Dodaj do ulubionych

Chyba jestem w ciąży !!!???

17.05.10, 09:44
Aż się boję to pisać...dziś 25 dc, rano zrobiłam test taki z Rossmana za 6 zł
o czułości 25 i zostawiłam go w łazience bo nie było kreski. Wróciłam do łóżka
i po dwóch godzinach jest druga kreska. Nie cień cienia, jakie przez ponad rok
ostatni zdarzało mi się widzieć na teście stojąc prawie na głowie pod światło
itp a zdecydowana aczkolwiek dużo jaśniejsza od kontrolnej druga kreska, nie
trzeba się wyginać, żeby ją zobaczyć.
Kurcze, może te tanie testy jednak szwankują? Już się rzyzwyczaiłam, że nie
zachodzę w ciążę a robienie testów zawsze równa się smutek.W końcu przecież
piszą, żeby nie czytać testów po upływie pół godziny z drugiej strony nigdy
nawet po wielu godzinach na teście ciążowym nie pojawiała mi się druga kreska.
Ale tego z Rosmanna używam pierwszy raz... taki w niebieskim pudełku z napisem
Rosmann na opakowaniu.
Może jednak opanuję się i poczekam do jutra, mąż właśnie jedzie po bobo test
strumieniowy o czułości 10.
Obserwuj wątek
    • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 09:59
      Przepraszam,że to napisze ale nie pawała bym taka radoscią. Druga kreska
      pojawiła się dopiero jak sama piszesz po dwóch godzinach,więc moim zdaniem to
      nie jest wiarygodny wynik. Gdybys była w ciązy to w moim mniemaniu wynik dodatni
      pokazał by się nie mal natychmiast a nie po dwóch godzinach.Jesteś poczekaj
      jeszcze parę dni,do dnia @ i wtedy zrób ponownie test. Ja miałam podobną
      sytuacje ale wynik był natychmiast z tym że druga kreska była cieniem tej
      pierwszej,jednakże @ pojawiła sie dnia następnego .Pozdrawiam wink
      • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 10:20
        Oczywiście, masz rację. Nie pisze, że wynik pojawił się po dwóch godzinach a że
        nie pojawił się od razu (30 sekund), poszłam spać i po dwóch godzinach wstałam,
        druga kreska już była, nie wiem jak długo. Nigdy wcześniej tak nie miałam ale
        oczywiście jutro zrobię kolejny test.A cieszyć się będę na maxa po @ która mam
        nadzieję, nie przyjdzie.
        • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 10:28
          Dlatego ja przestałam szalec z tymi testami, z mierzeniem temperatury,choc
          przyznam że dziś tak z ciekawości to zrobiłam,ale nie sugeruje się już tym. Dziś
          przypada mi 23dc i od wczoraj boli mnie brzuch na @ a do okresu zostało jakieś 5
          dni. Okresik mam regularny więc sądzę że przyjdzie na czas. Tobie radże jak mnie
          radzono, trochę więcej luzu,co ma byc to bedzie wink Przede mną
          inseminacja,pierwsze podejscie więc ja to mamteraz dopiero stresa crying
          • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 10:29
            Ja też planowałam inseminację na za dwa miesiące a na za miesiąc histeroskopię,
            już mam umówiony termin. Mimo wszystko może nie będzie to konieczne smile
            • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 10:32
              Ja takiej wiary nie ma,sądzę że jednak będe miała ta insem. nie wierze w cuda a
              jednym jajowodem nie zamierzam czekac kolejne 3,4 lata na naturalną ciążę. Mam
              35 lat więc sama rozumiesz jak by nie było czas mnie goni.
              • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 10:35
                Ja mam 32 i też długie starania za sobą mimo, że niby wszystko ok. Jedno
                poronienie. Ale wierzę w cuda chociaż jak się okaże, że to ciąża na 100% to
                pewnie będę się bardzo bała całą ciążę, po poronieniu już inaczej się do takich
                rzeczy podchodzi.
                Tobie życzę, żeby się udało, czy z inseminacją czy bez. W końcu cuda się
                zdarzają smile
                • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 10:40
                  Ja mam za sobą jedno poronienie i ciążę po za maciczną i synusia 9 letniego.
                  Bardzo bym mu chciała sprawic prezent,bardzo chce brata wink bo jak twierdzi z
                  babami nie można sie dogadac.
                  • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 10:47
                    To podobnie, ja też mam syna 4 letniego który też chce rodzeństwo tylko on dla
                    odmiany chce siostrę choć ostatnio się waha smile
                    • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 10:55
                      Teraz to ja juz chyba sama sobie wkręciłam,brzuch mnie boli coraz bardziej ;/
                      cholewka
                      • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 11:00
                        A testu nie robiłaś tak?
                        • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 11:01
                          Nie nie robiłam i nie zrobie bo juz dosyc sie napłakałam
                          • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 11:22
                            Pewnie słusznie. Ja dziś zrobiłam bo miałam mieć USG dziś, żeby zobaczyć czy nie
                            zostały torbiele po Clo. Chciałam się upewnić, że nie jestem w ciąży , chodziło
                            mi o to, żeby w razie czego nie ingerować niepotrzebnie na tak wczesnym etapie.
                            Jako, że jest 5 dni do @ nawet nie liczyłam że test może wyjść, dlatego po
                            zrobieniu od razu poszłam spać. Dlatego nawet nie wiem czy ta druga kreska
                            pojawiła się po 5 minutach czy po godzinie. No nic, poczekam jeszcze te 5 dni,
                            jakoś dam radę.
                            • ana_pe Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 11:24
                              o rany Pola trzymam kciuki.
                              • darunia69 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 11:49
                                Pola powtorz test! skoro juz jeden zrobilas to co ci szkodzi zrobic derugi? A
                                przynajmniej dowiesz sie jak szybko ta druga krecha sie pojawila smile Na razie
                                trzymam kciuki a pozniej bede gratulowac ;D
                                • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 11:51
                                  Wiesz to było z pierwszego moczu więc chyba do jutra rana poczekam. Nie chcę się
                                  nakręcać, wolę się upewnić. Myślę, że teraz z moczu w ciągu dnia mógłby taki o
                                  czułości 25 nie wyjść a po co się stresować niepotrzebnie. Ciągle nie
                                  dowierzam.Jutro rano zrobię ten o czułości 10 bobo test jak go mąż gdzieś w
                                  jakiejś aptece trafi bo czasem trudno go dostać.
                                  • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 11:54
                                    A ja to nie wiem co mam o tym myslec założyłam wątek na dodatek jeszcze z
                                    bykiem ;?A j
                                    • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 11:55
                                      W ogóle jestem jakaś pod denerwowana
                                      • annajustyna Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 13:56
                                        Asiu, Polo, mialam tak nie raz i nic z tego nie bylo, wiec poczekajcie z 2-3 dni
                                        przynajmniej po terminie miesiaczki (termin wg najdluzszego cyklu), szkoda kasy
                                        na testy...
                                    • kallinka21 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 17.05.10, 22:52
                                      Trzymam kciuki - zawsze to nadzieja na parę dni dla każdej z nassmile Daj znać co i
                                      jak czekamy z niecierpliwością
    • aurita Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 08:24
      Po 2 godzinach test nie jest wiarygodny: zachodzi reakcja niespecyficzna.
      Mozesz natomiast zrobic test z krwi w laboratorium.
      Trzymam kciuki smile
      • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 08:48
        Pola trzymam za Ciebie mocno kciuki wink Moja tempka rano 37,24 ale to jeszcze
        niczego nie oznacza choc przyznam że te tempki mam wyższe niz zwykle ale
        ostatnio miałam duzo stresu,mój syn szedł do pierwszej komuni wiec może to
        dlatego w tymc yklu czuję się inaczej
        • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 10:19
          Dobra temperatura, trzymam kciuki smile
    • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 10:13
      Dziś 26 dc cyklu, kurcze jak ja się denerwowałam całą noc tym kolejnym testem,
      że to jednak nie to i tp. No i zrobiłam test, ten sam z Rossmana o czułości 25
      (mąż wczoraj nie znalazł bobo testu o czułości 10) i w pięć pierwszych minut
      wyszła druga kreska, nie w pierwszej minucie ale po 3 już był zarys a po 5ciu
      tło zrobiło się białe i było ją widać. Martwi mnie tylko, że jej intensywność
      jest taka sama jak tej wczorajszej, nie jest ani trochę ciemniejsza a test
      robiony był całą dobę później.
      Dobra, nie będę się stresować, co ma być to będzie, fajnie, że dziś znowu test
      pokazał ciążę. Ale histeroskopii którą mam mieć za dwa tygodnie jeszcze nie
      odwołuję.
      • jeza_bell Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 10:18
        Myślę, że można Ci już po cichu gratulować smile
        • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 10:25
          Ja nawet nie chce myslec o sobie i o tym może ewentualnie się wydarzyc.Po prostu
          się boje bo tak jak wspomniałam tempka jeszcze nic nie mówi. Poczekam jeszcze
          trochę. Pola jestem myślami przy Tobie wink
          • annajustyna Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 10:48
            Polu, w takim okolicznosciach, to mozesz sie juz cieszyc po cichutku. Gratuluje!
      • aurita Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 10:54
        smile no to gratulacje smile (intensywnoscia sie nie martw, to jest test jakosciowy a
        nie ilosciowy)
        • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 10:58
          Zazdroszczę crying
          • annajustyna Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 11:25
            Asiu, poczekaj te pare dni, jeszcze nic straconego...Poza tym masz juz synka,
            wiec predzej czy pozniej powinno sie udac po raz kolejny.
          • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 11:26
            Prawdziwa radość będzie jak @ nie przyjdzie (piątek, sobota>wink a jeszcze większa
            po 12 tygodniu. Za dużo już przeszłam i wiem, że sytuacja mimo wszystko jest
            jeszcze bardzo niepewna. Mimo wszystko trzymajcie za mnie kciuki bo już mi sił
            brakuje na kolejne niepowodzenia.
            • annajustyna Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 11:30
              Trzymamy z calych sil!!!
            • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 11:31
              Pola ja czuje że to jest to ale nie daje gwarancji. Pisałam
              Ci wczesniej ze miałam podobna sytuacje,cien cienia no i lipa crying Tym razem nie
              wiem co mam myslec,coraz bardziej myśli mnie dopadają.Kurcze dlaczego to takie
              skomplikowane. Podświadomie czuję ze to to ale serce mówi co innego. Serce mówi
              ze bede znowu płakac ze znowu bede miała parę dni wyjete z życiorysu a przede
              mną jeszcze egzaminy crying nie mogę się skupic
            • chiyo28 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 11:32

pola gratulacje smile ostatnio zastanawiałam sie co u Ciebie, a tu
              niespodzianka smile spokojnej ciąży życzę.
              • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 11:54
                A ja zastanawiałam się co u Ciebie! Bardziej cię kojarzę z forum w oczekiwaniu
                ale jakoś tak łeb w łeb szłyśmy a raczej nie szłyśmy. Wiesz, u mnie jednak
                bardzo pomogły leki, bez nich to była lipa, po owulacji ani śladu. Co u Ciebie?
                • chiyo28 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 12:07

mam 6 jajeczek i we czwartek lub piatek IUI (mozesz zajrzec na watek
                  majowa IUI, tam jest historia tego cyklu wink
                  Moze teraz tez zaciąże i bedziemy znowu "łeb w łeb" smile
                  • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 12:36
                    I to by było to! I tego Ci życzę! smile
                • ania13-r Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 12:17
                  Pola260, jakie leki przyjmowałaś? Pytam ponieważ też mam problemy z
                  owulacją i przeszłam już kilka stymulacji... Poza tym mam za sobą
                  ciążę pozamaciczną.
                  • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 12:38
                    Moja historia dla odmiany jest w wątku clonówkowa przygoda. Leki to Bromergon,
                    Clostilbegyt i Luteina. Szczegóły w wyżej wymienionym wątku. Mam nadzieję, że ta
                    moja historia stymulacji będzie miała szczęśliwy finisz.
                    • ania13-r Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 13:12
                      I tego Ci z całego serca życzę...
                      • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 13:16
                        24 dc powtórzyłam test no i lipa. Koniec złudzen crying
                        • romashka Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 13:34
                          Pola - nieśmiało gratuluję smile
                          Asiek - 24 dc to za wcześnie na test... spokojnie, jeszcze nic straconego smile
                          • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 13:38
                            Byc może masz racje ale pewnie chociaz cien cienia by sie pokazał
                            • chiyo28 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 18.05.10, 14:05

asiek, niekoniecznie. Nie trać nadziei.
    • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 19.05.10, 10:12
      Dziś 27 dc i druga kreska jest ciemna, więc BHCG rośnie smile Dziewczyny z tego
      wniosek, że w końcu każdemu się udaje!
      • chantal10 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 19.05.10, 10:15
        Wspaniała wiadomość smile Gratuluję i zazdroszczę wink
        • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 19.05.10, 10:24
          Polus moje gratulacje wink U mnie tempka spadła z 37,24 na 37,03 więc wredota tuż
          tuż crying. Dziś mam wrażenie ze brzuszysko boli bardziej więc nie ma co się łudzic crying
          • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 19.05.10, 10:31
            Powyżej 37 to ciągle ładna tempka. Ja wczoraj miałam 37,17 a dziś 37,06 więc
            takie mini spadki są ok. Nie nakręcam cię na tak ale nie nakręcaj się też na
            nie, kto wie, może jednak? Spokojnie poczekaj (Łatwo mówić) ale to już tylko
            dzień, dwa Ci zostały, może @ nie przyjdzie. Tego Ci życzę!
            • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 19.05.10, 10:35
              Wiesz kochana,nie nakręcam się na tak i choby dlatego ze mam wykryty wrogi
              śluz,dopiero wczoraj to do mnie dotarło,więc nie ma cudów. Wiem,że są przypadki
              w takiej sytuacji naturalnego zajścia ale ja akurat do tych przypadków nie
              zależe. Musze zając sie teraz innymi sprawami niz zadręczanie się myslami
              zaszłam czy nie. Paranoja crying jak kobieta łatwo potrafi w nia popaśc i to jest
              najgorsze. Nie wiem czy mężczyzna tak bardzo przeżywa swoją niemoc tak jak my??
              • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 20.05.10, 10:01
                Tak jak mówiłam,lipa tempka dzis spadła na 36,97 brzucho boli od rana. dzis 26
                dc crying(
                • annajustyna Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 20.05.10, 10:06
                  Polu, super! Asiu, tak naprawde dopoki nie ma @, to jeszcze nic straconego...
                  • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 20.05.10, 10:11
                    Aniu ja to wiem ale jesli juz tempka spadła po nizej 37 to jednak cos jest na
                    rzeczy.Kochana mimo to dziękuje ze podtrzymujesz mnie na duchu
                    • darunia69 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 20.05.10, 10:28
                      Asiu a robisz wykres temperatur? Bo jesli tak to powinnas miec linie
                      pokrywajaca. U mnie ona wynosi 36,8 wiec gdybym miala taka tempke jak ty dzisiaj
                      to bylaby ona powyzej tej linii a co za tym idzie to jeszcze nie spadek. W
                      kazdym razie troche niedobrze, ze ta tmepka spada ale to jeszcze nic nie znaczy.
                      Jesli jutro spadnie ponizej tej dzisiejszej to juz raczej klapa choc roznie to w
                      zyciu bywa. Ale glowka do gory, kiedys na pewno sie uda smile Ja juz walcze od
                      ponad 3 lat a sa dziewczyny co walcza duzo dluzej sad
                      • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 20.05.10, 10:33
                        U mnie z tempką jest tak,podstawową mam w granicach 36,6 po owulce czyli po
                        skoku 36,74 ,36,99 nawet zdarza sie 37 .W tym cyklu najwyzsza moja była 37,3
                        • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 20.05.10, 12:27
                          Oszaleje chyba zaraz,do @ zostało mi jeszcze dwa dni,korci mnie by kupic kolejny
                          test ale z drugiej strony myślę, że to strata pięniędzy. Poszła bym na bete hcg
                          ale jeśli wynik bedzie negatywny to też strata pieniędzy. Kurcze.Gdyby nie było
                          tego bólu to nie było by myslenia i jeszcze dochodzi ból w krzyzu. Rany czy to
                          musi byc takie zwariowane??
                          • moniska2001 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 20.05.10, 13:34
                            cześć dziewczyny. jestem w 38 dc a jak @ nie ma,tak nie ma. testu nie zrobiłam
                            bo się boję. sama siebie oszukuje, biorę luteine, kiedyś jak mi się @ spózniał
                            to luteinka go przywracała. teraz nic. nie wiem czy się cieszyć, czy jednak
                            zrobić ten test i pozwolić pęknąć tej mojej bańce mydlanej pełnej nadziei.
                            wiecie mam 38 lat i dziecko 13 lat. od 5 lat nie mogę zaciążyć. mam tzw.
                            antyciała plemnikowe. iui miałam już z 5 razy? przestałam liczyć.ciagle waham
                            się nad zrobieniem testu. bolą mnie piersi i mam takie mdłe bóle w podbrzuszu.
                            • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 20.05.10, 13:40
                              A co ci szkodzi zrobic test?? Zrób i z głowy. Ja zrobiłam juz dwa choc
                              dziewczyny mi pisały ze jeszcze za wcześnie. A jeśli chodzi o te przeciwciała
                              czyli stwierdzono u Ciebie wrogi śluz?? Dobrze rozumie??
                              • asiek334 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 21.05.10, 08:33
                                moja tempa spada,dziś rano wprawdzie mierzona godzinę wcześniej niż zwykle
                                wyniosła 36,93. Wykonałam wczoraj kolejny test ale tylko dlatego,że potwornie
                                rozbolała mnie głowa, musiałam wziosc tabletki a test po to by miec 100 %
                                pewności że nie zaszkodzę. Wynik negatywny. Dziś 27 dc Dziewczyny dziękuję Wam
                                za wsparcie ale ten cykl również bezowocny,powinnam byc chyba do tego już
                                przyzwyczajona ale czy do tego typu sytuacji można sie przyzwyczic?? Na
                                szczęście nie popadłam w dól i nie wyję do poduchy choc cięzko na serduchu ale
                                co zrobic??
                                • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 21.05.10, 16:02
                                  W końcu i Ty się doczekasz, wiem jak to jest czekać długo ale w końcu przychodzi
                                  ten czas. Może pomysł o stymulacji? U mnie to zadziałało. I wierzę, że picie
                                  wywaru z czerwonej koniczyny też trochę pomogło.
                                  Trzymaj się.
                                  • pudelek09 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 21.05.10, 16:31
                                    Gratuluje!...zazdroszcze tez!!!
                                    Napisz mi koniecznie-gdzie ten wywar z koniczyny czerwonej kupilas?w
                                    aptece?To jakas herbatka?mozna go pic dluzej czy przez okreslony
                                    czas.Jutro kupie jak dostane.Dzieki
                                    • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 21.05.10, 20:46
                                      Kupujesz w zielarni, w aptece raczej nie mają. Kup od razu 3 torebki bo szybko
                                      schodzi. Pijesz raczej do owulacji, potem przerwa. Ja dwa raz dziennie zaprzałam
                                      duży kubek - na każdy wsypujesz dwie kopiaste łyżki duże i trzymasz pod
                                      przykryciem 30 minut.
                                      Herbatka jest bardzo smaczna i co najważniejsze, alkalizuje środowisko pochwy
                                      dzięki czemu plemniki żyją w niej dużo dłużej. Ja w ogóle nie zaobserwowałam u
                                      siebie śluzu płodnego a jednak zaszłam w ciążę więc wierzę, że ta koniczyna
                                      pomogła. Oczywiście stymulacja także smile
                                      • pudelek09 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 22.05.10, 14:37
                                        Dzieki za odp,tylko zielarnia-tzn. sklep zielarski?Jak we Wrocku
                                        kupilas to podaj gdzie.Dzieki
                                        • pola260 Re: Chyba jestem w ciąży !!!??? 22.05.10, 20:01
                                          Nie, w Wawie. Ale w aptece żadnej nie było, za to w zielarni każdej którą
                                          odwiedziłam. We Wrocku musi ich być co najmniej kilka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka