Dodaj do ulubionych

Dobry sprzedawca

06.06.05, 17:48
Sława!
Dobry sprzedawca

Zdobądź tytuł Dobrego Sprzedawcy... i skorzystaj z możliwości zakupu nowości
z 50% rabatem!!!

Tytuł Dobrego Sprzedawcy przyznawany jest za zakupy na poziomie 700 PP lub
więcej.

Dobremu Sprzedawcy przysługuje przywilej nabywania nowości z następnego
Katalogu 50% taniej od 2 poniedziałku obowiązywania aktualnego Katalogu.

Przykład:
Zebrałeś w okresie trwania Katalogu 5, obowiązującego od 2 do 22 maja 2005 -
700PP to od 30 maja będziesz mógł zakupić po jednej sztuce nowości z Katalogu
7, obowiązującego od 13 czerwca do 3 lipca - 50 % TANIEJ!

Pozdrawiam i zapraszam na:
Forum Słowiańskie
Obserwuj wątek
    • tomcio.pl Re: Dobry sprzedawca 07.06.05, 12:41
      Też mi atrakcja :] Za taki wynik powinno być cos za darmoszke tak jak jest to w
      AVON,firma od tego nie zbiednieje, zwłaszcza, że osób z jednorazowym
      zamówieniem powyzej 700PP to chyba ze swieca szukać.
      • zorina Re: Dobry sprzedawca 07.06.05, 12:57
        Nie z jednorazowym, tylko z całego okresu katalogowego.
        Pozatym nie jest to aż taka żadkość, że ktoś zamawia na 700pp i więcej
        Musisz też pamiętać, że w Ori na takim poziomie ma się dodatkowo 6% premi od
        obrotu ( conajmniej, bo nie liczę grupy, jeśli ktoś taką ma). Z tego co wiem,
        to w Avonie tego nie ma... tongue_out
        Pozatym dla mnie większym bonusem jest to, że mogę te nowości kupić z
        wyprzedzeniem smile A to, że taniej, to tym lepiej smile
        • tomcio.pl Re: Dobry sprzedawca 07.06.05, 13:44
          Być może nie jest to rzadkość, ale tez nie jest to codzienne (sama przyznasz).
          Znam ponad 40 konsultantów Ori osobiście i jeszcze nikomu nie zdarzyło się
          zrobic w okresie obowiazywania katalogu 700PP. Jestem ciekaw czy firma stworzy
          kiedys programy motywacyjne dla normalnych konsultantów czyli takich którzy z
          wysiłkiem osiagaja pułap 300PP. O takich się zapomina, a tworzy się cuda-wianki
          dla "góry" czyli dla tych którzy już sie dorobili. Może doczekam tych dni smile
          • zorina Re: Dobry sprzedawca 07.06.05, 15:44
            Dlatego ten program nazywa się "dla dobrych sprzedawców" a nie " dla normalnych
            konsultantów" wink

Dla zamawiających powyżej 200pp jest Klasa Biznes.

Chyba nie sadzisz, że ten program ma motywować "tych na górze co się już
            dorobili"? Dyrektorzy i wzwyż mają również możliwość kupienia nowości
            wcześniej, bez względu na wielkość zamówienia, tyle, że po normalnej cenie. Ale
            wydaje mi się, że większości nie robi to aż takiej różnicy. Wolą swój czas
            poświęcić grupie i szkoleniu nowych konsultantów i liderów i uczyć ich jak
            zarabiać więcej.
            Jak zwykle, każdy musi sobie sam przekalkulować co mu się bardziej opłaca.
            • ignorant11 Re: Dobry sprzedawca 11.06.05, 15:45
              zorina napisała:

> Dlatego ten program nazywa się "dla dobrych sprzedawców" a nie " dla
              normalnych
              >
              > konsultantów" wink
              >
              > Dla zamawiających powyżej 200pp jest Klasa Biznes.
              >
              > Chyba nie sadzisz, że ten program ma motywować "tych na górze co się już
              > dorobili"? Dyrektorzy i wzwyż mają również możliwość kupienia nowości
              > wcześniej, bez względu na wielkość zamówienia, tyle, że po normalnej cenie.
              Ale
              >
              > wydaje mi się, że większości nie robi to aż takiej różnicy. Wolą swój czas
              > poświęcić grupie i szkoleniu nowych konsultantów i liderów i uczyć ich jak
              > zarabiać więcej.
              > Jak zwykle, każdy musi sobie sam przekalkulować co mu się bardziej opłaca.

Sława!

Zdumiewa mnie podejście niektorych osób, które powołuja sie ochłapowe promocje
              w innych firmach, nie widząc swojej szansy w macierzystej, gdzie jest mozliwośc
              zbudowania trwałego dobrobytu, ale niektórym w głowach tylko paciorki i
              świecidelkasmile))

Ale skoro sa ludzie którzy tak myslą, to moze firma mogłaby wprowadzić paciorki
              dla takich własnie "pietaszków"?
              Ale z drugiej strony odciągałoby to ich uwage od wałściwego i głownego kierunku
              i celu biznesowego...

JA oczywiście mam wałsne zdanie nt róznych akcji promocyjnych i raczej
              przedstawiam PT Kierownictwu swoje krytyczne uwagi.
              Np jesli prawda jest skasowano 10 katalogów dla klasy biznes to uważałbym to za
              bład, bo na katalogach nie powinno sie oszczędzać: ani firma nia konsultanci,
              ani tym bardziej liderzy...
              A 10 katalogów dla klasy biznes było dla mnie poważnym ułatwieniem...

Pozdrawiam i zapraszam na:
              Forum Słowiańskie
              • scool Re: Dobry sprzedawca 12.06.05, 01:08
                No popatrz ignoratów 11 sie zorientowali big_grin Powiem więcej, co ty uważasz za
                dobry program dla sprzedawców - zakładam dzisiejsze warunki, konkurecje itd. Czy
                7000PP to Twoim zdaniem jest dobry pomysł ( nie gadaj mi o biznesie bo wiem o co
                chodzi). Czy to był dobry pomysł ze zmniejszeniem wart. punkt? Szczegół -
                podzielisz się osiągami przed okresem? i krótko po?
                • 1szylider Re: Dobry sprzedawca 16.06.05, 20:07
                  scool napisał:

> No popatrz ignoratów 11 sie zorientowali big_grin Powiem więcej, co ty uważasz za
                  > dobry program dla sprzedawców - zakładam dzisiejsze warunki, konkurecje itd.
                  Cz
                  > y
                  > 7000PP to Twoim zdaniem jest dobry pomysł ( nie gadaj mi o biznesie bo wiem o
                  c
                  > o
                  > chodzi). Czy to był dobry pomysł ze zmniejszeniem wart. punkt? Szczegół -
                  > podzielisz się osiągami przed okresem? i krótko po?

Witam!

Coz za belkot...

Nie będę odpowiadal na tak bzdurny post.

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
                  Pozdrawiam i zapraszam!
                  gg 172 85 85
                  • queen.maya Re: luźna refleksja.......... 19.06.05, 21:30
                    miły pan, właściwa postawa wobec firmy, tylko...trochę fanatyczny. Taki
                    mudżahedin Oriflame. Ale może po prostu taki ma "stajl". Pozdro!
                    • scool Re: luźna refleksja.......... 30.06.05, 23:21
                      Szyliderku, to odpowiesz mi "silnie uczony kolego" jaki był sens zmniejszenia
                      wart.PP czy dalej nie rozumiesz? O twoje osiagi nie pytam bo pewnie masz gotowca
                      od MK - z gatunku - pozory to rzeczywistość smile)
                      • 1szylider Re: luźna refleksja.......... 01.07.05, 00:55
                        scool napisał:

> Szyliderku, to odpowiesz mi "silnie uczony kolego" jaki był sens zmniejszenia
                        > wart.PP czy dalej nie rozumiesz? O twoje osiagi nie pytam bo pewnie masz
                        gotowc
                        > a
                        > od MK - z gatunku - pozory to rzeczywistość smile)

Witam!

Gdy będzie sie do mnie odzywal pogardliwie to będę ignorował Twoje posty
                        scoliku...

Sens zmniejszenia PP był oczywisty!

Skoro "skrócono" to nalezało zmniejszyć czyli zdewaluować PP w stosunku do
                        walut miejscowych, aby nie zawyżąc wymagąc kwalifikacyjnych.

Czy bylo to pociagniecie świetne jak przedstawia nam PT Kierownictwo, czy też
                        niefortunne nie moge sie wypowiedzięc po tak krótkim czasie, ale pierwsze
                        katalogi a to jest dopiero 3ci są zachecające mimo wchodzenia własnie w
                        obnizony okres ogorkowy...

Zobaczymy co przyniesie tradycyjnieświetny 4ty kwartał...

U Roberta napisałem, że z ocenami trzeba poczekać choćby jedeen caly rok.

Pozdrawiam i zapraszam!
                        gg 172 85 85
                    • 1szylider Re: luźna refleksja.......... 01.07.05, 00:57
                      queen.maya napisała:

> miły pan, właściwa postawa wobec firmy, tylko...trochę fanatyczny. Taki
                      > mudżahedin Oriflame. Ale może po prostu taki ma "stajl". Pozdro!

Witam!

Jasne!

Nasz dzihad zwcyciezysmile))

Albo nasza dżucze jesli wolisz inne bardziej wilgotne klimaty...

Pozdrawiam i zapraszam!
                      gg 172 85 85

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka