Dodaj do ulubionych

Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłudne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 15:07
Czesc dziewczyny- nie jestem w ciąży, ani na razie nie staram się. Z czystej
ciekawości dosyć często jestem na Waszym forum, bo mi się bardzo podobało!!.
Zaznaczam że podobało bo stajecie się coraz bardziej fałszywe wobec siebie-
zaczynacie sobie na wzajem zazdroscić. Na początku pocieszacie daną osobą, a
później gdy okazuje się że jest w ciąży przeszkadza Wam że głośno o tym
mówi.One nie robią tego specjalnie tylko tak samo głośno mówiły o swoich
problemach tak teraz głośno się cieszą!!!Widocznie można sobie wszystkiego
zazdrościć!
Obserwuj wątek
    • Gość: goś Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 01.03.04, 15:18
      Chyba nie powinnaś wydawać opinii o czymś, o czym nie masz zielonego pojęcia!!!
      Proponuję Ci poszukaj sobie innego forum dla zabicia swojej nudy - może coś z
      psychologii?? Poza tym my nie piszemy tu po to, aby komuś się "podobało". Jak
      Ci się nie podoba to nie wchodź. Dla nas to żadna strata...
    • buba1 Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu 01.03.04, 15:20
      Jak sama napisałaś nie jesteś w ciąży ani się o nią nie starasz, więc sorki ale
      nie znasz uczuć które pojawiają się kiedy przeżywasz porażki jak niektóre tu
      dziewczyny. Mnie też kiedyś nie przyszłoby do głowy, że mogę zazdrościć ciąży.
      Możesz nas oceniać jak chcesz, bo nie masz pojęcia co przeżywamy.
      • Gość: Malaga Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: 217.153.60.* 01.03.04, 16:00
        dziewczyny wstyd mi za Was ze uwazacie iz ktos kto sie jeszcze nie stara nie ma
        prawa udzielac sie na tym forum,
        wiadomo ze ktos kto jeszcze nie probował nie wie jakie to uczucie jak kolejny
        cykl mija i nic
        ale gdybym wczesniej jeszcze przed rozpoczesciem staran czytała to forum to
        moze problem z zajsciem byłby juz dawno rozwiązany bo za wczasu dokonałabym
        badań, które dałyby mi sygnał ze cos jest nie tak, byłam wtedy młodsza te kilka
        lat, i wszystko mogłoby wygladac inaczej
        A tak jak bedziemy "pozwalac" wchodzic na to forum dopiero po spełnieniu
        pewnych ktyteriów - to tym dziewczynom ktorym udalo sie zaledwie po kilku
        miesiacach starań, taki wyczyn by sie moze nie udał, tu na prawde mozna znalesc
        duzo dobrych rad
        Waszym zdaniem w ich przypadku za wczesny alarm na tak powaznym forum był
        niepotrzebny, ale moze własnie dzieki temu im sie szybciej udało
        I powinnismy sie wszystkie z tego cieszyc, a nie dzielic na te "do ilus
        miesiecy staran", "ponad iles miesiecy staran", "czy w ogole nie starajace sie
        jeszcze, ale myslace o przyszlości" .....

ps. 2 lata starań - czy Waszym zdaniem mam prawo udzielac sie na tym forum sad(

• Gość: Martuszka Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: 62.233.204.* 01.03.04, 16:40
          Całkowicie sie z toba zgadzam !!!Ja jestem osoba starająca sie od 9
          mcy ...czułam sie tu swojsko i wiele dzieki temu forum sie dowiedziałam
          poznałam swoje ciało ...bo nie wszystkie moga rozmawiac na te tematy z rodzina
          czy z lekarzem ...a tu mozna ..tu czułam sie jedną z Was a teraz sama niewiem
          gdzie mam sie podziac...zaufałam temu forum ...a teraz czuje sie
          smutaskowo...taka odtrącona "gówniara" buu
          • Gość: Malaga Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: 217.153.60.* 01.03.04, 16:48
            Martuszka
            Mam nadzieje ze takich jak my ktore czuja sie wstrzasniete ta dyskusja jest
            wiekszosc (pomimo tego jak juz pisałam ze ja staram sie 2 lata, tylko nie wiem
            czy az czy tylko?)
            dlatego nie odchodzmy z tego forum, bo chyba jestesmy sobie potrzebne
            i nie pisz "jedna z Was" ale "jedna z Nas" -
            oby nie było takich głupich podziałow bo niczemu dobremu to nie bedzie słuzyc
            • Gość: Martuszka Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: 62.233.204.* 01.03.04, 17:06
              Malaga,
              wielkie dzieki za wsparcie, że dałas poczuc że jestem jedna z Nas a nie z
              Was. smile
              ściskam
    • Gość: ciężarówka Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: 81.18.220.* 01.03.04, 16:18
      anitttta ma racje, ja śledze forum od września i wcześniej nie było takiej
      zawiści, dziewczyny co się z Wami stało? ja rozumiem, że jesteście
      zestresowane, bo ja też przeszłam załamanie nerwowe, ale zawsze się cieszyłam z
      zaciążonych bo dla mnie to oznaczło, że ja też kiedyś będe mamą.
    • Gość: agnieszka Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.chello.pl 01.03.04, 17:09
      Myślę, że takie odczucia ma sporo osób. Ja oczywiście też nie mam prawa się
      wypowiadać, bo w tej chwili nie staram się o dziecko, ale jestem już mamą (to
      mnie chyba jeszcze bardziej dyskwalfikuje). Ja też z sympatią kibicowałam wielu
      dziewczynom, bo naprawdę nie jest tak, że można kogoś zrozumieć tylko wtedy
      jeśli przeżywa się dokładnie to samo co on. W życiu jest wiele sytuacji kiedy
      mozna wczuć się w czyjeś położenie niekoniecznie mając identyczne
      doświadczenia. Myślę, że wiecej życzliwości dla dziewczyn, z którymi
      kontaktujecie się tak często, również dla tych zgorzkniałych byłoby z
      korzyścią. Bo coś w tym jest, że często wraca do nas to co sami dajemy. Dziwi
      mnie, że można komuś współczuć, pociszać go, że wszystko będzie ok i w
      momencie, gdy te życzenia zaczynają się sprawdzać, potraktować go tak
      niesympatycznie. To w którymś momencie musi być nieszczere.
      • Gość: Anittta Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 21:57
        bardzo mi przykro ze parę dziewczyn stwierdziła ze nie mam co szukać na tym
        forum. To że napisałam że na razie nie planuje dziecka i nie staram się ni
        oznacza że nie wiem co czujecie. Tak się składa że parę lat temu straciłam
        dziecko.......dlatego byłyście mi bardzo bliskie i śledziłam to wszystko
        • piracka Re: Do Anittty 01.03.04, 22:57
          Napisałaś dziewczynom, że są fałszywe i obłudne więc dlaczego dziwisz się takim
          reakcjom? Zebrałaś to co posiałaś.
        • maretina Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu 02.03.04, 07:21
          anittto!
          zostan i koniec. masz takie samo prawo do przebywania tu jak kazdy.
          bardzo mi przykro, ze stracilas dzieckosad((
          • buba1 Re: Do Anitttty 02.03.04, 08:17
            Może źle Cię zrozumiałam i dlatego tak ostro odpisałam ,ale nie rozumiem
            dlaczego piszesz że jesteśmy obłudne i fałszywe jeśli zazdrościmy ciąży.
            My jej zazdrościmy bo jej nie mamy nic na tę swoją zazdrość nie mogę poradzić,
            ale przecież jest jasne, że cieszymy się że tym dziewczynom sie udaje.
            Przykro mi że straciłaś dziecko, ja też...
            Skończmy już te przykre tematy.
            • Gość: Paola Anitto!!!! IP: *.daminet.pl / 82.139.13.* 02.03.04, 08:36
              Anitto skoro nie starasz się o dziecko to nie buszuj po tym forum, a przede
              wszystkim się nie wtrącaj, nie siej fermentu i NIE OCENIAJ!!!!
              Nie masz tego problemu co my, więc co ty możesz wiedzieć o naszych
              odczuciach....daj dziewczynom spokój....
              • maretina do Paoli 02.03.04, 08:37
                anitttta wie to czego Ty nie wiesz: jak smakuje bol po stracie dziecka. zatem
                nie mow jej co ma robic. moze miec swoje zdanie.a ze na forum post elfa wywolal
                niezdrowa sytuacje to jest sprawa oczywista i nie ma w tym zadnych "zaslug"
                anitttty!
                • Gość: Paola Redo maretiny IP: *.daminet.pl / 82.139.13.* 02.03.04, 16:38
                  Maretino ja nie wiążę Anitty z postem Elf!!! Tylko mówię, żeby nie oceniała
                  dziewczyny, że są obłudne!!!
                  Każdy na tym forum jest z jakiegoś powodu i przeżywa fale przeżyć od strachu
                  niepewności do euforii, od radości po zazdrość, od górki po dołek.Ja rozumiem,
                  że kogoś po latach starań mógł w sercu jakiś niewysłowiony żal ścisnąć i w
                  danej chwili kogoś wypowiedź może budzić wątpliwości a nawet posądzenia....ale
                  na Boga!~niech nie ocenia dziewczyn, że są obłudne...
                  • maretina Re: Redo maretiny 02.03.04, 16:44
                    nie pisalam teraz o nicku ellf, lecz o anitttcie.
                    po prostu nie moge zniesc tego, ze poza bolem nieplodnosci nie widzicie zadnych
                    innych ludzkich dramatow. anitta stracila dziecko, zatem moze niestosowne sa
                    Twoje wczesniejsze slowa do niej. sa krzywdzace.
    • bz.basia Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu 02.03.04, 08:52
      dziewczyny,proszę !!! nie niszczczcie tego naszego azylu,przecież wiadomo że
      każda z nas przeżyla swoje i nie klóćmy się która więcej...poza tym to forum
      jest o nieplodności jak sama nazwa wskazuje a nie o analizie psychologicznej
      forumowiczek,tak więc niech osoby tu zaglądające a nie biorące udzialu nie
      wyglaszają opinii o nas-takie jest moje zdanie przynajmniej.Pozdrawiam
    • Gość: Vikas Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.aster.pl 02.03.04, 11:31
      Powiem krótko.Kiedys dostałam burę od osoby,którą niewiele
      znałam.Powiedziała,że żeby wydawać o kimś sądy trzeba go
      poznać.Zgadzam się z tym i nie wydaję pochopnych sądów.
      Dotyczy tez to Ciebie Anitto-nie znasz tematu więc nie wydawaj
      pochopnych sądów.To tylko Twoje spostrzeżenia i masz prawo je mieć,
      ale zanim się wypowiesz pooznaj temat na własnej skórze czego
      Ci nie zyczę.Pozdrowienia
    • ariana1 Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu 02.03.04, 11:58
      Przepraszam ,że tak nie na temat, ale z powyższych postów wynika ,że na TYM
      forum mają prawo przebywać tylko i wyłącznie osoby starające się o dziecko. Czy
      ja się mylę? Czy to znaczy ,że jak mam juz dziecko , to nie mogę się TU
      wypowiedzieć , chociażby ,żeby coś doradzić? Czy to forum tylko dla wybrańców?
      • Gość: Libra Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 17:56
        Staram się o dziecko od kilku lat, jestem przed 6-ym ICSI, ale jak widzę te
        dyskusje, to i mnie się nóż w kieszeni otwiera. Wcześniej na Bocianie też się
        pojawił wątek, żeby dziewczyny w ciąży przestały do Novum chodzić!!! A dla mnie
        to cała nadzieja - po ostatnim transferze doktor pokazał nam na monitorze
        bliźniaki na szczęście. Oczywiście wolałabym swoje oglądać, ale ten widok był
        niesamowity i szczerze gratulowaliśmy szczęśliwej parze. Owszem, zazdroszczę
        czasami tym, których niespecjalnie lubię, że im sie udało a mnie nie, ale
        wszystkim starającym się, zwłaszcza tym z problemami jak nasze, kibicuję z
        całego serca. Może ja juz tak mam i dzięki temu, że tak podchodzę do tego, nie
        żalę się, że nie mam znajomych, bo wszyscy z dziećmi, przeżywam kolejne porażki
        bez załamania nerwowego... Mało mamy na codzień problemów, że się jeszcze takimi
        bzdurami zajmujemy?!?
        Libra
        • Gość: Paola A tak poza tym IP: *.daminet.pl / 82.139.13.* 02.03.04, 21:39
          Anitto w temacie swojego postu stwierdziłaś, że my wszystkie na tym forum
          stajemy się obłudne....nie generalizuj kochana bo to krzywdzi wiele osób. Jeśli
          nawet kilka osób spełnia twoją miarę: obłudne to nie zapominaj też, że skoro tu
          zaglądasz na to forum, to też w zdaniu: "wszystkich" ujęłaś niestety siebie...
          • pavvel PRZESTANCIE!!! 02.03.04, 22:36
            Dziewczyny przestancie! Jestescie juz dojrzalymi kobietami a zachwujecie się
            jak dziewczynki w piskownicy!!! Ta mi zabrała łopatke, to ja tez jej zabiorę,
            tam mi pokazał język, to ja jej też!!! Przeproszcie sie za przykre słowa i
            worczcie do milej
            • Gość: Żabka Re: PRZESTANCIE!!! IP: *.waw.pl / *.waw.pl 02.03.04, 22:37
              Dziewczyny przestancie! Jestescie juz dojrzalymi kobietami a zachwujecie się
              jak dziewczynki w piskownicy!!! Ta mi zabrała łopatke, to ja tez jej zabiorę,
              tam mi pokazał język, to ja jej też!!! Przeproszcie sie za przykre słowa i
              niech tu szybkozapanuje ta stara, mila atmosfera!!!!
    • moniaxyz Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu 03.03.04, 07:55
      hej dziewczyny, nie gniewajmy się na siebie....
      przecież każda z nas ma swoje życie, swoje sprawy, problemy, każda z nas
      cierpi, bo wciąż czeka na dzieciątko -po co się jeszcze dodatkowo stresujecie
      takimi postami. Zamiast psioczyć na siebie i wystawiać na swój temat negatywne
      opinie trzymajmy za siebie kciuki, dodawajmy sobie nadziei i nie traćmy tej
      energii na takie głupiutkie sprawy. Ja życzę wszystkim z Was, a właściwie NAS,
      bo uwielbiam to forum, choć zaczęłam się wtrącać dopiero kilka dni temu, dużo
      szczęścia, powodzenia i słodkiej gromadki dzieciaczków ....
    • risa1 Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu 03.03.04, 21:45
      do wszystkich na tym forum- stajecie sie obludne. czyli jak wszystkie to
      wszystkie i ty tez anittto......
      ciezarne na tym forum sa dla niektorych jakims swiatelkiem w tunelu bo kazda z
      nich miala problem z ciaza i jej sie udalo i dla innych dziewczyn sa nadzieje
      na macierzynstwo, ze im tez sie uda . i to wcale niechodzi o zazdrosc tylko o
      uczucia ktorych ty nierozumiesz bo nieprzezywasz chwil rozczarowan ze nici ze
      staran. wiec skoro nic niewiesz o uczuciach kobiety ktora stara sie o malucha
      rok 2 czy 10 lat wiec sie nieodzywaj. jak dla mnie zrobilas z siebie tylko
      madralinska ktora chciala sobie stworzyc jakis watek na forum, cos zamieszac i
      w dodatku zjadlas wszystkie rozumy.
      mam nadzieje ze ty nigdy bedziesz w sytuacji w ktorej bezskutecznie starasz sie
      o dzidziusia a ktos jakis filozof ci napisze ze jestes obludna i zazdroscisz.
      nierob z siebie madrali!
      pozdr.
      • agakra Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu 04.03.04, 10:15
        eee, szkoda, że odpisałyście, bo ten wątek zaczął się chować a dziewczyny
        powoli zaczęły zapominać o nim. Może pozwólmy mu pójść na sam dół i nie
        wracajmy do niego!!!!
        • Gość: marzena Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 22:34
          dziewczyny ja też staram się o dziecko i nie wiem dlaczego tak ostro
          reagujecie, jest mi przykro jeżeli ktoś nas nie rozumie ale każdy ma prawo
          myśleć co chce!
    • Gość: anka123 Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.04, 00:40
      nie chce zeby umarl
      • agakra Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu 12.03.04, 08:55
        dziewczyny, znowu to wyciągnęłyście? pozwólmy żeby ten wątek poszedł w
        zapomnienie.
    • Gość: Ala Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.4web.pl 12.03.04, 09:39
      Myślę, że nie wiesz co czują pary, które nie mogą doczek się dzidziusia. I nie
      życzę Ci Zebyś się przekonała. My z mężem staramy się od półtora roku. Dookoła
      moje koleżanki zachodzą w ciążę i nie przyszło nam do głowy żeby im zazdrościć
      ciąży. Jedyne uczycie, które nas przśladuje to ogromny żal, że nam znów się nie
      udało. Jest nam strasznie przykro i nie umiemy cieszyć się ich szczęściem. Ale
      życzymy im szczęśliwego rozwiązania.
      Zabawiłaś się w psychologa ale z przykrością muszę stwierdzić, że jesteś
      kiepska w tej profesji. Pozdrowienia
      • Gość: Maria Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 10:24
        Ala!! - popieram Twoja wypowiedz. Ja staram sie od dwoch lat, i ból serca,
        kłocie , i dół psychiczny który co 28 dni mnie dopada to KOSZMAR. Wiec jak
        mozna sie cieszyc skoro zycie jest tak niesprawiedliwe.
        Ale teraz APEL do wszystkich dziewczyn z "problemami" na tym FORUM musimy
        uwierzyc ze bedziemy kiedy tymi szczesciarami tez i młodsze osoby na forum beda
        nam zazdroscic. Ale chyba to nie na tym polega aby sobie nawzajem zazdroscić,
        lecz na tym aby sobie pomagac, wymieniac doswidczenia i informacje oraz
        wspierac w dalszych działaniach. Róznie to bywa jedni musza czekac na
        szczesacie miesiac inne kilka lat i to czekanie i ciągła walka jest tym
        koszmarem, -
        A tym co sie udało to gratuluje i zycze wszystkiego dobrego , pozdrawiam MARIA
      • Gość: Maria Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 10:27
        jeszcze dodaje, ze TE którym obcy jest ten straszny BÓL,który towarzyszy w
        walce o bycie mumusia - to prosze darujcie sobie bo to rani inne osoby , takie
        np, jak ja, papa Maria
        • Gość: AGnieszka Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 10:30
          Popieram cie mario.
    • Gość: do wszystkich Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 13.03.04, 00:04
      To co napiszę może i zdziwi was a może w głębi duszy nie. Staram się maleństwo
      już 6 lat i uwieżcie mi nie potrafię się już cieszyć z tego, że komuś się
      udało, nawet nie wiem czy się cieszyłam parę lat wcześniej bo w głębi duszy
      człowiek zazdrości tyle że nie potrafi tego powiedzieć bo głupio bo nie wypada
      i przed samym sobą się tłumaczy że nie zazdrości ale przekonana jestem że w
      głebi duszy tak jest. Podejrzewam że forumowiczki mają tak samo tyle że o tym
      nie piszą bo jak by wyglądało takie nicne uczucia więc pomyślcie nad tym czy
      naprawdę potraficie się SZCZERZE cieszyć.

Pomimo wszystko mam nadal nadzieję.

• Gość: Viola Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 13.03.04, 00:06
      To co napiszę może i zdziwi was a może w głębi duszy nie. Staram się maleństwo
      już 6 lat i uwieżcie mi nie potrafię się już cieszyć z tego, że komuś się
      udało, nawet nie wiem czy się cieszyłam parę lat wcześniej bo w głębi duszy
      człowiek zazdrości tyle że nie potrafi tego powiedzieć bo głupio bo nie wypada
      i przed samym sobą się tłumaczy że nie zazdrości ale przekonana jestem że w
      głebi duszy tak jest. Podejrzewam że forumowiczki mają tak samo tyle że o tym
      nie piszą bo jak by wyglądało takie nicne uczucia więc pomyślcie nad tym czy
      naprawdę potraficie się SZCZERZE cieszyć.

Pomimo wszystko mam nadal nadzieję.
      • Gość: monia Re: Do wszystkich na tym forum- stajecie się obłu IP: *.wszins.tychy.pl / 195.205.180.* 13.03.04, 10:32
        czym innym jest zazdrość czym innym zawiść. Tę pierwszą w pełni rozumiem,
        czasem podzielam, póki nie łączą się z tym złe myśli wobec drugiej osoby, jest
        bardzo ludzka. Tak mi się wydaje........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka