Dodaj do ulubionych

Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza?

IP: *.gprs.plus.pl 09.07.08, 14:50
Czy możecie napisać coś o Konsorcjum Polskich Biur Podróży? Warto z nimi
lecieć na wakacje?
Obserwuj wątek
    • benibe Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza 09.07.08, 19:12
      Bylam z nimi w tym roku w Izraelu. organizacja dobra, mialam tylko nieszczęście,
      że część grupy wycieczkowej dolączono do pielgrzymki i to byl kanal.
      Wyczekiwaliśmy pod kościolami, aż skończy się msza, ale udalo mi się przenieść
      do grupy tylko wycieczkowej, a tam bylo SUPER.
    • Gość: Leszek Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 10:56
      Kiedyś chciałem z nimi polecieć, ale zignorowali moją prośbę o przysłanie oferty
      drogą elektroniczną. Następnie ktoś z kierownictwa obraził się na mnie po mojej
      próbie interwencji. W związku z tym ja już nie mam problemu, czy wybrać tego
      touroperatora.
      • Gość: ela330 Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 15:16
        Konsorcjum to zrzeszenie najlepszych i najbardziej wiarygodnych /co
        nie oznacza że tanich/ biu podróży. Z tego co się orientuję w skład
        KBP wchodzi mi.inn. Orbis,Neckerman. Rainbow Tours.
        • Gość: jovanica Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza IP: *.who.vectranet.pl 26.08.08, 21:20
          chyba nie wiesz o czym piszesz
        • soy_latino Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza 05.11.14, 15:37
          Oj nie, to nie tak; to nie jest zrzeszenie, lecz nazwa jednego z polskich organizatorów turystyki, zresztą jednego z pierwszych, który podjął się organizacji wyjazdów egzotycznych na polskim rynku.
      • sfrustrowany666 Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza 19.04.15, 08:23
        Niestety nie mogę się dobrze wypowiedzieć o firmie po swojej podróży na Maltę. Kiedy doleciałem na lotnisko po odbiorze bagażu, na który czekałem około 50 minut, wyszedłem za bramkę szukając transportu, który miał mnie odebrać do hotelu. Ku mojemu zdziwieniu ? nikt na mnie nie czekał! Okazało się, że transport wcześniej był i odebrał trzy osoby. Jako jedyny z całej grupy miałem zdany bagaż, podczas gdy każdy z pozostałych turystów miał tylko bagaż podręczny. Czekali na mnie ok. 45 minut w tym samym czasie, kiedy ja czekałem na odbiór bagażu, co nie z mojej winy trwało bardzo długo. Finał sprawy był taki, że wydałem 30 Euro na taksówkę dodatkowo narażając się na stres i prosząc obsługę lotnisko o pomoc . Konsorcjum nie zwróciło mi pieniędzy, pomimo tego, że dwukrotnie do nich mailowałem w tej sprawie. Pomijam już fakt, że w związku z wydatkiem musiałem zrezygnować z części atrakcji, które Malta ma do zaoferowania.
    • Gość: kalutek do benibe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 17:45
      Wlasnie mam kupic u nich impreze, Izrael - ale biuro nazywa sie dokladnie
      TradeTravel Konsorcjum Biur Podrozy.
      Ja właśnie chce leciec teraz z nimi do Izraela w sobote, maja lastminute, benibe
      czy mozesz napisac cos wiecej o ich Izraelu?
      U mnie nie bylo problemu z oferta elektronicznie, bo dostalem szybko odpowiedz
      mailem, ale ze mam blisko to i tak podskoczylem do biura na Piotrkowskiej.
      Benibe, warto z nich skorzystać?
      • Gość: arek Re: do benibe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 18:48
        Czy to jest realne biuro czy też luzna kooperacja. Kiedys leciałem
        do Egiptu i podano, że przelot został kupiony przez Konsorcjum. mnie
        to wyglada na alians czasowy biur dla realizacji jakiegos wyjazdu.
        • Gość: ana_san Re: do benibe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 14:42
          Konsorcjum Polskich Biur Podróży nie jest zrzeszeniem. To NAZWA WłASNA biura.
          Co prawda nie jest tanie, ale przynajmniej imprez nie odwołuje.
          Co do Izraela to proponuję zapoznać się z programami konkurencji i porównać.
          Mnie zdecydowanie bardziej odpowiada przelot do Tel Awiwu a nie do jakiejś
          dziury oddalonej od Ejlatu o kilkadziesiąt kilometrów. :) A i cenę mają najlepszą :)
          Pozdrawiam
    • 2miroslaw46 Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza 23.07.13, 15:06
      Nie polecam Trade & TRAVEL z Łodzi . Pani Anna Rozalska wystawia VOUCHERY transferowe na przejazd do Hotelu i z Hotelu na lotnisko nie płacąc za nie . Zgodnie z umową opłaciłem transfery a mimo to byłem zmuszony do opłacenia za granicą 120 dolarów . Pomimo złożenia reklamacji w Konsorcjum i upływu 2 miesięcy nie otrzymałem zwrotu poniesionych kosztów.
    • yendras0 Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza 23.07.13, 22:14
      To jest stare biuro podróży, które tak się po prostu nazywa.
      Byłem z nimi dwa miesiące temu na Malcie, bez problemów.
      W ratingu:
      wczasopedia.pl/ratingi-krajowych-biur-podro-y.html
      żle nie wyglądają.
      • Gość: Zdzisław Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza IP: *.plk.prest.pl 11.07.14, 12:36
        Beznadziejne biuro, postpeerelowski Orbis, który chyba nie wie, że się zmienił ustrój. Byłem z nimi w Meksyku w lutym br. Cena bardzo wysoka, organizacja żadna. Zarezerwowana część biletów i transfer do hotelu, a poza tym nic. Żadnej opieki, żadnych wycieczek fakultatywnych ani żadnego rezydenta. Za ten wyjazd zapłaciłbym 2x taniej, gdybym sam zarezerwował ten hotel i bilety lotnicze.
        • Gość: BASIA Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza IP: *.toya.net.pl 18.09.14, 17:20
          TERE FERE
        • soy_latino Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza 03.11.14, 15:50
          Hm... A to bardzo dziwi mnie ta opinia, bo ja akurat także byłam z nimi w Meksyku w lutym br. Za standard 4-5* cena była taka jak u innych organizatorów za 3*... Nie dość, że mieliśmy polskiego pilota, to dodatkowo polskiego przewodnika na stałe mieszkającego w Meksyku. To była akurat wycieczka objazdowa, ale poleciłam to biuro mojemu wujasowi, który preferuje "all inclusive", leżing i nicnierobing na plaży :) i z tego co mówił, rezydent był umówiony z ich hotelu na konkretną godzinę w dzień po przylocie... Można było zabrać się z nim na wycieczki po Jukatanie, poza tym ciągle dostępny był pod komórką, w razie, gdyby były jakieś problemy. Moi rodzice byli z nimi na Malcie, jakieś 2 lata temu, rok temu na Sycylii bodajże z Itaką a w tym na Korfu z Grecosem i opinie najkorzystniejsze były właśnie o wyjeździe na Maltę...
    • kmblom Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza 10.01.15, 19:33
      Bylam z nimi na objazdowce w Tajlandii polaczona z kiloma dniami wypoczynku w Pattaya. Bardzo fajne biuro ktore organizuje wakacje szyte na miare za rozsadne pieniadze. 16 dniowa podroz z wlasnym tajskim przewodnikiem,przejazdy komfortowym jak nowka 7os.vanem i dobrej klasy 4gwiazdkowe hotele oraz polski przewodnik w Pattaya byly zdecydowanym atutem tego wyjazdu zorganizowanego w termiie jakim pasowalo mi i mezowi wziasc urlop :) Wszystko bylo dopiete na ostatni guzik i zorganizowane pod nas...Takze program na miejscu ulegal rowniez pewnym modyfikacjom jesli pragnelismy cos dozucic do zwiedzania. Zadnego zwiedzania sklepow z rzekomymi wyrobami miejscowymi chyba ze na nasze zyczenie. Godziny i miejsca posilkow dostosowane do nas, a nasz tajski pilot zawsze doradzal nam co warto sprobowac w danym miejscu dostosowujac to do smakow jakie lubimy. Pozwolilo to nam naprawde doswiadczyc lokalnej kuchnii. Szczerze polecam to biuro :)
      • Gość: ada Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.15, 21:13
        Ja dobrze zrozumiałem? Biuro Podróży tak się nazywa? Co to za organizacja?
        • Gość: bulgar Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.15, 22:57
          Poszukanie w Google informacji, poza tym co tu napisano wcześniej Cię nie zaboli. :)
    • marcelina_88 Re: Konsorcjum Polskich Biur Podróży -ktoś słysza 16.10.17, 19:27
      Pewnie, że warto z nimi lecieć na wakacje. Wykupiłam już kilka ofert i nigdy mnie nie zawiedli. Wszystko doskonale zorganizowane i można być pewnym o swoje zainwestowane pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka