IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.04, 23:20
rozstałam się z mężem..!...po 13 latach.Mój wiek 33 lata.
nie mogę mieć dzieci ..nieudane invitro..jestem załamana.
Czy któraś z was była albo jest w takej sytuacji?
Co mam powiedzieć spotkanemu mężczyźnie "chciałabym mieć z Tobą dzidzię
z próbówki"?.Podobno czas działa na moją niekorzyść.Koszmar.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasialu Re: pomylona IP: *.mofnet.gov.pl 13.02.04, 07:54
      Hej!
      Nie wiem co Ci powiedzieć. To bardzo trudna sytuacja. Teraz zanim kogoś
      poznasz, zanim uznasz że chcesz z Nim spędzić reszte zycia i zanim on uzna, ze
      jesteś kobieta z która chcialby miec dzieci minie trochę czasu. Ale nie myśl o
      tym - szukaj szczęścia, a nie kandydata na ojca dziecka.
      Ciesz się zyciem i korzystaj z niego, a sytuacja sama się rozwiąże.
      pzodrowionka kasialu
    • femalespirit Re: pomylona 13.02.04, 09:15
      Mysle, ze w miare szybko (nie na pierwszej randce, ale dosc szybko) warto
      powiedziec jak sytuacja wyglada. W jakis naturalny sposob, na przyklad mowiac,
      ze rozstaliscie sie z mezem, bo mieliscie problemy, a dodatkowo sprawe
      poglebial fakt, ze mieliscie trudnosci z poczeciem potomka, przeszliscie in
      vitro itd. W ten sposob szybko sie dowiesz, czy to jest mezczyzna realnie Toba
      zainteresowany i czy interesuje go posiadanie z Toba dzieci, nawet metodami
      medycznymi. Jezeli facet dowiedziawszy sie takiej informacji zwieje, to znaczy,
      ze zwialby takze pozniej, kto wie czy nie w bardziej dramatycznych
      okolicznosciach, a Ty nie stracisz cennego czasu na osobe, z ktora nie warto
      wiazac przyszlosci. Moze to troche brutalnie brzmi, ale ja uwazam, ze warto
      traktowac mezczyzn jak doroslych - jestem przeciwna ukrywaniu takich rzeczy, bo
      sie przestraszy. Dojrzaly i kochajacy mezczyzna sie nie przestraszy.
    • Gość: sarna Re: pomylona IP: 193.111.22.* 13.02.04, 10:30
      o matko, to bardzo przykre. Na pocieszenie mogę powiedzieć, że każda z nas nie
      jest pewna czy zostanie mamą (a fuu wypluć te słowa!!!!) i wiele z nas przeszło
      już wiele poświęceń, aby mieć maleństwo. Jak dla mnie twój maż nie okazał się
      odpowiedzialnym mężczyzną (przepraszam za te słowa)- w takich chwilach powien
      być z tobą, wspierać cię - to pomaga i podtrzymuje na duchu, naprawdę bardzo
      mi przykro że tak sie stało, ale zawsze są upadki a potem wzlotki. Teraz pora
      na twój wzlot, trzymam mocno kciuki!!!!
    • Gość: kasialu Re: pomylona IP: *.mofnet.gov.pl 13.02.04, 11:03
      Ja bym na ierwszej randce nie mówiła o tym wszystkim. Facet gotów pomysleć, ze
      na siłę szukasz ojca dla dziecka z probówki. Kilak tygodni wystarczy żeby
      wyczuć faceta jakie ma intencje i czy jest dojrzały /ewentualnie kilka m-cy/.
      Facet musi coś poczuć do kobiety żeby zrozumieć, ze chce mieć z nia dzieci.
      Myślę, ze jak kogoś oznasz sytuacja sama się rozwiąże.
      • Gość: Ti_na Re: pomylona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.04, 12:44
        bardzo dziękuje za słowa pocieszenia.Pomyślcie jestem w tym wieku,ze trudno
        znaleść faceta..bo albo taki co jeszcze nie jest zdecydowany albo rozwiedziony
        i ma już dzieci i specjalnie nie chce więcej.Istnieje opcja młodszy ale to
        podwójna odpowiedzialnśc.Prawie wszystkie moje koleżanki są w ciąży pod wpływem
        chwili dobrego nastroju swego partnera i potem jakoś życie toczy się
        dalej.Często bardzo dobrze.Jak mam czerpać radość z życia jak czuje i słyszę
        tylko swój zegar odliczajacy kolejne miesiące.Jak mam patrzeć na faceta i nie
        widzieć w nim potencjalnego taty.nie potrafię.Pominajac adopcję bo tą można
        dokonać po 5 latach małżeństwa!!!!!!!
        • Gość: kasialu Re: pomylona IP: *.mofnet.gov.pl 13.02.04, 12:56
          Ti_na nie mysl o sobie jak o podstarzałej kobiecie. 33 lata to super-fajny
          wiek!!! Teraz wiesz czego odżycia chcesz. Wiesz, ze chesz mieć rodzine, dzieci
          i na pewno osiagniesz ten cel. Teraz medycyna jest na tak wysokim poziomie, ze
          kobiety rodza dzieci zdrowe nawet do czterdziestki. Musiśz myśleć pozytywnie.
          Znalezienia faceta w wieku 33 lat wcale trudne nie jest /tak myślę/. Jeżeli
          kobieta dba o swoja atrakcyjność to problem jest chyba tylko jeden - -czy to
          będzie facet wolny /rozwiedziony/, czy kawaler.
          Rozumiem, że jest Ci cięzko, ale z doświadczenia moich kolezanek mogę
          powiedziec, że nawet jak zaczyna się życie od nowa po trzydzistce to może ono
          być cudowne i ciekawe. Widzę to po nich, a jeszcze niedawno były zrozpaczone bo
          waliło się ich życie....
          • zibi62 Re: pomylona 13.02.04, 21:04
            nie wiem, czy to co napiszę podniesie Cie na duchu, ale juz kiedys pisałam o
            mojej koleżance, która straciła 2 ciąże ok. 40 tyg. Mąż wtedy był przy niej.
            jak zaszła w 3 ciązą i urodziła mu syna, to ten drań zostawił ja dla innej.
            wiele lat trwało nim doszła do siebie, w wieku 39 lat zaszła w ciązę z
            mężczyzną młodszym od siebie o 10 lat i teraz ma sliczną zdrową córę.mam
            nadzieję że u Ciebie tez sytuacja zakończy sie pomyślnie,trzymam kciuki. Któras
            z dziewczyn kiedyś napisała ,,że najciemniej jest przed wschodem słońca"a skoro
            spotkało Cię tyle nieszczęść, to teraz musi byc tylko lepiej! a
            • Gość: ti_na Re: pomylona IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.02.04, 23:24
              dziękuję.Podniosłyście mnie na duchu.
              powinnam się wyciszyć, skoncentrować i nic na siłę.
              dzięki, że jesteście.
    • Gość: iii Re: pomylona IP: *.acn.waw.pl 13.02.04, 21:12
      a moze poznasz faceta z dzieckiem,które pokochasz jak swoje,a w między czasie
      zakochana,wolna od trosk,szczęsliwa i beztroska zajdziesz z nim w ciążę ?
      • maretina Re: pomylona 15.02.04, 14:50
        nie wiem czy moja propozycja nie okaze sie niestosowna.... ale mozesz tez dalej
        starac sie o dziecko korzystajac z nasienia dawcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka