Gość: ninna IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.03.04, 18:56 dzisiaj odebrałam wyniki - ca 125 58,70 U/ml (do 21) co oznacza ten wynik? o czym świadczy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: ca 125 18.03.04, 21:51 ja mam na wyniku, ze 21 w tych jednostkach, to max, ale nie martw sie bo ten marker jest niemiarojadajny, kazde zapalenie w organizmie powoduje podwyzszenie wskaznika! np. chory zab itp. zbadaj powtornie! moj lekarz kazal zbadac ten marker po to, aby ewentualnie wykluczyc endometrioze! jednak przy endo ten marker, wydaje mi sie, bylby duzo wyzszy niz jest u Ciebie! nie martw sie na zapas!! pozdrawiam i powodzenia! piegoosek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tina Re: ca 125 IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.03.04, 16:05 Ja miałam 20,6 przy normie do 21 i stwierdzoną endometriozę II-IV st. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jutrzenka Re: ca 125 IP: *.univ.gda.pl 19.03.04, 09:59 Ninno marker CA 125 jest markerem nowotworowym, ale nie tylko. Lekarze zlecaja to badanie rowniez wtedy kiedy chca wykluczyc endometrioze. Lekarz tlumaczyl mi ze jezeli wynik tego badania jest niski to prawdopodobienstwo chorowania na endometrioze jest niewielkie natomiast jesli przekracza on znacznie gorna granice normy to moze wskazywac na endo. Jednak aby byc pewnym w 100% zaleca sie wowczas badanie laparoskopowe. Pozdrawiam cieplo jutrzenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninna Re: ca 125 IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.03.04, 12:34 dziekuje za odpowiedzi... chyba wybiore sie dzisiaj do niego i zobacze co powie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninna Re: ca 125 IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.03.04, 17:30 Jutrzenko!!! mialaś rację lekarz podejrzewa endo i dał skierowanie na laparoskopie ;-((( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś