy mialam konczyc pobyt sniadaniem to dostalam te zalegla
              kolacje, tym bardziej, ze pokoj opuscilam do g.12 , a wylot mialam
              dopiero po ponad 12godzinach w nocy z piatku na sobote.
      • Gość: Lech Re: poczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:22
        a takie to fajne biuro jest:), takie niemieckie;).........
    • Gość: Jj Re: poczytajcie IP: *.streamcn.pl 29.05.08, 20:51
      Te dyskusje nie mają końca a przeciez piszą ludzie jadac z roznych
      biur . taka jest praktyka z wylotami ale z posiłkami różnie np z
      Grecos są ustalenia opuszenia pokoju o !2 i złozenie rzeczy w y
      wyznaczonym miejscu ale posiłki i napoje do końca pobytu czyli
      opuszenia hotelu . W Itace już były dyskusje a na miejscu okaże dię
      jak będzie.
      • Gość: Leonard Re: poczytajcie IP: *.dc.dc.cox.net 31.05.08, 04:50
        Super! Na miejscu okaze sie jak bedzie! Kpisz czy o droge pytasz?????
        • Gość: maruda Re: poczytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 12:43
          Jak tak dalej pójdzie, to posiłki mogą się zgadzać- dostaniesz wielkie pudełka
          zamiast kolacji i śniadania przez ostatnie 2doby.W każdym pudle będzie
          podśmiardnięte jajko na twardo, słodki maciupki soczek, słodka maleńka
          dożdżówka, maleńki nadgniły bananek, kawałek obrzydliwej mortadeli.

Zamiast noclegu kop w zadek i siedzieć półtorej doby przy recepcji.
          To wszystko będzie w umowie, bo ilość dni będzie się zgadzać, przecież pierwszy
          i ostatni dzień przeznaczone są na dojazdy!!
          • Gość: turysta Re: poczytajcie IP: *.chello.pl 31.05.08, 13:06
            I trzeba się cieszyć, ze w ogóle coś dali, a nie marudzić.
            • Gość: grażka Re: poczytajcie IP: *.terminus.pl 31.05.08, 13:29
              no wlasnie według niektorych to trzeba sie cieszyc ze w ogole zaboira nas na
              wakacje a reszte zostawic losowi hihihihih
              • Gość: jaszczur Re: poczytajcie IP: *.toya.net.pl 03.06.08, 00:50
                grażka , spójrz na to z innej strony . Biuro dało Ci informację o zmianie na
                tyle wcześnie ,że przed wyjazdem zdążyłaś się zdenerwować , ochłonąć , napisać
                reklamację i opisać to na tym forum . Inne biuro podeszło by mniej
                profesjonalnie i nie dało by Ci o tym znać , i ....
                przyjechałabyś na lotnisko ( przez pół Polski) i pani z uśmiechem
                poinformowałaby Cię , że Twój lot opóźniony jest o 12 godzin . Rozbijasz wtedy
                swój obóz na Okęciu , jasny szlag Cię trafia , masz ochotę wracać już do domu i
                ... zadajesz sobie pytanie - Dlaczego nie poinformowali mnie o tym wcześniej ?
                Co jest lepsze ? :-)
                • Gość: grażka Re: poczytajcie IP: *.terminus.pl 03.06.08, 06:57
                  no masz troszke jaszczur tylko ze ja do lotniska mam 15 minut drogi ale juz nie
                  wiem ktora sytuacja lepsza pozdrawiam pa
                  • Gość: Sumite Re: poczytajcie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.06.08, 12:42
                    No widzisz, wytłumaczyli ci,że nie masz co się martwić, zawsze
                    jeszcze mogłoby cię lub moze coś gorszego spotkać. Ciesz się,że
                    powiadomili (mogli nie powiadomić), ciesz się,ze dali (mogli nie
                    dać), ciesz się,że dowiozą (mogl;iby nie dowieźć) itd. Ciesz się, że
                    za twoje pieniądze ktoś ci coś "daje" !
                    • Gość: grażka Re: poczytajcie IP: *.terminus.pl 03.06.08, 19:24
                      dzięki sumite za mile slowa bo ja tu juz zostalam nazwana pseudoturystką i ze
                      rece opadaja od tego co tu wypisuje,a okazuje się ze sa na tym forum ludzie
                      którzy rozumieja o czym pisze, kazdy jest mądry do czasu jak jego taka sytuacja
                      nie dotyczy, a ja nie chce tylko być pozbawiona 1 dnia urlopu i tyle, trzeba
                      bylo doplacic za paliwo zaplacilam chociaz wczasy wykupilam w grudniu,ale bez
                      przesady bo może jeszcze dojdzie do tego że szybciej bede musiala wyleciec np.i
                      tez pokornie sie zgodzic spakowac i wio na lotnisko,pozdrawiam pa
                • Gość: grażka Re: poczytajcie IP: *.terminus.pl 03.06.08, 06:58
                  racji mialo byc
                  • Gość: nina104 Re: poczytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 20:18
                    Na to wszystko nie mamy wpływu, bo zdarzają się różne sytuacje. Np.lot mieliśmy
                    mieć o późniejszej godzinie, a potem ludzi z plaży zbierali bo się okazało, że
                    odlatujemy wcześniej (np.Alfa Star), albo co godzinę otrzymywaliśmy informacje o
                    późniejszym wyjeździe, bo samolot w Polsce jeszcze się popsuł i nie przyleciał
                    itd... Chociaż pomysł Scan jest dla turysty nie do przyjęcia, bo jeśli uległ by
                    przesunięciu powrót, to ok. A tak- brakuje słów. Nie ma pewnych biur, wszyscy
                    mają wpadki, niestety, tym bardziej w wakacje.
                    Ale mimo wszystko podejdz optymistycznie i życzę udanych wakacji.
                    • Gość: grażka Re: poczytajcie IP: *.terminus.pl 03.06.08, 21:27
                      nina dziekuje za mile słowa mam tez nadzieje że te wakacje mimo przeszkod beda
                      udane pozdrawiam serdecznie Grazyna
                      • voyager747 Re: poczytajcie 03.06.08, 21:59
                        Scan Holiday to całkiem przyzwoite biuro, więc nie powinno być jakichś dużych
                        wpadek. Zmiany godzin wylotu pewnie wynikają z problemami z przewoźnikiem. Nie
                        ma niestety zbyt wielu linii lotniczych i w wakacje zawsze brakuje samolotów i
                        są opóźnienia i przesunięcia. Tutaj niestety nic się za specjalnie nie da
                        zrobić, chyba że będziemy mieli porządną linię czarterową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka