Dodaj do ulubionych

jeszcze raz pęcherzyki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 09:06
Kochane Dziewczyny poradźcie, lub ściągnijcie na ziemię jeśli bredzę. otóż w
14 d.c. byłam na usg i po CLO wyhodowałam 3 pęcherzyki, w jenym jajniku 2 o
wymiarach 13.5 mm i 15 mm , a w drugim 15 mm, endo niecałe 8 mm. Lekarz
powiedział że wszystko trochę za małe, ale stwierdził, że jest ładny śluz, i
za kilka dni powinna być owu. Przytulalismy się z mężem w te dni. ale w
poniedziałek 21 d.c. zaczęło mnie boleć w prawym boku, podejrzewałam, że to
nie peknięty jeden z pęcherzyków. Powiedzcie czy to możliwe, że jeden z
pęcherzyk (np ten 15 mm) pękł właśnie w czasie owu czyli 16-17 d.c. i
chłopaki mojego męża zdążyły..., a drugi pęcherzyk nie pękł i zamiast się
wchłonąć po owu to on dalej rósł i stąd ten ból? Dzwoniłam do mojego gina i
on potwierdził, że ten ból po prawej stronie, to może byc właśnie ten nie
pęknięty pęcherzyk. Mam zwiększyć dawkę duphastonu z 1x1 na 1x2. Ale nurtuje
mnie pytanie czy jeden pecherzyk mógł pękąć w czasie owu i doszło do
zapłodnienia, a drugi nie pękł i podrósł trochę za dużo? czy mam się jeszsze
łudzić czy dać spokój z tym cyklem? Jak to jest z tymi pecherzykami? Proszę o
odpowiedź. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • grrrrw Re: jeszcze raz pęcherzyki 04.02.04, 09:18
      Owulacja to znaczy jajeczkowanie, czyli pekniecie pecherzyka i wydostanie się
      komórki jajowej na zewnatrz (powinna trafic na strzępi jajowodu).
      Ból w boku, to pewnie ból owulacyjny, towarzyszący peknięciu pęcherzyka i
      wylaniu sie płynu pecherzykowego na otrzewna. Najczęsciej pęka jeden pęcherzyk,
      ale bywa że dwa prawie jednocześnie.
      • Gość: KOZIKI Re: jeszcze raz pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 10:25
        ALE MIAŁAM 3 PĘCHERZYKI, jESLI NP JEDEN PEKŁ W TRAKCIE OWU 16-17 D.C. TO CO SIĘ
        DZIEJE Z POZOSTAŁYMI DWOMA PĘCHERZYKAMI? WCHŁANIAJĄ SIĘ?.
        • Gość: grrrrw Re: jeszcze raz pęcherzyki IP: 80.51.242.* 04.02.04, 11:00
          Zeby pecherzyk pękł potrzebny mu silny bodziec w postaci wysokiego poziomu LH.
          Ten wysoki poziom trwa jakieś niecałe dwie doby. Potem spada po poziomu
          wyjsciowego i nic się nie da zrobić. Nawet najpiekniejszy pecherzyk juz nie
          peknie.
          • Gość: koziki Re: jeszcze raz pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 11:24
            czyli nici z tego cyklu, pecherzyki nie pekły... cykl bezowulacyjny? nawet mnie
            piersi nie bolą jak to bywał zaraz po owu...
            • Gość: tekla Re: jeszcze raz pęcherzyki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 12:46
              Koziki ty myśl pozytywnie. Skąd pomysł, że nie było owulacji? 8 mm endometrium
              w 14 dniu cyklu to zupełnie nieźle, 15 mm pęcherzyka, czyli ok. 19-20 mm w
              czasie piku LH to też dobrze rokuje i do tego dobry śluz. Dlaczego myślisz, że
              drugi nie pękł i się nie wchłonął? Przy 3 pęcherzykach musi boleć w drugiej
              połowie cyklu. Swoją drogą dlaczego ten twój gin monitoruje cię na pół gwizdka
              i dlaczego nie dał ci pregnylu? Zachodź w ciążę a nie desperuj, że jakaś
              torbielka może się zrobić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: koziki Re: jeszcze raz pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 12:52
                Droga Teklo, dlaczego musi boleć po 3 pęcherzykach w drugiej połowie cyklu?
                Proszę oświeć mnie. Uważam tak jak Ty, ze mój gin zajmuje sie moim problemem ne
                pół gwizdka. Już sie kiedys "spotkałysmy" na tym forum i napisałaś że znasz
                namiary na dobrych ginów we Wrocławiu. Proszę poleć mi jakiego dobrego. pogaję
                adres na priva. koziki@gazeta.pl
                Pozdrawiam i czekam na odp.
                • Gość: tekla Re: jeszcze raz pęcherzyki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.04, 13:02
                  "Boli, bo musi. Pęknięcie pęcherzyków to krwawy proces" - to cytat z mojego
                  gina. Miałam takie same wątpliwości jak ty, bo ból był tak silny jakbym miała
                  zapalenie korzonków a w kolejnym cyklu wszystko było czyściutkie. Przewodnik po
                  wrocławskich ginach opatrzony komentarzem (może znajdziesz tam swojego) prześlę
                  zaraz po sporządzeniu. Cały czas trzymam kciuki T.
                  • Gość: koziki Re: jeszcze raz pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 13:13
                    Ale mnie boli w dole brzuch tak ja na wyrostek tylko ból jest jakby metaliczny
                    i czuje go przy chodzeniu, a przy podnoszeniu nogi( tak jak to bywa przy
                    wyrostku) nie. Na dotyk też nic nie boli. Tylko mam bardzo dużo mlecznego sluzu
                    ( dziś 23 d.c.) i wcale nie bolą mnie persi? czy to dobry objaw? czy raczej ten
                    śluz pojawił sie z powpdu duphastonu, a brak bólu piersi oznacza cykl bez owu???
                    Ale marudzę co???? To jest mój pierwszy cykl stymulowany CLO i wiązałam z nim
                    tyle nadziei, a teraz nachodzą mnie wątpliwości. Nakręciłam sie tą torbielką (
                    nie pęknietym pęcherzykiem) bo kedys nie dostałam @, a winowajcą był
                    przerośnięty pęcherzk 32 mm (ale mutant co?), i wtedy też bolało mnie w dole
                    brzuch, cycki nic i cały czas wilgotno w drugiej połowie cyklu. dzięki za słowa
                    pocieszenia, może to faktycznie krawa sprawa te pęcherzyki hihihihi:o))))).
                    pozdrawiam
                    • tekla12 Re: jeszcze raz pęcherzyki 04.02.04, 13:36
                      Właśnie z powodu bólu przy chodzeniu porównałam ten ból do korzonkowego.
                      Mleczny jest śluz bardzo dobry. ja wiem, że można zwariować, bo jak zaszłam w
                      ciążę, to wcale tego nie zauważyłam, bo mi się wydawało, że to duphaston daje
                      objawy, dopiero jak go odstawiłam żeby dostać @ i szykować się do kolejnej
                      stymulacji i nic, to zrobiłam test. Ja się bardzo zdziwiłam, ale trzeba było
                      widzieć jak mojemu ginowi szczęka opadła. A jak na pierwszą stymulację clo, to
                      twoje trzy pęcherzyki są po prostu świetne, bo aż trzy i prawie równe.
                      Gratulacje. Zobaczysz będzie dobrze jak nie tera to bardzo szybciutko.
                      • Gość: KOZIKI Re: jeszcze raz pęcherzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 15:06
                        Teklo jeszcze raz dzięki za słowa otuchy, jeszcze mam nadzieję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka