pestka01 04.05.10, 11:43 witajcie dziewczyny. założyłam nowy wątek, mam nadzieję że będzie szczęśliwszy dla nas niż ten kwietniowy. ja podchodzę do 2 iui, stymulacja femarą, iui będzie pewnie między 9 a 11 maja. wpisujcie się, razem będzie nam raźniej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lillid Re: majowa IUI 04.05.10, 13:43 podpinam się pod wątek majowy. Inseminacja była prawie w maju tzn. 30 kwietnia. To była moja pierwsza IUI, z Clo, teraz Luteina. Ale nie mam żadnych objawów ciąży, więc trochę mi źle i smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
dagula79 1 IUI 04.05.10, 16:11 Witajcie dziewczyny! Leczę się od 3 lat, mam za sobą 1 poronienie w 8tc. Poza tym ogromne trudności z zajściem w ciążę - niewiadomego pochodzenia. Przebadani jesteśmy z mężem bardzo dokładnie. Oprócz drożności i laparo było już wszystko. Podchodzimy jutro do pierwszej inseminacji w katowickiej Provicie. Mam nadzieję ogromną, bo w sumie poza IUI nie zostało nam już nic (poza invitro oczywiście). Oj, jak ja bym chciała za miesiąc napisać, że się udało... Odpowiedz Link Zgłoś
niunia5555 Re: majowa IUI 04.05.10, 19:54 Hej dzieczynki! Ja również do Was się dołącze, w czwartek będę miała usg bo to 11 dc i zobaczymy jak tam pęcherzyki, czy rosną po Clo, będzie to nasza 3 i ostatnia iui,więcej nie chcemy, mała skutecznośc, a ceny wysokie...szczerze to nawet nie liczę, że sie uda, chyba robię to aby mieć czyste sumienie, że próbowalismy, potem ruszymy w dalszą drogę, pewnie dla nas bardzo trudną...to do zobaczenie\a w czwartek wieczorem, pa! Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 04.05.10, 20:13 Witam i ja Za 2 dni będę miała pierwszą inseminację. Tzn mam monitoring i okaże się, czy będe miała. Staramyy się ok 1,5 roku. Najpierw moja hiperprolaktynemia była powodem. Teraz hormony ok. Pęcherzyki dojrzewają, ale biorę 3 cykl clostilbegyt - po nim są 2-3 i większe. Potem zastrzyk z ovitrelle. dodam, że mam 8 letniego synka, zrobionego " przez przypedek ' (czy raczej nieuwagę Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 06.05.10, 07:14 Niestety u nas też sie znowu nie udało. Wpisuje sie na majowy wątek, mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie To bedzie nasza druga IUI. Wcześniej byłam stymulowana CLO i Femarą, ale na Femarę lepiej reaguję. W poniedziałek mam dopiero wizyte, wiec wtedy bede wiedzieć kiedy IUI, ale mniej wiecej w drugiej połowie maja Odpowiedz Link Zgłoś
dagula79 po 1 IUI 06.05.10, 11:48 Miałam zabieg wczoraj wieczorem. Naczekaliśmy się strasznie długo - 3 godziny w klinice po oddaniu nasienia przez męża. Zabieg ok.20, potem usg i okazało się, że jeszcze pęcherzyki nie pękły. Na jutro jestem umówiona na usg u mojej gin i mam nadzieję, że do tego czasu pękną, bo tak to i cała stymulacja i kasa na zabieg pójdą na marne... Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: po 1 IUI 06.05.10, 12:58 dagula a nie można u Was IUI powtórzyć. U nas jest taka możliwość, że jak na drugi dzień są nadal nie pekniete lub wiszą "na włosku" to można powtórzyć IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
dagula79 Re: po 1 IUI 07.05.10, 15:46 można, tylko kolejne 700zł...nie stać mnie na to Odpowiedz Link Zgłoś
niunia5555 Re: majowa IUI 06.05.10, 19:42 Witam wszystkie przyszłe mamuśki! Własnie wróciłam z usg, mam tylko 1 pęcgerzyk , który jak na 11 dc wg mnie jest bardzo duży 19mm (zawsze koło 16-17mm, endometrium 9. Diś mam zrobic zastrzyk z pregnylu koło 21 a w sobotę rano koło 8 inseminacja. Jak uważacie czy to będzie dobry czas i moment??? Nie wiem dlaczego urósł mi tylko 1 pęcherz, zawsze po Clo miałam 2, teraz mam wrażenie, że moje szanse są jeszcze mniejsze z 1 pęcherzykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
agatek.2 Re: majowa IUI 07.05.10, 10:23 Hejka. Po I nie udanej czas na druga. Dziś 9DC pecherzyk 12mm endo 3mm. IUI najprawdopodobniej wtorek. Poprzednia IUI miałam na pękniętym pęcherzyku. Owu sie pospieszyła. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: majowa IUI 07.05.10, 14:24 Tez sie do Was zapisze. Mialam sie nie decydowac na 3 IUI i od razu podejsc do invitro, ale ze juz zaplanowalam wakacje, wiec tak czy inaczej na invitro musze poczekac do lipca. Do tego zmienilam klinike i nowy lekarz zaproponowal, zeby sporobowac jeszcze jedna IUI z gonalem f i zobaczyc jak na niego reaguje przed ivf. W miedzy czasie pojawila sie cysta, ale dzisiaj mialam usg, 2dc, cysty nie ma, wiec zaczynam stumulacje. Jakos bez optymizmu, przestalam wierzyc w inseminacje, ale zobaczymy.... W srode drugie usg. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
dagula79 Re: majowa IUI 07.05.10, 15:49 Niestety, jestem 2 dni po IUI a pęcherzyki nadal nie pękły! Wygląda na to, że zabieg był na darmo i kasa wyrzucona w błoto. Pewnie pękną dziś lub jutro, ale plemniki raczej tyle nie przeżyją. Ech...a mój mąż jak słyszy o powtórce dziś naturalnie, to od razu reaguje fochem. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia5555 Re: majowa IUI 08.05.10, 19:30 Witam moja 3 iui nie doszła do skutku, w czwartek jadąc na zastrzyk z pregnylu moja pani doktor powiadomiła mnie, że pan od analizy nasienia wyjeżdża i niestety ale nie ma kto go zastąpić w sobotę, wyobrażacie sobie jak się poczułam, wkurzona byłam na maxa i ryczałam. Miesiąc zmarnowany, kasa na monitoring poleciała i oczywiście brak profesjonalizmu ze strony pani doktor, Oczywiście już do niej nie pójdę i nie będzie 3 iui... Decyduję się na leczenie w dobrej klinice, jeszcze nie wiem jakiej, ale coś skłania mnie do Białegostoku "Bocian"???? Pozdrawiam, oby Wam się udało!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania7737 Re: majowa IUI 08.05.10, 19:40 Też się do Was dołączam.Dziś miałam drugie IUI w Novum a teraz czeka mnie długie czekanie... na wynik, a to jest w tym najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dagula79 Re: majowa IUI 08.05.10, 19:58 O matko! Kompletna masakra. Ale wcale mnie to nie dziwi - kto by się tam przejmował jakąś jedną kobietą - w końcu liczy się kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
pestka01 Re: majowa IUI 09.05.10, 20:51 niunia, współczuję, wyobrażam sobie jak bardzo musiałas byc na nich wściekła, to potwornie przykre, że mają takie podejście do pacjentów! Ja podchodzę do drugiej iui, w 10 dc pęcherzyk miał 17 mm, a to mało jak na mnie, wczoraj i dzisiaj testy owu ujemne, jutro do lekarza i wtedy zobaczymy kiedy iui. Duzo nas w tym wątku majowym, 3mam kciuki za was. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 10.05.10, 09:53 Ja już jestem po 1 inseminacji. Nie jestem jednak dobrej myśłi. W czwartek na monitoringu miałam duże, pięne pęcherzyki - aż 3 - 23 mm, 19 i 18 mm W piątek rano dostałam zastrzyk na pęknięcie W sobotę po południu jeszcze nie pękły. Mimo to lekarz zrobił IUI. Doprawiliśmy oczywiście naturalnie, alenam ta natura coś i tak nie wychodzi. Poza tym od soboty mam chore gardło i wysoką gorączkę to wątpię czy w takim zainfekowanym orgazizmie coś się zalęgnie Odpowiedz Link Zgłoś
pestka01 Re: majowa IUI 10.05.10, 13:09 olesia301, czym byłaś stymulowana? 3 pęcherzyki to zawsze większa szansa na ciążę, moje pęcherzyki jakos w nie chca tak ładnie rosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 10.05.10, 16:09 Brałam clostibegyt od 3-7 dc Nie jestem jednak pewna co do tego leku Owszem, pęcherzyki rosną są wielkie jednak chyba jakieś jałowe Może za duże? Wiem, że jest lek femara. Po nim są lepsze jajka cokolwiek to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
pestka01 Re: majowa IUI 10.05.10, 16:46 ja brałam femarę, już dwukrotnie, w poprzednim cyklu bardzo szybko urósł duży ładny pęcherzyk, a w tym cyklu urósł znacznie mniejszy. ale to chyba indywidualna sprawa jak kto reaguje na lek, czytałam na tym forum wpisy dziewczyn które brały femarę i dojrzewało im po kilka pęcherzyków w jednym cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagula79 Re: majowa IUI 10.05.10, 18:26 No właśnie mam to samo po Clo. W tym cyklu np. 4 duże pęcherze, wcześniej też 2-3 bez problemu rosły, ale co z tego, jak nic z nich nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: majowa IUI 10.05.10, 17:19 A mnie jakos nie jest dane podejsc do trzeciej IUI... Zawsze planowalam tylko dwie, ale lekarz mnie przekonal do 3, tylko ze najpier zrobila mi sie cysta i musialam brac leki przez 2 tyd, cysta zniknela, wiec zaczelam stymulacje i znalazlam zgrubienie w piersi.... Jutro ide jeszcze porozmawiac na ten temat z ginekologiem, ale dzisiaj bylam u lekrza pierwszego kontaktu. Pani mi powiedziala zeby sie nie przejmowac, bo tak czesto bywa i przewaznie to nic powaznego. Juz mam spotkanie w specjalistycznej klinice na poniedzialek (usg, moze biopsje) zeby sprawdzic co to jest.... Wiec generalnie cykl przepadnie, bo stymulacji nie mozna brac przy nie wyjasnionych guzach w piersiach... Odpowiedz Link Zgłoś
agatek.2 Re: majowa IUI 10.05.10, 18:32 A ja jestem po dzisiejszym USG załamana. Mam macice dwurożną i po lewej stronie polipy więc lekarze orzekli, ze najprawdopodobniej szanse na zagnieżdżenie mam gdy owu jest z prawego jajnika. No i teraz właśnie był czas na prawy ( zawsze miałam naprzemiennie - USG)w piatek faktycznie miałam Pęcherzyk 12mm w prawym endo 3mm. Ale dzis okazało się, że pęcherzyk dominujący jest w lewym jajniku - 18mm a endo tylko 6mm. Więc nie dosyć, że nie ta strona to jeszcze endo takie małe. Insemka zaplanowana na jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
agatek.2 Re: majowa IUI 11.05.10, 21:30 Insemka jednak była pęcherzyk od wczoraj podrósł do 19mm a endo... uwaga az o 3mm - czyli na 9mm. całe szczęscie bo juz przekreslałam ten cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
nelmaja Re: majowa IUI 12.05.10, 00:19 Witajcie w maju, To ja się dopisuję. Dziś byłam na USG. Pęcherzyk już 18mm i znowu z prawego jajnika (myślałam, że jest na zmianę raz z lewej raz z prawej). We czwartek mam zrobić badania estradiol i prolaktyna i przyjść na kontrolę. Mam nadzieję, że dobry moment nie wypadnie w niedzielę bo klinika jest wtedy nieczynna A teraz z innej bajki: czy czujecie wsparcie swojego męża sprawie inseminacji? Ja mam poczucie, że choć to z jego powodu mamy problemy z zajściem w ciążę to tak na prawdę jestem z tym sama. Mało go interesuje ta sprawa. Przez 2 tygodnie po pierwszej inseminacji nawet nie zapytał jak się czuję albo coś na ten temat. Wkurza mnie to. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ania7737 Re: majowa IUI 12.05.10, 05:59 Dziewczyny a jak się czujecie po inseminacji. Macie jakieś dziwne objawy , mnie jak siusiam bolą jajniki no i na dodatek tego wszystkiego biorę pimafucin bo od wczoraj miałam jakieś dziwne swędzenie. W piątek jadę do Egiptu i boję się tylko żebym tam jakiejś bakterii nie złapała.Wiecie może od kiedy wzrasta temperatura jak jest się w ciąży? POZDRAWIAM WSZYSTKIE OCZEKUJĄCE Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 12.05.10, 07:08 nie odzywałam się chwilkę, bo nie wiedziałam co lekarz powie na wizycie. Na szczescie wszystko ok i zaczeliśmy stymulacje Femarą, tym razem zwiększoną dawką. Ja na CLO słabo reaguję i robią mi sie po nim torbiele. W sobote mam kontrolne USG i zobaczymy co urosło. Insemka pewno w pon lub wtor. Nelmaja u mnie mąż na początku trochę sie zastanawiał nad IUI, ale kiedy usłyszał od lekarzy, ze nie ma innego sposobu, żebyśmy mieli dziecko, zdecydował sie. Problem u nas tez leży po jego stronie. Generalnie on pragnie maluszka równie mocno jak ja, więc wspiera mnie. Jednak teraz dużo mniej sie nakręcamy. Wcześniej planowaliśmy, wymyślaliśmy imiona. Teraz tego unikamy. Co ma być to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 12.05.10, 13:03 Ja się nie czuję źle. Trochę bolą jajniki - być może bardzo opóźniona owulka, choć nie sądzę, że po zastrzyku 4 dni by wystąpiła. Co do męża - on nie za bardzo wspiera, ale to już taki typ. Na szczęscie IUI - i swoją "rolę" przyjął z humorem, pokazał zdjęcia "tajemnego pokoiku" Ucieszył się, że ma wzorcowe nasienie. U mnie jeszcze ok 10 dni czekania Acha - nie róbcie testu. Ja mam chore gardło i musiałam brać antybiotyk - zrobiłam, by sie upewnić. No i wyszedł pozytywnie - nakręciłąm sie - a to była pozostałość po ovitrelle Odpowiedz Link Zgłoś
dziubek-4 Re: majowa IUI 13.05.10, 21:27 hej dziewczyny, ja miałam miesiąc przerwy bo tradycyjnie wyhodowałam torbiel, dziś 26dc byłam na usg i się wchłonęła, teraz czekanie na @ i zaczynam stymulację, no i zobaczymy co z tego wyjdzie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nelmaja Re: majowa IUI 14.05.10, 00:13 Heja, Dziewczyny, co druga z Was pisze o powstających torbielach. Skąd to się bierze - czy od stymulacji? Ja dziś byłam na sprawdzeniu. Pęcherzyk 20mm. Druga IUI zaplanowana na sobotę rano. Okazało się, że w całej Warszawie nie ma Pregnylu! Musiałam kupić Ovitrele (drogi strasznie)i zrobić sobie sama zastrzyk - ale przeżycie No to od soboty zacznie się czekanie i odliczanie - nie wiem co robić żeby o tym nie myśleć albo myśleć pozytywnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: majowa IUI 14.05.10, 13:05 niektore dziewczyny maja tendencje do torbieli, ale generalnie stymulacja szczegolnie clo zwieksza prawdopodobienstwo. Dlatego podaje sie leki na pekniecie pecherzykow, np. pregnyl, ale czasami torbiele i tak sie tworza. Na szczescie przewaznie nie sa niczym powaznym i po jednym cyklu znikaja. Odpowiedz Link Zgłoś
nelmaja Re: majowa IUI 16.05.10, 11:51 No to ja już jestem po drugiej inseminacji. Podczas USG dowiedziałam się ciekawej rzeczy: lekarz powiedział, że pęcherzyk jeszcze jest ale jest pękający! Na kilka godzin przed owulacją z idealnie owalnego robi się kanciaty - tak jakby wypukłe ścianki zapadały się miejscami do środka.Rzeczywiście wyglądał inaczej niż 2 dni wcześniej. Ucieszyło mnie to i czekałam kiedy pojawi się ból owulacyjny. Przyszedł ok 6 g po inseminacji. To mi daje jakąś nadzieję, bo przy pierwszej IUI ból był dopiero 19h po i nic z tego nie wyszło. Teraz pozostaje czekanie. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 16.05.10, 11:55 nelmaja dostanie pregnylu graniczy z cudem. Ja zawsze dostaje ovitrelle. Zastrzyki robi mi mąż (on jakiś taki odważniejszy u mnie na USG wczoraj było az 6 jajeczek. 3 w prawym i 3 w lewym. Te w lewym troszke wieksze, wiec licze, ze dojrzeją. Jutro znowu monitoring i bede wiedziała kiedy dokładnie IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
nelmaja Re: majowa IUI 17.05.10, 22:12 Chiyo28 masz aż 6 jajeczek?! Czy to nie za dużo jak na IUI? Co jak będą sześcioraczki? Czy specjalnie Cię tak stymulowali żeby było dużo? Pozdrawiam i napisz co było na następnym monitoringu. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 18.05.10, 06:57 nelmaja miałam tylko Femare przez 4 dni 2x1 ( miałam miec 5 dni) ale jak przyszłam na USG w 9 dc i doktor zobaczył te ilość, powiedział, zeby juz nie brać kolejnej dawki. Jajeczka rosną powoli ale prawie wszystkie. Licze, ze to najwieksze 19mm dzisiaj pęknie, jedno jest sporo mniejsze od pozostałych (tak wiec pozostanie 4). Lekarz jutro podejmie decyzje, czy robimy IUI, ale raczej zaryzykujemy. Mówi, ze kilka razy robił IUI na takim cyklu (wyszły bliźniaki, pojedyncza lub nic). Nie wiem jaka jest maksymalna ilość jajeczek, która uprawnia do IUI. Szukałam wczoraj w necie, ale nic nie znalazłam. Na jednym z portali piszą, że najlepiej wystymulować 2-3, ale o maksymalnej liczbie nikt nie pisze. Moze Wy wiecie jak to jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: majowa IUI 17.05.10, 12:05 A jednak do Was wracam na majowa inseminacje. Bylam dzisiaj z moim guzkiem w piersi i po usg okazalo sie, ze to nic powaznego. Lekarz dal mi zielone swiatlo. Caly czas biore gonal, jutro usg i inseminacja powinna byc pod koniec tygodnia. Sporo zamieszania w tym cyklu mam.... Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 17.05.10, 18:46 To świetna wiadomość! A byłam ciekawa, co u Ciebie. Życze, żeby IUI udała się teraz! U mnie nie wiem - jeszcze 4 dni czekania Może jutro zrobię betę, bo chcę też i progesteron zbadać przy okazji. Trochę boli brzuch jak na @. Jak teraz nie wyjdzie - tfu tfu - zrobię IUI dopiero w lipcu - w czerwcu mnie nie będzie niestety Odpowiedz Link Zgłoś
dziubek-4 Re: majowa IUI 17.05.10, 20:53 ja też się przyłączam, dziś 1dc, od środy femara i zobaczymy jak to się wszystko potoczy dziewczyny czekamy na dobre wieści, niech którejś się w końcu uda Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 18.05.10, 18:22 Ano zrobiłam Ale tak przy okazji progesteronu, choć nie powiem, ciekawam wyniku Jutro ok 11 mają być wyniki. Jednak nie nastawiam się - czuję bój jajnika lewego ostatnio, mam nadzieję,m że to nie @ objawy Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: majowa IUI 18.05.10, 18:53 No to powodzenia! a tymi objawami się nie sugeruj, wiesz jak to moze byc na poczatku, na dwoje babka wrozyła.... Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 19.05.10, 11:27 Niestety, wynik beta poniżej 1 Czyli IUI nie udała się. Szkoda, myślałam, ze skoro mamy takie dobre parametry to sie uda. Wiem, ze to dopiero 25 dc ale coś by już drgnęło Następna IUI dopiero w lipcu do w czerwcu wyjeżdżamy. Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: majowa IUI 19.05.10, 12:42 Przykro mi, trzymaj się! Ja mam dzisiaj inseminacje, jak nie wyjdzie to tez miesiac przerwy i urlop, a w lipcu IVF. Zmeczona juz jestem inseminacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 19.05.10, 14:42 A ile IUI już miałaś? Ja też w czerwcu luzuję, dopiero w lipcu kolejne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 19.05.10, 15:33 olesia przytulam mocno. U mnie w końcu wyklarował sie termin IUI - bedzie jutro po południu. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 19.05.10, 20:23 A miałaś robioną laparoskopię? Przyznam, że czytam dziś o tym badaniu i sama nie wiem. Mam drożne jajowody ale to podobno o niczym nie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: majowa IUI 20.05.10, 10:11 mialam tylko droznosc. Rozmawialam na ten temat nawet z lekarzem ostatnio, ale powiedzial ze w moim wypadku nie ma wskazan. Nie mam zadnych symptomow endometriozy, a obraz na usg i po droznosci byl jasny. Powiedział ze mozna sie nad tym zastanowic za jakis czas, ale poniewaz raz zaszlam w ciaze, poroniona, wiec twierdzi, ze mam sporo szanse na nastepna. Tez sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 20.05.10, 19:38 Właśnie mój też był raczej przeciwny laparo. Jak po 3-4 IUI sie nie uda to zrobię to badanie. Dziś byłam u lekarza po receptę - niestety moja infekcja zaważyła na nieudanej IUI Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 21.05.10, 13:07 u nas nie było czym zrobić IUI dawca mi sie zbuntował Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 21.05.10, 15:01 Kurcze, to przykro..... Wiesz, to nie jest komfort dla faceta oddać nasienie, mój jak na razie bierze to z humorem, pokazuje mi co tam było, jakie filmiki, gazetki Ale fakt - trochę to upokarzające Chodzi jednak o nasze dzieci, to powinni sie poświęcić. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 21.05.10, 15:00 Miałam chore gardło - zapalenie migdała ale fatalnie czułam się tak 1-2 dni po IUI. Miałam też wysoką gorączkę i lekarz powiedział, ze to pewnie dlatego nieudana. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec2012 Re: majowa IUI 20.05.10, 16:43 cześć. Ja podchodza kolejny raz do IUI, obecnie na clostilu i encortonie, koncem maja IUI i zobaczymy co bedzie dalej. Trzymam za wszystkie kciuki - musi sie udać ))) Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: majowa IUI 20.05.10, 19:45 Życze powodzenia Ja po 1 nieudanej Podchodzę jednak jeszcze kilka razy, musi się nam udać! Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 21.05.10, 08:37 bedę Wam dzielnie kibicować. moja IUI się nie odbyła. Jestem strasznie podłamana i więcej juz nie bedziemy podchodzić Odpowiedz Link Zgłoś
dziubek-4 Re: majowa IUI 21.05.10, 09:53 chiyo a co się stało że iui nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
dagula79 Re: majowa IUI 21.05.10, 15:10 Cześć dziewczyny, ja mam dziś 28dc i @ jeszcze nie widać. Zrobiłam rano test - negatywny. 2 dni temu odebrałam progesteron i wyszedł 43, czyli jak w I trymestrze. Nie wiem co o tym myśleć, brzuch od kilku dni boli jak na @, a jej nie widać. Zazwyczaj cykle mam krótkie 26,27 dni. Może to Clo tak opóźnia? Miałyście tak? Po dzisiejszym teście straciłam nadzieję, jednak dziwi mnie, że do tej pory nie mam @! A zawsze była jak w zegarku! Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: majowa IUI 21.05.10, 18:53 A kiedy mialas inseminacje? test powinien wyjsc pozytywny 14 dni po owulacji. Jesli chcesz pewnosci mozesz zrobic bete, albo poczekaj 2 dni i powtorz test. Clo moze opozniac owulacje, ale jesli mialas inseminacje, to wiesz kiedy byla, mniej wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
dagula79 Re: majowa IUI 22.05.10, 10:46 Moje pęcherzyki nie pękły 2 dni po iui. IUI 12dc, 14dc pęcherzyki jescze były. Potem nie wiem, bo nie miałam już usg. Dlatego wszystko to jest dla mnie dziwne, bo pierwszy raz w życiu mam taki cykl! Dziś 29dc a @ brak! Normalne moje cykle to 26-27 dni, zawsze bardzo regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: majowa IUI 22.05.10, 14:33 A mialas zastrzyk na pekniecie? Jesli nie moglo sie stac tak, ze one w ogole nie pelkly i wyworzyly sie torbiele. Ja tak mialam i okres nie przyszedl. Okolo 30 dnia poszlam na usg i lekarz dal mi progesteron na 10 dni. Przyszedl okres i torbiel zniknela. Mozliwe tez, ze mialas po prostu pozniejsza owulacje. Jesli byla np 15/16 dnia to do jutra test ma prawo nie wychodzic pozytywny. Musisz sie uzbroic w cierpliwosc niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 24.05.10, 08:32 ja nadal tu zaglądam i trzymam za Was kciuki. olesia mój m ma juz prawie 40 lat i nie kręcą go żadne gazetki ani filmiki (zreszta nigdy go nie podniecały takie rzeczy). Myśle, ze łatwiej by mu było gdybym z nim poszła. Nie szłam, bo wczesniej zawsze sam chodził. Trafiliśmy po prostu na zły dzień (ewidentnie nie było tam warunków na takie rzeczy). Załuje, ze nie poszlismy do hotelu obok i nie donieśliśmy "materiału". Jeśli kiedykolwiek znowu zdecydujemy sie jeszcze na IUI, to na pewno zrobimy to w ten sposób. I to nie jest tak, ze sie nie poświecał, bo wierz mi starał sie jak mógł, ale czasem sie zdarzają takie sytuacje. W domu była poprawka naturalnie, ale naturalnie to juz 2 lata próbujemy i nic, wiec jakoś w cud nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
aniesiam2 Re: majowa IUI 24.05.10, 18:18 Witajcie, to i ja sie dopiszę. Moja pierwsza IUI odbyła się 19.05 i jak na razie czekamy. Biore duphaston od 19 dnia cyklu 3x1, mialam juz jedna bichemiczna ciaze po stymulacji, wiec nie wiem czy bede wczesniej testowac, moze lepiej nie wiedziec? IUI mialam w 15 dniu cyklu, zawsze mam pozno ovu ok. 17 dnia cyklu, w dniu stymulacji mialam 2 pecherzyki 26 mm. Jeden pekl napewno, bo na usg w 18 dc bylo widac slad po peknetym i jeden, ktory został. Moze stymulacja byla za słaba, tez nie dostałam nic na pekanie, bo z reguly naturalnie mam zawsze ovu. U mnie to IUI bo nie jak na razie nie znane sa przyczyny mpojej wtornej nieplodnosci, M ma zolnierzyki podobno rewelacyjne 76 mln/1 ml. Ja dostalam dawke 56 mln, a marze tylko o jednym ) Bete robie 31.05. Odpowiedz Link Zgłoś
pestka01 Re: majowa IUI 24.05.10, 19:51 witajcie dziewczyny, dawno mnie tu nie było, założyłam wątek i zniknęłam, ale tak sie różne sprawy ułożyły że nie miałam ani chwili żeby cokolwiek tutaj napisać. IUI miałam 11.05. w 15 dc i po zastrzyku z ovi, to była moja druga IUI i wygląda na to że udana. dzisiaj zrobiłam betę i wyszła dodatnia, nawet niewiem dokładnie ile, bo nie odbierałam wyników tylko lekarz do mnie zadzwonił i powiedział że jest OK. jeszcze trudno mi w to uwierzyć! po tygodniu mam powtórzyć betę, mam nadzieję że będzie ładnie rosła. trzymam za was kciuki i przekazuję ciążowe fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
dziubek-4 Re: majowa IUI 24.05.10, 22:16 pestka ogromne gratulacje, oby więcej takich dobrych wieści, ja dziś byłam na usg, pęcherzyki ładne ale endo cienkie, mam nadzieje że do czwartku podrośnie to będzie iui Odpowiedz Link Zgłoś
aniesiam2 Re: majowa IUI 24.05.10, 23:33 Pesta , ja tez gratuluję, aż się łezka w oku kręci. Ja licze na tego bociana w tym miesiącu ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniesiam2 Re: majowa IUI 24.05.10, 23:36 Przepraszam, miało być Pestka oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 25.05.10, 07:57 Pestka gratulacje Spokojnych 9 miesięcy. mam nadzieje, ze ja tez kiedyś bede mogła przekazac taka radosna nowine. Dajesz nadzieje, ze jednak sie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
pestka01 Re: majowa IUI 25.05.10, 09:52 dzieki dziewczyny, mam nadzieję ze wszystko będzie ok i że wam też się uda. bardzo ważne jest pozytywne nastawienie, ja na początku tego cyklu powiedziałam sobie ze tym razem się uda Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 25.05.10, 10:52 pestka ja miałam cudowne nastawienie, radosc z tylu jajeczek mnie przepełniała i co i nic z tego. Moze w czerwcu bedzie lepiej, ale im bardziej pozytywne i pełne nadziei mam nastawienie, tym boleśniejsza jest porażka i rozczarowanie. Chyba najlepiej podejść z umiarem Odpowiedz Link Zgłoś
nelmaja Re: majowa IUI 25.05.10, 20:14 Gratulacje Pestka! Obyś zaczęła dobrą passę. Napisz czy miałaś jakiekolwiek objawy, cokolwiek inaczej niż zwykle. Tak pytam bo ja jestem w 10dniu po IUI i jakoś nic nie czuję więc chyba druga klapa. Będę testować za 5 dni, Na Betę nie idę bo stwierdziłam, że to wywalanie kasy w błoto (a przyda się na kolejną IUI)- no chyba, że @nie przyjdzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pestka01 Re: majowa IUI 27.05.10, 09:33 nelmaja, nie miałam żadnych objawów ciąży, mimo że próbowałam się doszukiwać ich u siebie bardzo usilnie nawet brzuch bolał mnie trochę jak na @. dopiero teraz parę dni po testowaniu powiekszyły mi sie piersi i bolą niemiłosiernie. Powodzenia, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec2012 Re: majowa IUI 26.05.10, 22:27 hej - dzisiaj mój 10 d.c. - byłam na usg i zapowiada sie dobrze: są 3 ładne pęcherzyki i endo odpowiednie. Jutro zastrzyk na pęknięcie a w piątek IUI, moje pozytywne nastawienie narazie nie ustaje. Mam nadzieje że będzie takie do dnia testowania. Trzymajcie kochane kciuki, a ja odwdzięczam sie tym samym. Poowodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
farlinka Re: majowa IUI 27.05.10, 11:04 hej, tez mam IUI w piatek (18 dc), ale pregnyl mialam w srode wieczorem. Powodzenia! Dla nas to ostatnia IUI przed IVF Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec2012 Re: majowa IUI 27.05.10, 19:36 hej, to jutro walczymy razem Farlinka, moze to juz ostatnia Twoja IuI bo będzie owocna.... powodzenia, odezwe sie na pewno po wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
farlinka Re: majowa IUI 27.05.10, 20:53 taaak, mam nadzieje, ze ostatnia, ale za bardzo sie na to nie nastawiam. Owulacja bardzo pozno, lekarz zwiekszal mi dawke puregonu - i tylko jeden dojrzewal. To czekam na dobre wiesci Odpowiedz Link Zgłoś
dziubek-4 Re: majowa IUI 27.05.10, 21:46 hej dziewczyny, ja już po drugiej iui, dziś miałam ale jakoś ciężko mi uwierzyć że bedzie coś z tego, teraz to czekanie, trzymam kciuki za Was Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec2012 Re: majowa IUI 29.05.10, 16:50 no i jestem juz po , poszlo gładko, pęcherzyki nie były pęknięte w dniu inseminacji wiec lekarz kazał jeszcze przyjechac jutro zeby sprawdzic czy popękały.....mam nadzieje ze tak bo dzisiaj rano jeszcze bolał mnie brzuch wiec mysle ze to tylko proforma to usg. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_diabelek Re: majowa IUI 29.05.10, 19:17 Witajcie, strzelec2012 mam pytanko - mogłabyś napisać w jakiej klinice się leczysz? Piszesz ze lekarz kazał Ci przyjechać jutro - czyli w niedzielę i zastanawia mnie to, czy ta klinika jest po prostu otwarta w niedzielę, czy lekarze w razie potrzeby przyjmują w niedzielę? Ja mam planowane IUI w Invimedzie i zastanawiam się co jeśli najlepszy dzień na IUI wypadnie w niedzielę, bo w niedzielę mają zamkniętą klinikę. Już teraz nie mam za dużo szczęścia bo 10 DC, kiedy miałam mieć pierwszy dzień monitoringu cyklu, wypada w Boże Ciało, a do tego mój gin ma od Bożego Ciała do niedzieli urlop, a nie chcę iść do innego.... Jakoś tak nie fajnie to wszystko się układa Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec2012 Re: majowa IUI 30.05.10, 11:29 nie_diabelek - Inseminacje robiłam w Provicie w Katowicach. Lekarze mają wyznaczone dyżury w weekendy i jak wypada ten dzien cyklu to nie ma problemu, zawsze do kogos Cie umówią. Odpowiedz Link Zgłoś
aniesiam2 Re: majowa IUI 30.05.10, 23:50 Witajcie. U mnie dzisiaj 26 dc i myślałam,ze jutro pójdę na betę ale chyba stchórzę i zaczekam na @. Już i tak w sobotę się naryczałam, bo czuję, że nic z tego. Najpierw piersi mnie strasznie bolały, a w sobotę rano przestały, wiec pomyślałam,ze to znak,ze znowu nic z tego. Chociaż teraz to już nie wiem, zaczęły boleć znowu i teraz jeszcze bardziej, ale przypisuje to skutkom po dużej dawce duphastonu 3x1. I w brzuchu ciagle mnie coś kłuje lub boli jajnik na zmiane. Ja tez chodze czesto w niedziele do lekarza do Parens w krk. Lubie niedzielne wizyty, bo nie ma koljek. jeszcze 2-3 dni i sie wszystko wyjasni ) Odpowiedz Link Zgłoś
nelmaja Re: majowa IUI 31.05.10, 08:53 Heja dziewczyny, U mnie już się wyjaśniło. Przyszła @ więc druga IUI też nie udana. Jestem podłamana zwłaszcza, że nie mam za bardzo wsparcia w mężu. On przystępuje do IUI tylko dla mnie, sam nie ma czegoś takiego jak instynkt macieżyński (ojcowski). Chciałabym się wypłakać na jego ramieniu i nie mogę. Dziękuję Wam za trzymanie kciuków, to forum daje mi przynajmniej poczucie, że nie jestem sama w tej walce o dziecko. Nie wiem czy podejdziemy do IUI po raz trzeci. Nie wiem czy to ma sens w sytuacji kiedy tylko mi zależy... Odpowiedz Link Zgłoś
farlinka Re: majowa IUI 07.06.10, 10:51 u mnie tez pecherzyk byl jeszcze podczas naszej ostatniej IUI. Ale juz wiem, ze sie nie udalo - wczoraj przyszla @. Troche sie dziwie, ze tak szybko - jezeli owulacja byla 28-29.05 - to faza lutealna trwala tylko 9 dni... Nieudana IUI oznacza, ze teraz czekamy na IVF, ktore bedzie pod koniec roku. Trudno. Mam nadzieje, strzelec2012, ze u Ciebie poszlo poszlo lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec2012 Re: majowa IUI 07.06.10, 17:15 farlinka ja czekam do czwartku, jesli nie bedzie @ to robie beteHcg i zobaczymy co dalej. Te pare dni bedzie teraz dla mnie koszmarem... Faktycznie u Ciebie jakoś dziwnie za szybko miesiączka przyszła, biorąc pod uwage duphaston który sie bierze na ewentualne podtrzymanie to ma on działanie wydłużające cykl. mimo to przykro mi, nie poddawaj sie, moze właśnie in vitro wszystko zmieni w Twoim życiu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
farlinka Re: majowa IUI 07.06.10, 19:12 bede w przyszlym tyg rozmawiac z lekarzem, wiec pewnie sprawa sie wyjasni. bylam tylko na puregonie i pregnylu, wiec moze to nic zlego. Na razie pocieszam sie, ze mam 6-miesieczny urlop od leczenia i nieplodnosci Trzymaj sie dzielnie i umilaj sobie czas zeby szybko przyszedl czw pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: majowa IUI 02.06.10, 08:38 Mnie sie dziewczyny nie udalo, 3 inseminacja. Wiedzialam juz ze 2 dni temu, bo przestaly mnie bolec piersi, ale dzisiaj ostatecznie potwierdzil test. Teraz invitro lipiec/sierpien po urlopie. Jednej rzeczy tylko zaluje, rok temu leczylam sie w piewszej klinice i lekarz od razu powiedzial zeby probowac invitro bo inseminacje (nieplodnosc idiopatyczna) maja tak niska skutecznosc ze nie warto. Wtedy strasznie sie balam ivf i wydawalo mi sie to za szybko, bez zadnych innych prob, wyciaganie pieniedzy. Teraz czuje jakbym zmarnowala rok, bo jestem znowu w tym samym punkcie, a wydalam pewnie tyle samo co bym wydala na ivf.... Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 02.06.10, 14:12 effie przykro mi ja tez chyba daje spokój z IUI, chociaz ciezko mi sie z tym pogodzic. U mnie maz sie na ivf nie zgadza, wiec pozostaje miliczyc na cud. Bede tu do was zaglądać i wam kibicować. Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: majowa IUI 02.06.10, 15:48 Dzieki Chiyo. Ja na szczescie nie mam problemow moralnych z ivf, nawet finansowych specjalnie nie mam. Jednak dlugo balam sie tego kroku, taka psychiczna blokada, przyznanie sie do porazki w pewnym sensie, a oprocz tego wszystkie te hormony, procedury... Teraz juz sie inseminacjami wymeczylam, a pol roku na clo prawie jak z zycia wyjete.... Na szczescie za poltora tygodnia wymazone wakacje, troche czasu tylko dla mnie i meza, z dala od wszystkiego innego i mam nadzieje wroce z nowa energia i optymizmem. Jesli nie mozesz przekonac meza do ivf, swoja droga moze po prostu potrzebuje wiecej czasu (?) moze warto jeszcze sprobowac alternatywnych metod, ja chodze od 2 miesiecy do chinskiej lekarki. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 02.06.10, 21:23 effie nie chce go na siłe przekonywać do ivf. Lekarz twierdzi, ze w naszym przypadku wystarczy IUI i ze wogóle nie ma potrzeby in vitro. Maz sie tego uczepił, a ja na sile nie chce go przekonywac. Finansowo, pomimo, ze leczenie jest koszmarnie drogie, tez nie mamy wiekszych problemów. Odpoczniemy do jesieni i bedziemy dzialac naturalnie na stymulowanych cyklach (ja mam stymulowane Femarą, bo lepiej na nią reaguje), zbadamy jeszcze raz nasienie, maz zrobi hormony i prolaktyne, a jak nadal nie bedzie efektów, to zobaczymy, czy znowu IUI... Odpowiedz Link Zgłoś
aniesiam2 Re: majowa IUI 14.06.10, 16:27 Dobrze, że chociaż jednej z nas się udało, autorce wątku. Może każda z nas powinna zakładać nowy wątek co miesiąc o IUI i będą trafione strzały? A tak poważnie, to była moja pierwsza IUI i jej niepowodzenie kompletnie mnie osłabiło.Miałam już wszystkie objawy wczesnej ciąży ,a @ przyszła w terminie. Zastanawiam się nad sensem dalszych starań, tym bardziej, że mój mąż daje nam czas tylko do momentu aż skończymy 33 lata, tzn w moim wypadku jeszcze jakies 9 miesięcy, potem jak twierdzi będzie za stary, żeby się uganiać za maluchem i nie chce w wieku 50 lat chodzić na wywiadówki do szkoły. To mnie tak osłabiło psychicznie, że powoli zastanawiam się czy jest sens iść w środę na te kolejne IUI skoro znowu sie nie uda? Chyba zamiast na IUI pójde do psychoanalityka, może to lepiej na mnie wpłynie niż IUI. Zreszta zastanawiam sie po co mi to IUI skoro maż ma rewelacyjne wyniki?? -------------- Córka 6,5 roku, a teraz 2 lata starań i nic (( Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: majowa IUI 15.06.10, 07:39 aniesiam, skoro mąż ma dobre wyniki, to moze spróbujcie naturalnie na stymulowanych cyklach. U nas jest odwrotnie - u mnie idealnie, a u meża słabawo. Jesli masz regularne cykle, to jeszcze kilka miesiecy moglibyście tak podziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_diabelek Re: majowa IUI 15.06.10, 08:37 aniesiam2 Nie smutaj się już Przez 9 miesięcy to naprawdę dużo się może wydarzyć - jest jeszcze duuuża szansa że przez ten czas zajdziesz w ciążę. Nie załamuj się po pierwszym IUI, może uda się Wam począć dzieciątko właśnie naturalnie na stymulowanych cyklach. Niektórym podobno wizyty u psychoterapeuty bardzo pomagają i po takiej terapii szansa na zajście w ciążę wzrasta. pozdrawiam i trzymam mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś