Dodaj do ulubionych

kosmiczne ceny !!!!!

IP: 92.244.57.* 01.06.09, 17:59
ludzie dzis dostalem oferty z pewnego biura / nie pisze jakiego /
na lipiec 2009 - wyslalem oferte - egipt , teneryfa ,majorka - ceny
jakie mi przyslano dla 2 osob sa makabryczne !!! powiedzcie mi
ludziska jaka srednia polska rodzine bedzie stac na takie ceny !!!
szok !!!! przyslowiowy kowalski nie pojedzie juz na wakacje za
granice bo poprostu go na to niestac
Obserwuj wątek
    • pietnacha40 Re: kosmiczne ceny !!!!! 01.06.09, 18:37
      Ceny wczasów w Europie są bardzo wysokie.Do Egiptu już dużo
      taniej.Ale można tanio i w Europie.Autokar + apartamenty.Własny
      dojazd + apartamenty w dwie,trzy rodziny.W sumie warto,bo
      przynajmniej pogoda pewna,nie to co w kraju.
      • Gość: jaszczur Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: *.toya.net.pl 01.06.09, 18:56
        Przeciętny Kowalski nigdy nie spędzał wczasów w Egipcie czy Hiszpanii . Poza tym
        *drogo-tanio* pojęcie względne.
    • Gość: kasika Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 20:44
      W sezonie zawsze było drogo.
      Ale jak patrzę po cenach w polskich ośrodkach to dopiero ceny są
      przerażające!!!! Więc jako przeciętny Kowalski wybieram wczasy w Egipcie lub Turcji.
      • sar82 Re: kosmiczne ceny !!!!! 01.06.09, 20:50
        pozostaje opcja last minute :-)
        ale jeśli rodzina jest duża to czasem może być problem.....
        • Gość: vvv Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 21:08
          jak kogos nie stac - niech nie jedzie
          • mas-2008 Re: kosmiczne ceny !!!!! 01.06.09, 21:17
            te same wczasy w innym biurze mogą kosztować połowę ceny więc warto poszukać wiem to z autopsji:)
    • Gość: XYZ Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: *.chello.pl 01.06.09, 21:16
      Nie napiszę jakie biuro, nie napiszę jakie ceny ale wszystko
      horrendalne!!!
      Kwintesencja rzeczowości.
      • pietnacha40 Re: kosmiczne ceny !!!!! 01.06.09, 21:57
        średnio lepszy hotel w Polsce za dwa tygodnie,śniadania i darmowe
        korzystanie z basenu i jacuzzi :D w sezonie "wysokim" (od
        06.06 !!!) ,za dwa tygodnie,dwie osoby 4480,-.Nie wiem ile
        gwiazdek,bo na stronie głównej nie widać.3 może 4.Egipt jest drogi ?
        5* all,dwa tygodnie,dwie osoby 5380,- Dwie pierwsze z brzegu wzięte
        propozycje.Może autor wątku ma metę nad morzem i chce ludzi
        zwerbować ;)
    • Gość: ewa Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: *.cust.tele2.pl 02.06.09, 07:23
      Na pewno dostał ofertę z Orbisu,Tui albo Nekermana i narzeka na
      ceny.Przecietny Polak z nimi nie jeżdzi,więc nie musisz się o nich
      martwić.Poza tym tutaj mozna mówić o jakie biuro chodzi a nawet jest
      to wskazane,po co ta tajemniczość
      • Gość: nina104 Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 12:37
        Od kilku lat jeżdzimy fajną ekipą na urlop- tani urlop. Może nie wszystkim takie
        urlopowanie odpowiada.Nam jednak ten sposób bardzo sie spodobał.Planujemy
        wakacje pól roku wcześniej (czasami dłużej). Rezerwujemy lot(ew. samochodem)i
        wynajmujemy mieszkanie. Śniadanka na tarasie przygotowujemy sobie sami, obiady z
        winem też! I jest super- zawsze wspaniałe wspomnienia, piękne widoki w pamięci.
        Najbliższy wyjazd samolotem do Hiszpanii - Barcelona to koszt 1100zł +wyżywienie
        , a to wedle zasobności portfela. Wcześniej jeżdziliśmy z mężem zawsze z biurem,
        ale taki sposób pozwala mi częściej wyjechać na urlop (bo taniej!)a dla nas to
        za każdym razem nowe wyzwanie! Ale rozumie też ludzi, którzy uważają,że urlop to
        pełna obsługa- ale wówczas musimy sobie zdać sprawę czy nas na to stać i czy nie
        będziemy mieli kaca finansowego przez kolejne pół roku!
        Wspaniałych wakacji
        • Gość: jozefa1 Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: 80.51.237.* 02.06.09, 13:15
          Itaka ma bardzo ciekawe lasty na razie na czerwiec,ale np hotel 4* w
          Hiszpanii, 2 tygodnie HB 2-2,5 tyś,Turcja 2 tyg.1,5-2,5 tyś. Myślę
          że na lipiec też cos będzie ale nie aż tak tanio.
          • Gość: kachak Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: 92.244.57.* 02.06.09, 15:52
            do niny !! wiesz nina jesli jade raz w roku na wakacje to chcialbym
            miec sniadanka i kolacje jestem przyslowiowym polskim kowalskim i
            kaski nie mamy za wiele - jezeli jest tak tanio jak piszecie co
            niektorzy to prosze podac fajne niedrogie biura - chcemy tez w lipcu
            na teneryfe ,majorke lub egipt - znamy hotele agua blue i agua vista
            byli nasi znajomi - tez dostalem ceny na majorke z neckermana - ceny
            zaczynaja sie od 5000zł na glowe to troche dla kowalskiego za duzo -
            jezeli bedziecie znali lasty to podawajcie !!!! - jesli chodzi o
            polskie morze to w jaroslawcu w panoramie morskiej za jakies 1900 zl
            za dwa tygodnie od glowy bylismy z zona w ubieglym roku nie powiem
            bylo git i pogoda dopisala - w tym roku chcielismy z jakiegos biura
            za granice ale niestety jak narazie ceny nie dla nas - zaznaczam ze
            nie jestem poslem czy senatorem ci kasy maja jak lodu to sobie jada
            gdzie chca
            • Gość: Ponury Skrzat Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: 212.160.155.* 02.06.09, 16:08
              Watek chyba nie na to forum. Po pierwsze - jeśli kogoś nie stać na
              samochód jeździ autobusem. Jeśli nie stać go natomiast na wycieczkę
              lotniczą wyjeżdża pod namiot. Po drugie gdy ktoś chce płacić mniej
              korzysta z ofert last minute. Płaci wtedy nie 5000 PLN a 2000 PLN za
              osobę godząc się na mniejszy wybór ofert. To tak oczywiste, że aż
              niezręcznie o tym pisać...
            • Gość: nina104 Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 20:29
              My jeżdzimy bez biura, sama jestem organizatorem naszych wypraw.
        • Gość: pytajka Do: nina 104 IP: 195.20.110.* 03.06.09, 08:56
          A możesz nino zdradzić na ile dni jedziecie do tej Barcelony? Bo
          jeżeli piszesz, że wydajecie (domyślam sie, że na 2 osoby) 1100 PLN
          na kwaterunek, to daje po obecnym kursie ok. 250 Euro, a jeżeli w
          tej kwocie mieści sie tez przelot tanimi liniami, to przy najlepszej
          opcji zostaje do dyspozycji o. 200 EUR na noclegi.
          Przyznam, że noclegów w Barcelonie za cenę niższą od 25 EUR na głowę
          za noc nie udało mi się nigdy znaleźć (nawet biorąc pod uwagę
          wspólny wynajem mieszkania, wraz z innymi towarzyszami podrózy).
          Troszkę pokolorowana ta Twoja informacja, bo wydaje mi się, że
          piszesz tu o wypadzie na góra 4 dni.
          (a jeszcze nie napisałaś nic o kosztach poruszania się po mieście,
          kosztach biletów wstępu do obiektów, itp.)
          Niestety, nie ma bata, można tanio podróżować, ale nie aż tak tanio.
          • Gość: nina104 Re: Do: nina 104 IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 22:12
            Nie mam zamiaru "kolorowić" niczego. Lecimy w 6 osób na 8 dni (noclegi-
            mieszkanie samodzielne 90 m2 650 euro na wszystkich za cały pobyt). Noclegi
            załatwiam przez Homelidays nr oferty 52519. A lecimy Lotem- bilety po 520 zł w 2
            strony(sierpień 2008) To jest 110 euro noclegi/osoba+ przelot. Reszta- jak
            zawsze, są koszty dodatkowe, a czy lecąc z biura masz opłacone fakultety? Czy
            nie płacisz za parking na lotnisku. Ile moga kosztować bilety na metro- 10 euro
            przy T-10. A wycieczki i zwiedzanie również mamy w planie , ale to już każdego
            indywidualna sprawa:)
            • Gość: pytajka Re: Do: nina 104 IP: 195.20.110.* 05.06.09, 08:50
              OK nino - teraz rozumiem. Wiesz dlaczego troszkę się przyczepiłam -
              bo pisałaś w liczbie mnogiej, co mogło sugerować, że 1100 PLN
              wydajecie w sumie na dwie osoby, co wprawiło mnie w prawdziwe
              zdumienie.
              Jednak taka kwota na jedną osobę jest jak najbardziej realna przy
              takiej organizacji pobytu w Barcelonie - zgadzam się w pełni.
              Pozdrawiam i zycze wam udanego pobytu w Barcelonie!
      • pietnacha40 TUI drogie ? 02.06.09, 16:58
        niekoniecznie
        - Egipt za 2500,- Kos 2600,- dwa tygodnie z all
        www.tuitam.pl/index.php?lm=1
        • Gość: kasia Re: TUI drogie ? IP: *.aster.pl 02.06.09, 18:33

"> niekoniecznie
          > - Egipt za 2500,- Kos 2600,- dwa tygodnie z all
          > www.tuitam.pl/index.php?lm=1'

za dwie osoby to już jest 5 tys., plus dziecko 15 lat to już jest 7,5tys., tanio
          nie jest:(
          >
          • pietnacha40 Re: TUI drogie ? 02.06.09, 19:14
            Ale weż pod uwagę,co napisała wcześniej kachak :cyt."jesli chodzi o
            polskie morze to w jaroslawcu w panoramie morskiej za jakies 1900 zl
            za dwa tygodnie od glowy bylismy z zona w ubieglym roku nie powiem
            bylo git i pogoda dopisala ". Jak się ma w tym momencie oferta
            egipskiego hotelu z all ? Już nie tak drogo,prawda ? Do tego TUI
            często ma ciekawe propozycje cenowe właśnie dla dzieci.Nie wiem,czy
            wakacje z dzieckiem w hotelu 0 600,- droższym,gdzie wszystkio masz
            już w cenie jest propozycją drogą.Ile wyda trzy osobowa rodzina w
            sezonie nad naszym morzem przez dwa tygodnie ? Ile więcej wyda,jak
            będzie zimno ?
          • Gość: ewa Re: TUI drogie ? IP: *.cust.tele2.pl 02.06.09, 21:47
            Jest jeszcze coś takiego jak dofinansowanie z zakładu pracy jeżeli
            zakład ma dział socjalny.Na pewno ma budżetówka
            • Gość: Jola Re: TUI drogie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 09:57
              Wczasy zagraniczne z przelotem ,pełnym wyżywieniem, ubezp. w dobrym
              hotelu nigdy nie były na kieszeń "Kowalskiego"!!!
              Jak chciałam tanio, to samochód, namiot ,własne jedzenie i
              camping. .Przez wiele lat tak właśnie jeździłam do Bułgarii, później
              Chorwacji.Za luksus się płaci.W Polsce również wczasy w hotelu z
              wyż. są nie dla Kowalskiego.A jeśli już ktoś mimo wszystko chce tak
              własnie spędzić urlop ,proponuję wyloty i wczasy z niem.Zapłaci
              napewno duuuużo taniej i będzie miał lepszy komfort.Ja to
              sprawdziłam na własnej skórze i jeśli hotel wyż i przelot to polecę
              z biurem niem.
              • Gość: !!!! powiem wam jak jest IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.06.09, 20:28
                nie drogie euro jest az tak powodem (4,40 - 4,50 to tylko 10 proc.
                więcej niz w latach 2005 -2007 euro zawsze kosztowało). Paliwo
                stanialo. Hotele tanieja bo kryzys. Operatorzy zwineli lotniska
                lokalne, zamiast np. 6 lotnisk latają z wawy i katowic, kto chce
                niech jedzie, kto chce niech buli, urlop dla wybranych, jest w
                Polsce troche nowobogackich, co to pojadą drozej niz Niemiec nawet.
                Na takich liczą biura podróży teraz. A jak tanie euro było to było
                taniej w 2008 ? Wtedy naczelny i dyżurny argument to drogie paliwo
                było (a prawda inna - polacy mysleli ze Pana Boga za nogi złapali że
                dolar 2 zł i bezrobocie poniżej 10 proc. i może być juz tylko
                lepiej, nawet powazni niby biznesmeni sie w opcje wpierniczyli). Ale
                lasty beda dobre, nie przejmujcie sie, nawet mimo redukcji wylotów z
                lokalnych. Chytry straci, dali ceny typu 5 tys. przy przyzwoitej 3,
                będa musieli lasty po 1990 przedawać.
                • marysia49 Re: Jest za drogo-zdecydowanie 03.06.09, 21:01
                  i godziny lotów też jakieś nienormalne
                • Gość: Grodek Re: powiem wam jak jest IP: *.merinet.pl 04.06.09, 19:13
                  Gość portalu: !!!! napisał(a):
                  ...Chytry straci, dali ceny typu 5 tys. przy przyzwoitej 3,
                  będa musieli lasty po 1990 przedawać.

No nie wiem. Znajomy już drugi tydzień szuka czegokolwiek sensownego
                  na czerwiec i nie może znaleźć. Jest na takim etapie, że jest mu już
                  wszystko jedno czy będzie to Turcja czy Tunezja, a ofert po prostu
                  nie ma, a te które się pojawiają są drogie, a nawet bardzo drogie.
                  Śmiał się ze mnie jeszcze na początku maja (wykupiłem firsta w
                  listopadzie) tłumacząc, że z palcem w d... pojedzie ze swoją rodziną
                  (taka sama konfiguracja jak u mnie) za max. 2/3 mojej ceny. W tej
                  chwili jak już napisałem nie jest w stanie znaleźć nawet Tunezji w
                  takiej samej cenie jak ja wykupiłem Rodos. Oczywiście lasty się
                  pojawiają, ale są to najczęściej oferty nie dla rodzin.
                  Ponadto jeżeli pogoda w Polsce się nie zmieni to BP mogą liczyć na
                  niezły szturm po zakończeniu roku szkolnego.
                  • Gość: kaska Re: powiem wam jak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 20:08
                    Jak to nie ma?
                    Pierwsza z brzegu
                    oferta
                    • Gość: Grodek Re: powiem wam jak jest IP: *.merinet.pl 04.06.09, 21:27
                      On szuka hotelu, a nie 3* w Tunezji.
                  • Gość: wiedzacy Re: powiem wam jak jest IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 23:06
                    niech wiejdzie na strone eccoholiday i zobaczy Teneryfe. Moge poleciec hotel
                    Tropica Playa, hotel bardzo ok a do tego dobre ceny lastow na tan kierunek.
              • Gość: >>>> Kowalski Kowalskim IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.06.09, 22:11
                Gość portalu: Jola napisał(a):

> Wczasy zagraniczne z przelotem ,pełnym wyżywieniem, ubezp. w
                dobrym
                > hotelu nigdy nie były na kieszeń "Kowalskiego"!!!

Ale już jakiegoś Kowalickiego może bardziej - "cki" - bardziej
                nobliwie :).
                • bebicka Re: Kowalski Kowalskim 04.06.09, 21:59
                  Oczywiscie to wszystko prawda, tez jestem akurat po szukaniu lasta na poczatek
                  wakacji, nie lubie tego, ale zmuszona w tym roku bylam...i ceny z polskich biur
                  mnie chwilami powalaly, stosuja jakies dziwne promocje niby i cena za 3,5* na 14
                  dni HB na Krecie dla 2+1 w granicach 7,5 - 8 tys.!!! 4* juz okolo 9 tysiecy...
                  to jakis zart normalnie, nie kumam...
                  owszem znalazlam calkiem fajna oferte z Itaki w hotelu Calypso na Halkidiki,
                  jakby co polecam, na 29 czerwca podana konfiguracja 4500. A hotelik owszem 3*,
                  ale ma bardzo dobre opinie na zagranicznych forach.
                  Rozlozyly mnie jendak dzieki godziny wylotow, stosowane nagminnie przez polskie
                  biura. Wylot z W-wy po 22, powrot z Grecji o 6 rano. Niby nie jest tragicznie,
                  moglobyc np kolo 1 w nocy, jak mam z lokalnego na Krete:-)
                  Ale kurcze wybralam oferte z Niemiec, normalne godziny wylotow, normalna cena za
                  lasta.
                  I tylko pozostaje w wielkim zdumieniu, ze w Polsce musze zaplacic za gorsza
                  jakosc, gorszy standard, gorsze trakotwanie prawie o 1/2 wiecej... Ale widocznie
                  dopoki beda tacy, ktorzy placa a placa nawet moi znajomi i to sporo z
                  nich...dopty bedziemyt musieli kombinowac:-)
                  A oferty z Niemiec polecam
                  korzystalam z biura lTur
                  www.ltur.de
                  obsluga po polsku, maja siedzibe w Szczecinie, znizke mi dali, bo to juz "nasza"
                  trzecia impreza:-)
                  pozdrawiam
                  Maraska
                  • Gość: Jola Re: Kowalski Kowalskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 09:34
                    I o tym własnie pisałam.Zrezygnujmy z oszukańczych biur, latajmy z
                    Niem, Anglii.Jest taniej i lepiej.Póki będziemy dawać się
                    oszukiwać , póty będą nas skubać.Ja już długo nie skorzystam z
                    polskiego biura.Przetarłam szlak i teraz wiem,że warto latać z
                    Niemiec.Jestem z Warszawy, a jechalam na lotnisko w Berlinie.Bylo
                    taniej o 2000PLN od osoby, niz w polskim biurze
    • Gość: powiadasz itur Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: 92.244.57.* 05.06.09, 16:36
      powiadasz strona itur.de- nic tam nie ma
      • bebicka Re: kosmiczne ceny !!!!! 05.06.09, 17:40
        Moze zle podalam, ale nie itur tylko ltur
        www.ltur.com/de/index.html
        tu juz na pewno cos jest i to calkiemf ajne oferty:-)
        Maraska
        • tanahoe Re: kosmiczne ceny !!!!! 06.06.09, 08:55
          No tak tylko jak sobie przeliczysz dojazd do Niemiec, czasami nocleg dotatkowy
          to nie zawsze się opłaca. Ja też właśnie szukam. Cały problem to kurs euro.
          Jakbyś nie liczyła. Fakt na przykład na Kanary ceny o wiele niższe. Co do
          wyjazdów na własną rękę to też właśnie jako alternatywę przeliczam ale wersję
          bardziej wędrowną czyli + koszta wynajęcia samochodu i jakiś hoteli po drodze.
          Koszta jednak wychodzą spore. Wręcz z biura wychodzi taniej bo pewnie mają
          zniżki.
          • bebicka Re: kosmiczne ceny !!!!! 07.06.09, 10:16
            Wiesz troche racji masz, mi akurat udalo sie upolowac wczasy takie, ze nie musze
            nocowac:-) a dojechac akurat musze tez i do Warszawy, w tym wypadku "pare" km
            wiecej nie robi mi roznicy. wez tez pod uwage ze jakby nie patrzec masz tam
            wyzsza jakosc, zarowno swiadczonych uslug, jak i tego co otrzymujesz na
            zewnatrz, przynajmniej tak bylo do tej pory:-)
            Kanary faktycznie potrafia byc sporo taniej, ja swego czasu placialam jakas 1/3
            mniej niz moi znajomi lecacy z Polski. Czasami warto poszperac, zadzwonic do
            nich. Czasami ten sam hotel potrafi z roznych lotnisk roznie kosztowac:-)
            Ale na pewno, szczegolnie w przypadku tanszych ofert, bedzie taniej z Polski,
            tym bardziej gdy ktos mieszka w Warszawie. Ale nawet wczoraj byl artykul w
            Rzeczpospolitej, ze wakacja nad polskim morzem, pomimo kursu euro, sa drozsze
            niz wakacje "pod palmami", wiec cos w tym musi byc.
            Trzeba szukac lasta i miec szczescie, natomiast niestety w goracym okresie
            wakacyjnym o dobrego lasta trudno, sama szukajac znajdowalam wlasciwie tylko
            albo drogie oferty, w luksusowych hotelach, albo tanie ale w slabych hotelikach,
            zadna z tych alternatyw mnie nie interesowala:-)
            Zas co do wyjazdow na wlasna reke, jestem bardzo za! Ale pod pewnymi warunkami,
            to nie sa wczasy do organziacji last minute. wyjazd na wlasna reke musz
            eorganizowac duzo wczesniej, wtedy sa najnizsze ceny przelotu a to bardzo duzy
            koszt wlasny w calym urlopie. Potem juz jest lepiej...i zazwyczja za ta sama ale
            raczje najczesciej nizsza cene mam znowu lepszy komfort, wiecej atrakcji,
            zwiedzam jak chce, co chce i miejsca do ktorych zadne biuro mnie nie zabierze:-)
            Mi to pasuje:-) o ile moge przewidziec co bede robila za pol roku i to zaplanowac:-)
            pozdrawiam
            Maraska

• Gość: bartek tannio??? IP: 92.244.57.* 07.06.09, 09:42
        jak jest tak tanio to dajcie namiary dla dwoch osob przedzial 25/30
        lipiec - dwa tygodnie - egipt- aga blue , agua vista- makadi beach -
        opcja all
        - teneryfa - opcja sniadania obiado kolacje
        - gran canaria - opcja jak wyzej
        -majorka - jak wyzej opcja
        wylot egipt - poznan lub wroclaw
        wylot pozostale - wrocl. - pozn. lub schonefeld

-
        • pietnacha40 Re: tannio??? 07.06.09, 12:20
          Teraz,żeby było tanio,musisz czekać na last.Bo faktycznie ceny
          kosmos.Albo kupujesz tani first ( w tym roku nie wszystkim to wyszło
          na dobre) albo czekasz na last.Przy dwóch osobach,nie powinno być
          problemu.Zobacz sobie stronkę ostatniemiejsca.pl i porównaj ceny
          tych lastów z cenami w sezonie.W lipcu też będą.Kanary,Hiszpania
          www.tuitam.pl/index.php?lm=1 - tam nawet Dominikana jest za
          3400,-
          • Gość: heniek Re: tannio??? IP: *.icpnet.pl 07.06.09, 14:27
            Witam,
            Jeśli ktoś ma blisko do berlina to polecam:
            www.ltur.de
            www.5vorflug.de
            Ostatnio szukałem tygodniowych wakacji 2+2 i porównywałem ceny z polskim
            biurami, różnice były kolosalne, np:

turcja z polski 8,5tys zl z berlina dokladnie to samo 1tysEuro
            tunezja z polski 8,7tys zl z berlina dokladnie to samo 1,1tysEuro
            gran canaria z polski 9,5tys zl z berlina dokladnie to samo 1tysEuro
            następny tydzień dopłata 300Euro

na ltur.de codziennie po 20 są super obnizki ale wylot w ciągu 24godzin i można
            tylko kupić wyjazd dla dwóch osób, a ceny jakie znalazłem ostatnio to:
            dominicana 640euro osoba/tydzień
            Kenya - 560euro osoba/tydzień
            Tajlandia -6800euro osoba/tydzień

Berlin jest generalnie drogi, jak ktoś by chciał lecieć z monachium, hambugra,
            frnakfurtu nad menem to znajdzie tańsze oferty.

Dojazd np. z Poznania do Berlina jest łatwieszy i szybszy niż do Wawy, parking
            kosztuje 24 euro za 8 dni, a jak ktoś chce pociągiem dojechać to od granicy
            Polski do lotniska na terenie niemiec skąd się ma wylot kosztuje 22euro dzieci
            chyba do lat 12 za darmo

Ja 2 dni temu kupiłem majorkę, tydzoień dla całej 4 osobowej rodziny z dwoma
            posiłkami kosztował mnie równo tysiac euro w hotelu Cala Azul Garden/Esmeralda
            Garden.
            Najtańszą ofertę, którą mi zaproponowali tego samego dnia w polskim biurze było
            7,5 tys. za 3 gwiazdki w tunezji w hotel z kiepskimi opiniami
            • Gość: ok Re: tannio??? IP: 92.244.57.* 07.06.09, 15:03
              wszedlem w 5 vorflug.de - sa oferty ale niestety wszystko po
              niemiecku a my niestety tylko po naszemu - strona Itur.de nie
              wyskakuje
              • pietnacha40 ok 07.06.09, 15:26
                www.ltur.com/de/index.html - ten adres już bebicka wcześniej
                dała.Też po niemiecku,ale całkiem dostępnie.Wczytasz się,metoda prób
                i błędów + słownik i dasz radę.Ja dałam :D
              • Gość: heniek Re: tannio??? IP: *.icpnet.pl 07.06.09, 21:21
                Ltur ma biuro w Szczecinie, a infolinia ma jeden numer z obsluga w jezyku
                polskim, 5vorflug niestety nie, ale prawde mowiac ja tez nie za bardzo znam
                niemiecki.
                aha i jeeszcze jedno, jezeli bedziecie jechac z dziecmi przegladajcie takze te
                drozsze oferty.
                Czesto jest tak, że w tanszej np. jedna osoba kosztuje 300euro ale za dzieci
                placi sie tyle samo, a w drozszym dorosla osoba 400 euro ale za dzieci tylko
                100euro wiec sumujac wychodzi taniej niz w tanszym hotelu.

A tak przy okazji sprawdzalem ile by kosztowal tydzien z rodzinka w Kolobrzegu w
                podobnym terminie, hotelu i warunkach i wyszla mi cena 7200zl :)
    • Gość: witam Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: 92.244.57.* 07.06.09, 15:28
      tez chcemy cos niedrogiego na wakacje - poczytajcie- niemieckie
      biura podrozy ucza sie sztuczek od polskich -kurde czy to prawda
      • Gość: ???? Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.06.09, 20:21
        Jak bebicka tylko do Grecji i w kółko do Grecji i apjać do Grecji i
        jej sie to nie znudzi to nic nie poradzi sie - stara reguła lastu,
        nie wybrzydzac, wziac 2-3 kraje i cos sie trafi. Turcja tez jest
        piekna.
        • Gość: bebicka Re: kosmiczne ceny !!!!! IP: *.chello.pl 07.06.09, 21:42
          To chyba nie ejst jakas zlosliwosc do mnie, ze tak a piac do grecji:-)
          Ale coz tak mam i wcale sie nie znudzi, ja zreszta wcale ejszcze tak duzo tej
          grecji nei widzialam, jak pomysle ile nadal mi zostalo...hoho tam i kontynent w
          wielu miejscach inny nie mowiac o wyspach z ktorych kazda inna:-)
          Natomiast niewatpliwie, najlepiej polowac na lasta bez wymarzonego kierunku czy
          hotelu i lapac po prostu dobra okazje.
          Co do biura ltur i ich strony, nie ejst to az tak skomplikowane jak mogloby sie
          wydawac na poczatku. P[zoa tym maja swoj numer w Szczecinie, mozna zadzwonic i
          za chwile rpzesla nam oferte na maila.
          Pozdrawiam
          Maraska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka