Dodaj do ulubionych

mała dawka clo

26.03.04, 11:38
Od 5dc do 9 dc łykam 1/4 (czyli ćwiartkę) clo.
Jak czytam to forum to widzę, że dziewczyny łykają po 1-do 1,5 tabletki
dziennie.
Jak myslicie - czy ta dawka może coś dać ?
Rozumiem, że lek jest silny z zasady i lekarz chce poobserwować mnie ale czy
to nie jest za mało ?
Cykl mam monitorowany. Poprzedni cykle bez clo wykazywał, że pęcherzyk rośnie
do ok. 24 mm i pęka pod wpływem pregnylu.
Co o tym myslicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Luna Re: mała dawka clo IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 26.03.04, 12:00
      lidiaa
      Jeśli monitorowany cykl bez clo był cyklem owulacyjnym, to mam wrażenie, że
      dodatkowa stymulacja lekami jajników nie jest niezbędna, ale napewno Twój gin
      wie co robi (miejmy nadzieje...). W tej sytuacji większa dawka byłaby chyba
      przesadą.
      Moje cykle bez clo były bezowulacyjne, stąd zasadność brania leków. W pierwszym
      cyklu brałam po 1 tabletce dziennie i organizm nie reagował, teraz biorę po 2
      (dawka jak dla konia...), ale jest dzięki temu owulacja.
      Nie martw się małą dawką, jeśli Twój organizm produkuje jajka, to im mniej
      bierzesz tym lepiej. Clo ma wpływ m.in. na grubość endometrium.
      Nie przejuj się, wszystko jest na dobrej drodze.
      • lidiaa Re: mała dawka clo 26.03.04, 12:12
        ja też myślę, że pewnie dawka jest o.k. – przynajmniej jak na pierwszy cykl z
        clo.
        Leczę w Novum i mam 100% zaufanie do swojego lekarza, ale po prostu wolę
        wiedzieć co „może się dziać”. Sam lekarz zresztą powiedział, że che abym
        wyhodowała więcej pęcherzyków. Nie wiem – czy wtedy jest po prostu większa
        szansa na zapłodnienie ? (i pewnie na bliźniaki wink skoro bez clo też
        pęcherzyk dojrzewał i pękał po pregnylu.
        A mam Luna pytanie ! Czy przy clo wskazany jest pregnyl - skoro poprzednio też
        go dostałam bez clo ) ?
        • Gość: Luna Re: mała dawka clo IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 26.03.04, 12:29
          Pregnyl powoduje pękanie pęcherzyka. Jeśli podali Ci w cyklu niestymulowanym
          (pewnie mieli jakieś powody) to w cyklu z clo też pewnie Ci podadzą. Ma to
          swoje dobre strony, bo wiadomo kiedy skutecznie się przytulać smile .
          Moje pęcherzyki pękają same- nie dostaję pregnylu i nigdy, mimo monitoringu,
          nie jestem pewna kiedy pękły...
          ...życzę Ci bliżniaków...
          smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka