Dodaj do ulubionych

Znikający wątek - BIS TOURISTIK

09.10.03, 15:59
Czy ktoś zauważył ?
Obserwuj wątek
    • Gość: TAK Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK IP: 217.153.48.* 09.10.03, 16:07
      Ja zauważyłem i jestem rozczarowany. Dlaczego chronimy oszustów.
      • Gość: George Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK IP: 195.245.213.* 10.10.03, 15:49
        Ja nie zauważyłem
    • Gość: coffee Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 16:14
      Zauważyłem i jestem oburzony. Kto tu jest moderatorem???????
      Juz napisalem do wyborczej z pyt o co tu chodzi.
      Pozdrawiam
      • Gość: Andy Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK IP: *.crowley.pl 10.10.03, 12:05
        Gość portalu: coffee napisał(a):

> Zauważyłem i jestem oburzony. Kto tu jest moderatorem???????
        > Juz napisalem do wyborczej z pyt o co tu chodzi.
        > Pozdrawiam

Napisz, czy ktoś Ci odpowiedział
    • dorisk Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK 09.10.03, 16:15
      Zauważyłam, a zaczęło się robić bardzo ciekawie. Zawsze to przeciez dobrze
      wiedziec kto jest uczciwy a kto nie
      • spraw Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK 09.10.03, 16:46
        Ale takie rzeczy na temat tak uczciwego biura?
      • spraw Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK 09.10.03, 16:48
        Ale takie rzeczy na temat tak "uczciwego" biura?
        • dorisk Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK 09.10.03, 16:51
          Pewnie to ich sprawa
      • Gość: M Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 16:56
        pewnie kuzyn właściciela Bis Touristik.
        Dla przypomnienia, jest to firma która nacięła wielu klientów, nie posiadająca
        zezwolenia na organizację imprez turystycznych i posrednictwo ich sprzedazy.
        mają zanizone ceny imprez, aby złapac jak najwięcej "jeleni"
        • spraw Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK 09.10.03, 17:02
          Może to zainteresuje jakieś stołeczne gazety?
          • Gość: AS Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK IP: 217.153.48.* 10.10.03, 10:18
            Nie zainteresowało prokuratury, to nie zainteresuje prasy. Ludzie żyjemy w
            takim kraju, w którym wsadzają do więzienia za brak biletu autobusowego. Z
            drugiej strony na wolności są oszuści, którzy "przekręcili" wiele biur podróży
            (na setki tysięcy złotych!!!) i wielu klientów. Jedyne pocieszenie, że może nie
            śpią spokojnie. Każdy dzwonek do drzwi...to może być KARA.
        • spraw Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK 28.12.03, 18:31
          przypominam
    • Gość: OSZUKANI Re: Znikający wątek - BIS TOURISTIK IP: 217.153.48.* 10.10.03, 11:55
      Dla przypomnienia podaję FAKTY o biurze podróży BIS TOURISTIK!!!!
      Proszę to tylko przeczytać i wyciągnąć wnioski.
      Mam nadzieję, że znowu nie zniknie ten wątek, ponieważ my tu niekogo nie
      oczerniamy, nie fałszujemy prawdy - MY tylko pokazujemy PRAWDĘ o OSZUSTACH BIS
      TOURISTIK!!!

1) Tygodnik "Wprost", Nr 1079 (3 sierpnia 2003)]
      Bis Touristik, czyli nikt nie jest winny
      Licencję na prowadzenie biur turystycznych ma w naszym kraju ponad 3700 firm.
      Ponad tysiąc działa jednak bez zezwolenia (głównie jako pośrednicy) i grozi im
      za to najwyżej grzywna (maksymalnie 5 tys. zł). Przez taką firmę oszukany
      został Ryszard Kóżka, właściciel firmy handlowej w Katowicach. Na początku roku
      wykupił wycieczkę do Dominikany - dla siebie, żony i dwójki dzieci. Ofertę
      znalazł w katowickiej firmie Podróże. Organizatorem miało być warszawskie biuro
      Bis Touristik. - Wpłaciłem 18 tys. zł i czekałem na wyjazd. Godzinę przed
      planowanym podstawieniem busa na lotnisko otrzymałem telefon z Bis Touristik,
      że z przyczyn od biura niezależnych wyjazd nie dojdzie do skutku - wspomina
      Kóżka. Okazało się, że Bis Touristik w październiku 2002 r. stracił licencję na
      działalność turystyczną i nie miał prawa do organizowania wycieczek.
      Przedstawiciele firmy poinformowali, że pieniądze przekazano innemu
      pośrednikowi, a ten nie wpłacił ich niemieckiemu organizatorowi wycieczki,
      dlatego została ona odwołana. W sumie było trzech pośredników, chociaż polskie
      prawo zakazuje, aby był więcej niż jeden. Żadne z biur nie poczuwa się do
      odpowiedzialności, chociaż każde wzięło prowizję. Przedstawiciele biura Podróże
      twierdzą, że nie są w stanie sprawdzać każdego organizatora wycieczek.
      Tymczasem wystarcza telefon do urzędu wojewódzkiego z pytaniem o licencję na
      działalność turystyczną i gwarancje bankowe. Bis Touristik działa nadal bez
      pozwolenia.
      2)gazeta/Ekonomia [787] Nr 179 - sobota, 02.08.2003
      Biura turystyczne pod specjalnym nadzorem
      Triada i Big Blue zbierają najwięcej skarg
      ... poznańska firma Travel Avenue, podająca się za organizatora wycieczek, w
      rzeczywistości sprzedaje tylko miejsca noclegowe. Do sądu trafiła sprawa Bis
      Touristik, który bez zezwolenia sprzedaje zagraniczne oferty. Wcześniej podobny
      przypadek miał miejsce w Szczecinie, gdzie firma Alternativ Tours została ...
      Autor: Magdalena Kozmana, Danuta Walewska więcej

3) gazeta/Ekonomia [1000] Nr 165 - czwartek, 17.07.2003
      Wpadka po latach
      Fikcyjne spółki, fałszowane przelewy Bis Touristik
      Fikcyjne spółki, fałszowane przelewy Bis Touristik Wpadka po latach Firma Bis
      Touristik, zajmująca się działalnością turystyczną, przez lata oszukiwała
      kontrahentów i klientów. Doniesienie w tej sprawie do prokuratury złożyła
      toruńska firma PES. Wojewoda mazowiecki skieruje sprawę do ...
      4) turystyka.crz.mg.gov.pl/icrz/preshowrej.do?nr=7883&showcmd=1&finder=1
      COFNIĘTA DECYZJA NA ORGANIZOWANIE I POŚREDNICTWO W ZAKRESIE USŁUG TURYSTYCZNYCH!

decyzja Wojeowdy Mazowieckiego z 04.11.2002r o cofnięciu zezw. Nr470

Jeśli ktoś ma coś do powiedzenia, to niech się wpisuje! Niech cała Polska się
      dowie kto tu jest (bezkarnym jak się wydaje narazie) oszustem!

I jeszcze jedno... LOS NIE RYCHLIWY ALE SPRAWIEDLIWY...

• perehil BIS- moderator milczy 10.10.03, 13:08
      NIestety nie dostalem jeszcze odpowiedzi od moderatora GW dlaczego poprzedni
      post o bisie zniknął.
      Temat jest gorący więc, moim zdaniem, każdy powinien sie wypowiedzieć.
      Zapraszam do rozmowy również właścicieli Bisa. Ciekawe czy maja coś do
      powiedzenia.
      Mam jeszcze jednbo pytanie. GDZIE JEST PROKURATURA?????????????
      Jak zawsze pozdrawiam
      ps: zalogowalem sie więc Perhil = coffee
      • Gość: Aga Re: BIS- moderator milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 14:04
        własciciele chyba nie mają dużo do powiedzenie, ale dam głowę, że zaraz zaczną
        się odzywac pracownicy pod przykrywka zadowolonych klientów. Tez pracuję w
        turystyce i moja znajoma wysyłala przez nich klientów na Dominikane. Zamiast 4
        dostali 3* i nie Punta Cana ale Puerto Plata i conajmniej dziwne tłumaczenia.
        Kasy z tego co wiem nie zobaczyli a różnica w cenie była
      • Gość: Obiektywny Re: BIS- moderator milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 14:05
        Z tego co się orientuję to post został zdjęty ponieważ:
        1. Zostały w nim ujawnione dane osobowe osób w kierunku których skierowane były
        pomówienia, czego robić nie wolno.
        2. Osoba z jednego numeru IP podawała i podaje się za wiele osób o różnych
        nick'ach - co całkowicie podważa wiarygodność wypowiadanych przez niego kestii,
        a także jest podstawą do ustalenia przez prokuraturę danych tej osoby.
        Ludzie! internet nie już jest w dzisiejszych czasach anonimowy a takie oszustwa
        są bardzo szybko wykrywane!
        • perehil Re: BIS- moderator milczy 10.10.03, 17:45
          Z wielką chęcią podam moje dane każdemu kto o to poprosi - nie podszywam sie
          pod nikogo i wszystkie negatywne opinie wysyłam z tego samego IP.
          Co do nazwisk. Przyznaje, że może nie jest to dobry sposób, może nawet
          bezprawny ale Panie "Obiektywny" gdyby stracił Pan kilka tysięcy złotych to
          Pana obiektywizm natychmiast by zniknął.
          Tu chodzi o to żeby przestrzec zwykłych ludzi przed stratą pieniędzy i nerwów.
          Czasami to nawet nie jest kwestia pieniędzy ale zmarnowanego urlopu, stresu i
          złości, że zostało się tak perfidnie oszukanym.
          Jeśli Państwo B. chcą mnie pozwać o zniesławienie - proszę bardzo. Tym lepiej.
          Pytanie tylko czy się odważą.
          No i ponawiam moje pytanie. Gdzie w tym wszystkim jest prokuratura????
          Uszanowania
          • Gość: obiektywny Re: BIS- moderator milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 18:28
            Witam
            Osobiście mnie to nie doknęło więc trudno poiedziec jakbym sie zachował.
            Natomiast jeżeli nie jest to tajemnica to opisz dokładniej gdzie wysłało cie
            biuro bistur ? Nie dopełnili jakiegos punktu umowy?

Pozdrawiam
            • spraw Re: BIS- moderator milczy 10.10.03, 20:45
              Gość portalu: obiektywny napisał(a):

> Witam
              > Osobiście mnie to nie doknęło więc trudno poiedziec jakbym sie zachował.
              > Natomiast jeżeli nie jest to tajemnica to opisz dokładniej gdzie wysłało cie
              > biuro bistur ? Nie dopełnili jakiegos punktu umowy?
              >
              > Pozdrawiam

Witam obiektywnego i innych postujących
              Biuro faktycznie w głównej mierze nie dopełniało tylko jednego"jakiegoś"
              punktu umowy.Szkopuł w tym, że to chyba główny punkt umowy - PŁATNOŚCI.
              ( Nie zapłaciło pieniędzy za pobyt swych klientów ).
              Inna sprawa to sprzedaż klientowi hotelu 3* w cenie 4* ( różnica ląduje w
              kieszeni właściciela )
              Przypuszczać mogę, że kwota ta zadowoliłaby z pewnością hotelarzy na Rodos
              ( BB )100 % i w jeszcze paru destynacjach. ( 90 % )
              Pozdrawiam i czekam na kolejne posty.

