oriflamewroclaw 24.06.06, 10:24 hej! czy ktoras z was probowala tej formy sprzedazy lub poszukiwania nowych konsultantow w Ori? co sadzicie na ten temat? czy warto? czekam na wasze opinie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oriflamewroclaw Re: stand 24.06.06, 13:08 dotalam propozycje od dyrektora aby wystawic sie z liderem na standzie. chodzi o to ze dostajesz stolik oriflamu czesc kosmetykow i promujesz marke czy to na jakis targach czy w markecie, oferujac ludziom katalogi lub czlonkowstwo. czy wasi liderzy/dyrektorzy nie mowia wam o takim czyms? czy zadna z was tego nie probowala? Odpowiedz Link
fuegoo Re: stand 24.06.06, 17:14 hey! ja takie metode probowalam. moja dyrektorka mi to zaproponowala. jest to fajny pomysl i sposob na zdobycie nowych zamowien a takze konsultantow. no i przy okazji na wypromowanie marki tylko czasem to nie wychodzi, jak na przyklad leje deszcz mi sie to zdarzylo i nie polecam nikomu.hehe ale sam pomysl jest dobry! Odpowiedz Link
oriflamewroclaw Re: stand 24.06.06, 17:51 czy takie akcje ciesza sie duzym powodzeniem? czy i co trzeba robic? czekam na wszelkie informacje, bo nie wiem czy sie zdecydowac Odpowiedz Link
fuegoo Re: stand 24.06.06, 18:51 osoby, z ktorymi bedziesz na "promocji" napewno Ci pomoga takie akcje ciesza sie powodzeniem i duzym zainteresowaniem. ja sama dolaczylam do Ori wlasnie podczas takiej promocji. a co trzeba robić? hm...zalezy czego będa chcieli "klienci" oraz co Ty bedziesz chciała im zaproponowac. pokazuj im katalogi, zaprezentuj kosmetyki oraz sama firme, "namawiaj" ludzi do przyłączenia się do Ori. możesz równiez zaproponowac niektorym zrobienie makijazu komsetykami Oriflame. tak bylo u mnie. moze ktosma jeszcze inne pomysly, to chetnie poczytam powodzenia Odpowiedz Link
zorina Re: stand 24.06.06, 20:49 Oprócz tego co napisała fuegoo dodam, że warto mieć jakieś ankiety, żeby nam zostały jakieś namiary na ludzi, którym daliśmy katalogi. Ja robię wiele takich akcji w róznych miejscach. Ostatnio na festynach charytatywnych. Malujemy dzieciom twarze |( w motylki, kwiatki, kotki itp ) a dorosłym rozdajemy katalogi i ulotki no i zbieramy kontakty za pomocą ankiet. Mamy zawsze trochę kosmetyków, nowości i próbki do pokazania. W ramach reklamy dajemy zestaw kosmetyków na loterię Teraz jest czas przestoju w szkołach, w pracy za to mnóstwo festynów, więc warto to wykorzystać aby zdobyć nowych klientów i konsultantów. No i na koniec - jeśli faktycznie chcesz rozkręcać swój biznes w Ori, to co ci szkodzi spróbować? Zawsze to nowe doświadczenie. A jak nie spróbujesz, to nigdy tak do końca nie będziesz wiedziała "czym to się je" i czy ci odpowiada taka forma pracy. Życzę powodzenia Odpowiedz Link
oriflamewroclaw Re: stand 25.06.06, 20:48 a czy ktos ma jeszcze jakies wskazowki lub porady? Odpowiedz Link