Dodaj do ulubionych

picie wina

13.10.10, 19:38
mam pytanie dotczące picia wina ktore dobrze zrobi endometrium...w jakich dniach cyklu je pijecie ? czy caly miesiąc ? słyszalam , że winko się pije podczas stymulacji ale czy alkohol nie zadziała negatywnie na ewentualne leki?
jak to wygląda w Waszej praktyce?bo właśnie nad tym się zastanawiam....nie chciałabym zaszkodzić ttm winem....
noi jakie wino?
Obserwuj wątek
    • chantal10 Re: picie wina 13.10.10, 22:38
      Lampka wina od początku cyklu do owulacji wink
      • limuzine Re: picie wina 13.10.10, 23:11
        Ja tak samo - codziennie lub prawie codziennie piłam kieliszek wina od 1dc do owulacji. No i nie wiem czy to wino pomogło, ale efekt jest wink Na ulotkach leków powinnaś mieć adnotację, czy alkohol jest przeciwwskazany.
    • kaczucha31 Re: picie wina 14.10.10, 07:56
      Dokładnie, wino do momentu owulacji (ew. punkcji) i to powinno być wino czerwone wytrawne, raczej z tych cięższych, esencjonalnych.
      • romashka Re: picie wina 14.10.10, 09:45
        Przy stymulacji clo - piłam czerwone winko +- co dwa dni, mniej więcej od początku cyklu (teoretycznie aż do owu, tylko... owunie było)--> endo rosło ślicznie. W następnym cyklu nie piłam wina - endo za cienkie (3-4 mm).
        I chociaż jakimś cudem udało się w tym cyklu z za cienkim endo - to jednak polecam picie winka wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka