gafron1 28.11.08, 18:18 Czy ktoś mógł by udzielić mi informacji o przelocie nad parkiem Canaima i wodospadem Salto Angel? Jak wygląda sprawa z elektrycznością? Chodzi mi przede wszystkim o Ladowanie baterii i telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluemar Re: Wenezuela 28.11.08, 20:25 Z Caracas latają nieduże samoloty liniowe (ok 20 miejsc) do Canaima- jezeli weźmiesz nocleg w którejś z wiosek turystycznych-najlepsza Waku albo Parakaupa to przelot załatwisz na miejscu (i podładujesz baterie).Loty są i na archipelag Los Roques i nad wodospad-z lądowaniem i noclegiem w hamakach albo tylko lot. Możesz też lecieć z Ciudad Bolivar. Z Caracas jest autobus a przeloty organizują agenci.Weź coś przeciw insektom,coś od deszczu,coś od słońca i na wszelki wypadek lampkę turystyczną lub latarkę. Wodospad można też oglądać podczas wycieczki pirogami lub łodziami- ponad 10 godzin. Może ci się przyda ten link:www.turismodemontana.com/canaima% 20%20posadas.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Wenezuela 28.11.08, 20:27 link wytnij i wklej-źle wpisałam i nie działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
gafron1 Re: Wenezuela 29.11.08, 18:07 Dzięki za bardzo ważne informacje.Jak coś ważnego Ci się jeszcze nasunie z rad praktycznych,była bym bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś