Dodaj do ulubionych

Femara, luteina ,estrofem-skutki uboczne...

12.10.10, 07:58
Mm pytanie. Czy miał ktoś taki skład leków w leczeniu niepłodności? Zazywalam dotąd luteinę i femarę , a teraz dojdzie estrofem .Boję się skutków ubocznych głownie estrofemu , bo pisze o raku piersi. Narasta u mnie ten niepokój i nie wiem co zrobić. Estrofem mam zazywac od tego cyklu ...
Obserwuj wątek
    • lesny_drobiazg Re: Femara, luteina ,estrofem-skutki uboczne... 13.10.10, 13:06
      O estrofemie nic nie wiem. Co do femary też mam pewne obawy - najpierw czytałam w necie, ale tam opinie są jak zwykle 50% na plus i 50% na minus. (Nie do końca zbadany lek itp.) Później lekarka z Novum - jak dowiedziała się że femarę przepisała mi babeczka z Invimedu - stwierdziła, że ten lek może powodować wady płodu i gdyby coś takiego się przydarzyło, to proces z Invimedem wygrany. Nie wiem, czy to była próba zdeprecjonowania innej kliniki? Z drugiej strony Invimed to też jest poważna placówka i chyba znaliby ewentualne ryzyko... Teraz wracam do Invimedu i pewnie znów będzie femara, acz poruszę ten temat z moją panią gin.
      Może ktoś jeszcze się wypowie?
      • madziulaz Re: Femara, luteina ,estrofem-skutki uboczne... 13.10.10, 13:25
        6 lat temu gdy starałam sie o pierwsza ciaze, skarbnica wiedzy wszelakiej na temat leków i niepłodnosci bylo dla mnie to forum, i bedac na stymulacji clo, potem w drugiej polowie cyklu duphaston lub luteina, sama dodawałam sobie ovestin (edtradiol) zeby sluzówka lepiej rosła bo wiadomo ze po clo nie zawsze jest ładne endometrium.
        Mam zdrowego 5 latka w domusmile
        • ida17 Re: Femara, luteina ,estrofem-skutki uboczne... 13.10.10, 13:44
          Bardzo wazne jest zeby wymieniac sie wiedzą i doswiadczeniami zwiazanymi z lekami.Dzięki ,że napisalas o femarze.Dzis wlasnie ja zazywam ( na razie tylko w 2 dc-2 tabletki). Kazdy lekarz ma inne zdanie...Moj np. wierzy w femare i uwaza ze moge spokojnie ja zazywac. Tylko nie wiem jaka ma wiedze na temat tego leku, jakie doswiadczenia...
          • magdamajewski Re: ida 13.10.10, 18:00
            ja mieszkam w Stanach tutaj femare stosuje sie bardzo czesto. Moja lekarka jest mloda i cigle sie doksztalca, kazda odpowiedz 'dokumentuje' odpowiednimi linkami zebym mogla sobie poczytac, bo wie ze ja lubie.
            Ja pierwszy raz bralam femare chyba ze 4 lata temu, powiedziala mi z nie ma za duzo badan na jej temat wiec do konca nikt nie jest w stanie powiedziec czy sa jakies skutki uboczne czy nie, 3 cykle i 3 ciaze (ronilam z innych powodow). ostatnia byla owocna mamy zdrowa 2.5 latke.
            Teraz czekam na wyniki kolejnej stymulacji femara.
      • magdamajewski Re: Femara, luteina ,estrofem-skutki uboczne... 13.10.10, 17:52
        gee that to jest jak gadaja lekarze ktorzy sa leniwi i nie chce im sie pogrzebac i POCZYTAC najnowszych materialow medycznych.... Moja lekarka ostatnio dala mi linki (pogrzeb ich poszukam) ze nie ma ZADNYCH udowonionych medycznie faktow ze femara moze powodowac wady plodu. Do tej porty tak gadano, bo nie bylo wystarczajaco duzo badan przeprowadzonych, teraz jest ich sporo, przeprowadzonych wiec zdanie jest zupelnie inne.
        A gadanie jednego lekarza na drugiego to chyba tylko w Polsce jest praktyowane, przeciez tak moze sobie kolejnego klienta przyciaganac....
        • olivia78 Re:do magdamajewski 14.10.10, 04:41
          Magda trzymam za Ciebie kciuki,nie wiem czy mnie pamietasz,ale w kwietniu 2009 dalas mi namiary na dr.Roshan i dzieki niemu w grudniu urodzilam zdrowa coreczke>Jeszcze raz Ci dziekuje i trzymam kciuki.
          • ida17 Re:do magdamajewski 14.10.10, 09:23
            Dzięki ,że mnie uspokoilas. To przynajmniej femare bede juz zazywac spokojniej.
            Teraz jeszcze dojdzie estrofem. Mam nadzieje ,że tez jakos dam rade. Jakos przerazilo mnie to ,ze jeden lek- femara jest stosowany w leczeniu raka piersi, drugi estrofem moze go powodowac....Jestem raczej osoba sugestywną i mysle potem o tych skutkach ....
          • magdamajewski Re:do magdamajewski 14.10.10, 17:44
            no to gratuluje i niech sie Malutka zdrow chowa
            Pediatere tez mam swietnego jak potrzeba smile
            • pysia.78 Re:do magdamajewski 14.10.10, 21:36
              oj potrzeba! Czekam na namiary moja wybawczynio!Pozdrawiam.Olivia
              • magdamajewski Re:do magdamajewski 14.10.10, 22:50
                www.comprehensivepediatricsny.com/
                brooklyn and staten island, group practice ale lubie wszystkich na pierwsza wizyte umawialabym sie z Faracci ten czlowiek jest stowrzony do leczenia dzieci (zreszta jak reszta), ciezko go zlapac to on jest wszedzie i wszycy do niego chca.
                Bardzo lubimy McCarthy i Donati reszta tez jest ok
                24/7 po telefonem o kazdej porze dnia. Wytlumacza wszystko i odpowiedza na kazde nawet najglupsze pytanie i nigdy cie nie zbyja.
        • lesny_drobiazg Re: Femara, luteina ,estrofem-skutki uboczne... 15.10.10, 11:38
          > A gadanie jednego lekarza na drugiego to chyba tylko w Polsce jest praktyowane,

No. Wiecie co, moja lekarka z Invimedu - nawiasem mówiąc bardzo sympatyczna, ciepła osoba - jak usłyszała że byliśmy też w Novum, to oczywiście nie powstrzymała się od jakiegoś lekko ironicznego komentarza wink Ale tej z Invimedu i tak bardziej ufam, wróciłam do niej. Natomiast jest dla mnie dziwne, że te dwie warszawskie kliniki tak się "nie lubią" tongue_out

Ida17, generalnie wydaje mi się, że femarą nie ma co się przejmować. Bądź dobrej myśli smile
          Powodzenia smile
          • magdamajewski Re: Femara, luteina ,estrofem-skutki uboczne... 15.10.10, 15:32
            dziwisz sie? przeciez to konkurecja i tyle. ktora ma wiecj klientow to wiecej kasy bije proste jak drut.

mnie tutaj kiedys lekarka tak "leczyla" ze wyladowalam w powaznym stanie w szpitalu na 2 tygodnie i potem nastepne 4 dochodzilam do siebie w domu. Czulam sie jak okaz z innego swiata bo lekarze jeden po drugim przydzili do mnie i zadnen nie mogl sie na dziwic jak mozna bylo pacjentke doprowadzic to takiego stanu. Po namowach tych i tamtch pomyslalam ze podam ja do sadu, zadzwonilam do prawnika i owszem moge ale na znalezienie lekarza ktory zdecyduje sie zeznawac przeciwko drugiemu to mam znikome szanse.. i tak to sie skonczylo
      • peggy_su Re: Femara, luteina ,estrofem-skutki uboczne... 25.02.11, 19:50
        Zaciekawilo mnie to co napisalas, bo mi wlasnie pani dr z invimedu przepisala femare. Zastanawiam sie czy decydowac sie na ten lek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka