Dodaj do ulubionych

Co na poprawę endometrium ?

IP: 195.46.217.* 05.04.04, 13:53
Witam smile
jaką grubośc powinno miec endo żeby możliwe było zajście w ciążę ? U mnie w
dniu owu ma 6,6 mm, to chyba bardzo mało ? Czy są jakies sposoby na jego
pogrubienie ? Poza tym - gin przepisał mi Clostibegyt, słyszalam że ten lek
jeszcze pogarsza endo, nie wiem czy powinnam go brac i co o tym myslec.
Pozdrowienia,
majka
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta74 Re: Co na poprawę endometrium ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 14:57
      Przeważnie na poprawę endometrium bierze się suplementację progesteronową
      (np. Duphaston). Nie wiem, jak to do końca jest z tym endometrium - ja zawsze
      miałam cieniutkie, a do tego obfite miesiączki (co tam się mogło złuszczać ?)
      W drugiej fazie cyklu powinno być kilkanaście milimetrów, mnie udało się zajść
      w ciążę (i donosić) mając dużo cieńsze.
    • ewa.analityk1 Re: Co na poprawę endometrium ? 05.04.04, 15:29
      minimum 8 mm, bardzo dobre efekty daje Acard i często się go przepisuje
      • Gość: Majka-do Ewy Re: Co na poprawę endometrium ? IP: 195.46.217.* 05.04.04, 15:38
        Acard bierze chyba moja ciocia ale na serce, a moze mylę nazwę leku ? Jeżeli
        rzeczywiście poprawia endo to chyba pożycze od niej smile
        • ewa.analityk1 Re: Co na poprawę endometrium ? 05.04.04, 20:05
          to lekki lek wspomagający bez recepty pomaga też zajść w ciążę przy problemach
          immunologicznych. Ale myślę, że lekarz coś wymyśli smile
          • Gość: Majka Re: Co na poprawę endometrium ? IP: 195.46.217.* 07.04.04, 15:39
            Kupilam, rzeczywiście jest bez recepty ale skład to kwas acetylosalicylowy
            czyli to po prostu aspiryna. Słyszałam że poprawia ukrwienie ale czy ma wpływ
            na grubosc endo ?
    • Gość: martyna1231 Re: Co na poprawę endometrium ? IP: *.costam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 16:04
      Ja na pierwszym USG miałam endo. linijne-poprostu nie dało się zmierzyć.
      Mnie pomógł estrofem.Po miesiącu brania tego leku endo.wynosi 13 mm.Piękne :0))
      • Gość: Majka-do Martyny Re: Co na poprawę endometrium ? IP: 195.46.217.* 05.04.04, 16:11
        A jak brałaś Estrofem ? Też brałam kiedyś od 5 do 21 dc ale na coś innego i
        endo wtedy nie sprawdzałam.
        • Gość: martyna1231 Re: Co na poprawę endometrium ? IP: *.costam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 18:57
          witaj
          Ja biorę clost od 5 do 9 d.c,od 10 do 14 d.c estrofem i pózniej duphaston.
          spróbuj zasugerować swojemu gin.może estrofem Ci pomoże
          powodzenia
    • Gość: Agusia Re: Co na poprawę endometrium ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.04, 18:01
      Mam niejasne wrażenie, że lepiej mieć cieńsze endometrium niż za grube.
      Na temat leków nic nie doradzę, ale czytałam, że soja zawiera fitoestrogeny o
      podobnym działaniu co estrogeny. Jak chcesz to poczytaj tu:
      www.portalfarmaceutyczny.com.pl/u235/navi/175335/back/0
      zwłaszcza akapit : działają czy nie
      Moja teściowa "na stare lata" polubiła strączkowe - oprócz tych w artykule
      zajadała się soczewicą i ciecierzycą i nie brała hormonów tylko te właśnie
      nasionka.
      Gdybyś chciała stosować to daj znać dziewczynom czy to działawink)))))))))))
    • lidek0 Re: Co na poprawę endometrium ? 07.04.04, 21:43
      Na endometriu ja brałam Ovestin w plastrach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka