Gość: rycha IP: *.spray.net.pl 16.02.09, 00:13 proszę o opinię o wycieczkach kierunek Skandynawia z Itaką. interesuje mnie wszystko (jak jest zorganizowany transport, piloci, ceny, no i czy jest fajnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emerytka Re: Skandynawia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 18:30 super organizacja hotele porządne.Byliśmy 7 osób w czerwcu 2008- fiordy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rycha Re: Skandynawia z Itaką IP: *.spray.net.pl 21.02.09, 22:09 dzieki za informacje, a mam jeszcze 1 pytanie: czy dlugo sie jedzie jednym ciągiem w autokarze? No i czy ładnie jest, przypuszczam, że slicznie, ale wole zapytac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Re: Skandynawia z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 16:54 przejazdy autokarem - po kilka godzin; nie są męczące -chyba że przez Polskę. My wsiadaliśmy w Szczecinie więc jechaliśmy tylko po dobrych drogach. Widoki nie do opisania - wiele fiordów i ... tuneli (po kilkanaście km!)Wycieczka super - a na wielu byliśmy - to jedyna w swoim rodzaju bo zwiedza się ...przyrodę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Skandynawia z Itaką IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.09, 18:59 i znów itaka a póxniej jest xxx postów że tak źle i to i to było nie tak nie lepiej dopłacic trochę i jechac z profesionalnym biurem ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rycha Re: Skandynawia z Itaką IP: *.spray.net.pl 23.02.09, 20:18 bylam na 4 wycieczkach z Itaka i zamierzam jechac na piata - dodam, ze jestem raczej wybredna jesli chodzi o sprawy organizacyjne, a poza tym chyba emerytka nie pisze jak ktos niezadowolony? a na marginesie, masz jakis pomysl na wycieczke po Skandynawii z innym, LEPSZYM biurem?\ ps. dziekuje emerytko, dokladnie taka chce wycieczke ! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Skandynawia z Itaką IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.09, 00:00 Tak byłem z logosem i powiem ci jedno sprawdź np. miejsca noclegowe tylko tam mogłem poczuć prawdziwą skandynawię ponieważ jako jedyni maja noclegi w schroniskach młodziezowych a nie w hotelach . Można poczuć prawdziwa atmosferę ( szczególnie Norwegii) ponieważ schroniska w przeciwieństwie do hoteli sa w bardzo atrakcyjnych miejscach widokowych . I jeszcze jedna uwaga schroniska w skandynawi sa jednym z najwyższych standardów n a świecie - w niejednym hotelu nie ma takich wygód jak tam . Ja bardzo miło wspominam pobyt np. w Lahti . Inna atrakcja gdzie indziej nie znajdziesz jest wyprawa w Finlandii na lodowiec lub do kopalni złota gdzie własno recznie możesz wypłukac drobinki złotego kruszcu . Bardzo bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rycha Re: Skandynawia z Itaką IP: *.spray.net.pl 24.02.09, 07:01 dzieki Gregor, to ciekawe co piszesz o schroniskach. Pamietam z lat szczeniecych, ze w schroniskach pokoje sa zwykle wieloosobowe, a toaleta na korytarzu. Coz innego moze roznic schronisko od hotelu turystycznego? W poprzednim wpisie napisales, zeby sie zastanowic jakie biuro sie wybiera bo pozniej sa narzekania. Jesli faktycznie hotel (w miejsce schroniska) mialby byc jedynym, co mozesz zarzucic Itace, to... chyba jestes z Logosa :DDD pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Skandynawia z Itaką IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.09, 07:43 nie nie jestem z logosa poprostu podróżowałem i z nimi i znimi i mam swoje zdanie , a tak jak napisałem schroniska w skandynawii to naprawdę inny poziom niz np. w Polsce czy Czechach poczytaj w necie to bedzie wiadomo że mówie prawdę w hotelu na pewno np. nie będziesz miał oryginalnej sauny ( nie takiej z grzejnikami elektrycznymi ale takiej na prawdziwym drewnie z wspaniałymi zapachami) ale rób jak chcesz w końcu to twoja kasa . Acha i jeszcze jedno skandynawia to ogromny kraj i jeżeli chcesz dużo zwiedzić to sa długie przejazdy bo przeciez nikt za pomoca czarodziejskiej różdżki Cie nie przeniesie . Czy pojedziesz ż Itaką czy z Logosem to takowe będą oczywiście z krótkimi przerwami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rycha Re: Skandynawia z Itaką IP: *.spray.net.pl 26.02.09, 21:53 wiem, wiem pytam czy sa dlugie odcinki jazdy bo ostatnio z wloch wracalam 28 h w jednej pozie z malymi przerwami i juz nie chce wiecej takich akcji. 10 h zniose ale nie wiecej.. Odpowiedz Link Zgłoś
sonniaczka Re: Skandynawia z Itaką 24.02.09, 14:00 Polecam wycieczki objazdowe organizowane przez Polferries. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś