Dodaj do ulubionych

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE -POWODUJĄ NIEPŁODNOŚĆ?

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 01:03
TO PRAWDA? JA BIORE DIANE 35 2,5 ROKU
Obserwuj wątek
    • filipinkaa Re: TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE -POWODUJĄ NIEPŁODNOŚ 22.02.04, 08:17
      Witam
      Moim zdaniem tabletki nie powinny powodować bezpłodności to zalezy czy są one
      dobrze dobrane i od twojego organizmu. Słyszałam jak wiele kobiet brało pigułki
      a potem rodziło zdrowe dzieci. Niektórzy troszke dłuzej się starają bo jak
      mówiłam zalezy jak organizm wraca do naturalnej równowagi hormonalnej.
      Ale co do Diany to mam wątpliwosci bo podejrzewam że jesteś młoda kobietą a te
      tabletki maja duzą dawke hormonów i nie powinno się ich zbyt długo stosowac.
      Ja osobiście polecałabym zmianę na coś lzejszego a jesli zalezy ci na wyglądzie
      cery to spróbój Clilestu lub Novinet. A z tańszych bo refundowanych to
      Microgynon, wiele moich kolezanek je bierze i śa zadowolone.
      Pozdrawiam,pa.
    • Gość: kasia Re: TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE -POWODUJĄ NIEPŁODNOŚ IP: *.orasoft.pl 22.02.04, 10:11
      Nigdy nie stosowałam tabletek antyk.
      Paradoksalnie teraz kiedy staram się o dzidziusia zazywam je mniej więcej co
      drugi miesiąc.
      Mam kłopot z torbielami a jak wiadomo nie można podchodzić do stymulacji poki
      nie zniweluje się torbieli tak więc lekarz przepisuje mi tabletki
      antykoncepcyjne.
    • Gość: Wioletta Re: TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE -POWODUJĄ NIEPŁODNOŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 12:49
      To nieprawda, że tabletki powodują niepłodność. Ja brałam tabletki przez 5 lat
      i w drugim cyklu (bez zbytnich starań) zaszłam w ciążę a teraz cieszę się 3
      miesięcznym synkiemsmile
      Jednak przyjmowanie Diane-35 jest niewskazane przez dłuższy okres czasu, gdyż
      to jest przede wszystkim lek a dodatkowo środek antykoncepcyjny. 2,5 roku to
      wystarczająco długo, teraz czas zmienić na coś lżejszego. Ja też brałam Diane
      (chyba ok. 2 lat), ale później zmieniłam na Femoden.

Pozdrawiam
    • jasmina251 Re: TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE -POWODUJĄ NIEPŁODNOŚ 22.02.04, 21:34
      Droga Aniu! Nic się nie martw Diane35 są bezpieczne i o ile nie masz jakiś
      innych problemów to one na pewno nie przeszkodzą Ci w zajsściu w ciąze.Ja
      brałam je przez 7lat z małymi przerwami i po odstawieniu już w pierwszym cyklu
      zaszłam w ciąze.Obecnie mam 8-miesiecznego synka i wszystko jest oki.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka