Dodaj do ulubionych

Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum

11.09.09, 20:36
Szansa na bezpłatny zabieg in vitro!

Przychodnia Lekarska nOvum poszukuje par ze zdiagnozowaną
niepłodnością, chętnych do wzięcia udziału w badaniu klinicznym.
Celem badania jest porównanie skuteczności dwóch różnych preparatów
hormonalnych powszechnie stosowanych w procesie przygotowania do
stymulacji jajników.

Pacjentki muszą spełniać następujące kryteria:

•wskazanie do zabiegu in vitro metodą ICSI (mikroiniekcja plemnika)
•wiek od 21 do 34 lat
•dobre zdrowie fizyczne i psychiczne
•indeks BMI: 18-25 kg/m2
•regularne cykle menstruacyjne
•stwierdzona niepłodność od co najmniej roku
•zgoda na transfer jednego embrionu
•nie więcej niż jeden przebyty cykl zapłodnienia in vitro w
przeszłości
•pacjentki nie mogą cierpieć na endometriozę, zespół policystycznych
jajników lub niepłodność na tle braku jajeczkowania.
•partner pacjentki musi mieć minimum 5 milionów plemników w 1 ml
nasienia.

Pacjentki spełniające powyższe kryteria zostaną poddane badaniom
kwalifikującym oraz terapii bezpłatnie.

Udział w badaniu wymaga częstych wizyt w klinice w celu badania i
oceny reakcji organizmu na hormonalne przygotowanie stymulacji
jajników.

Ostateczną decyzję o zakwalifikowaniu do badania podejmie lekarz
Przychodni po przeprowadzeniu wywiadu i koniecznych badań wstępnych.
Ilość miejsc jest ograniczona przez Sponsora badania.

W celu uzyskania dalszych informacji o badaniu prosimy o kontakt z
Panią Agnieszką Nowicką:

- pod nr telefonu: 0697002518 w godzinach 14-16 i 18-19

- lub drogą elektroniczną na adres badanie@novum.com.pl

Badanie kliniczne będzie przeprowadzone w Przychodni Lekarskiej
nOvum w Warszawie, przy ulicy Bocianiej 13. Głównym Badaczem jest dr
Katarzyna Kozioł.
Obserwuj wątek
    • markus0123 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 11.09.09, 21:22
      Czyli warunki prawie idealne poza tą niepłodnością. Ciekawe czy badania
      kwalifikujące sa płatne czy nie.
      • dabrowianka21 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 14.12.09, 23:03
        hej hej!

bardzo fajny program. Poznałam go od środka.
        Mam nadzieję że udział będzie bardzo owocny smile
    • edytka8080 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 14.12.09, 23:10
      ja jestem ciekawa kiedy ten program ruszy w nOvum
      • dabrowianka21 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 12.01.10, 15:29
        jest w trakcie smile
        • poli77b Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 24.01.10, 12:27
          Dziewczyny, dostalam odpowiedz z Novum o wstepnej kwalfikacji do
          bezplatnego invitro, i w zwiazku z tym mam pytanie: Czy ktoras z was
          dokladnie wie skad ta darmowosc? Domyslam sie ze chodzi o nowe leki
          ktore ktos chce wprowadzic na nasz rynek. Czy tak? Jakie to sa leki?
          Wogole czy macie jakies informacje na temat efektow tego zaplodnienia?
          Z gory dziekuje za odpowiedz
          • anna_pol.84 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 26.01.10, 19:55
            .tak właśnie sama się zastanawiałam nad tym.....czy ktoś może już skorzystał z
            tego darmowego programu????????mam obawy dzwonić.....choć spełniam warunkismile
            • poli77b Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 27.01.10, 19:20
              Zalezy jakie masz wskazania, ja mysle ze warto sprobowac.. Z neta znam
              3 przypadki, 2 nie udane 1 udany, ale nie wszystkie z novum.
            • isalin Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 28.01.10, 17:47
              anna_pol.84 napisała:

> .tak właśnie sama się zastanawiałam nad tym.....czy ktoś może już skorzystał z
              > tego darmowego programu????????mam obawy dzwonić.....choć spełniam warunkismile
              Witam
              Właśnie założyłam konto i czytam Wasze posty, więc chciałam udzielic informacji na temat invitro bezpłatnie, to wspaniały program ja jestem po takim ivitro i jestem w trzecim miesiącu ciązy, ten program dał mi nadzieję na dalsze życie, już wypłukaliśmy sie ze wszystkich pieniędzy na inseminecje a miałam ich 7, i jak znalazłam tą klinikę i ten program to bez wahania zadzwoniłam do Pani Agnieszki Nowickiej króra również prowadzi ten program oraz zbiera informacje do kwalifikacji,i tak wogóle to pracują tam fantastyczni ludzie dr Katarzyna Kozioł, Dr Lewandowski, dr Taszycka oraz wspaniałe pielęgniarki między innymi Pani Anna Wiśniewska, ja jestem najszczęśliwszą kobietą z dzidzią w brzuszku i to wszystko dzięki klinice novum. Przepraszam za haos w jakim piszę ale mam tyle do powiedzenia że nie potrafię tego poukładać. w każdym razie polecam gorącą ten program w klinice novum. Jak macie jakieś szczegółowe pytania to mogę podać Wam mój numer telefonu bo na forum to za długo nie popiszę bo mnie gonią od komputera, pozdrawiamsmile
              • poli77b Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 28.01.10, 18:39
                FAjnie ze napisalas, milo ze jest ktos komu sie udalo.
                To napisz moze o badaniach przed.. Ja mam problem z posiewem bo trafily
                mi sie pojedyncze bakterie, takze nie wiem co dalej.
                Czy mnie to nie zdyskwalfikuje.
              • anna_pol.84 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 02.02.10, 21:35
                isalin zapytam-czy to pierwszy transfer się udał,ile miałaś zamrożonych.....czy
                to naprawdę jest bezpłatnie?a te leki do stymulacji-możesz coś o nich
                napisać....z góry dziękuję
                • isalin Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 04.02.10, 09:00
                  anna_pol.84 napisała:

> isalin zapytam-czy to pierwszy transfer się udał,ile miałaś zamrożonych.....czy
                  > to naprawdę jest bezpłatnie?a te leki do stymulacji-możesz coś o nich
                  > napisać....z góry dziękuję
                  Witam
                  dziewczyny musicie uzbroić się w cierpliwość, ten program to nie jest żadna
                  ściema, ja jestem w ciąży naprawdę, ja też czekałam na odpowiedz i jak trwało to
                  trochę dłużej to zaraz dzwoniłam do Pani Agnieszki, to jest najprawdziwsza
                  szansa na dzidzie, ja zaszłam w ciążę za pierwszym razem, podczas stymulacji
                  wyhodowałam 20 komórek jajowych, podczas punkcji pobrano mi 15 oocytów, z tego
                  dziesięć nadawało się do zapłodnienia, po dwóch dniach osiem rozwinęło się
                  prawidłowo, po pięciu dniach podano mi podczas transferu jedną zapłodnioną
                  komórkę w postaci blastocysty ale pokazali mi wszystkie, na dzień dzisiejszy mam
                  zamrożone jeszcze siedem eskimo-sków hi które czekają na moją decyzje co dalej,
                  to tyle, nie poddawajcie się bo warto, to naprawdę wielkie szczęście, w umowie
                  straszą troszkę prze stymulowaniem ale ja przy 20stu komórkach czułam się
                  dobrze, ale nawet nie pomyślałam żeby mogło być inaczej, Wam też życzę tyle
                  optymizmu bo to połowa sukcesu, pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki.
                  • anna_pol.84 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 04.02.10, 15:08
                    słyszałam że często tam trzeba być bo w każdej chwili mogą żadać pobrania
                    krwi....a czy zwolnienia dają?
    • isalin Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 28.01.10, 19:25
      Witam
      Jak sie zgłosiłam do kliniki telefonicznie i powiedziałam że chciałabym wziąść
      udział w programie to najpierw dostałam maila z tymi pytaniami.

Bardzo proszę o odpowiedzi na poniższe pytania, jeśli na ich podstawie
      zakwalifikuje się Pani do programu, skontaktuję się z Panią w ciągu 2-3 dni.

1. Data urodzenia

2. Co ile dni ma Pani miesiączkę?

3. Proszę o podanie Pani wzrostu i wagi

4. Od kiedy stara się Pani o dziecko?

5. Czy była Pani w ciąży? Czy ma Pani dziecko, czy przechodziła Pani
      jakieś poronienia?

6. Czy ustalona została u Państwa przyczyna niepłodności?

7. Proszę o podanie ostatniego wyniku badania nasienia męża.

8. Czy Pani na coś choruje? Jeśli tak, to na co?

9. Czy miała Pani jakieś operacje? Jeśli tak, to jakie?

10. Czy miała Pani wykonywane badanie drożności jajowodów? Jaki jest wynik?

11. Czy wykonywała Pani oraz Pani mąż badania infekcyjne? (są to testy w
      kierunku HIV, wirusów żółtaczki i WR) Jeśli tak, to jakie są wyniki?

12. Czy miała Pani próby zapłodnienia in vitro w przeszłości? Ile ich było,
      jaki był rezultat? Ile komórek pobrano, czy była Pani przestymulowana? Czy
      dobrze się Pani stymulowała?

13. Czy ma Pani oba jajniki?

14. Czy nie ma Pani stwierdzonych mięśniaków macicy lub innych jej
      nieprawidłowości lub wad?

15. Czy mieli Państwo badany kariotyp? Czy jest prawidłowy?

16. Z jakiego źródła dowiedziała się Pani o szansie na bezpłatne in vitro?

Z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi,

Z poważaniem,
      • isalin Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 28.01.10, 19:29
        Kiedy odpowiedziałam na te wszystkie pytania to dostałam listę badań które muszę zrobić gdziekolwiek chcę, ja robiłam u siebie wszystko na kasę chorych, o przepraszam oprócz grupy krwi i badania naienia.

Na pierwszą wizytę, musi Pani przynieść ze sobą następujące wyniki
        badań:
        - grupę krwi
        - cytologia – ważna rok
        - HIV, Hbs, WR, HCV – ważne 6 miesięcy, te badania musi też zrobić
        Pani mąż
        - bakteriologia (posiew z kanału szyjki macicy, czystość pochwy) –
        ważne 2 miesiące
        - morfologia z płytkami krwi oraz tzw. mały układ krzepnięcia – ważne
        miesiąc
        - FSH wykonane między 1 a 3 dniem cyklu z ostatniego roku
        - USG ginekologiczne (przezpochwowe) z ostatniego roku – lekarz musi Pani
        wpisać KONIECZNIE ilość pęcherzyków antralnych na każdym z jajników,
        takie specjalistyczne badanie może Pani zrobić w naszej klinice. Badanie to
        należy wykonać do 6 dnia cyklu.
        - badanie nasienia z ostatniego roku

Nie wolno używać żadnych leków hormonalnych, w tym antykoncepcji na
        miesiąc przed stymulacją.
        Zapłodnienie niezależnie od wskazań będzie odbywało się metodą ICSI.
        Dopuszczalny jest transfer tylko 1 zarodka w stadium blastocysty.
        Pozostałe są zamrażane. Jeśli 1 próba nie wyjdzie, wtedy wykonywane
        będą transfery mrożonych zarodków również po 1 blastocyście.
        Sponsor pokrywa koszty badania kwalifikującego ( badanie FSH oraz test
        ciążowy), koszty całego zabiegu ICSI i transferów mrożonych blastocyst przez
        rok po punkcji.
        Jeśli zajdzie Pani w ciążę po pierwszej próbie ale będzie później
        chciała skorzystać z mrożonych zarodków ten zabieg będzie już płatny.
        Płatne również będzie przechowywanie zarodków.

każdy wynik, który już będzie Pani miała proszę mi wysyłać
        faksem lub mailem, będziemy na bieżąco sprawdzać czy wszystko ok.
        Dobrze, jakby do końca cyklu Pani wszystko zrobiła, to wtedy w następnym już
        będzie stymulacjasmile
        • poli77b Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 28.01.10, 19:34
          No ja jestem na etapie zbierania badan z 2 listu. Nie wiesz jak
          restrykcyjnie podchodza do tych wynikow? Ktore nieprawidlowosci moga
          zdyskwaflikowac?
          • isalin Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 28.01.10, 19:49
            jeśli chodzi o bakterie w posiewie z szyjki macicy to nie ma problemy ja miałam
            liczne ale dostałam leki tj. czopki dopochwowe macmirror po nich było już oki, a
            właściwie nawet gdyby ne było to potem przy punkicji mogą podać antybiotyk i też
            będzie oki, napewno rygorystycznie podchodzą do poziomu prolaktyny, resztę badań
            też trzeba mieć w normie, no i na uzg zrobionym do szóstego dnia cyklu były
            jakieś pęcherzyki antralne widoczne.
            • poli77b Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 28.01.10, 20:09
              Uff.. nawet nie wiesz jak mnie ucieszylas ta wiadomoscia smile Fajnie...
              A prolaktyny mi nie zlecili.. ale pewnie pozniej zleca..
              Teraz jeszcze hiv, wzw.. niby powinno byc ok, ale jednak stresa mam bo
              nigdy takich badan nie robilam...., a to chyba nigdy nie wiadomo..
              Dzieki za odpowiedz..
              • 1szalona Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 28.01.10, 21:56
                Witam. Dziewczyny ile czekalyscie na jakąkolwiek odpowiedz z Novum?
                Kilka dni temu wyslalam maila z zapytaniem o bezplatne in vitro,
                dostalam zwrotnego z lista pytan, odpowiedzialam i cisza od 5 dni.
                Zadnej odpowiedzi... Nie wiem czy sie nie zakwalifikowalismy czy tak
                dlugo sie czeka? Powinni chyba tak czy siak odpowiedziec...
                Wiecie cos na ten temat? Dzieki z gory smile
                • poli77b Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 29.01.10, 18:14
                  Hej.. rzeczywiscie dziwna sprawa, bo ja tez wysyalam do nich mejla z
                  pytaniami, a juz jestem na etapie badan i cisza!! W przyszlym tygodniu
                  bede dzwonic to dam znac.. Moze sezon urlopowy smile
                  • 1szalona Re: do poli77b 01.02.10, 21:08
                    Hej! I jak tam, dowiedzialas sie cos? Wiadomo cos na temat
                    tajemniczego milczenia? wink Mnie na pewno olali, choc wszystko
                    wydawalo sie oki, no moze troche za malo plemnikow... pozdro smile
                    • anna_pol.84 Re: do poli77b 02.02.10, 21:31
                      a jak mało-jeśli mogę zapytać....?ja też dziś dzwoniłam zapytać o ten
                      program....ale do kriobanku do białegostoku!po rozmowie wstępnej-wydaje się
                      całkiem realne....ale mam jakieś obawy.....
                      • 1szalona Re: do poli77b 02.02.10, 22:01
                        ,hej! z tymi plemnikami mojego meza to roznie, od 10mln do 2mln.
                        Ostatni wynik był najgorszy, własnie ok. 2 mln, a z tego co czytałam
                        to trzeba miec pow. 5 mln... sad
                        A w Criobanku tez jest taka akcja na bezplatne in vitro????
                        Mozesz mi podac jakies namiary? smile trzeba probowac gdzie sie da wink
                        Czego ciekawego Ty sie dowiedzialas droga kolezanko???? Kryteria
                        zapewne podobne do nOvum...?
                        • anna_pol.84 Re: do poli77b 02.02.10, 22:19
                          na stronce kriobanku jest na pierwszej stronie informacja....zadzwoniłam-ale ja
                          powiedziałam że mój mąż ma 1ml.bo to jest najgorszy wynik-ostatnio miał 4ml.i
                          zapytałam czy to już dyskfalifikuje ale lekarz powiedział że Nie-najważniejszy
                          jest wynik FSH tak mi powiedział!ja boje się że te leki do stymulacji mogą być
                          jakieś szkodliwe-bo skąd mamy wiedzieć.....ja jeszcze nie wiem czy pojadę tam na
                          tą rozmowę bo tak mi zaproponowali....powżne dylematy z tym wszystkim związane!!!
                    • poli77b Re: do poli77b 03.02.10, 18:05
                      Hej, Wczoraj sie do mnie odezwala Pani Agnieszka. Chyba czekaj
                      spokojnie bo teraz to maja nawal tych mejli. Ja juz po badaniach hiv,
                      wzw ...jeszcze troche mi zostalo
                      • 1szalona Re: do poli77b 03.02.10, 18:22
                        Hej, do mnie tez sie odezwala. Napisala,ze moje odpowiedzi nie
                        doszly heheheh. Wyslalam ponownie smile i czekam narazie cierpliwie wink
                        Zadzwonie tez do kriobanku, moze gdzies sie uda... pozdro!!!!
                        • anna_pol.84 Re: do poli77b 04.02.10, 15:11
                          i co w kriobanku ci powiedzieli?ja jestem umówiona na wstępną rozmowę
                          • 1szalona Re: do poli77b 04.02.10, 21:56
                            Do Kriobanku zadzwonie jutro może tam ktoś nas zechce sad,bo z nOvum
                            dostałam odpowiedz dzisiaj,ze za mało plemników jednak. Musi być
                            cholerne 5 mln, a skąd ja tyle wezmę? hehe wink Choć jest jeszcze
                            iskierka nadziei, bo zrobimy nowe badanie i zobaczymy co teraz jest
                            grane... Ostatnie mamy z 2008 roku chyba. I zastanawia mnie tez
                            jedna rzecz, gdy badaliśmy nasienie w Klinice leczącej niepłodność
                            zawsze wyniki były o wiele gorsze niż w innych labolatoriach. Sama
                            już nie wiem gdzie badać , żeby było dobrze... Oj ciężko mi...sad
                            • anna_pol.84 Re: do poli77b 05.02.10, 14:23
                              zadzwoń do kriobanku ja powiedziałam że mój mąż ma 1ml i ok.ciężko jes i to
                              bardzo!!!!!!!!ja boję się tej stymulacji że kiedyś się to poważnie odbije na
                              zdrowiu.......ale jak pragnienie dziecka jest takie wielkie!!!!!!!to jestem w
                              stanie się poddać temu.......i chyba trzeba być dobrej myśli.........pozdrawiamsmile
                              • 1szalona Re: do poli77b 09.02.10, 21:07
                                Hej! Dzwonilam wczoraj do kriobanku i powiedzieli mi,ze musi byc
                                min. 5mln plemnikow w ml, nic juz z tego nie rozumiem... Tobie
                                powiedzieli cos innego???? Tylko ja nie rozmawialam z lekarzem tylko
                                z jakas panią. W piatek robimy badanie nasienia, wtedy mam zadzwonic
                                i podac wynik. Wkurzona jestem, bo juz mialam nadzieje sad ale
                                zobaczymy, moze wyjdzie to magiczne 5 mln!!!! Pozdrowionka!!!
    • edytka8080 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 03.02.10, 15:57
      a kiedy rusza ten bezpłatny zabieg w kriobanku
      • anna_pol.84 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 03.02.10, 16:12
        już trwa wszystko jest na ich stronce
      • anna_pol.84 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 08.02.10, 12:27
        edytka8080 i jak dzwoniłaś do kriobanku?i co ci powiedzieli???
    • poli77b Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 06.02.10, 18:25
      A wiecie moze jakie sa gorne granice FSH i tych pecherzykow atralnych?
      Zwlaszcza te pecherzyki.. Mi juz tylko to USG zostalo w 6dc, reszta
      zalatwiona. Wiecie jak to wyglada dalej? Trzeba jechac z tymi wynikami
    • edytka8080 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 08.02.10, 21:13
      witam!byłam na wizycie w kriobanku miałam robione usg i lekarz muwił ze
      pęcherzyki coś nie tak z nimi i chyba nic w tego bezpłatnego zabiegu
      • poli77b Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 08.02.10, 21:43
        a powiedzieli Ci ze nic z tego? Ja tez mam troche tych pecherzykow w
        jajnikach. Ciekawe jakie maja granice.
        • edytka8080 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 08.02.10, 22:03
          mi lekarz nic nie muwił ze nic z tego a co do granic to ja niewiem
          jakie maja granice
          • edytka8080 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 08.02.10, 22:06
            poli a gdzie sie leczysz w jakiej klinice czy można wiedziec
          • poli77b Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 08.02.10, 22:11
            Startuje do novum na ten program.. ale nie wiem co z tego wyjdzie..
            robie ciagle badania.
            • magdaskorupko Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 21.03.10, 19:16
              ja tez startuje. Od soboty leki .A u Ciebie jak leci
          • poli77b Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 08.02.10, 22:13
            No to dlaczego przypuszczasz ze nie uda Ci sie dostac? Same pecherzyki
            chyba nie dyskfalfikuja z tego co mi wiadomo, problem jest gdy jest
            PCO.
      • anna_pol.84 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 09.02.10, 08:16
        a tak na pierwszej wizycie miałaś już usg?a w którym dniu cyklu?bo ja na dniach
        jadę tam?który lekarz cię przyjmował i badał?i jak w ogóle atmosfera itd?tak
        dopytuję bo ja pierwszy raz tam jadę!a z ostatniej kliniki w której się
        leczyliśmy mam złe wspomnienia
        • olenka-13-13 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 07.04.10, 10:47
          anna_pol.84 jak tam po świętach czekamy nadal na @ ? a może u ciebie
          już?
          • pelli Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 07.04.10, 21:53
            Czy ten program w Novum wziąż jest aktualny???
            • olenka-13-13 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 08.04.10, 08:04
              Z tego co mi mówiła lekarka to zapisy były do końca marca i już nie
              można się zapisywać ale w Białymstoku w Kribanku też jest ten sam
              sponsor i tam jeszcze chyba można się zapisywać smile
              • angel1333 Re: Szansa na bezpłatny zabieg in vitro w nOvum 08.04.10, 12:11
                Nie ma miejsc ani tu ani tu niestety sad
                W Białymstoku za ok 2-3 mies bedzie znów tak przynajmniej na
                rozmowie powiedziała mi p.doktor .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka