Dodaj do ulubionych

BADANIE NA WROGOŚĆ ŚLUZU

IP: 62.233.204.* 05.02.04, 21:15
Szukam info na temat tego badania, w którym dniu cyklu trzeba je wykonać
(sugerować się wykresem temperatury,z którego wynika że owu jest między 12-
14 dniem czy śluzem płodnym, który u mnie pojawia się między 8-11 dniem.
A więc co jest tu miarodajne? Dzieki za informacje, w tym miesiącu chę je
wykonać
Obserwuj wątek
    • Gość: eta5 Re: BADANIE NA WROGOŚĆ ŚLUZU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.04, 23:06
      tutaj generalnie chodzi o to aby śluz byl i to jak najwiecej, nie ma znaczenia
      czy jest owu czy nie, jak masz śluz to przytul sie do meza i w ciagu 6 h
      nabadanie
    • prezesmiernik Re: BADANIE NA WROGOŚĆ ŚLUZU 05.02.04, 23:15
      Moja żona ostatnio szukała wiadomości na ten temat. Okazuje się, że w
      literaturze polskojęzycznej nie ma na ten temat wielu pozycji. Żona twierdzi, że
      najwięcej informacji dostarczyła jej pozycja Liefa Sorbaya "Applied Gyneacology".
      Wedle tej pozycji w badaniu należy się sugerować śluzem płodnym, natomiast
      wykres temperatury ze względu na naturalne fluktuacje bardzo często okazuje się
      niemiarodajny.
      • Gość: monia1 Re: BADANIE NA WROGOŚĆ ŚLUZU IP: *.fwfin.fwc.com 06.02.04, 09:10
        ja wykonywalam to badanie, lekarz powiedzail ze miedzy 10 a 15 dniem cyklu-
        wowczas gdy pojawia sie sluz plodny. no i do 8 godzin po przytulaniu.
        • Gość: Magdaaa Re: BADANIE NA WROGOŚĆ ŚLUZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 09:55
          Monia-znowu Cie męczę-gdzie takie badania robiłas-ta Pani Doktor Cię wysłała?
    • praktycznyprzewodnik Re: BADANIE NA WROGOŚĆ ŚLUZU 06.02.04, 09:18
      Skok temperatury z reguły nastepuje po szczycie sluzu, więc nie nalezy się
      sugerować wykresem.
    • Gość: ewa Re: BADANIE NA WROGOŚĆ ŚLUZU IP: *.wszia.opole.pl / *.wszia.opole.pl 09.02.04, 08:26
      Mialam takie badanie sluzu. Robi sie go w polowie cyklu. Ja mam regularne
      miesiaczki (co 28dni)i mialam sie zglosic miedzy 13 a 14 dnim cyklu, od 6 do
      max 12 godzin po przytuleniu do maza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka