Dodaj do ulubionych

Za wysoka prolaktyna

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.04, 21:14
mam pytanie czy leki obniżające prolaktyne np norprolac może powodowac
krwawienia? jestem w 14 d.c i cały czas krwawie , napoczatku lekko, a teraz
coraz mocniej. troche się boję, jest sobota i nie moge skontaktować się z
lekarzem. Prosze pomóżcie ! co robić? co to moż byc?
Obserwuj wątek
    • ewa.analityk1 Re: Za wysoka prolaktyna 20.03.04, 10:08
      czasami tak się zdarza przy obniżaniu prolaktyny, prawdopodobnie brakuje
      progesteronu i powinnać dostawać jakiś zamiennik. Myślę, że spokojnie możesz do
      poniedziałku poczekać, a jeżeli się boiz odstaw leki i w poniedziałek pędem do
      lekarza
      • Gość: Kasia Re: Za wysoka prolaktyna IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.04, 19:31
        bardzo dziekuję za odpowiedź> mam niedobory progesteronu. Ale zwsze miałam brac
        Duphaston od 16 d.c. Czy w tej sytuacji powinnam brać wczesniej? Bardzo prosze
        o odpowiedź. Do lekarza moge iść dopiero w poniedziałek, a poza tym nie
        chciałabym zachowywać sie histerycznie, więc może duphaston pomoże i nie muszę
        iść do lekarza. jeszcze raz bardzo prosze o odpowiedź.
    • ikrol1 Re: Za wysoka prolaktyna 20.03.04, 13:13
      A może ty masz po prostu owulację. Przed owulacja spada stężenie hormonów i to
      może powodowac krwawienia (niezbyt intensywne ale jadnak). Jak to wyglada jak
      miesiaczka to skontaktuj sie z lekarzem, a jesli slabiej to poczekaj do
      poniedzialku. Ilona
      • Gość: Kasia Re: Za wysoka prolaktyna IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.04, 19:27
        Dziękuje za odpowiedź, ale to chybanie nie jest owulacja bo to trwa już 9 dni.
    • Gość: Aneta Polecam Bromergon IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 14:29
      Też mam problemy z wysoką prolaktyną - wcześniej zażywałam norprolac i też
      miałam krwawienia (nie wyjaśniono ich genezy). Teraz jednak zażywam Bromergon
      (w małej dawce - pół tabletki dziennie), poziom hormonu znormalizował się, są
      owulacje i nie ma skutków ubocznych. Spytaj o ten lek swego lekarza, bo warto
      spróbować.
      • Gość: Kasia Re: Polecam Bromergon IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.04, 19:34
        Dziękuję. Piszesz o bromergonie, a ja słyszalam, że skutki uboczne po tym
        własnie leku sa straszne.... a po norprolacu mniejsze. Juz właściwie sama nie
        wiem, ale na pewno spytam lekarza. A jeżeli moge zapytać... starasz sie o
        dziecko? Bo ja tak. I troszke jestem już zmęczona brakiem ...
        • Gość: Aneta Skutki uboczne są, ale szybciutko mijają IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.03.04, 08:58
          Trzeba zaczynać od malutkich dawek - ja brałam najpierw po ćwierć tabletki
          dziennie. Przyznam, że początkowo męczyły mnie nudności, ale to szybko minęło
          (w przeciągu paru dni), w miarę jak organizm się przyzwyczajał. Zresztą brałam
          tabletkę przed samym póściem spać, więc te najgorsze chwile i tak przesypiałam.
          Teraz za to biorę sobie już bez żadnych problemów, a i prolaktyna się
          unormowała.
          Od dwóch lat staram się o dzidziusia, ale jestem w o tyle lepszej sytuacji od
          większości forumowiczek, że mam już trzy i półletnią córcię. Zresztą Jej
          pojawienie się na świecie też poprzedziły liczne problemy i komplikacje (w tym
          jedno poronienie). "Od zawsze" mam problemy hormonalne - jak nie prolaktyna to
          progesteron albo estradiol, krwawienia, bezowulacyjne cykle, etc. Moja lekarka
          twierdzi nawet, że ta donoszona ciąża to cud. Mimo to nie poddam się bez walki
          (choć po tylu komplikacjach tym bardziej powinnam być zniechęcona), czego
          serdecznie i Tobie życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka