justyna9926 11.12.09, 09:26 Własnie odebrałam wyniki: TSH 9,01 a LH 6,65. Nie bardzo umiem je zinterpretować bo wypisane są tam różne fazy. Jaka to jest faza folikularna ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thazin Re: TSH i LH 23.12.09, 20:08 Jesli sie nie pomylilas i to nie jest tsh ale fsh - to MASZ NIEDOCZYNNOSCI TARCZYCY!!! Z takim tsh NIGDY nie zajdziesz w ciaze. Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
2stworki Re: TSH i LH 24.12.09, 07:36 ja napisze co wiem FSH powyzej 9 masz obnizajaca rezerwe jajnikowa,wypisz wgoogle obnizona rerwa jajnikowa i duzo wyskoczyc ci ja tez tak ma ma FSH 9,89 i to jest trzeba spieszyc z zajciem w ciaze ale masz lat? odnosnie niedoczunosci to sprawa protsza idziesz to endokrynologa i postanisz tabletki i bierz je do konca zycia, najpierw musie ustalic dawkwe, jak umormuje to bierz tabletki rano czto i po sprawa, choc TSH to bylo bardzo duzo, wiec moze pomylilac daj znac, wydaje mi sie ze mierzylac FSH, bo przy TSH nie podzialu faz i robisz badanie obojetnie kiedy, odezwij to chetnie pomoge, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justyna9926 Re: TSH i LH 24.12.09, 09:56 2stworki dzięki za informacje. Rzeczywiście chodzi o FSH. Mam 30 lat więc chyba nie aż tak dużo jeśli chodzi o zajście w ciąże. Zrobiłam jeszcze w 14 dniu cyklu E2=85 i PRL=12,3 więc wygląda na to że owulacji nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek334 Re: TSH i LH 04.01.10, 13:48 Dziewczyny przepraszam że wtrącam ale skoro już jest taki wątek założony to może ja tu swoje wyniki badań wrzucę : TSH 3 generacja 1,19, T3 1,94, T4 105,2 FSH 9,25 ,LH 44,92 ,PROLAKTYNA 15,54, TESTOSTERON 72,18 .Zerknijcie prosze,bo byc może lekarz hm??wprowadza m nie w bład ze jest wszystko ok.Z góy bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
asiek334 Re: TSH i LH 04.01.10, 14:14 Dodam tylko,że badania były robione w połowie cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: TSH i LH 04.01.10, 20:04 LH i FSh robi się w 3-4 dniu cyklu(,pózniej nie ma to sensu.Badania tarczycy mozna zrobić w dowolnym dniu cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
2stworki Re: TSH i LH 05.01.10, 19:24 asiek zgadzam sie maja, tylko jedna uwaga; LH, FSH, estariol w 2-4 dniu, testosteron mozna zrobic w dowolnym dniu, progesteron 7 dni po owulacji, prolaktyna w dowolnym dniu na czto rano i nie uprawiac sex hormony tarczyowe dowolny dzien, ale rano masz jakies pytania, pozdrawwim Odpowiedz Link Zgłoś
asiek334 Re: TSH i LH 05.01.10, 20:22 2stworki ale z czym Ty sie zgadzasz bo nie zupełnie rozumie a odnośnie pytań to lekarz mi powiedział ze mam za wysoki testosteron względem LH.Hm? Ale dodał ze to może dlatego ze to była połowa cyklu.Zresztą przed wykonaniem badan zdzwoniłam z zapytaniem kiedy powinnam zrobic te badania.Odpowiedział mi ze nie ma to znaczenia .Każdy lekarz mówi co innego,zgłupiec można Odpowiedz Link Zgłoś
2stworki Re: TSH i LH 05.01.10, 19:27 justyna byles u lekarza, zeby na pewno stwierdzic czy byla nie byla owulacja trzeba zrobic monitoring owulacji = usg w odpowiednich dniach, mozna sprobowac testow owulacyjnych,czasami moze nie byc owulacji to normalne pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
justyna9926 Re: TSH i LH 06.01.10, 10:31 Robiłam testy owulacyjne i mierzyłam temp. - nic nie wskazywało owulację. Odpowiedz Link Zgłoś