P.S
              Wątek zniknął po interwencji "NASZYCH PUPILKÓW".
              • Gość: ewa Re: BIS- moderator milczy IP: *.itpp.pl 10.10.03, 23:05
                jestem pracownikiem bisu i jedno jest pewne że nie sprzedzjemy kierunków
                rodos,kos kreta. to wszystko jest podrzegane przez byłego pracownika
                bisu ,który został zwolniony w maju za nieuczciwość.otworzył on w suterenie
                swoje biuro (ul.Pańska100a).poniosł klęskę finansową i chce się zemścić.to
                okropny typ,nigdy nie patrzy w oczy ,jak rozmawia. pracuje u niego też była
                pracownica bisu ,która nie potrafi bezbłędnie wypełnić umowy agencyjnej.jest
                brudna i jej smród przarażał klienów.to co piszą jest bzdurą .wszystko jest
                ogólnikowe.piszą 3 osoby:dwóch zwolnionych pracowników bisa i ich kolega ze
                szczecina z biura LOTUS CZY lotos ,który bardzo się przyczynił do upadku
                szczecińskiego ALTERNATIV TOURS poprzez swoją nanszalancję i opieszalość.zawsze
                podawał nie te ceny ,wystawiał złe potwierdzenia.to biuro nie istnieje już od
                kwietnnia 2003.wracaąc do biura ,które założyli byli pracownicy bisu;nie dajmy
                się zwariować ,żeby otworzyć agencję turystyczną trzeba dysponować kwotą co
                najmniej 30.000 pln,wiadomo biura przez pierwsze 5 miesięcy nie przynosi
                żadnych dochodów.nie uwieżę ,że szef biura huber travel posiada taki kapitał .
                to biedactwo nie ma nawet na zapłacenie comiesięcznej spłaty kredytu za
                mieszkanie.przykro że poruszam tak prywatne aspekty,ale płakać się chce na ich
                teksty.bis touristik istnieje 5 lat na rynku i nie zamierza się
                wycofywać .niedługo zaprosi państwa do swojej nowej pięknej siedziby(ADRES
                PODAMY W OGŁOSZENACH W WYBORCZEJ TELEFONY BEZ ZMIAN).PRZYKRO MI ŻE TAKIE TYPY
                JAK ONI Z ZAWIŚCI PRÓBUJĄ OBALIĆ DOBRE ZDANIE O BISIE. POZDRAMIAM
                • spraw Re: BIS- moderator milczy 10.10.03, 23:43
                  Ewa to nie chodzi o kierunki, ale o długi byłego BIG BLUE na w/w destynacjach.
                  A propos: to nie były wasz pracownik.
                  Jaka nowa siedziba - za czyje pieniądze ( może to wyjaśnisz )
                • spraw Re: BIS- moderator milczy 10.10.03, 23:50
                  Do ewa vel katarzyna?
                  Cytuję
                  "to okropny typ,nigdy nie patrzy w oczy ,jak rozmawia. pracuje u niego też
                  była pracownica bisu ,która nie potrafi bezbłędnie wypełnić umowy agencyjnej."

Wasz były pracownik nie patrzy w oczy bo chyba było mu już wstyd
                  a pracownica nie chciała już więcej wycinać waszych numerów.

• Gość: Dorota Re: BIS- moderator milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 10:41
                  Ewa, doskonale wiemy, ze nie jestes Ewa, ciekawe dlaczego nie podasz swojego
                  prawdziwego imienia i nazwiska. Mówiłam ci juz , że ja tego nie pisze, nie
                  jestem na tyle głupia, żeby zniżac się do Waszego poziomu. owszem sledze sobie
                  tę dyskusję ale nie przesadzajmy. A już pisanie takich bzdur na temat byłych
                  pracowników to jest lekkie przegięcie, popatrz najpierw na sieie a potem
                  oceniaj innych. poza tym z bis-u odeszliśmy sami, nikt na s nie zwalniał, nie
                  mielismy siły dłużej patrzeć na to cio sie tam wyprawia, a co się wyprawia nie
                  bede mówiła bo doskonale o tym wszysyc wiemy i wiedeza równiez ci, którzy choć
                  trochę orientują się w branzy turystycznej. Ciekawe ze tak bronisz tego biura,
                  musze ci nieźle płacić za te wszystkie przekrety, maja zreszta z czego
                • Gość: dorota Re: BIS- moderator milczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 10:43
                  Tylko zastanów się czy na pewno warto. pamietaj, że pieniądze to nie wszystko.
                  uwiez mi, że lepiej mieć czyste sumienie. Wiesz, trochę mnie rozczarowałas,
                  myślałam ze masz więcej kolasy i godności w sobie, naprawde. Coż, pozory mylą.
                • dorisk Re: BIS- moderator milczy DO EWY 11.10.03, 11:04
                  I jeszcze jedno, nie życzę sobie takich nieuzasadnionych komentarzy na temat
                  mój i innych byłych pracowników. Doskonale wiemy kto z nas ma rację więc chyba
                  nie ma se4nsu ciągnąc tego tematu, chyba że checie , żebym na forum publicznym
                  wyciągnęła wszystkie wasze brudy a jest ich trochę, w końcu pracowałam u was
                  parę lat. na niektóre zresztą mam świadków i dowody, ale nie uważam zeby było
                  to dobre miejsce na takie rozmowy więc może sobie darujcie lepiej ten temat.
                  • Gość: M Re: BIS- Wszystko piekne, a gdzie kasa? IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 11:18
                    Możecie odciagac wszystkich od meritum. Ale ja sie pytam?
                    - Dlaczego sprzedajecie imprezy jako organizator, skoro nie macie zezwolenia?
                    - Dlaczego nie płacicie touroperatorom za Waszych klientow?
                    - Dlaczego bez wiedzy klientów zmieniacie im destynację i hotel? /w tym wypadku
                    dzialając jako pośrednik, czyli klient zamawia na Waszym druku jeden hotel, a
                    Wy u Touroperatora zamawiacie inny, tańszy hotel/?
                • Gość: TAK Re: BIS- moderator milczy IP: 217.153.48.* 11.10.03, 13:36
                  Droga "Ewo"!

Znam STARYCH pracowników BIS!
                  Nie mozna o nich powiedzieć nic złego! Są to ludzie na wysokim poziomie, mili i
                  uczciwi! NOWYCH pracowników (czyli ciebie) nie znam ale opinię na ich (twój)
                  temat mam już wyrobioną na podstawie umieszczonego przez ciebie "listu"!
                  Opisywanie innych w TEN sposób jest conajmniej infantylne, grubiańskie i
                  świadczy o totalnym braku dobrego wychowania. Świadczy to tylko źle o nadawcy
                  tych bzdur. Co tu dużo mówić, widać po prostu niski pozim intelektualny i
                  ogromne braki...

Pisząc do kogoś "list", kultura wymaga aby zaimki pisane były dużą literą.
                  Niestety ty na to nie załugujesz!!!

Pozdrowienia i miłej pracy w bisie...

• Gość: D Re: BIS- moderator milczy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.10.03, 13:09
                • Gość: D Re: BIS- moderator milczy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.10.03, 13:13
                  Dziewczyno bzdury pleciesz.
                  Sprawy Bisa zaczynaja sie juz nawet w Niemczech glosne robic ( ich przekrety )
                  Dla przypomnienia - jak zakonczyla sie sprawa z FTI, African Safari.
                • perehil EWA? Who the fuck is Ewa... 13.10.03, 19:51
                  Szanowna Pani "Ewo" (koń by się usmiał)
                  Jestem pracownikiem biura podroży ale bynajmniej nie miałem przyjemności
                  pracować w wymienionym przez Panią biurze podróży w Szczecinie. Miałem za to
                  przyjemność oglądać podrobiony przez Panią przelew, miałem równiez przyjemność
                  przekazać go w odpowiednie ręce. Może w końcu ktoś się zajmie tą sprawa raz a
                  dobrze.
                  Pani ubliżanie ludziom jest na poziomie rynsztokowym - napewno wszystkim
                  czytelnikom forum wiele to o Pani powiedziało. Smutno mi było to czytać aż mi
                  się Pani żal zrobiło.
                  Chciałbym się zwrócic do wszystkich, którzy zostali oszukani przez biuro
                  podróży B... z Warszawy. Dajcie znak, odezwijcie się. NIech ci ludzie juz
                  więcej nikogo nie naciągną.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: oszukany Re: EWA? Who the fuck is Ewa... IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.03, 11:38
                    podrobione przelewy to juz koronna dyscyplina naszych "ulubiencow".
                    Pozdrawiam rzesze oszukanych, mysle ze razem domy sobie rade.

• spraw BI.............................. 01.02.04, 20:00
                  Witam

Ewa, co jest z tym Neckermannem?
                  Polecam zajrzeć www.neckermann.pl
                  To chyba nie dlatego, że takim wspaniałym biurem jesteście?

Z utęsknieniem czekam na Twoją odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka