Dodaj do ulubionych

Wrocław zapytuje

IP: 212.160.183.* 09.08.01, 17:37
Witam Wszystkich z forum.

Potrzebuję namiary na dobrego lekarza we Wrocławiu.
Do tej pory poza zwykłymi wizytami u ginekologa
nie podejmowałam żadnego leczenia.
Zaczynam porządnie sie martwić, bo juz 2 lata starań i nic.

Dziekuje z góry za pomoc.
Kasia

Obserwuj wątek
    • Gość: gonet Re: Wrocław zapytuje IP: *.nat.visnet.pl 02.09.01, 09:25
      jet we Wrocławiu Poliklinika Na Grobli- przygotowywują do in vitro, które jest
      robione w PradzeISCARE lub w Poznaniu Intermedica nie jest tanio.
      • Gość: ula Re: Wrocław zapytuje IP: *.peerte.com.pl 18.09.01, 13:59
        Proszę, podziel się swoimi uwagami na temat leczenia w Przychodni "Na Grobli",
        u jakiego lekarza?
    • malgosiak Re: Wrocław zapytuje 02.09.01, 16:29
      Kasiu jestem z Warszawy, ale może zasięgniesz opinii u niejakiej Niki
      ( Moniki), która leczy sie we Wrocławiu. Mozesz ją spotkac na forum dziecka
      www.dzieckoinfo.com

Życzę powodzenia w tej trudnej pracy nad potomstwem. Małgosia
      • Gość: Kasia Re: Wrocław zapytuje IP: 212.160.183.* 03.09.01, 15:19
        Dzięki za pomoc
        Pa Pa Kasia
        • Gość: plasia Re: Wrocław zapytuje - androlog IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 10:12
          Bardzo sie cieszę, że w końcu znalazłam to forum. Od tygodnia czytam wszystkie
          wątki po kolei. Mamy za sobą dwa lata leczenia, 4 inseminacje i mnóstwo pytań i
          wątpliwości. Na początek: szukam namiarów na jakiegoś dobrego androloga we
          Wrocławiu (albo w rozsadnej odleglosci).
          Pozdrowienia dla wszystkich
          Asia
          • Gość: ula Re: Wrocław zapytuje - androlog IP: *.peerte.com.pl 17.09.01, 14:35
            Uważam, że leczenie we Wrocławiu to strata czasu. Jestem także po 4
            inseminacjach - bez rezultatu, zwłaszcza, że mam ukończone już 35 lat. Podjełam
            leczenie w warszawskiej Klinice n''Ovum i wydaje mi się, iż wiedza pracujących w
            niej lekarzy jest na o wiele wyższym poziomie, jeżeli chodzi o zagadnienia
            niepłdności. Nie wspomnę już o samym, ludzkim , podejściu.
    • Gość: Ania Re: Wrocław zapytuje IP: *.teta.com.pl 13.09.01, 08:11
      Ja znam trzech lekarzy zajmujących się leczeniem niepłodności: Jerzy Heimrath
      (rejestracja od g.12.00, tel. 346-09-12, wizyta 70 zł), Jarosław Pająk (pod
      poprzednim numerem telefonu można uzyskać informacje, gdzie przyjmuje), Robert
      Gizler (pracuje w szpitalu na Brochowie, w Medicoverze i w Klinice na Grobli).
      Ja się leczę u dr Heimratha.
      Powodzenia.
      • Gość: Gonet Re: Wrocław zapytuje IP: *.nat.visnet.pl 09.10.01, 19:36
        Przepraszam, że pisze dopiero teraz, ale dawno tutaj nie zglądałam. Sama
        chodziłam Na Groblę (chodziłam ponieważ dawno tam nie byłam. Leczyłam się u dr
        Bielanowa tj. ordynator z Brochowa. Są różne opinie na jego temat. Mnie jak
        dotąd nie pomógł. Miałam 1 inseminację i 2 zabiegi in vitro. Z tym, że in vitro
        nie jest wykonywane we Wrocławiu, tuta robią tylko przygotowanie tzn.
        stymulację i odsyłają do Pragi lub Poznania.Gdybyś chciała szczegółowych
        informacji proszę o kontakt mpis@interia.pl chętnie podzielę się swoimi
        doświadczeniami - leczę się około 4 lat. Na ten moment skłonna jestem szukać
        pomocy gdzie indziej niż we Wrocławiu.
        • Gość: pola Re: Wrocław zapytuje IP: *.aura.com.pl 10.10.01, 16:06
          Ja po długim leczeniu w Poznaniu, którego mam serdecznie dosyć(6 lat) chcę
          przystąpić do in vitro. Czy możesz napisać gdzie miałaś robione in vitro - w
          Poznaniu czy Pradze i podzielić się swoimi doświadczeniami. z pozdrowieniami
          pola
          • Gość: Gosia29 Re: Wrocław zapytuje IP: *.nat.visnet.pl 11.10.01, 19:05
            W Pradze miałam pierwsze in vitro klinika nazywa się Iscare IVF ul.
            Hloubetinska. Zdecydowałam się ponieważ lekarz zapewniał mnie, że mają duże
            doświadczenie, światowe wyniki i jest taniej niż w Polsce. Niestety praktyka
            pokazała inaczej. Sam zabieg był rzeczywiście tańszy bo 850 $(sam zabieg nasza
            wersja droższa bo z mikromanipulacją, ale niestety koszty podróży i pobytu w
            samej Pradze powodują, że koszt jest porównywalny z polskimi klinikami a na
            pewno u nas człowiek czuje się swobodniej chociażby zpowodu języka.Niestety
            zabieg się nie udał dokonano transferu tylko jednego zarodka (normalnie 2-3)
            ponieważ tylko jeden się rozwinął. Drugi zabieg miałam robiony w Poznaniu w
            Intermedice, ul. Szelągowska. Było miło i sympatycznie tylko wydaje mi się, że
            zbyt szybko przystępuje się do zabiegu (koszt ponad 4 tys -sam zabieg. Już
            wyjaśniam co miałam na myśli. Zgłosiłam się tam jako osoba mająca za sobą
            nieudany zabieg IVF a Pan Dr robi tylko poziom hormonów i wyznacza termin
            rozpoczęcia stymulacji. Dałam się szybko przekonać ponieważ twierdził, że
            niepowodzenie związane było z tym, że nieprawidłowo przeprowadzono stymulację.
            Zaproponował lepsze (czyt. droższe )leki i powiedział, że będzie dobrze no
            niestety też nic. W tej chwili jestem w kropce nie wiem czy mam dalej leczyć
            się w Poznaniu czy szukać pomocy w Novum czy może w Białymstoku, bo są to
            jednak ośrodki z tzw. renomą. Jedno jest pewne, należy dokładnie przemyśleć w
            czyje ręce się oddać, poczytać co jest możliwe na ten temat i chyba zdać się na
            swoją intuicję.Życzę Ci powodzenia w walce z przeciwnościami losu. Jeszcze
            jedno całkowity koszt to około 10 tys. złotych a poza tym sama stymulacja nie
            jest obojętna dla naszego organizmu, dlatego jak oddajemy się szprycować
            hormonami to tam gdzie są największe szanse powodzenia.
            • Gość: pola Re: Wrocław zapytuje IP: *.aura.com.pl 15.10.01, 14:29
              do Gosi
              Bardzo diękuję Tobie za informację, zgadzam się z Tobą, że stymulacja nie jest
              obojętna dla naszego organizmu. Bardzo poważnie myślałam o Pradze - o klinice
              Pronatal - napisałam do nich z prośbą o informację, a przede wszystkim o
              ustosunowanie się do problemu p/ciał w krwi i przerostu endometrim -
              polopowatość - jak możesz się domyśleć na razie cisza. W Poznaniu jest jeszcze
              jedna prywatna klinika Vital Medica ul. Piątkowska (ZOZ dla szkół wyższych) -
              ceny porównywalne jak w Inter. pozdrawiam i życzę powodzenia pola
    • Gość: Aga Re: Wrocław zapytuje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 16:44
      Ja leczę się również w Klinice Na Grobli u doktora Piotra Wojtonia, który
      pracuje w szpitalu na Brochowie. Jestem bardzo zadowolona. Polecam go wszystkim
      jako bardzo dobrego lekarza, który nie traci czasu na zbędne "gadanie" a szybko
      stara się ustalić przyczynę niepowodzeń bądź chorobę. Polecam.
      • Gość: iner Re: Wrocław zapytuje IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.10.01, 12:58
        Chciałam cię zapytac o koszty leczenia w poliklinice na Grobli. Czy coś więcej
        na jej temat Ci wiadomo,tzn. jak długo działają i czy mają już "jakieś"
        sukcesy.
        • Gość: AGA Re: Wrocław zapytuje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 08:43
          Koszt wizyty prywatnej w Poliklinice "Na Grobli" wynosi ok. 100 zł, natomiast
          za badania płaci się wg cennika. Napisz o jakiego rodzaju sukcesy Tobie chodzi.
    • Gość: Iwona26 Re: Wrocław zapytuje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 15:29
      Pola byłabym wdzięczna gdybyś napisała mi gdzie się leczysz w Poznaniu?
      Napisałaś, ze już 6 lat więc pewnie masz sporo doświadczeń związanych z
      lekarzami. Ja dopiero zaczynam swoją walkę i za radą innej forumowiczki poszłam
      do poradni leczenia niepłodności przy Polnej. Teraz pójdę prywatnie do tego
      samego lekarza co tam, chcę poddać go małej próbie.
      • Gość: pola Re: Wrocław zapytuje IP: *.aura.com.pl 18.10.01, 08:58
        do Iwony
        Swoje leczenie rozpoczęłam na Polnej - HSG, laparoskopia, histeroskopia,
        najróżniejsze badania hormonalne i badania męża (trwało to około 3 lat) później
        zaczęłam leczyć się prywatnie u tych samych lekarzy z Polnej (dr.Halerz i
        Jędrzejczak) - oceny jajeczkowania i inseminacje. Kiedy nie mięli już pomysłu
        co do dalszego leczenia i czułam się traktowana jak "intruz gabinetowy" (padło
        to sformuowanie już na forum)skierowałam swoje kroki do Zakładu Genetyki
        Człowieka PAN - badania genetyczne, immunologiczne i badanie nasienia -
        wszystko to wygląda słabo i szanse na in vitro są mierne - zastanawiam się czy
        w to wchodzić i wyrzucić tyle pieniędzy. Na Polną na IVF nie pójdę - są
        początkujący i szczerze powiedziawszy mam ich serdecznie dosyć. Życzę Tobie
        powodzenia z pozdrowieniami Pola
        • Gość: Iwona Re: Wrocław zapytuje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 13:17
          A to mnie zmartwiłaś Pola. Dokładnie idę do tego samego lekarza co Ty i do dr
          Halerz też chcę się wybrać, bo mam problemy z prolaktyną, a została mi ona
          polecona przez znajomą lekarkę. Śmieszne w tym wszystkim jest to, ze chodzimy
          do najlepszych lekarzy w Poznaniu, a tak naprawdę nie potrafią pomóc. Wiem, że
          tak do końca nie jest to wina lekarzy, ale gdy piszesz, że czujesz się jak
          intruz płacąc grube pieniądze i walcząc o swoje szczęście to coś tu jest nie
          tak. Już nie chodzi o to, że nie potrafią pomóc, bo może czasem nie można
          pomóc, ale niech będą uczciwi a nie mamią nadziejami i tylko kasują od nas
          następne pieniądze.
          A czy myślałaś aby spróbować może jeszcze gdzieś indziej np. w Novum?
          • Gość: pola Re: Wrocław zapytuje IP: 172.100.0.* 26.10.01, 14:06
            do Iwony
            nie kieruj się moimi doświadczeniami, wiem, że Jędrzejczak pomógł wielu
            parom,natomiast jeśli chodzi o dr. Halerz to bardzo długo czekałam na I wizytę
            (około 3 miesięcy), leczyłam się hormonami - może trochę mi pomogła, ale bez
            efektu końcowego i w końcu skończyła się Jej koncepcja jak leczyć dalej. Myślę
            o Białymstoku lub Novum, ale decyzji ostatecznej jeszcze nie podjęłam. Z
            pozdrowieniami pola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka