Dodaj do ulubionych

HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ???

10.03.04, 15:44
DZIEWCZYNY POMÓŻCIE CO MAM ROBIĆ??? DOWIEDZIAŁAM SIĘ WŁAŚNIE ŻE HCG MAM NA
101. TO CIĄŻA LECZ JAKBY NIE MOŻE SIĘ DOBRZE ZAGNIEŻDZIĆ BO HCG NISKIE. JEM
LUTEINE (W PONIEDZIAŁEK NIE JADŁAM BO MI SIĘ SKOŃCZYŁA, A WCZORAJ TYLKO 2
SZT)DZIŚ 4 SZT. CO MOGĘ JESZCZE ZROBIĆ ABY POMÓC MALEŃSTWU?????? CZY MAM
SZANSE ŻE HCG PODSKOCZY???
BŁAGAM DORADZCIE BO MÓJ LEKARZ POJECHAŁ NA WCZASY!!!
Obserwuj wątek
    • ewa.analityk1 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? 10.03.04, 16:00
      A czemu ty się martwisz tym wynikiem??? Jakie masz normy z tego co rozumiem to
      masz koniec 2 początek 3 tygodnia ciąży od zapłodnienia czyli wynik ok. Spisz
      mi te normy
    • maretina Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? 10.03.04, 16:38
      spokojnie. wazne jest w jakim tempie przyrasta hcg. nie piszesz kiedy mialas
      ostatnia@, kiedy mogla byc owulacja i ilo dniowe masz cykle.
      luteine jedz, nie mozna przerywac. jak lekarz na wczasach a jestes
      zaniepokojona to pierwsza lepsza izbe przyjec do szpitala. usg jeszcze nic nie
      pokarze, bo widac cos kiedy bhcg jest okolo 1000.
      na razie nie masz powodow do zmartwien.
    • Gość: tania75 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.visp.energis.pl 10.03.04, 18:16
      Teraz opiszę wszystko jeszcze raz na spokojnie.

Zadzwoniłam zapytać o wynik Hcg i Pani powiedziała że mam 101....!!!!! Czyli że
      jest Pani w CIĄŻY!!! Byłam w szoku ze szczęścia i zaskoczenia (bo jeszcze rano
      zrobiłam test sikany i wyszedł dalej ledwie widoczny wiec przestałam już
      wierzyć niestety..). Ale natychmiast postanowiłam zadzwonić do lekarza i jego
      zastępca sprowadził mnie na ziemię z moich niebios..

Powiedział że to Hsg jest za niskie i oznacza, że jest zapłodnienie ale
      dzidziuś nie zagnieździł się dobrze i pewnie jednak dostanę okres.... Że może
      jeszcze podskoczy ale nie wiadomo..
      Że powinnam mieć jakieś 500 już lub więcej.
      Jestem w 32 dniu cyklu a 16 dniu po IUI. Moje cykle ostatnie to 31,30,32,32,35.
      Czyli po iui to początek 3 tygodnia. a w normach pisze 'tydzień ciązy" więc
      liczy się od ost. @ (czyli jakby 5 tydzień ciązy). I tam mam zdecydowanie za
      mało tego HCG.
      zaraz przepisze ci ewko wyniki norm.

• Gość: Luan1 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 19:00
        Tania ja mam ten sam problem - nawet gorszy - jestem w 34 d.c. liczę, że owu
        miałam koło 20 lutego. Dzisiaj jest 4 tydzień i 6 dzień ciąży licząc od
        ostatniej miesiączki, natomoast licząc od zapłodnienia to ok 2 tyg. i 5 dni.
        Zrobiłam dzisiaj BHCG i wyszło tylko 82 niestety.
        I zaczęłam sie b. denerwować. Wg norm jakie mam podane to w 4 tyg ciąży powinno
        być 40-448, a w 5 tyg. 270-28700. I dostałam stresa. Mam takie niskie HCG!!!
        Poszłam zaraz do lekarza. Pani doktor uspokoiła mnie, ze to bardzo wczesna
        ciąża i bHCG jeszcze nie musi być wysokie. Zrobiła mi USG i widać było w jamie
        macicy maleńki pecherzyk - 6mm. kazała mi powtórzyć HCG i zgłosić się za dwa
        tygodnie.
        Zadzwoniłam do lab. bo nie mogłam wytrzymać i zapytałam jak oni liczą te
        tygodnie, czy od ostatniej @ czy od zapłodnienia. Pani powiedziała, ze od
        zapłodnienia, co trochę mnie pocieszyło.
        Może ewa.analityk nam pomoże zinterpretować nasz problem.
        • Gość: tania75 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.visp.energis.pl 10.03.04, 19:27
          Luanko!! Ja się strasznie przestraszylam bo lekarz był niezbyt miły przez
          telefon i powiedział że to nic pewnego. Ale już teraz wyluzowałam bo kłuje mnie
          w macicy czyli pewnie się zagnieżdza.... Ja te 101 miałam od zapłodnienia w dwa
          tygodnie i 1 dzień. w moich normach pisze: 3-4 tydzień od zapłod - 9-130, a 4-5
          tydz to 75-2600. http;//www.maluch.com/BHCG-normy.htm
      • ewa.analityk1 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? 10.03.04, 19:24
        Nie ma wyboru jutro na powtórne badanie HcG jak będzie powyżej 66% wzrost jest
        ok
        • agakra Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? 10.03.04, 20:52
          to i tak masz dużo, ja po zrobionym teście miałam zaledwie 70 bhcg, a teraz
          rośnie jak głupie z tygodnia na tydzień. Konował jeden, sam jest chyba za mały.
          Zobaczysz będzie dobrze i nie przejmuj się tak.
          • Gość: Luna1 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 20:57
            Ci lekarze tylko straszą. Słuchajcie a jak ma to HCG rosnąć? co 48 godzin o
            66% ?
            Troszkę się uspokoiłam Taniu jak mi napisałaś o tych swoich normach.
            najśmieszniejsze jest to, ze kazde lab ma inne normy mimo, że jednostki niby te
            same. ja powtórzę HCG w piątek.
            • agakra Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? 10.03.04, 21:07
              u mnie mniej więcej co tydzień większe o 1000. Ja myśle, że to też zależy od
              organizmu.
              • Gość: Luna1 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 21:08
                A w którym tyg. jesteś???????
                • agakra Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? 10.03.04, 21:31
                  początek 8 od OM, czyli 6 od zapłodnienia
                • Gość: tania75 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.visp.energis.pl 10.03.04, 21:31
                  Dziewczyny kochane!!! To jest naprawde niesamowite. W południe byłam taka
                  zdołowana żę wszystko jest żle i mi ucieknie że nie chciało mi się żyć. a teraz
                  o mało nie umrę ze szczęścia!!!! Jutro o 8.00 spadam na hcg i musi być
                  wielkie!!! sama nie wiem co ten lekarz spanikował, chyba był zazdrosny że to
                  nie on robił tę IUI tylko inny.... Ale się zdziwi!!!
                  Kocham Was..

Luna będziemy listopadowymi mamusiami wiesz????
                  • ewa.analityk1 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? 10.03.04, 21:33
                    A może tania to było beta HCG bHCG?
                    • Gość: tania75 Do ewy. analityk pilne!! IP: *.visp.energis.pl 10.03.04, 22:46
                      Ewa. analityk!!! Ale mi namieszałaś... o co chodzi z tym Hcg i BHcg?????? Nic z
                      tego nie wiem. ja poprostu poszłam do laborat. i kazałam zrobic hcg! Czy to
                      nie to samo????
                      • ewa.analityk1 Re: Do ewy. analityk pilne!! 10.03.04, 23:21
                        mamo-tato.home.pl/phpbb2/viewtopic.php?p=2887&highlight=hcg+bhcg#2887
                        dla hcg całkowitego
                        ᝺ - brak ciązy
                        5-50 - 0,2-1 tydzień
                        50-500 - 1-2 tydzień
                        100-5000 - 2-3 tydzień
                        500-10000 - 3-4 tydzień
                        1000-50000 - 4-5 tydzień

10 DPO: 10 - 50 mIU/ml HcG
                        13 DPO: 20 - 100 mIU/ml HcG
                        16 DPO: 40 - 200 mIU/ml HcG
                        19 DPO: 80 - 400 mIU/ml HcG
                        22 DPO: 160 - 800 mIU/ml HcG
                        dpo - days past ovulation

dla bhcg w mlU/ml
                        ɝ brak ciązy
                        9-130 3-4 tydzień
                        75-2600 4-5 tydzień
                        850-20800 5-6 tydzień
                        • Gość: tania75 Re: Do ewy. analityk pilne!! IP: *.visp.energis.pl 11.03.04, 18:46
                          Ewka, z norm które podałaś wynika że się mieszczę bo mam:
                          16 DPO- 101
                          A DZIŚ W 18 DPO- 222!!! czyli 2 tydzien i 1dzień 101, a za dwa dni podwoiło sie
                          do 222.
                          I napewno jest to hcg.
                          Więc wszystko narazie chyba ok, prawda?
                          • ewa.analityk1 Re: Do ewy. analityk pilne!! 11.03.04, 21:19
                            Jest lepiej niż dobrze jest super !!!
                      • ewa.analityk1 Re: Do ewy. analityk pilne!! 10.03.04, 23:22
                        Jeżeli zrobiłaś bhcg a lekarzowi powiedziałaś hcg to nie dziwne że się zdziwił.
                        Spytaj w laboratorium
          • Gość: Luna1 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 21:07
            Tania pocieszyłaś mnie tymi normami z malucha naprawdę!!!!!!!
            mam nadzieję, ze za dwa tyg bedziemy miały już zdjęcia naszych fasolek ;o)
            • jkko3 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? 10.03.04, 21:22
              Ja w 33 dc miałam HCG 54,40 a teraz jestem w 7 tyg. (licząc od dnia ostatniej
              OM bo tak liczy mój lekarz i tak też wylicza sie termin porodu) a dziś
              widziałam serduszko swojej dzidzi na usg, więc nie martw się wszystko u Ciebie
              jest ok.
    • Gość: hanuś Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.toya.net.pl 10.03.04, 22:15
      Nic się nie martw, ja w 33 d.c. (zapłodnienie około 20 d.c.) miałam bHCG 51.
      Teraz jestem w 21 t.c. i moja kruszynka już kopie smile Stres może ci tylko
      zaszkodzić.
      Pozdrawiam. ania.
      • Gość: Luna1 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.mofnet.gov.pl 11.03.04, 10:37
        Hanuś ales Ty kochana - pocieszyłaś mnie na maxa bo ja w 34 d.c. miałam 82
        uuuuuf
        • Gość: Tak Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.ssk.com.pl 19.03.04, 15:50
    • Gość: Alicja Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.opole.dialup.inetia.pl 11.03.04, 10:40
      A w ktorym jestes tygodniu?? krwawisz?? kiedy robilas wynik poprzedni, musisz
      go powtorzyc by wiedzieć czy rosnie czy spada. Napisz cos wiecej.
      • Gość: Luna1 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.mofnet.gov.pl 11.03.04, 11:04
        Alicjo czytalam twój smutny post. Tak mi przykro.
        Alicjo ja akurat jestem w 35 d.c. owu była ok 16 d.c. czyli liczac od
        zapłodnienia jestem ok 19 dni w ciąży. Nie krwawię tylko hcg jest niskie.
        Napisz jak możesz jak bylo z Tobą.
        • beata5555 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? 11.03.04, 15:50
          Dziewczyny chciałam wam napisać że obecnie jestem w 15 tyg ciąży a na początku
          lekarz z bociana nie dawał jej żadnych szans moja Beta HCG wzrastała tylko o
          40% co 49 h a mimo to ciążą rozwijała się prawidłowo.
          Trzymam za was kciuki i pozdrawiam.
    • Gość: tania75 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.visp.energis.pl 11.03.04, 18:58
      Dziewczynki kochane dziękuję w swoim imieniu i napewno w imieniu Luny1 za
      wszystkie słowa pocieszenia i porady!!!! To dla nas niesamowicie wazne że ktos
      już to przeżywał i wie że wszystko może być dobrzesmile)))
      Zrobiłam dziś kolejne Hcg - po 2 dniach- i podwoiło się!!! w 18 dniu po IUI
      jest 222. a na USG ide dopiero w poniedziałek więc jak będzie tak rosło to może
      już coś zobacze???
      Mam tylko nadzieję że będę mogła jeszcze na tym forum z Wami się tym
      pocieszyć... pozdrawiam z całego serca i trzymam kciuki za przyszłe mamusie!!!
      Tania
    • Gość: tania75 Luna1 !!! IP: *.visp.energis.pl 11.03.04, 19:17
      Luna pytałas czy biorę luteinę . Tak zajadam pod jęzorem 4 razy dziennie bo mi
      się duphaston skończył i nie mogę łykać. a jego łykałam po 2 na dzień. Nie wiem
      sama może zrobię sobie progesteron w piątek i jeszcze raz HCG?? a Ty koniecznie
      sprawdz czy ci Hcg rośnie.
      Ja robiłam Hcg bo mam na wyniku napisane a Ty???
      • Gość: Luna1 Re: Luna1 !!! IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 21:47
        Tania ja robiłam na 100% beta HCG. Jutro mam powtórzyć wynik. Wiesz myślę, ze
        nie ma się co martwić tylko rzeczywiście sprawdzić jak przyrasta.
        Dam znać jak tylko otrzymam wynik.
    • ewa.analityk1 tania i jak tam !!! napisz 13.03.04, 20:27
      Tania napisz co dalej proszę !!!
      • Gość: yennefer Re: tania i jak tam !!! napisz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.04, 22:00
        Czekamy na dobre wieści smile
    • Gość: tania75 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.visp.energis.pl 14.03.04, 23:26
      DZIEWCZYNKI PRZEPRASZAM ŻE TYLE MNIE NIE BYŁO ALE BYŁAM NA WYJEŻDZIE I DOPIERO
      TERAZ WRÓCIŁAM I ODRAZU PISZĘ!
      WIĘC OCZYWIŚCIE JESZCZE NIC NIE WIEM BO DOPIERO JUTRO O 14 IDĘ DO
      MOJEGO "WYPOCZĘTEGO" PANA DOKTORA.
      Mam nadzieję że wszystko w porządku będzie bo wczoraj zrobiłam popołudniu test
      od Ewki i wyszły piękne dwie krechy, wreszcie mocne!!!!!!!
      Tak że troszkę złagodniałam, wyluzowałam i teraz czekam na rozwój wydarzeń...
      Dalej cholera nie mam objawów tylko codziennie popołudniu muszę się zdrzemnąć
      bo jestem zmęczona, a tak chciałabym już troszkę sobie powymiotować...
      Jeszcze nie chce ogłaszać ZWYCIĘSTWA w mej walce, ale mam nadzieję że jutro po
      18 napiszę tutaj tylko dobre nowinysmile))))))))
      Całuję WAS SERDECZNIE..
      • ewa.analityk1 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? 15.03.04, 18:30
        no same super wieści smile a objawy pewnie chłopak będzie wink stąd brak. I napisz
        jak po USG
        • Gość: tania75 Re: HCG TYLKO 101 !!! CO ROBIĆ??? IP: *.visp.energis.pl 15.03.04, 18:35
          KOCHANE ODSYŁAM WAS DO POSTU BĘDĘ MAMĄ..!!! Tam wszystko opisałam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka