28.11.10, 09:44
Mam pewien problem.Staramy sie z mezem o dziecko od jakiegos czasu,ostatnie kroki jakie w tym kierunku robilismy to bralam zastrzyki PUREGON 900 nie udalo sie wiec postanowilismy,ze odpuszczamy i moze wtedy sie uda.Dostalam normalnie miesiaczke ktora trwala tyle co zawsze,a tydzien po miesiaczce dostalam kolejne plamienie wraz ze skurczami.Dzwonilam do mojego gina,ale jest na urlopie wiec inna Pani doktor sprawdzila moja karte i powiedziala,ze sa dwa rozwiazania,albo pekla mi cysta(jak bylam na ostatnim USG nie bylo zadnej cysty)albo pekly jajka ktore w zeszlym miesiacu byly dosc duze i dlatego plamie.Mialo to do srody minac,ale nie minelo,a od dzis jeszcze wiecej sie plamienia pojawilo.Czy mial ktos takie cos i co bylo przyczyna??
Moj lekarz jest na urlopie i pytam bo nie wiem czy isc dzis do szpitala zeby to sprawdzili czy spokojnie czekac,az lekarz wroci??Z gory dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • daisy_2810 Re: Plamienie 28.11.10, 13:26
      A może to plamienie jest spowodowane nie pęknięciem jajeczek tylko np. implantacji? Ja poszłabym albo do innego gina (i nie do tej babki która przeglądała Twoją kartę tylko jeszcze do kogoś innego). Wydaje mi się że warto zrobić usg bo plamienia nie biorą się z niczego, zwłaszcza, że się nasilają. Na lekarza też nie ma co czekać, aż wróci z urlopu, tylko później przedstawić mu całą sprawę i na pewno zrozumie Twój niepokój i fakt, że poszłaś do innego lekarza. Czasem zdarza się też tak, że kobieta nawet będąc w ciąży dostaje normalną miesiączkę i np. Twoje plamienie mogłoby być spowodowane zagrożeniem ewentualnej ciąży o której możesz nawet nie mieć pojęcia. Tak czy siak skonsultowałabym to z lekarzem.
      • annajustyna Re: Plamienie 28.11.10, 13:37
        Kobieta w ciazy nie dostaje meisiaczki, tylko wlasnie plamien, ale zawsze trzeba to skonsultowac z lekarzem. A plamienie implantacyjne jesli w ogole wystepuje, to jest b. slabe.
        • magdafiolka Re: Plamienie 28.11.10, 14:05
          Dziekuje za odpowiedzi.
          Co do plamien wlasnie one nas troche niepokoja poniewaz mialam juz kilka razy terapie zastrzykowa i kilka razy cysty,ale nigdy nie bylo plamien.
          Najbardziej co nas w tym zadziwia,ze nie wyglada to na normalne plamienie bo najpierw bylo lekkie po dwoch dniach bylo zabarwione na taki ciemny kolor,a dzis nasililo sie.Krotka przed okresem strasznie mi piersi poszly w gore i jak narazie nadal ida mam tez od czasu do czasu bole w podbrzuszu,ale powiem szczerze,ze jak pojawil sie okres to uznalismy z mezem,ze zas nic nie klaplo i pora odpuscic jak pojawily sie bole i plamienie uznalismy,ze cos nie tak.Dopiero teraz bierzemy pod uwage,ze moze sie udalo i to oznaki.Postanowilismy nie czekac na mojego lekarza tylko podjechac dzis do szpitala i sie dowiedziec co jest grane.
          Przepraszam,ze nie ma Polskich znakow,ale pisze z poza granic PL.
        • daisy_2810 Re: Plamienie 28.11.10, 14:28
          annajustyna napisała:

> Kobieta w ciazy nie dostaje meisiaczki, tylko wlasnie plamien, ale zawsze trzeb
          > a to skonsultowac z lekarzem. A plamienie implantacyjne jesli w ogole wystepuje
          > , to jest b. slabe.

Bzdura. Wiele kobiet będąc w ciąży ma normalne miesiączki. Znam osobiście nawet kilka takich przypadków a i dzieci rodzą się zdrowe. Natomiast plamienie w ciąży to na pewno nie jest zwiastun niczego dobrego i to akurat wiem z autopsji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka