Dodaj do ulubionych

Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje 2009

IP: *.chello.pl 06.04.09, 21:42
W zeszłym roku spędziliśmy cudowne wakacje w Hiszpanii na Costa del Sol w
hotelu San Fermin. W zeszłym roku wymarzyliśmy sobie kolejne wakacje na Costa
Bravie i z pełną determinacja 25 listopada ubiegłego roku zjawiliśmy się w
gdyńskim biurze Triady na ul. Starowiejskiej z wydrukiem konkretnej ich
oferty: wylot z Gdańska 27 czerwca na 14 dni do miejscowości Santa Susanna,
wakacje w czterogwiazdkowym hotelu Aparthotel Maritim. Oczywiście przy tak
wczesnym zakupie wycieczki dostaliśmy 40% zniżki + bezpłatnie gwarancje
niezmienności ceny. Wszystko było super do 30 marca tego roku, wtedy to
dostaliśmy telefon z Triady, że mają odwołane wyloty z Gdańska i proponują
wylot z Warszawy. Niby to nie taki wielki problem, bo Triada proponowała nawet
zwrot kosztów podróży pociągiem do Warszawy, wycieli jednak dużo paskudniejszy
numer. Okazało się, że całkowicie skasowali nam rezerwację wycieczki tzn. nie
tylko zmienili miejsce wylotu ale odwołali rezerwację w wybranym hotelu.
Reasumując w wybranym przez nas terminie wylotu po odwołaniu naszej
wcześniejszej rezerwacji nie mieli juz miejsc w żadnym czterogwiazdkowym
hotelu w miejscowości Santa Susanna. Zaproponowali nam w tym terminie hotel
trzygwiazdkowy Caprici, który znajduje się obok kanału ściekowego i ma bardzo
złe opinie (wystarczy poczytać:
www.wakacje.pl/hotele/hiszpania/hotel-caprici-10685.html zakładka
"Opinie o hotelu"). Jeżeli chodzi o hotel czterogwiazdkowy to mogli nam
jedynie zaproponować hotel Caprici Verd za dopłatą (hmm..., a podobno mieliśmy
gwarancję niezmienności ceny) i to w terminie o tydzień późniejszym. Zgodnie z
zawartą umową domagaliśmy się zaoferowania hotelu czterogwiazdkowego w
miejscowości Santa Susanna w wybranym przez nas terminie i w ustalonej w
listopadzie 2008 cenie. Oczywiście Triada nie była w stanie podołać tym
oczekiwaniom, poproszono nas o dodatkowy czas na kontakt z centralą, po czym
kiedy zjawiliśmy się w biurze po dwóch dnia, po oczekiwaniu w kolejce 25 minut
(1 klient, 3 pracowników biura, przy czym dwóch zajętych sobą i jeden
obsługujący klienta) usłyszeliśmy, że nic dla nas nie mają. Zażądaliśmy
natychmiastowego zwrotu wpłaconych pieniędzy, przy czym konieczne było
dodatkowe wykłócanie, aby ten zwrot odbył się w gotówce na miejscu, a nie
przelewem na konto.

Po tym zdarzeniu odwiedziliśmy dwa inne biura podróży, w których usłyszeliśmy
to normalne postępowanie dla Triady, idą na masówkę. Ciekawi jesteśmy czy to
my wybraliśmy tak specyficzny hotel, że nam odwołano w nim rezerwację, czy też
było to standardowe postępowanie ze wszystkimi turystami, którzy zaplanowali
wylot do Hiszpanii z Gdańska.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.chello.pl 06.04.09, 21:51
      co do samego artykulu to sie nie czepiam. ale czlowieku co ma
      gwarancja niezmiennosci ceny do zmiany hotelu? gwarancja ceny nie
      oznacza ze rezerwujesz sobie w najlepszej promocji wyjazd w maju a
      potem chcesz zmienic na sierpien ktory jest najdrozszy i co? i masz
      nie doplacac? rozumowanie totalnie abstrakcyjne.
      • Gość: Świadomy klient Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.chello.pl 07.04.09, 00:17
        Gwarancja niezmienności ceny ma to do tego, że nie z mojej winy zmuszony jestem
        do zmiany hotelu na droższy. Nawet pracownicy Triady nie potrafili mi wyjaśnić,
        dlaczego przy zmianie miejsca wylotu zmuszony jestem też do zmiany hotelu, który
        był zarezerwowany już w listopadzie 2008 roku. Dodatkowo sugeruję dokładna
        lekturę tego co napisałem. To nie ja chciałem zmienić termin, tylko biuro
        zaoferowało mi porównywalnej klasy hotel dopiero z tygodniowym opóźnieniem w
        stosunku do wybranego przeze mnie terminu. Zmiana terminu z 27.06 na 02.07 nie
        ma się nijak do zmiany z maja na sierpień, o której piszesz z niewiadomych mi
        powodów.
        • Gość: majka5 Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.n1.isko.net.pl 07.04.09, 08:19
          Nie jesteś sam w tej sytuacji. Nam triada też odwołała wykupione w
          listopadzie Emiraty. Też wybraliśmy sobie hotel, z którego byliśmy
          bardzo zadowoleni w ubiegłym roku. No i kiszka!
          • Gość: jozefa1 Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: 80.51.237.* 07.04.09, 08:55
            Jeżeli przeglądaliście na forach opinie o Triadzie to chyba
            wiecie,że to się im zdarza nawet często.Jest to tanie,a właściwie
            tańsze biuro,które nastawia się na masówke tzn.złowić klienta a
            potem jakoś tam będzie.Często się udaje-mnie udało się 2 razy, a
            trzeci już nie.
    • Gość: Tomek Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: 91.198.179.* 07.04.09, 08:56
      Myśmy wykupili w Triadzie wycieczkę do Hiszpanii na początku grudnia
      i też zostaliśmy identycznie załatwieni. Zmieniono nam miejsce
      wylotu i odwołano wcześniej zarezerwowane miejsca w hotelu.
      • Gość: Nerlina [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 12:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Do świadomego Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 13:34
          A czy Swiadomy klijent nie wiedział wcześniej że w Triadzie takie ,
          bądź podobne numery są normą i często się zdarzają? ? Czy nie
          wiedział i nie czytał tu na tym forum o wcześniejszych triadowskich
          wałkach większych lub mniejszych?Proszę o odpowiedź.
          • Gość: Świadomy klient Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: 91.198.179.* 08.04.09, 08:35
            Świadomy klient bywał już z tym biurem na wakacjach, choćby na Krecie i nie miał
            żadnych problemów. Było te zresztą jedyne większe biuro, które oferowało w tym
            roku wyloty na Costa Bravę z Gdańska i to był główny powód mojego wyboru.
            Wolałbym wybrać Rainbowtours, ale nie lecieli z Gdańska. Słyszałem też w kilku
            biurach, że Triada stara się poprawiać swoje usługi, ale jak widać zupełnie im
            to nie wychodzi.
    • Gość: Inka1000 Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: 217.153.161.* 07.04.09, 20:42
      Cieszcie się, że już teraz wiecie, że z Waszego wyjazdu "nici", bo
      możecie spokojnie poszukać czegoś innego. Nas Triada wystwiła do
      wiatru w lipcu 2008, na dwa dni przed wylotem na wakacje wykupione w
      listopadzie 2007.
      Dlatego też zapomnijcie o tym cudownym biurze, czasami warto
      zapłacić trochę więcej i nie mieć tego typu przygód. Są takie biura.
      Głowa do góry. Na pewno coś znajdziecie.
    • Gość: Piotr Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.chello.pl 07.04.09, 22:18
      Wystarczyło trochę poczytać o tej firmie na forum... Jak jest
      wszystko ok to spoko ale jak się coś sypnie to klienta mają głęboko
      w.... Piękne foldery to nie wszystko...
      • Gość: walker Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 10:58
        W tym roku, jak w poprzednich zresztą, mają nieprzyjemny zwyczaj
        dodawania gwiazdek do oficjalnej kategoryzacji. Klasyczne
        oszustwo !!! Jeżeli już z triadą - to trzeba 2x sprawdzić w necie
        hotel. Jak można tyle lat oszukiwać tysiące ludzi na
        kategoryzacji ?!?
    • Gość: bogo Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 22:51
      TAk, dla Triady, to standard! Ja bylem z nimi w tamtym roku w
      portugali i jak o tym pomysle, to az gesiej skorki dostaje!
      wyjechac sie udalo, ale pobyt i powrot to koszmar, rezydent zupelnie
      niekompetentny w szczeoly wole sie nie wdawac, ale naprawde odradzam!
      • Gość: zadowolony Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 09:34
        A ja kochani byłem 1 raz z triada w tym roku w turcji i jestem
        bardzo zadowolony rezydentki pomocne miłe i uprzejme .
        Jesli chodzi o kategoryzacje byłem w 5 gwiazdkach według triady
        I jesli jeszcze raz pojade z nimi to nie schodze ponizej tego
        poziomu bo widziałem 4 gwiazdkowy to tak jak nasz 2
        Ale czy sie pojedzie to niewiem bo ceny beda zaporowe
        w first minute na zime 2009 na 2 tyg all to tak 4000-5000 od osoby
        • Gość: zadowolona Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.aster.pl 19.07.09, 14:04
          A ja byłam we Włoszech i były to najpiękniejsze wakacje w moim
          życiu!...;-)) Dziękuję TRIADO!
          • Gość: bardzo zadowolony Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.tktelekom.pl 20.07.09, 11:41
            Ja jeszcze nigdy nie byłem na żadnym wyjeździe z Triadą i jestem z
            tego bardzo zadowolony.
            • Gość: baja Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.ptvk.pl 04.09.09, 22:28
              A ja jestenm bardzo zadowolona z Triady. tez rezerwowałam wczesniej
              bo wlutym, a wylot lipic i było ok. oferta zgodna z kataogową, a
              nawet lepsza niz na zdjeciach i w internecie. zlego słowa nie powiem
              na rezydentki i ich pomoc, a korzystalismy z usług medical center w
              Hiszpanii-coswta brava, bo dziecko rozcieło sobei glowe. przed
              rezerwacja czytałam forum i opinie na temat biura i mielsmy troche
              obaw ae jak sie okazało zupelnie bezpodstawnych. poza tym nie którzy
              jadąc za granice maja zbyt wygórowane wymagania i nic im sie nie
              podoba, aniestety wczesniej tzreba przeglądąc oferty i dowiedzieć
              sienieco o karju do którego sie jedzie, a nadto jaki standart
              oferują hotele i czego siew nich oczekuje. uważam, że te opinie
              negatywne sanieco przeysowane. jak slyszałma od znajomych jak do
              turystów podchodził necerman to dziekowałam, ze była z triadą.
              • Gość: MMM Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.aster.pl 05.09.09, 11:46
                A jak do turystów podchodził Neckermann?
                • Gość: baja Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.ptvk.pl 05.09.09, 16:14
                  Neckermann -Totalna olewka- Majorka. Rezysenat prawie w ogóle nie
                  było nawet wtedy jak miał godziny urzedowania. To samo na lotnisku
                  przy odpawie w droge powrotną-zniknął lub znikneła (bo dokladnie nie
                  wiem)i ludzie sami sobie szukali bramek i sami sie odprawiali na
                  lotnisku, a lotnisko w Palma de Mallorca jest najwiekszym czarterowy
                  w Europie. Ja sie z tym nie spotkałam, czy to w Triadzie, czy też w
                  Ecco- bo w zasadzie z nimi latałam. Jak dziewczynie zaginął bagaż to
                  rezydentka z Nec'a.. już na miejscu nie odbierała od niej telefonów
                  i była w ogóle niezorientowana w temacie. W Triadzie -Hiszpania, tez
                  zaginął bagaż po przylocie ale rezydentka sie tym fachowo zajęła i
                  wiem , ze sprawę pilotowała. Ale też w tym wypadku wszystko chyba
                  zależy od ludzi, bo kto ich na miejscu skontroluje.
                  przepraszam za literówki w powyzszym poście.
                  • Gość: Yoda Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 06.09.09, 09:00
                    Proponuję zabronić krytycznych uwag w temacie wyjazdów z Triadą.
                    Przecież to jest nudne jak flaki z olejem. Jeśli ktoś na własną prośbę
                    wchodzi na minę to jest to problem tej osoby. Ludzie są po prostu
                    naiwni. A jeśli chodzi o opinię że ceny w Triadzie są niskie to
                    zapraszam na strony niemieckich biur albo innych polskich biur. Tam są
                    naprawdę niskie ceny!!!!
                    • Gość: Jasio Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.09, 09:41
                      Popieram przedmówce
                      Wiedziały gały co brały
                      Ja z nimi raz byłem i było adekwatnie do ceny.
                      Drugi raz totalna olewka mimo, że rezerwowałem w lutym na sierpień.
                      I trzeci raz nie pojade. dziwia mnie tylko nagrody przekazane przez
                      komsje jakości pod kierunkiem Prezesa PAN, doradcy prezydenta,
                      profesora zwyczajnego i nadzwyczajnego Pana Klajbera
                    • rychu_k Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje 06.09.09, 12:16
                      Gość portalu: Yoda napisał(a):

> Proponuję zabronić krytycznych uwag w temacie wyjazdów z Triadą.
                      > Przecież to jest nudne jak flaki z olejem. Jeśli ktoś na własną prośbę
                      > wchodzi na minę to jest to problem tej osoby. Ludzie są po prostu
                      > naiwni. A jeśli chodzi o opinię że ceny w Triadzie są niskie to
                      > zapraszam na strony niemieckich biur albo innych polskich biur. Tam są
                      > naprawdę niskie ceny!!!!
                      E tam naiwni, ludzie są odważni!
                      Po pobieżnej lekturze stron o tematyce turystycznej odpowiedzialny człowiek nie powinien w ogóle wyjeżdżać z domu a już na 100% nie wybierać hoteli dwu lub trzy gwiazdkowych, choć o pięciogwiazdkowcach też by się coś znalazło.
                      Niskie ceny, nie trudno napisać, że inne polskie biura mają naprawdę niskie - tu bym prosił o przykłady ;) chętnie skorzystam.
                      Co do niemieckich biur, nie każdemu chce się tłuc z jednego końca polski na lotnisko w niemczech (jest inna opcja?), oprócz paliwa, parkingu, czas też ma swoją cenę a na miejscu się okaże, że w tym samym hotelu mamy sąsiada z polskiego biura który w ostatecznym rachunku zapłacił trochę więcej ale miał prostszą - szybszą podróż.
                      Ja głównie ze względu czasu nie biorę pod uwagę wyjazdów autokarowych, dla mnie męka kondycyjnie wysiadam ;/
                      • Gość: Yoda Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 06.09.09, 21:40
                        Szczególnie stracisz mniej czasu jak ci przeniosą wylot z W-wa do
                        Katowic - to w temacie kondycji i braku czasu. Do Berlina z polski
                        zachodniej jedzie się 3 godziny. Od granicy bilet jest za darmo - to
                        w temacie kosztów. A jak sie spotkamy w tym samym hotelu to ja będę
                        miał fajny apartament a ty pokój z widokiem na kuchnię albo w
                        najlepszym przypadku będziesz w akurat remontowanym skrzydle hotelu.
                        Życzę dalszego tak dobrego samopoczucia :-) Nie będę wspominał o
                        cenach które w przypadku dalekich kierunków typu dominikana albo Bali
                        są o połowę niższe - to w temacie nie poruszonym.
                    • Gość: do pani YODY jakie tanie IP: 92.244.57.* 07.09.09, 09:39
                      pani yodo niech pani wejdzie na strone np. neckermana reisebiuro i
                      zobaczy ceny wcale nie sa takie tanie - myslalem o sylwestrze na
                      dominikanie czy kanarach - lub patrze na ceny kwiecien 2010 tez do
                      niskich nie naleza
                      • Gość: Jasio Re: jakie tanie IP: 83.1.81.* 07.09.09, 10:00
                        Prośba do ADMNINSTATORA
                        Dodać temat T R I A D A i niech wszyscy tam sie wypłakują ,
                        polemizują itd a usuwać wszystkie posty z nazwą TRIADA z innych
                        wątków. Raz jeden z kierowników sprzedaży Triady jak się zapytałem
                        czy sie nie boją procesów. powiedział, że nie bo nawet nie 1%
                        turystów się z nimi procesuje i wychodzą na swoje.
                        Ja włąśnie też należe do grupy która machneła ręką na 300 zł. Jak
                        zrobię rachunek ekonomiczny ile stracę czasu na wyrwanie forsy z
                        Triady to i tak stracę może więcej niż 300 zł.
                      • Gość: Podróżnik Re: jakie tanie IP: *.chello.pl 07.09.09, 12:27
                        Gość portalu: do pani YODY napisał(a):

> pani yodo niech pani wejdzie na strone np. neckermana
                        reisebiuro i
                        > zobaczy ceny wcale nie sa takie tanie - myslalem o sylwestrze na
                        > dominikanie czy kanarach - lub patrze na ceny kwiecien 2010 tez do
                        > niskich nie naleza

Każdy Niemczur musi spędzić sylwestra na kanarach lub dominikanie
                        więc ceny w tym okresie zawsze były, są i będą zaporowe.

Przy bukowaniu z Niemiec trzeba się wystrzegać okresu świąt oraz
                        ferii szkolnych (na szczęście każdy land ma tu inne terminy i są one
                        dostępne w necie).
                        • Gość: Robert Re: jakie tanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 14:04
                          Dokładnie.Dodać jeszcze należy że w Niemczech jak kupisz wyjazd i
                          określony hotel to masz zagwarantowane i nikt nie zrobi Was w
                          KONIA.Ja mieszkam przy granicy z Niemcami , wakacje spędzałem z
                          biurami tańszymi jak i z Tui.Zawsze było jak w umowie czego nie
                          można powiedzieć o Triadzie .Mnie Triada skutecznie wyleczyła z
                          pomysłu spędzanie urlopu z polskim biurem gdy pięć lat temu byłem z
                          nimi w Egipcie.
                          • Gość: Yoda Re: jakie tanie IP: 94.127.108.* 07.09.09, 20:01
                            Trzeba wiedziec gdzie szukać. Sprobuj wylecieć z Polski na Malediwy all
                            inclusive hotel **** za cenę mniejszą niż 8000 z dopłatami. Z niemiec
                            znajdziesz oferty za 1000 euro. I dalszy kierunek tym większa różnica.
                            • Gość: bula Re: jakie tanie IP: *.tktelekom.pl 07.09.09, 21:51
                              Za 2 tyg na Kubie z Berlina płaciłam 5400/osobę. Ten sam termin, ten
                              sam hotel z Wa-wy 8500/osobę. Z Berlina lot bezpośredni, z Wa-wy
                              międzylądowanie w Amsterdamie. I tyle na temat....
                              A z Triady nigdy nie korzystałam i nie skorzystam:)
                  • Gość: osamaja Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.revip2.asianet.co.th 22.09.09, 19:52
                    pisz gramatycznie krowo spod gruszy, bo jak cie znajde w realu to
                    zlapie i wyrwe uszy, oczy i co tam jesze masz....
                    • Gość: Yoda Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: 94.127.108.* 22.09.09, 23:51
                      Proponuję trochę więcej kultury
    • Gość: Juras Re: Komu jeszcze Triada ukradła wymarzone wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 22:04
      to w końcu klient był świadomy czy nie ?

W tym całym galimatiasie nie chodzi o to ile kilent dostał % zniżki
      tylko czy za pieniądze które zapłacił wogóle można zorganizaować
      taką imprezę (nawet jeśli były podłe warunki).

Niestety Ci najbardziej świadomi i najlepiej zorientowani nigdy się
      nad tym nie zastanawiają, a później jak trwoga to do... i do Gazety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka